In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Crowdfundingsactie voor gerechtigheid voor Gillyon Emanuels
HILVERSUM - Nu het Openbaar Ministerie onderneemster Gillyon Emanuels gaat vervolgen voor mishandeling is buurtbewoner Patrick Weening een crowdfundingsactie gestart.

Doneeractie voor nieuwe bus stichting Spoetnik
VLAARDINGEN - In de nacht van 16 op 17 maart is de bus van stichting Spoetnik door vandalen verwoest door brand .

'Charly vindt pas rust als hij weet dat wij het zonder hem redden'
"Help erg zieke Charly om zijn moeder en gezin rustig achter te kunnen laten", staat bij een actie op de website doneeractie.nl. Het is een initiatief van Carla de Vroe, de vrouw van de 41-jarige Charly Kalif om geld in te zamelen.

Moeder van 12-jarig autistisch jongetje vraagt om hulp
Wij kregen vanochtend een hulpkreet in onze mailbox. Hellen van Londen-Lenting schreef: ‘Ik heb een hele grote vraag’. Onze nieuwsgierigheid werd meteen gewekt en lazen verder.

Doneeractie en vragen aan burgemeester Berends over op straat gezet Apeldoorns gezin
Op de site doneeractie.nl is een inzamelingsactie opgezet voor het Apeldoornse gezin dat gisterochtend op straat is komen te staan.

Ouders zetten zich in voor vervanging afgebrande zorgboerderij De Locatie
VLIJMEN - Bewoners van Vlijmen werden dinsdag opgeschrikt door de felle brand bij Zorgboerderij De Locatie. De keet die al jaren daar stond ging compleet in vlammen op.

Je eigen kind, in de buik van een andere vrouw
Hoogtechnologisch draagmoederschap Het aanstaande kind van Kim en Paul Zoontjens is bevrucht in vitro en daarna bij een draagmoeder geplaatst. „We willen haar zien als een soort veredelde tante.”

Leerlingen nemen op indrukwekkende wijze afscheid van doodzieke lerares
Toen (oud-)leerlingen van het Alfrink en het Oranje Nassau College in Zoetermeer hoorden dat hun docente economie Renate van Haasteren (43) niet lang meer te leven heeft, kwamen ze in actie.

Inzamelingsactie gestart voor eigenaar verwoeste bloemenkiosk
Haarlemmers zijn een inzamelingsactie gestart voor de eigenaar van een verwoeste bloemenkiosk aan het Emmaplein.

'Miljoenen' nodig voor behandeling ernstig zieke Alexander (2) en lotgenoten
DIEMEN - De ouders van de ernstig zieke Alexander spannen zich tot het uiterste in om een behandeling voor hun 2-jarige zoontje te kunnen realiseren.

Vele duizenden euro's gedoneerd voor uitvaart 12-jarige Duncan uit Dinteloord
DINTELOORD - Ze wilden hun zoon het mooiste afscheid geven. De 12-jarige Duncan van der Goot uit Dinteloord overleed eind november aan een zeldzame vorm van kanker.

Inzamelingsactie voor nieuwe bus dierenambulance geslaagd
MIJDRECHT - De bus van de dierenambulance De Ronde Venen en Amstelland ging nog geen twee dagen geleden in vlammen op en nu al is er genoeg geld gedoneerd voor een nieuwe bus.

Doneeractie opgezet voor familie Remon Bruinsma
Een tante van Remon Bruinsma heeft een doneeractie opgezet. Ze wil geld inzamelen om het onderzoek naar de doodsoorzaak van Remon uit De Westereen te bekostigen.

Inzamelingsactie fatale brand Emmen: 'Lijkt wel alsof hele land meeleeft'
"Het lijkt wel alsof het hele land meeleeft", zegt Jan Jeuring. Samen met zijn vrouw Claudia startte hij een inzamelingsactie voor de ouders van de twee kinderen die vorige week bij een brand in Emmen om het leven kwamen.

65.000 euro opgehaald voor ouders omgekomen kinderen: 'Verslagenheid is groot'
Nadat dit weekend twee kinderen van zes en vijf jaar om het leven waren gekomen bij een woningbrand in Emmen, zetten buurtbewoners Jan en Claudia een inzamelingsactie op voor de ouders van de kinderen.

Dankzij donaties kan Marit (11) uit Vroomshoop naar Georgië voor bijzondere behandeling
Marit Bakhuis uit Vroomshoop kampt al bijna haar hele leven met ernstige blaasontstekingen. Antibiotica helpen nog maar nauwelijks. Een experimentele behandeling met bacteriofagen kan de bacterie mogelijk wel uitroeien.

Crowdfunding voor onderzoek naar dood fotomodel Ivana Smit
Familie en vrienden van fotomodel Ivana Smit zamelen geld in om een eigen onderzoek naar haar dood te kunnen bekostigen.

Familie model Ivana (18) start actie
De familie van het overleden model Ivana Smit is een doneeractie gestart. De nabestaanden hopen in elk geval 4000 euro in te zamelen om de reiskosten van een Nederlandse patholoog te kunnen vergoeden.

Kees financieel aan de grond na overlijden zoon door zwavelzuuraanval
Kees van Dongen is op en zit financieel aan de grond. Hij zegde zijn baan op om zijn zieke zoon bij te staan en stak al zijn geld in het reizen naar het ziekenhuis in Engeland en België. Nu is er een doneeractie voor hem in gang gezet.

Bellen met Robin, de man achter de doneeractie.
Kijk, da's nou fijn. Gistermiddag zochten we contact met Robin van Prattenburg, de stille kracht achter de doneeractie voor de BlokkeerFriezen

... 6 7