In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Elisah (36) kan naar Barcelona voor levensreddende operatie: "Ontzettend dankbaar"
De Heiloose Elisah Binnewijzend (36) heeft voldoende geld ingezameld voor haar levensreddende operatie. Via een al twee jaar lopende doneeractie is ruim een ton opgehaald, waardoor ze volgende maand naar Barcelona kan vertrekken.


Nabestaanden van zinloos geweld organiseren doneeractie om zeppelin de lucht in te laten
Ieder jaar vindt een herdenking plaats van slachtoffers van zinloos geweld. Door het coronavirus gaat de jaarlijkse herdenking niet door. Maar nabestaanden vinden het juist dit jaar belangrijk om wél iets te doen. Ze zien het geweld onder jeugd toenemen.


Maarten van Rossem: 'Inzameling is onnozel, maar ik zing bij 10.000 euro'
Presentator Philip Freriks vroeg het norse jurylid in de uitzending van donderdag hoeveel geld het zou kosten om hem een keer karaoke te laten zingen. Van Rossem noemde het bedrag van 10.000 euro. Fans begonnen vrijdagochtend een crowdfunding.


Tiffany haalt geld op voor airco's in hospice: 'Niet uit te houden voor oma'
Dieni is terminaal en brengt de laatste dagen van haar leven door in een hospice. Een plek waar ze in rust afscheid wil nemen van haar dierbaren. Maar door de hittegolf, is het niet meer uit te houden. Haar kleindochter is een doneeractie gestart.


Online doneeractie na inbraak zwembad Geulle
Bij een inbraak afgelopen weekend verdwenen onder meer vier grote parasols op het terras van friture Maria. Om de opgelopen schade te compenseren startte een van de leden een inzameling via doneeractie.nl.


Martine uit Deventer en Martina uit Polen halen meer dan vier ton op voor gezin van overleden held Marcin
De crowdfundingsacties voor het gezin van de Poolse seizoensarbeider Marcin Kolczynski (37) hebben inmiddels meer dan vier ton opgeleverd. Marcin overleed zondag 2 augustus nadat hij drie kinderen wilde redden in Julianadorp.


Apeldoorns gezin wil verhuizen na aanslag met bloempot vanaf vijf hoog
Omdat ze net hun laatste spaargeld in hun huidige woning hebben gestoken, zijn ze een crowdfunding gestart.


Geroerde reacties uit het hele land, doneeractie voor droomuitvaart Seb (11) levert ruim 17.000 euro op
Onder anderen clubeigenaar Frans en Seumeren en de spelersgroep van FC Utrecht dragen bij aan de uitvaart van de 11-jarige supporter Seb uit Nieuwegein.


Steuncomité zamelt geld in na verwoestende brand in café in Ardooie
Bij de brand in café De Groene Dreve raakte Christof Vande Vyver levensgevaarlijk gewond. Het café in het centrum van Ardooie is volledig vernield. Op www.doneeractie.nl loopt al een inzamelingsactie.


Doneeractie voor familie zieke Tyrel (12): 'Ze hebben geen geld voor verblijf Ronald McDonald Huis'
Vanwege een zeldzame leverziekte heeft hun zoontje met spoed een nieuwe lever nodig, maar het vinden van een goede donor blijkt lastig. En alsof dat nog niet erg genoeg is, dreigt nu ook het geld van de familie Fazliova op te raken.


Tommie (17) na noodlottige duik in meertje nog steeds op IC
De twee zijn een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen zodat Tommie thuis kan worden verzorgd als hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar dat is nog een lange weg. "De vorderingen gaan heel moeizaam en traag", zegt Davy.


Doneeractie voor beboete boeren: I give a piek
De agrarische belangenvereniging Agractie is een inzamelingsactie begonnen voor actievoerende collega's die de afgelopen dagen beboet zijn.


Doneeractie voor Mani (30) die leven redt, maar zelf opdraait voor de kosten: ‘Het is een bitterzoet gevoel’
Na zijn heldendaad bleef hij met veel kosten achter, en dus werd vandaag een doneeractie voor hem opgezet.


Jason (3) en Chloë (1) zullen jong overlijden: 'Verjaardagen zijn emotioneel'
"We hopen dat mensen ons nogmaals (vorig jaar kregen ze veel hulp, red.) willen steunen, en zijn daarom een crowdfunding gestart. Hoe sneller we het kunnen bouwen, des te langer kunnen Jason en Chloë ervan genieten."


Motorsportclub Siddeburen start inzamelingsactie na brand
Motorsportclub Siddeburen zamelt geld in om een nieuw clubhuis te bouwen. Het oude clubhuis werd ruim een week geleden verwoest door brand.


Doodzieke Quinten werd bestolen van 75 euro, maar krijgt er duizenden euro's voor terug
In de Zeeman in Vlissingen stond een potje waar mensen geld in konden doen voor de ernstig zieke Quinten (12). Toen het potje werd gestolen, gebeurde er iets moois: mensen uit heel Nederland besloten geld te doneren.


Woedende reacties nadat man geld voor ernstig zieke jongen (12) steelt: 'Gatverdamme, gluiperd’
Werknemers van de Zeeman zijn boos. Gistermiddag werd een collectepot met geld voor een ernstig zieke jongen van hun toonbank gegrist. Op camerabeelden is te zien hoe een man van middelbare leeftijd de winkel insluipt en de pot onder zijn jas steekt.


Duidelijkheid over doodsoorzaak zwanenfamilie Ypenburg volgende week verwacht
De Wulp noemt het 'hartverwarmend' dat een doneeractie om geld in te zamelen voor een gedenkteken inmiddels meer dan duizend euro heeft opgeleverd.


Inzamelingsactie voor 82-jarige vrouw uit Deventer na laffe straatroof
Een inzamelingsactie voor de 82-jarige vrouw uit Deventer die vorig weekend werd overvallen heeft in een dag tijd al bijna 1500 euro opgeleverd. Het geld is bedoeld voor een nieuw gehoorapparaat voor de vrouw, aangezien ze dat van haar tijdens de overval


Waarom Omar uit Elst hulp nodig heeft bij het optillen van een kopje
Iets simpels als een kopje kunnen optillen. Of iets aanwijzen. Voor de 16-jarige Omar Bensiali uit Elst is dat toekomstmuziek. Crowdfunding moet de operatie die dat mogelijk maakt dichterbij brengen.


... 6 7 8 9 10  ...