In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Eigenaar afgebrande bistro de Kruidentuin in Geesteren strijdbaar: ‘Ik kom weer terug’
Op sociale media regent het steunbetuigingen voor de eigenaren en hun personeel. Op doneeractie.nl is een vrouw, Dané Lesscher, een geldinzameling begonnen. In een paar uur tijd is al bijna duizend euro toegezegd.


Restaurant PeperZout afgebrand: zo help je aan de heropbouw mee
Veel Haarlemmers hebben er al wel eens iets gegeten of afgehaald: restaurant PeperZout aan het Marsmanplein. Afgelopen vrijdag ging dit restaurant in vlammen op. Er werd meteen een inzamelingsactie op touw gezet.


Trampolinespringer fietst voor eigen Olympische droom én noodlijdende ondernemers
Meedoen aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Trampolinespringer Milco Abrahams (19) uit Oss droomt ervan. Maar daarvoor heeft hij wel geld nodig.


Bredase Soufiane geëmotioneerd na megasucces van doneeractie: ‘Ik kan het niet geloven’
De ernstig zieke Soufiane is geëmotioneerd door het succes van zijn doneeractie. Vanochtend stond de teller van DoesSouf al op meer dan 100.000 euro. Meerdere bekende Nederlanders deden een donatie. “Ik kan het nog steeds niet geloven.”


Amanda (13) helpt haar twee broertjes aan een nieuwe bus
Mijn ouders hebben al zorgen en stress genoeg omdat ze niet weten hoe nu verder. Ik zou zo graag mijn ouders gelukkig zien met minder zorgen en met minder stress." De laatste zin heeft ze ook geschreven bij de doneeractie, die al goed is voor ruim €2500,-


Rianne en André zijn al hun spaargeld kwijt aan malafide dakdekkers: ‘We zijn er vol ingestonken’
Na de uitzending van Opgelicht?! begon een kijker uit Breda een doneeractie voor Rianne en André. De teller staat inmiddels op 6500 euro.


Doneeractie voor volières GaiaZoo levert ruim 10.000 euro op
De crowdfundingsactie die liefhebbers van GaiaZoo hebben opgestart om de dierentuin te helpen met de wederopbouw van door sneeuw vernielde volières, heeft maandagochtend 10.610 euro opgeleverd.


Voorzitter blij met doneeractie na verwoestende brand: 'Plaswijckpark zit in de harten van de mensen'
"Dat is waarom we hier al bijna honderd jaar mensen een fijne dag bezorgen. Dat zit kennelijk ook echt in de harten van de mensen. Ze leven met ons mee en helpen ons hierbij. Daar kijken we vandaag naar en daar halen we onze energie uit."


Doneeractie voor vuurwerkslachtoffer Tristan (11): ‘Niet alle medische kosten worden vergoed’
Er is een doneeractie opgezet voor Tristan en zijn moeder. De 11-jarige jongen uit Vinkeveen raakte begin deze maand zwaar gewond aan zijn linkerhand nadat hij illegaal vuurwerk vond en aanstak.


Wesley en Lize zamelen geld in voor ongeneeslijk zieke Evi (6): ‘Genieten zolang het nog kan’
Reden genoeg voor broer Wesley en diens vriendin Lize om een inzamelingsactie op poten te zetten. Ze willen genieten. Mét Evi. ,,Zolang het nog kan.’’


Tonnie (78) is helemaal van streek nadat relschoppers haar autootje vernielden
Mensen trekken zich het lot van Tonnie aan. Er is een inzamelingsactie gestart om haar een nieuwe auto te bezorgen. "Zorg dat ze weer mobiel is", schrijft de initiatiefnemer erbij.


Inzamelactie voor getroffen Café d'n Hertog: binnen een dag al meer dan tienduizend euro
Marie-Louise van der Weijst (24) wilde een kleine inzamelactie opzetten om het door de rellen getroffen cafe D'n Hertog te steunen: de volgende ochtend stond de teller al op tienduizend euro.


Crowdfunding gestart voor volières Gaia Zoo
De crowdfundingactie die fans van Gaia Zoo hebben opgezet om de dierentuin te helpen met de wederopbouw van door sneeuw verwoeste volières, heeft tot maandag 16.00 uur 1.370 euro opgeleverd.


Coen en Sander verrassen terminaal zieke man met meer dan 10K
Omdat het verhaal de luisteraars aangreep, is er door Coen en Sander een doneeractie op touw gezet. Thomas was sprakeloos toen hij het hoorde. „Je krijgt ons niet snel stil, maar dat is nu wel gelukt.


Overvallen kruidenier krijgt camera's, dankzij inzamelingsactie en gulle ondernemer
De markante kruidenierszaak in Hulst die vrijdag werd overvallen krijgt een nieuw beveiligingssysteem met camera's, dankzij een inzamelingsactie én een gulle installateur.


Enorme boerderijbrand in Groningen: buren zetten héle lieve actie op
Metershoge vlammen kwamen uit het dak van de schuur. En dan ben je in een paar uur tijd álles kwijt. Daarom besloten Jos en Ladini een doneeractie op te zetten voor de bewoners van de afgebrande boerderij. Lief!


Gezin zamelt tienduizenden euro's in voor Blijdorp: 'Patricia Paay kan het, maar een gewone burger ook'
Melanie Haazer is met haar man en drie dochters groot liefhebber van Blijdorp en startte een doneeractie voor de noodlijdende dierentuin. Woensdag overhandigde Melanie met haar jongste dochter Yade de eerste 30 duizend euro.


Al duizenden euro’s voor Jochen en Sorayda van Cross Jumps
Nu de lockdown steeds langer duurt, krijgt het tweetal het financieel steeds zwaarder. Gelukkig biedt een doneeractie verlichting. Daarmee werd in enkele dagen tijd ruim 9000 euro opgehaald.


Eindhovens stel uit Ik Vertrek (tijdelijk) terug maar strijdbaar: ‘Het is daar zo’n prachtplek, dat wil ik niet kwijt’
Ze zitten dan wel in Nederland, maar hun Tsjechische droom is nog springlevend. Eerst moet dat dak gemaakt. ,,Daarvoor hebben we een crowdfunding opgezet”, zegt Schuurman. Ze hopen tenminste een fors deel van de benodigde 45.000 euro op te halen.


'De doneeractie is hartverwarmend’
Cigo sigaretten in het Stadshart van Lelystad was in november het doelwit van inbrekers. In de 40 jaar dat Louw en Thea Lakeman hun tabakswinkel runnen is ze dat nog nooit overkomen. Ze dachten goed verzekerd te zijn, maar de verzekering keert niks uit.


... 6 7 8 9 10  ...