In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Ook crowdfunding opgestart voor andere ‘Huis Gemaakt’-verliezers Kenny & Amber
Vlaanderen springt in de bres voor de verliezende ‘Huis Gemaakt’-finalisten. Nadat er voor Harry (26) & Jerina (29) al een succesvolle crowdfunding werd gelanceerd, zijn er ook voor het andere koppel Kenny (24) & Amber (21) inzamelingsacties opgestart.


Wierdense Monique redt kindje (2) op Sint-Maarten en zus Charlotte helpt mee
Met hart en ziel ontfermt de Wierdense Monique Scholten (37) zich over een klein meisje dat illegaal op Sint-Maarten woont. Maar Monique redt het niet alleen. De hulp komt van zus Charlotte (34). Zij zette een crowdfundingactie op voor het meisje.


Regio doneert massaal voor slachtoffers brand Noardburgum
Vanwege de grote brand die de bedrijfshal en de woning van familie Van der Wal in Noardburgum in as legde is een crowdfunding gestart. Er wordt massaal gedoneerd.


Marion van der Meulen uit Assen vecht voor haar leven, maar behandeling wordt niet vergoed
De Assense hoopt nu via een doneeractie zoveel geld bijeen te krijgen, dat de behandeling in Duitsland kan worden gestart. ‘Elk bedrag is welkom, want vele kleintjes maken immers één groot bedrag mogelijk.


Kess (13) kan waarschijnlijk nooit meer lopen: afwijking die slechts bij 1 op de 10 miljoen mensen voorkomt
Als we ooit nog met het gezin op vakantie willen, hebben we een rolstoelbus nodig. Om dit alles te realiseren is er zo‘n 50.000 euro nodig, denkt het gezin. De moeder besloot een doneeractie in het leven te roepen.


Ellen werd tijdens een wandeling aangereden en heeft nu een dwarslaesie: 'Dit is een nachtmerrie'
Om hun moeder te helpen, zetten Zoë en Aïsha deze week een doneeractie op voor een rolstoelbus. Tot hun verbazing was er binnen een dag al ruim 10.000 euro gedoneerd.


Oldenzaalse (42) raakte door ex-man volledig verlamd, maar wil nu toch terug naar Aruba: ‘Dat is in veel opzichten beter voor mij’
Met hulp van haar bewindvoerder Christel Hampsink heeft ze uitgerekend dat ze een bedrag van 25.000 euro nodig heeft. Een smak geld. Om dit bij elkaar te sprokkelen, zijn ze een doneeractie begonnen. Een laatste strohalm.


Benauwde baby Evi getroffen door uiterst zeldzame ziekte: inzamelactie voor rolstoelbus
Wereldwijd lijden er voor zover bekend negentien kinderen aan de ziekte, van wie vier in Nederland wonen. Baby Evi is er een van. Er is nu een inzamelactie op touw gezet voor een rolstoelbus voor het meisje, dat meermalen per dag dreigt te stikken.


Vier merries overleden na eten vingerhoedskruid: 'Ze werden paars met rood doorlopen ogen'
Cornelis Mooiweer weet niet waar het giftige plantje vandaan komt, maar vermoedt dat het in een pak voer heeft gezeten. Inmiddels is er ook een doneeractie gestart voor de familie Mooiweer.


Zestien vechthonden, wie wil ze hebben? Hondenopvang Stella kan de kosten niet meer opbrengen
In drie jaar tijd hebben de eigenaren voor 34 van dit soort honden een nieuwe baas gevonden die wèl met ze kan omgaan. Maar nu dreigt het doek te vallen voor de opvang, die door corona in geldnood is gekomen.


Doneeractie om 50.000 euro op te halen voor vrijgesproken Jelle Post
Een nicht van Urker Jelle Post is een doneeractie gestart om 50.000 euro voor de vrachtwagenchauffeur op te halen. Hij werd maandag vrijgesproken van drugssmokkel door de jury van de rechtbank in het Engelse Canterbury.


Hockeyclub wint roze hockeyveld, maar dat blijkt een grap te zijn: ‘Enorme teleurstelling en ongeloof’
Toch gloort er een beetje hoop aan de horizon voor HCW, want ondernemer Mark van Esveld wiens dochter bij de hockeyclub speelt, is een doneeractie gestart.


Horecawandeling eindigt in peperdure boeteregen: ‘Ik kon wel janken’
Dat was voor haar als wandelaar al een domper, maar al helemaal voor de ondernemers, vond ze. Daarom begon ze een inzamelingsactie. Inmiddels is er al meer dan 2800 euro opgehaald.


Boeteregen bij Take-Away wandeling Maarssen - doneeractie gestart
De Take-Away wandeling werd coronaproof georganiseerd en had ten doel de lokale horeca te ondersteunen. Inmiddels is een doneeractie opgestart om de getroffen ondernemers te steunen.


Wijk start inzameling voor nieuw speeltuintje, 'kinderen stonden te huilen'
Dus nu zijn we met een paar kinderen al twee keer in de wijk langs de deuren geweest met een collectebus om geld op te halen.” En er is online een crowdfundingsactie opgezet.


Autocrossers in Kollum luiden de noodklok: Club zit financieel in zwaar weer
De Kollumer crossers hebben nu naar een laatste redmiddel gegrepen. ,,We zijn een doneeractie begonnen om het hoofd boven water te houden’’, aldus Acda. De NAC (opgericht in 1980) hoopt minstens 10.000 euro op te halen.


Moeder van 13-jarige Kess uit Herpen start doneeractie na heftige diagnose
De moeder van de Herpse Kess van Hoogstraten (13) is een doneeractie gestart, nadat haar dochter begin dit jaar half verlamd raakte. “Toen ze zei dat ze niks meer in haar benen voelde, ging ik door de grond als moeder”,


Een mooie rolstoelbus voor Ira!
De familie van Ira Ringringulu is een doneeractie gestart om een rolstoelbus aan te kunnen schaffen. De 5-jarige jongen uit Almelo heeft al vanaf zijn geboorte een lichamelijke beperking en heeft binnenkort een elektrische rolstoel nodig.


Jonas (10) uit Nijverdal doneert zijn lange haar voor zieke kinderen en zamelt geld in voor stichting Haarwensen
De tiener heeft vanaf zijn zevende bewust zijn haar lang laten groeien om het te kunnen doneren aan de stichting Haarwensen. Een inzamelingsactie leverde daarnaast sinds dinsdag al meer dan 1000 euro op.


Al 10.000 euro opgehaald voor dakloze Andrew voor nieuwe fiets en kleding
De doneeractie die is gestart om dakloze Andrew aan een nieuwe fiets en nieuwe kleren te helpen, is een groot succes. Het doel is ruimschoots behaald en de teller staat al bijna op 10.000 euro.


... 6 7 8 9 10  ...