In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Doneeractie voor door brand geteisterde boer Gert uit Werkhoven groot succes
Een serie branden heeft het leven van boer Gert Snitselaar op z’n kop gezet. Zijn nichtje Corlinde is een doneeractie begonnen om haar neef een hart onder de riem te steken.


Donatiepotten leeggeroofd bij Weggeefschuur IJsselmuiden
De twee donatiepotten van de Weggeefschuur in IJsselmuiden zijn afgelopen weekend leeggeroofd. Het gestolen bedrag, ruim honderd euro, is middels een doneeractie alweer bij elkaar.


Bijna twee ton opgehaald voor ’blokkeerfriezen’
a een kleine week van inzamelen op doneeractie.nl is bijna 192.000 euro opgehaald voor de zogeheten blokkeerfriezen. Het geld is bedoeld om hun hoger beroep te bekostigen.


Mick start actie voor operatie depressieve moeder
DBS zou uitkomst kunnen bieden. Maar die vergoedt de zorgverzekeraar niet. Mick en zijn zus zijn radeloos en hopen nu zelf genoeg geld bij elkaar te kunnen krijgen om hun moeder deze behandeling te kunnen geven.


AL MEER DAN 140.000 EURO INGEZAMELD VOOR 'BLOKKEERFRIEZEN'
Voor de ‘blokkeerfriezen’ is al veel geld ingezameld. Vanochtend stond de teller van de doneeractie op meer dan 140.000 euro.


BlokkeerFriezen tikken in tien uur EEN TON aan
Hartverwarmend is het, hoe duizenden burgers onnederlands diep in de buidel tasten en in een paar uurtjes tijd een TON aan pepernoten in de juridische oorlogskas van de Blokkeerfriezen hebben gepot.


Doneeractie voor dove kinderen in Ethiopië. Doe je mee?
Carolien en Jeroen vertrekken deze maand voor de tweede keer naar Ethiopië. De afgelopen jaren hebben zij zich in Nederland ingezet voor dove Ethiopische kinderen en zijn ze een inzamelingsactie begonnen om deze kinderen sportlessen te kunnen geven.


Gedenksteen voor verdronken Meesam Rahimi bij het Prinses Margrietkanaal
In het dorp werd met grote verslagenheid op zijn overlijden gereageerd. Zijn vriend Sammy Shefa Idris zette een doneeractie op touw om geld bij elkaar te krijgen voor een herdenkingsmonumentje.


Binnen 3 jaar kregen zowel Zillah ALS HAAR MAN HERSENLETSEL...
Een kleine hypotheek erbovenop zouden we met passen en meten kunnen betalen, maar we krijgen die niet vanwege onze gezondheid. Daarom ben ik nu een doneeractie gestart zodat we straks hopelijk ons huis kunnen afmaken en eindelijk kunnen gaan genieten.


Radeloze kinderen starten doneeractie voor depressieve moeder
De moeder van Mick en Kim uit Roosendaal is al jaren depressief. Therapieën, medicijnen, elektroshocktherapie, niets helpt, aldus Mick. Omdat ze radeloos zijn, zijn ze nu een doneeractie gestart.


Vrienden lanceerden op de website doneeractie.nl een inzamelingsactie voor Dairon.
Na twee dagen stond de teller al op ruim 1.000 euro, 34 procent van het streefbedrag van 3.000 euro. „Met het geld willen we iets moois kopen voor onze vriend omdat dit het laatste is wat wij nog voor hem kunnen doen en we hem zo gaan missen”, luidt het.


Hulpactie voor hulphond met kanker: 'Hij heeft mij gered'
Nu Eli ziek is, is zijn baasje radeloos. De verzekering betaalt zijn chemotherapie niet. "Zonder hem stort mijn wereld in."


Massale roep om De Fer uit de brand te helpen, doneeractie gestart
Meewarige blikken dwalen af naar het dichtgetimmerde kot. ,,Gaat De Fer echt niet meer open?” en ,,We moeten een crowdfunding beginnen.” Dat laatste is gelukt.


Inzameling voor zomaar neergeschoten student: 'Dit krijgt hij van heel Nederland'
Voor de zomaar neergeschoten Sidney Ruiter (22) is al ruim 22.000 euro bijeengebracht.


10.000 euro opgehaald voor neergeschoten Groninger die verlamd raakte
Een dag na de start van de inzamelingsactie voor de Groningse student Sidney Ruiter is het streefbedrag van 10.000 euro al binnen.


Zeeuwse zamelt geld in voor Korrewegslachtoffer Sidney
Sidney, die slachtoffer werd van de Korrewegschutter, maakte onlangs diepe indruk. Zo ook bij Jasmijn Honkoop uit het Zeeuwse Ellewoutsdijk. Zij startte een inzamelingsactie.


Moeder jongste Q-koortspatiëntje van Nederland zet crowdfundactie op voor onderzoek
Angela van der Pluijm, moeder van het jongste Q-koortspatiëntje van Nederland, is samen met anderen een crowdfundactie gestart voor meerjarenonderzoek naar kinderen met de ziekte.


Kinderen van man die omkwam bij gasexplosie Woensdrecht starten doneeractie
De kinderen van de man die afgelopen vrijdag om het leven kwam bij een gasexplosie aan de Keizerstraat in Putte, in de Noord-Brabantse gemeente Woensdrecht, zijn een doneeractie gestart voor hun moeder. De teller staat inmiddels al op ruim 7.000 euro.


Crowdfunding voor huur Haarlemse (30) na plotselinge dood vriend
Vrienden van de 30-jarige Lisette uit Haarlem zijn een crowdfundingactie gestart waarmee voldoende geld moet worden opgehaald om haar huur voor het komende jaar te betalen.


Donaties stromen binnen voor ongeneeslijk zieke kapster Merel
De doneeractie voor de ongeneeslijk zieke kapster Merel van Asselt uit Tilburg loopt als een malle. In sneltreinvaart loopt de teller richting het streefbedrag van 40.000 euro. Wat hartverwarmend om te zien hoeveel Brabanders er al iets gedoneerd hebben.


... 6 7 8 9 10  ...