In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Doneeractie gestart voor ophalen losgelaten Oekraïense paarden: “Tienduizend euro nodig voor de reis naar Nederland”
Samen hebben ze een plan bedacht om Julia haar paarden naar Nederland te halen, alleen is de financiële schakel een punt waar ze tegenaan stuitten. Daarom startten ze een doneeractie, waar ze hulp inroepen om de paarden naar Nederland te kunnen halen.


Crowdfunding voor uitgebrande bakkerij Dali
Een doneeractie, gestart door omwonenden, moet Mohammed Eminov er zo snel mogelijk weer bovenop krijgen. Vorige week vrijdag werd zijn bakkerij aan het Prins Hendrikplein door een brand verwoest. De oorzaak daarvan was brandstichting.


Marc en zijn 34 husky's zijn alles kwijt na verwoestende brand
Gelukkig krijgt Marc vanuit allerlei hoeken hulp. Dat geeft me moed en een warm gevoel, ondanks alle ellende." De vrienden van Marc zijn een doneeractie gestart. Op vrijdagavond staat de teller op 3300 euro.


Marc skate 24 uur door wind en sneeuw: 'Om geld op te halen voor de Oekraïense vluchtelingen’
Inmiddels is er rond de 2500 euro opgehaald, maar de teller loopt nog. De rest van de week kan er namelijk nog gedoneerd worden via Doneeractie.nl


Stille tocht voor verdronken Betty (3), al 13.500 euro ingezameld voor nabestaanden
Kort na de dood van Betty werd een doneeractie opgezet om het meisje een mooi afscheid te kunnen geven. Het beoogde doel is 15.000 euro. Inmiddels staat de teller op ruim 13.500 euro.


Doneeractie opgestart voor Tristan (7) uit Nieuwpoort voor chemokuur van 82 weken tegen hersentumor
Het is voor ons gezin heel zwaar in deze tijden. Daarom zijn we zeer blij dat mensen ons zo hard steunen. Want in het verleden heeft ook al de school van Tristan een doneeractie op poten gezet.


Moeder neergestoken Tim (15) leeft in een nachtmerrie, maar wil die van anderen beetje verlichten
Om toch met Tim bezig te zijn, maar dan op een positievere manier, is ze een doneeractie begonnen. Haar doel is om zoveel mogelijk geld binnen te halen waarmee ze toilettasjes kan kopen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.


LUCYNA'S DOCHTER (12) HEEFT ANOREXIA, MAAR EEN HULPHOND ZORGT WEER VOOR EEN GLIMLACH
Helaas wordt de hond vanuit de zorgverzekering niet vergoed. Lucyna neemt het heft in eigen handen en start zelf met een inzameling. Binnen vier dagen hebben ze de benodigde 17.000 euro bij elkaar.


Dena (24) eerste Nederlander die ondanks spierziekte mag autorijden: 'Vrijheid'
Inmiddels is er door een collega van Huegens vader ook een doneeractie opgezet om geld in te zamelen voor een eigen auto. Er is al ruim tweeduizend euro opgehaald.


Nederland massaal in actie voor Oekraïne: zó kun je helpen
Stichting Chauffeursnieuws & Transporteffect is een doneeractie gestart voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Veel van hen werken in Nederland en de stichting wil de chauffeurs voorzien van eten, drinken en andere behoeften.


Dove voetballers in de stress: geen geld voor reis naar Deaflympics
Het toernooi wordt van 1 mei tot 15 mei 2022 gehouden in Caxias do Sul, Brazilië. Om daarbij te zijn, is er geld nodig. En dat is er nog niet voldoende. "Doneer op onze actiepagina op doneeractie.nl: Deaflympics."


Rick Slootmaker uit Hoogeveen begint een doneeractie voor zijn kennis Remco. 'Hij zit letterlijk en figuurlijk in zak en as'
De Hoogevener hoopt dat het doel van 3000 euro wordt behaald en misschien zelfs een beetje meer.


Aalstenaar zamelt geld in voor eigenaar uitgebrande Dodge
De ZZP-er was slechts WA verzekerd. John Kuijpers uit Aalst is zeer begaan met zijn onfortuinlijke maat en zamelt nu via Doneeractie geld voor hem in.


Vriendinnen doodgestoken Anouk (20) willen familie financieel steunen: ‘Grootste nachtmerrie van elke ouder’
Vijf vriendinnen van de in oktober doodgestoken Anouk uit Den Bosch hebben een doneeractie gestart om de familie een financieel steuntje in de rug te kunnen geven. “De grootste nachtmerrie van elke ouder.”


Kathleen (23) verliest dochtertje na 37,5 week zwangerschap: “We hebben geen geld om begrafeniskosten te betalen”
Het zijn vooral financiële zorgen die het rouwproces er alleen maar moeilijker op maken. Kathleen en Kenneth zijn nu een crowdfunding gestart om de begrafeniskosten van Marie-Jane te kunnen betalen.


Tegenslag voor woonproject voor economisch thuislozen in Oosterwold
Samen met de andere bewoners wil zij van het tiny house complex in een thuis maken voor haar kind en alle andere kinderen die er wonen. Charmaine heeft een doneeractie opgezet om een gezamenlijke ontmoetingsplek en speelgelegenheid te kunnen realiseren.


Familie en vrienden zamelen geld in om Alexander z'n levenswerk te herbouwen
Om hem weer de moed en het vertrouwen te geven de hal opnieuw op te bouwen, zijn vrienden en familie een doneeractie gestart.


Bijna 8500 euro opgehaald voor afgefikte paintballhal: 'Het lijkt wel een oorlogsgebied'
'Je gelooft niet wat je ziet,’ vervolgt ze. ‘Het lijkt wel een oorlogsgebied. Het is heel heel heftig.' Als steuntje in de rug hebben familie en vrienden een inzamelingsactie opgezet.


30 mountainbikes gestolen: doneeractie om kinderen toch te laten fietsen
Het bestuur is een geldinzamelingsactie begonnen, in de hoop dat de jonge leden weer snel kunnen trainen.


Doneeractie voor slechtziende Lotte (2): huis van haar ouders in Borne moet worden aangepast
De woning van haar moeder Marloes en vader Martin moet worden aangepast, dat kost een lieve duit. Een doneeractie biedt een steun in de rug.


... 6 7 8 9 10  ...