In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Speciale hondenbus in brand gestoken, trouwe cursist start inzamelingsactie
Tijdens oud en nieuw werd een speciale hondenbus in brand gestoken. Cursist Marieke had zo met het stel te doen, dat ze een crowdfunding is gestart. Daarmee heeft ze inmiddels al duizenden euro’s opgehaald.


Randy (10) raakt hand kwijt door ontploffende Cobra 6, bekenden starten doneeractie
De rechterhand van het jongetje is niet meer te redden en daarmee begint 2021 dramatisch voor het gezin. Bekenden leven ontzettend mee met de familie en starten een doneeractie.


16.000 euro opgehaald voor herstel van schade carbid-ontploffing Joure
Een actie om geld in te zamelen na een carbidschietincident in Joure heeft inmiddels zo'n 16.000 euro opgeleverd. Bij het incident, op Oudejaarsavond, liep onder meer een hotel enorme schade op.


Auto van Leny (84) ging tijdens jaarwisseling in vlammen op: 'Dat autootje is mijn leven'
Ook is er een crowdfundingactie opgezet om oma Leny een eindje op weg te helpen met een nieuwe auto. Binnen twee uur is het streefbedrag van 2.500 euro opgehaald.


Doneeractie na brand: 'We zijn helemaal overdonderd'
Er is een doneeractie opgestart voor ijsvereniging VIOS uit Hollandscheveld. Maandagavond brandde het clubgebouw bijna helemaal af. De actie haalde binnen enkele uren duizenden euro's op. De teller staat vanmorgen op bijna 11.000 euro.


Buurt in de bres voor echtpaar na verwoestende brand IJmuiden: "We zijn er voor ze"
Buurtbewoners Denise Philippo, Marcel Groot en John Senior Sluyter zochten elkaar vorige week al op. Ze besloten de krachten te bundelen om hun getroffen stadsgenoten te helpen met een doneeractie.


Onfortuinlijke duiker Patrick kan nu ook niet meer zitten: ‘Alleen mijn hoofd doet het nog goed’
Zijn hoop is gevestigd op een behandeling in Amerika.. Als alles achter de rug is, kan hij zich weer voortbewegen in zijn rolstoel. Die kan hij met zijn hoofd bedienen. ,,Dan kan ik eindelijk in mijn woonkamer zitten. En weer naar buiten.”


De verlichte tuin van Ampie (80) in 't Harde op slot: in strijd met de landelijke coronaregels
Door corona bleef de benodigde bezoekersstroom in de zomer uit. Een strop van zo’n 10- tot 15.000 euro. Kleindochters Rosan en Manon Leusink hebben te doen met hun opa en oma en zijn daarom een doneeractie gestart.


De Utrechtse Bo gaat 40 kerstdiners voor eenzame ouderen koken en rondbrengen
Wat doe je als je een kei bent in koken én rond de kerst iets voor eenzame Utrechtse ouderen wil betekenen? In het geval van Bo (30) roep je je volgers op om geld te doneren én zwoeg je in de keuken op kerstdiners die je rondbezorgt bij eenzame ouderen.


Bas Smit haalt ruim €35.000 op voor beroofd echtpaar uit Gouda
Nadat het oudere echtpaar Fred (86) en Corrie (82) in hun slaap op gruwelijke wijze zijn beroofd, springt Bas in de bres en begint hij een succesvolle doneeractie.


Iris heeft hersenletsel: ‘Ik heb al zeven jaar enorme hoofdpijn’
Via doneeractie.nl hopen Luc en Maartje 12.000 euro op te halen voor de behandeling, die 12 april 2021 gepland staat. Dit is de derde poging, want het is twee keer eerder uitgesteld. Jij kan ervoor zorgen dat Iris straks wel naar Amerika kan!


Inzamelingsactie voor zorgboerderij na brand
Vrienden van de eigenaren zijn een inzamelingsactie begonnen om ervoor te zorgen dat de dagbesteding voor cliënten zo snel mogelijk weer kan worden opgestart.


Crowdfunding gestart voor gedupeerden van dakdekkers
Eén van de kijkers zette dit weekend een crowdfunding voor Andre en Rianne op, naar eigen zeggen 'om deze mensen uit de ellende te helpen.' André en Rianne laten weten geëmotioneerd te zijn doordat mensen zich hun lot aantrekken en zijn ontzettend blij


Schoonzusjes willen mensen blij maken in het nieuwe jaar
Schoonzusjes Leslie Denneboom uit Middelburg en Samira Gillet uit Roosendaal hopen aan het begin van het nieuwe jaar mensen blij te maken die het door de coronacrisis niet makkelijk hebben. Ze zijn daarom een doneeractie gestart.


Moeder verdacht van doden baby
Familie en vrienden van de vader van Yara zijn ondertussen een doneeractie gestart. Het dochtertje ligt begraven in Lelystad, maar de vader woont in IJmuiden. Hij wil graag dat ze in IJmuiden wordt begraven. De actie heeft inmiddels 20.000 euro opgehaald.


Paardenopvang vreest voor de slacht van 45 paarden en doet noodkreet
“Ik hou zo van alle paarden en hoop echt dat ze mogen blijven.” ‘t Olde Manegepeerd is inmiddels een doneeractie gestart en zoekt ondertussen onverhoopt door naar een investeerder.


CROWDFUNDING GESTART VOOR BASTIAANTJE (83) DIE BEROOFD WERD VAN LAATSTE SPAARCENTEN
Vorige week is de Amsterdamse Bastiaantje van Bockel overvallen in haar eigen woning in de Rivierenbuurt. De 83-jarige vrouw is al haar spaargeld kwijt. Daarom is er een crowdfundingsactie voor haar gestart.


Harense Sportvereniging werd zwaar getroffen door brand die gymzaal De Meet in Haren verwoestte.
HSV Haren heeft ongeveer 30.000 euro nodig voor de aanschaf van nieuwe turn-, floorball- en volleybalmaterialen. Een deel daarvan heeft ze zelf ingezameld met een doneeractie .


Pakketbezorger geknakt na pesterijen, buurt begint inzamelingsactie
In Arnhem is een doneeractie aan de gang voor een pakketbezorger. Melvin van Dijk uit Zevenaar zit sinds enkele weken ziek thuis. Hij kan niet meer tegen de pesterijen in de wijk Klarendal waar hij vaste bezorger was.


Vriendinnen zamelen geld in voor grafmonument overleden vriendin Zohra (17)
Op 1 november overleed de 17-jarige Zohra uit Anna Paulowna tijdens een fietsrit aan een hartstilstand. Ze is inmiddels begraven, maar geld voor een grafsteen ontbreekt. Drie vriendinnen hebben nu een actie opgezet om geld in te zamelen.


... 6 7 8 9 10  ...