In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Mama en zus starten inzamelactie: “Glenn zit gevangen in zijn lichaam, maar wil vooruit”
Pascale en Jill Simons hebben een inzamelactie opgestart voor hun respectieve zoon en broer Glenn. De 23-jarige jongeman heeft nood aan robottherapie en een aangepast voertuig om hem met zijn rolstoel te kunnen vervoeren.


Chantal (41) is ernstig ziek en een behandeling van 50.000 euro is haar laatste strohalm: ‘Ik wil gewoon mijn leven terug’
Het stel start een doneeractie om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. ,,De reacties zijn hartverwarmend”, vertelt Chantal. ,,Dat had ik echt niet verwacht.”


Dennis Schouten en Jan Roos in actie voor mishandelde Tukkertje Lorenzo: ‘Ze kunnen echt niet zonder auto’
Dennis Schouten en Jan Roos zijn via hun YouTube-show Roddelpraat een grote inzamelactie begonnen voor de in elkaar geslagen Tukkertje Lorenzo Lubbers. Met het geld willen ze een nieuwe auto voor de familie kopen.


Brandweermannen geven uit brandend huis geredde hondjes hartmassage met hun vingers: ‘Waren heel kleine diertjes’
Een korte felle brand legde zaterdagmorgen iets over vijven de woonkamer van een rijtjeshuis aan de Doctor Kuyperstraat in de as. Van de dertien hondjes overleefden vier de brand niet. Voor de slachtoffers van de brand is een doneeractie opgezet.


In korte tijd al tien mille gedoneerd voor door brand getroffen voetbalclub: ‘Dat is geweldig’
In korte tijd is er al tienduizend euro opgehaald voor de zwaar getroffen voetbalclub SCP uit Puiflijk. Een brand zaterdagochtend vroeg verwoestte de kantine en de bestuurskamer op het sportcomplex.


Bijna een ton opgehaald voor familie Van der Wal
De doneeractie voor de familie Van der Wal, heeft bijna een ton opgebracht. Zaterdagmiddag kregen ze de cheque voor 96.690 euro overhandigd. Vorige maand raakte de familie Van der Wal hun houthandel en woonhuis kwijt bij een grote brand.


Doneeractie voor Indiase zusjes die door corona wees zijn
Steffan Boer uit Stadskanaal is een doneeractie begonnen om zijn twee Indiase schoonzussen Charu (20) en Ashima (25) van New Delhi naar Nederland te halen. Vorige maand overleden hun ouders aan de gevolgen van het coronavirus.


Jan Koopmans laatste wens werd vervuld: ‘Dit was zo bijzonder, we vergeten het nooit meer’
“Mijn vader wil heel graag een familiegraf voor hem en mijn moeder. Dat is alleen erg duur. Mijn broer en ik doen ons best, maar we weten niet of het gaat lukken.” Om deze wens te realiseren start de familie een doneeractie.


Prins 2010 Chris Boone (39) start crowdfunding voor standbeeld Keizer Kamiel
Prins Carnaval 2010 Chris Boone (39) is een crowdfundingsactie gestart om een standbeeld voor de op 3 juni overleden caranavalskeizer Kamiel Sergant (86) te bekostigen.


Doneeractie gestart voor ondernemers die alles verloren bij brand in Lekkerkerk
Met tranen in hun ogen moesten ondernemers zondag in Lekkerkerk toezien hoe het bedrijfspand met hun spullen erin in vlammen opging. Om de gedupeerden een hart onder de riem te steken, is er nu een doneeractie gestart.


Borgerhouts koppel haalt al ruim 115.000 euro op voor Harry en Jerina van ‘Huis Gemaakt’: “Ze zijn zo puur”
Borgerhoutenaars Dorien De Loore en Marnik De Clercq startten een crowdfunding waarvan de teller na amper vijf dagen al op meer dan 115.000 euro staat.


Ook crowdfunding opgestart voor andere ‘Huis Gemaakt’-verliezers Kenny & Amber
Vlaanderen springt in de bres voor de verliezende ‘Huis Gemaakt’-finalisten. Nadat er voor Harry (26) & Jerina (29) al een succesvolle crowdfunding werd gelanceerd, zijn er ook voor het andere koppel Kenny (24) & Amber (21) inzamelingsacties opgestart.


Wierdense Monique redt kindje (2) op Sint-Maarten en zus Charlotte helpt mee
Met hart en ziel ontfermt de Wierdense Monique Scholten (37) zich over een klein meisje dat illegaal op Sint-Maarten woont. Maar Monique redt het niet alleen. De hulp komt van zus Charlotte (34). Zij zette een crowdfundingactie op voor het meisje.


Regio doneert massaal voor slachtoffers brand Noardburgum
Vanwege de grote brand die de bedrijfshal en de woning van familie Van der Wal in Noardburgum in as legde is een crowdfunding gestart. Er wordt massaal gedoneerd.


Kess (13) kan waarschijnlijk nooit meer lopen: afwijking die slechts bij 1 op de 10 miljoen mensen voorkomt
Als we ooit nog met het gezin op vakantie willen, hebben we een rolstoelbus nodig. Om dit alles te realiseren is er zo‘n 50.000 euro nodig, denkt het gezin. De moeder besloot een doneeractie in het leven te roepen.


Marion van der Meulen uit Assen vecht voor haar leven, maar behandeling wordt niet vergoed
De Assense hoopt nu via een doneeractie zoveel geld bijeen te krijgen, dat de behandeling in Duitsland kan worden gestart. ‘Elk bedrag is welkom, want vele kleintjes maken immers één groot bedrag mogelijk.


Ellen werd tijdens een wandeling aangereden en heeft nu een dwarslaesie: 'Dit is een nachtmerrie'
Om hun moeder te helpen, zetten Zoë en Aïsha deze week een doneeractie op voor een rolstoelbus. Tot hun verbazing was er binnen een dag al ruim 10.000 euro gedoneerd.


Oldenzaalse (42) raakte door ex-man volledig verlamd, maar wil nu toch terug naar Aruba: ‘Dat is in veel opzichten beter voor mij’
Met hulp van haar bewindvoerder Christel Hampsink heeft ze uitgerekend dat ze een bedrag van 25.000 euro nodig heeft. Een smak geld. Om dit bij elkaar te sprokkelen, zijn ze een doneeractie begonnen. Een laatste strohalm.


Benauwde baby Evi getroffen door uiterst zeldzame ziekte: inzamelactie voor rolstoelbus
Wereldwijd lijden er voor zover bekend negentien kinderen aan de ziekte, van wie vier in Nederland wonen. Baby Evi is er een van. Er is nu een inzamelactie op touw gezet voor een rolstoelbus voor het meisje, dat meermalen per dag dreigt te stikken.


Vier merries overleden na eten vingerhoedskruid: 'Ze werden paars met rood doorlopen ogen'
Cornelis Mooiweer weet niet waar het giftige plantje vandaan komt, maar vermoedt dat het in een pak voer heeft gezeten. Inmiddels is er ook een doneeractie gestart voor de familie Mooiweer.


... 6 7 8 9 10  ...