In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Viggo helpt Lieze (24) door de dag, maar ze moet 19.000 euro betalen om hem overal mee naartoe te nemen: “Wie kan dat nu?”
Lieze Van Elst (24) start een crowdfunding om haar hond Viggo te kunnen opleiden tot assistentiehond. Viggo’s aanwezigheid helpt haar door de dag, maar Viggo mag niet overal binnen omdat hij geen assistentiehond is.


Handbiker Hans wil nog altijd een handbikeclub en start nu doneeractie voor een rolstoelbus
Hans Jansen uit Uden is sinds de zomer bezig om een handbikeclub op te richten. Om zijn persoonlijke doelen te behalen start hij nu een doneeractie voor een aangepaste bus.


Zus zet doneeractie op nadat broer in Loo loods in vlammen op zag gaan
‘Wat zou het mooi zijn als we Maickel, mijn broer, met zijn bedrijf Baars Totaalbouw een steun in de rug kunnen geven'. De hartenkreet is van Bianca Saat. Ze is een doneeractie gestart nadat haar broer zijn loods in vlammen op zag gaan.


Crowdfunding blijft nodig voor medicijn dat Bart lucht geeft
Behandeling van de taaislijmziekte van Bart Ham leverde hem veel winst op. In de tussentijd gaat de inzameling door, via de Facebookpagina's van Bart Ham en Henriette Ham. En doneren kan via de site Doneeractie.nl.


Geld is binnen, stripboek over jodenvervolging wordt gemaakt
De stichting had al een aardig bedrag vanuit stichtingen en bedrijven bij elkaar gespaard. Voor het laatste deel voor de lespakketten en een QR-tour over Urk was er een crowdfundingsactie gestart.


Week na bliksemdrama met paarden: 'Nog steeds kapot van verdriet'
"Er leven veel mensen met ons mee, dat sterkt ons enorm. Er is zelfs een doneeractie opgezet om een nieuw paard voor Maddy te kopen. Je moet dan aan duizenden euro's denken, maar het idee alleen al is fantastisch.


Naomi Mae Poppinga wil haar knuffelkoe Nep Capreolus behoeden voor het slagersmes (maar daarvoor heeft ze 10.000 euro nodig)
Naomi Mae Poppinga (26) wil haar knuffelkoe redden. De koe is slechts vier jaar oud, maar haar melk mag niet meer verkocht worden. Het dier gaat naar de slager, behalve als Naomi Mae genoeg geld weet in te zamelen voor een plek in een koeienrusthuis.


Paardeneigenaren rouwen na fatale blikseminslag: ‘Het leek een massagraf’
Inmiddels is er voor Maddy een online doneeractie gestart op initiatief van Margriet Daems, een vriendin van Maddy’s moeder Monique. ,,Ik wil Maddy graag helpen. Het liefst om geld in te zamelen voor een nieuw paard.


Gelukt! Amanda (13) regelt een nieuwe bus voor haar gehandicapte broertjes Keano (4) en Jayden (9)
In februari zette ze een doneeractie op voor de nieuwe bus en die was succesvol: woensdag kreeg de familie Van Malsen de sleutel van de geheel aangepaste bus bij Auto Ridderhof in Hengelo.


Door brand getroffen school in Oss kan kinderen maandag 'gewoon' ontvangen
De oudervereniging van de John F. Kennedyschool is een doneeractie gestart om spullen te vervangen die door de vorige brand onbruikbaar zijn geworden.


Stel ziet levenswerk in vlammen opgaan, maar krijgt hulp
Verzekeringsmaatschappijen branden hun vingers niet aan dergelijke voertuigen, dus zitten de twee nu bijna letterlijk in zak en as. De helpende hand komt uit hun eigen omgeving door middel van een doneeractie.


Crowdfunding om wederopbouw van Bowlingboerderij in Nijverdal financieel mogelijk te maken
Nanet de Roover uit Dedemsvaart is maandagmiddag direct een crowdfundingsactie begonnen om Erik en Marieke van Faassen van De Bowlingboerderij en De Hooischuur financieel te steunen.


Ruim 6100 euro gedoneerd voor door brand getroffen gezin
De geldinzamelingsactie voor Razan Alayobi (32) en haar gezin uit Egmond aan Zee, wiens flatwoning aan het Jacob Scholplantsoen medio juli na brand bij de bovenburen onbewoonbaar is geworden, heeft ruim 6100 euro opgebracht.


Eris had na geboorte twee weken te leven maar is na 41 zware operaties nu al 11 jaar: Actie voor nieuwe bus
Voor haar vervoer is een grotere aangepaste bus nodig. Daarvoor is nu een doneeractie opgezet door de 22-jarige Esmée de Bruin uit Groesbeek.


Veteranenhuis Winschoten moet vóór 1 oktober 2400 euro ophoesten anders gaat stekker eruit (Doneeractie van start)
Het Veteranenhuis Winschoten verkeert in zwaar weer. Als gevolg van de coronamaatregelen kwamen er veel minder inkomsten binnen, waardoor de kas bijna leeg is. Wie het Veteranenhuis financieel wil steunen, kan zijn bijdrage doneren via Doneeractie .


Deja uit Zwolle treft volgens justitie geen blaam: ze is zelf slachtoffer van cybercriminelen
Hierop startte haar hulpverlener Max de Joode, Spijkerman is psychiatrisch patiënt, een doneeractie. Dat liep aanvankelijk stroef, maar kreeg na publicatie in deze krant een flinke boost. Inmiddels is 85 procent van het streefbedrag van 5800 euro binnen,


Na bommen in Syrië, oorlog in Libië raakt gezin nu huis in Egmond aan Zee kwijt door brand. Er is een hulpactie. ’Ontzettend lief, hier worden we blij van’
Vanwege een. brand is de flatwoning onbewoonbaar verklaard en zijn ze al hun spullen kwijt. Via een doneeracte wordt geld ingezameld zodat zij in ieder geval de huur van hun tijdelijke opvangadres kunnen betalen.


Streefbedrag actie voor ouders overleden broers Noah (16) en Isay (18) nu al ruim gehaald: ‘Fantastisch’
Na vier dagen is het streefbedrag van de doneeractie voor de rouwende ouders van de overleden voetbalbroers Isay (18) en Noah (16) Gesser al ruimschoots binnen. ,,Fantastisch”, reageert initiatiefnemer Albert Kooy uit Nieuwkoop.


Steun en toeverlaat van Usha dreigt te sterven: ‘Bij paniekaanvallen komt hij haar geruststellen’
De gehandicapte en getraumatiseerde Usha (52) vertrouwt bijna niemand, behalve haar hond Rocky. Maar bij de rottweiler is lymfeklierkanker geconstateerd. Haar familie probeert de steun en toeverlaat langer hier te houden en is een doneeractie gestart.


Janet (51) doodgereden door vluchtende automobilist, zus verscheurd door onbegrip
Collega Kevin heeft voor de familie van Janet een doneeractie opgezet om geld op te halen voor haar uitvaart. "Door deze verschrikkelijke gebeurtenis is de winkel helaas gesloten. En brengt dit ook nog eens een financiële tegenslag voor haar zus",


... 6 7 8 9 10  ...