In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Dove voetballers in de stress: geen geld voor reis naar Deaflympics
Het toernooi wordt van 1 mei tot 15 mei 2022 gehouden in Caxias do Sul, Brazilië. Om daarbij te zijn, is er geld nodig. En dat is er nog niet voldoende. "Doneer op onze actiepagina op doneeractie.nl: Deaflympics."


Rick Slootmaker uit Hoogeveen begint een doneeractie voor zijn kennis Remco. 'Hij zit letterlijk en figuurlijk in zak en as'
De Hoogevener hoopt dat het doel van 3000 euro wordt behaald en misschien zelfs een beetje meer.


Aalstenaar zamelt geld in voor eigenaar uitgebrande Dodge
De ZZP-er was slechts WA verzekerd. John Kuijpers uit Aalst is zeer begaan met zijn onfortuinlijke maat en zamelt nu via Doneeractie geld voor hem in.


Vriendinnen doodgestoken Anouk (20) willen familie financieel steunen: ‘Grootste nachtmerrie van elke ouder’
Vijf vriendinnen van de in oktober doodgestoken Anouk uit Den Bosch hebben een doneeractie gestart om de familie een financieel steuntje in de rug te kunnen geven. “De grootste nachtmerrie van elke ouder.”


Kathleen (23) verliest dochtertje na 37,5 week zwangerschap: “We hebben geen geld om begrafeniskosten te betalen”
Het zijn vooral financiële zorgen die het rouwproces er alleen maar moeilijker op maken. Kathleen en Kenneth zijn nu een crowdfunding gestart om de begrafeniskosten van Marie-Jane te kunnen betalen.


Tegenslag voor woonproject voor economisch thuislozen in Oosterwold
Samen met de andere bewoners wil zij van het tiny house complex in een thuis maken voor haar kind en alle andere kinderen die er wonen. Charmaine heeft een doneeractie opgezet om een gezamenlijke ontmoetingsplek en speelgelegenheid te kunnen realiseren.


Familie en vrienden zamelen geld in om Alexander z'n levenswerk te herbouwen
Om hem weer de moed en het vertrouwen te geven de hal opnieuw op te bouwen, zijn vrienden en familie een doneeractie gestart.


Bijna 8500 euro opgehaald voor afgefikte paintballhal: 'Het lijkt wel een oorlogsgebied'
'Je gelooft niet wat je ziet,’ vervolgt ze. ‘Het lijkt wel een oorlogsgebied. Het is heel heel heftig.' Als steuntje in de rug hebben familie en vrienden een inzamelingsactie opgezet.


30 mountainbikes gestolen: doneeractie om kinderen toch te laten fietsen
Het bestuur is een geldinzamelingsactie begonnen, in de hoop dat de jonge leden weer snel kunnen trainen.


Doneeractie voor slechtziende Lotte (2): huis van haar ouders in Borne moet worden aangepast
De woning van haar moeder Marloes en vader Martin moet worden aangepast, dat kost een lieve duit. Een doneeractie biedt een steun in de rug.


Doneeractie voor baby Evi levert gewenste rolstoelbus op
Familie Marsman uit Vroomshoop is de koning te rijk. De o zo gewenste rolstoelbus voor het vervoer van baby Evi staat eindelijk voor de deur. Het resultaat van een succesvolle doneeractie.


Buren starten crowdfunding om kosten uitvaart Dean te betalen: "Nooit gedacht dat er zoveel solidariteit was"
Zo hopen ze dat het jongetje een waardig afscheid kan krijgen. De initiatiefneemsters hadden gehoopt 5.000 euro in te zamelen, maar dat bedrag is al ver overschreden.


Hulp uit onverwachte hoek voor door brand getroffen Apeldoornse viskraamhoudster
Afgelopen maandagmiddag brak er opnieuw brand uit in het Aaltje. Nu zijn er twee doneeracties gestart voor de getroffen Apeldoornse.


Dubbel goed nieuws voor gedupeerde brand Middelburg: nieuw huis en geslaagde inzamelingsactie
Op nieuwjaarsochtend brak er brand uit in haar huis aan de Radenhove en raakte ze alles kwijt. Inmiddels is er met een inzamelingsactie ruim 4.000 euro opgehaald en heeft ze een nieuw huis toegewezen gekregen.


Buurt op de bres voor door vuurwerk beschadigde ijssalon: "Onvoorstelbaar en hartverwarmend"
Een ijssalon op Tussen Meer in Osdorp is oudjaarsnacht slachtoffer geworden van vandalisme. Een koelmotor van de koelkast en een boekenkast die voor de deur stond zijn verwoest. Een door buurtbewoners opgezette inzamelingsactie levert ruim tweeduizend eur


Amsterdammers beginnen crowdfunding voor noodlijdend Achterhoeks circus: ‘Zo lief’
Amsterdammers zijn een doneeractie begonnen voor het Achterhoekse circus Zanzara. Het circus geeft rond de feestdagen altijd een serie voorstellingen bij de Westergasfabriek in de stad.


Duizenden euro's stromen binnen na afbranden sportschool in Apeldoorn: ‘Abnormaal’
De politie gaat ervan uit dat de brand bij de MMA Academy in Apeldoorn is aangestoken. Ondertussen is al bijna tienduizend euro gedoneerd om de sportschool weer op te bouwen. Eigenaar Hubert Geven is overweldigd door de actie.


Kerstpakketten voor alle vluchtelingen in noodopvang Goes
"Ik wil gewoon iets goed doen voor deze mensen!" Met deze gedachte heeft Gertie Bin uit Zierikzee een doneeractie opgezet om elke vluchteling in de noodopvang in de Zeelandhallen een kerstpakket te geven.


Rolstoelgezin wil eigen bus: 'Het is nu kiezen wie achterblijft'
De teller van de doneeractie staat inmiddels op bijna 20.000 euro. Ze zijn dus op de helft van het bedrag dat ze nodig hebben. "We zijn al zo blij met wat er is gegeven. Toch moeten we vragen om meer, dat vind ik moeilijk."


Bachelor Fabrizio maakt diepe indruk met actie
“Ik beschik over iedere basisbehoefte, dingen die ik als vanzelfsprekend beschouw, maar dat zijn ze voor een grote groep mensen niet”, aldus Fabrizio, die met een doneeractie en het zetten van tattoos voor het goede doel zeker 5000 euro op wil halen.


... 6 7 8 9 10  ...