In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Bachelor Fabrizio maakt diepe indruk met actie
“Ik beschik over iedere basisbehoefte, dingen die ik als vanzelfsprekend beschouw, maar dat zijn ze voor een grote groep mensen niet”, aldus Fabrizio, die met een doneeractie en het zetten van tattoos voor het goede doel zeker 5000 euro op wil halen.


Al 1000 euro bij elkaar voor monument gedode stationskat Sunny: 'Boegbeeld voor Deventer'
Vorig week kwam het beestje om het leven bij een noodlottig ongeval. Sunny's fans zijn een crowdfundingsactie gestart om een herdenkingsplekje voor de beroemde kater te regelen. Met succes, want de teller schiet al boven de 1000 euro.


Honden Bob en Bambi vliegen van Curaçao naar Hengelo: eindelijk samen met baasje Mandy
Met pijn in het hart moest de Hengelose Mandy Wessels haar honden Bob en Bambi aan anderen overdragen op Curaçao. Jaren later vond Wessels hen op miraculeuze wijze terug. Door een doneeractie komen de twee naar Hengelo.


Ingeborg begint actie voor kringloopwinkel na uitgebrande bestelbus
Ingeborg Smulders kon het niet aanzien hoe de bus van kringloopwinkel Spullukes in Boxtel in vlammen opging. “Die bus is voor de eigenaren onmisbaar." Daarom startte ze een doneeractie. De eerste dag is er al zo'n 1700 euro opgehaald.


Kelly (22) wil de kroeg van haar ouders redden: ‘Locus Publicus is een begrip in de stad’
De kroeg van Hans en Claudia Lips is een begrip in de stad. Om daar in geen geval ‘was’ van te maken, is dochter Kelly een doneeractie begonnen.


Sander wil weer fietsen met zijn dochter na een herseninfarct te hebben gehad.
Nu hebben we een doneeractie opgestart om geld in te zamelen voor een elektrische bakfiets. Hij krijgt zo weer wat vrijheid terug en kan wat hij zo graag doet fietsen met zijn 2 jarige dochter.


Familie overleden Apeldoorner Ramon (30) probeert geld voor zijn uitvaart via crowdfunding bijeen te schrapen
Omdat hij wegens zijn psychische problemen geen uitvaartverzekering kon krijgen, wordt zijn uitvaart niet vergoed. Zijn familie kan de kosten voor de uitvaart zelf niet bekostigen en probeert het geld nu middels crowdfunding te verzamelen.


Oppenhuizen start doneeractie voor vrachtwagenchauffeur wiens vrachtwagen uitbrandde: 'Het is heel apart. Ik heb nergens om gevraagd en toch komt iedereen in actie'
Oppenhuizen komt in actie om een oud-inwoner te helpen en 10.000 euro op te halen. Vrijdag brandde de vrachtwagen van Wouter Beitsma uit op de Sintrale As.


Inzameling na verwoestende brand Wijdenes; teller staat al op ruim 4600 euro
De inzameling is door Ina Bot mede namens haar dochter Lutania Coester op Doneeractie.nl gezet ’voor een nieuwe start van tearoom The Robin’. Ina Bot is blij dat er heel veel mensen zijn die willen helpen.


Torenhoge kosten voormalige klanten Welkom Energie, inzamelingsactie begonnen
De gedupeerden hebben zich verzameld in een Facebookgroep waar vanuit een inzamelingsactie is gestart. "Alle kleine beetjes helpen. Ik hoop ook echt dat we op deze manier de pijn een beetje kunnen verzachten.


In elk geval een warme kerst voor keurige zwerver Louw
De doneeractie ’Een warme kerst voor Louw Visscher’ loopt nu een paar dagen. Het streefbedrag, duizend euro, is ruimschoots overschreden.


Doneeracties gestart voor bewoners en buren van door brand getroffen huis in Dongen: ‘Ze hebben niets meer’
Om de bewoners een hart onder de riem te steken is er een doneeractie gestart. Maar ook de woning van de buren kan als verloren worden beschouwd. Voor hen wordt tevens geld ingezameld.


Baby Lyo heeft ziekte die maar een keer per jaar voorkomt: 'Zorgt voor onbegrip'
"Daarom hebben we op Instagram uitgelegd waarom we naar de Verenigde Staten willen voor een behandeling", zegt Oscar. Voor die behandeling zamelen ze nu namelijk geld in.


Ex-klanten Welkom Energie starten doneeractie voor elkaar
Enkele van de 90.000 gedupeerden zijn een doneeractie begonnen voor lotgenoten die in de problemen komen.


Geldinzameling voor rolstoelauto voor Levi Butenaers
Doel is om de 20.000 euro in te zamelen waarmee een goede tweedehands rolstoelauto kan worden gekocht.


Inzamelingsactie voor kapot gegooide koffietent: 'Vreselijk wat mensen een ander aandoen'
De schade wordt door de koffietenthouder op zo'n 15.000 euro geschat. Dat is ook het doelbedrag geworden van de opgezette doneeractie. 'We zijn niet verzekerd voor dit soort vandalisme', zegt Parree.


De hulphond van Sem is ziek, wie helpt hem aan een nieuw maatje?
Hij zette een crowdfunding op. En die gaat behoorlijk hard. Helmy vertelt blij: "Vandaag kreeg ik een appje van Hans dat we de 1.000 euro gepasseerd zijn. Dat is toch geweldig?" Een persoon heeft zelfs 250 euro gedoneerd.


Doneeractie voor verwonde postbode levert in paar uur duizenden euro's op: ‘Hierin merk je waar ons dorp groot in is’
Een golf van medeleven is losgebarsten in Bunschoten voor de postbode die zaterdagochtend ernstig gewond raakte bij een ongeval op de Tabakskamp. Een actie om geld in te zamelen moest vanwege een massale toestroom zelfs voortijdig worden afgebroken.


Sympathisanten starten crowdfunding voor veroordeelde windmolenactivist
De initiatiefnemers van de actie willen hem helpen met het betalen van de proceskosten van zijn rechtszaak. Binnen een paar dagen staat de teller op meer dan 8.000 euro.


Viggo helpt Lieze (24) door de dag, maar ze moet 19.000 euro betalen om hem overal mee naartoe te nemen: “Wie kan dat nu?”
Lieze Van Elst (24) start een crowdfunding om haar hond Viggo te kunnen opleiden tot assistentiehond. Viggo’s aanwezigheid helpt haar door de dag, maar Viggo mag niet overal binnen omdat hij geen assistentiehond is.


... 6 7 8 9 10  ...