In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Nancy (55) heeft hersenschudding die niet meer overgaat: ‘Ben een schim van wie ik was’
De Almelose is vol goede moed over de behandeling. Driekwart van de mensen heeft baat bij behandeling daar. Slecht nieuws is dat Nederlandse ziektekostenverzekeraars de behandeling niet vergoeden.


Ziekenhuisnota van 17.000 euro, na al die kilo's verdriet na overlijden 21-jarige zoon
Anthony Buijs maakte een noodlottige val. Daarna kwam een torenhoge rekening van het ziekenhuis. ,,We hebben nooit onze hand hoeven ophouden.''


Nijmeegs stel zwaargewond bij quad-ongeval in Kroatië: doneer-actie voor ziekenhuiskosten
Tot overmaat van ramp is zij niet verzekerd. Vanuit Nijmegen is een doneer-actie gestart om de slachtoffers te helpen met het betalen van hun zorgkosten van 65.000 euro


Hulpactie voor in Markelo verlamd geraakte motorcrosser
De tijdens de GP van Markelo gecrashte Fransman is blijvend verlamd geraakt en zal de rest van zijn leven in een rolstoel door moeten brengen. Extra rampzalig: de bekende zijspanscrosser wordt binnenkort vader. Er is daarom een inzamelingsactie gestart.


Vrienden zamelen geld in voor zieke hovenier Frits uit Delden
Vrienden van de ernstig zieke hovenier Frits Kroon (64) zijn een inzamelactie begonnen om de Deldenaar en zijn vrouw een steun in de rug te geven.


Hans loopt van Puttershoek naar Duitsland ter ere van overleden vrouw
Zeshonderd kilometer wandelen voor het goede doel. Hans Kooijmans uit Puttershoek gaat vanaf maandag die uitdaging aan. Hij loopt vanuit de Hoeksche Waard naar Aurach in Duitsland, ter ere van zijn overleden vrouw én om geld op te halen voor het MS Fonds.


Desiree (24) werd als kind stelselmatig misbruikt en wil een hulphond om dat te verwerken
Ze is ervan overtuigd dat een hulphond haar leven gemakkelijker kan maken. Maar gemeente en zorgverzekeraar geven niet thuis.


'Een klein mensje zou ONS GEZIN COMPLEET MAKEN'
Maar adoptie is duur: er hangt een prijskaartje aan van zo’n 65.000 euro... Hoewel we allebei hard werken, is het een heel groot bedrag. Daarom zijn we een actie voor crowdfunding begonnen.


Getuigen beginnen doneeractie voor bruidspaar uit Den Bosch dat met trouwauto over de kop sloeg
De getuigen van Ruud en Debbie van Roosmalen, het stel dat maandag met haar trouwauto over de kop sloeg, zijn een doneeractie gestart. Ze hopen zo 2.500 euro bij elkaar te krijgen om de bruidegom aan een ‘waardige vervangende BMW’ te helpen.


Vrienden zamelen geld in voor aannemer die levenswerk in vlammen ziet opgaan
Christophe Vanderplancke en zijn echtgenFrancine Verbeke uit Zonnebeke hebben samen met enkele vrienden een crowdfunding opgezet voor Laurenzo Maertens. De aannemer uit Izegem moest vorige week toezien hoe zijn levenswerk in vlammen opging.


Hondenliefhebbers in actie voor ‘Batman’
De initiatiefnemers willen dat er een diepgaand onderzoek wordt ingesteld naar de dood van de pitbull/stafford, die vermoedelijk luistert naar de naam Batman.


Supporters Helmond Sport hebben bedrag voor vuurwerkboete bijna binnen, al ruim 2500 euro ingezameld
Supporters van Helmond Sport zijn een doneeractie begonnen om een vuurwerkboete te betalen. Hun club moet van de KNVB 3750 euro betalen omdat er tijdens de wedstrijd tegen Top Oss op 3 mei fakkels werden afgestoken op de tribune.


Hilversumse brandweer heeft weer een opknappertje: inzamelactie voor restauratie van DAF Autoladder uit 1962
De Hilversumse brandweer heeft een bijna zestig jaar oude DAF Autoladder uit 1962 aangeschaft als restauratieproject. Het opknappertje heeft ooit gedaan in Hilversum en stond de laatste jaren in een museum.


Hartverwarmend: de Utrechtse Anne verraste 3600 volstrekt onbekenden met lieve kaartjes
Wil je meer lezen over Happy Little moment of bijdragen aan het project? Op haar website en doneeractie kan je meer lezen.


Agente met PTSS vraagt geld voor opleiden hulphond: "Bang dat ik anders in diep gat val"
Na 26 jaar dienst kan ze haar werk als politieagent niet meer volhouden omdat ze PTSS heeft. Ze wil graag een hulphond. Om die op te leiden is veel geld nodig en daarom is ze een doneeractie gestart.


Souf zamelt geld in voor ziekte: ’Voor mij is het te laat’
Voor Soufiane is het te laat, maar hij wil dolgraag het verschil maken voor een ander. De 20-jarige Bredanaar verwezenlijkt zijn droom: geld inzamelen voor onderzoek naar de erfelijke zenuwaandoening SCA Type 2. De teller gaat al richting de 15.000 euro.


Vlaardingen in actie voor Palladion
De actie 'Help restaurant Palladion uit de brand' loopt als een trein, binnen 24 uur is al meer dan € 2.500,- gedoneerd.


Rijschoolhouder uit Limburg begint inzamelingsactie voor hoger beroep eenbenige Karel uit Albergen
Om dat hoger beroep te betalen, is een rijschoolhouder in het Limburgse Tegelen een crowdfundingsactie begonnen.


Ruim 2300 euro voor in as gelegd Vlaardings truckerscafé The Pittstop
Een inzamelingsactie voor truckerscafé The Pittstop, dat gisteren tijdens de brand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen in de as is gelegd, heeft in enkele uren tijd al ruim 2300 euro opgebracht.


Doneeractie DOESSOUF vandaag van start gegaan
Albert Heijn en specifiek vmbo-school De Rotonde slaan de handen ineen om de doelen van Souf te verwezenlijken. Hij wil dolgraag geld ophalen voor onderzoek naar zijn ziekte: SCA-Type 2.


... 6 7 8 9 10  ...