In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Buren starten crowdfunding om kosten uitvaart Dean te betalen: "Nooit gedacht dat er zoveel solidariteit was"
Zo hopen ze dat het jongetje een waardig afscheid kan krijgen. De initiatiefneemsters hadden gehoopt 5.000 euro in te zamelen, maar dat bedrag is al ver overschreden.


Hulp uit onverwachte hoek voor door brand getroffen Apeldoornse viskraamhoudster
Afgelopen maandagmiddag brak er opnieuw brand uit in het Aaltje. Nu zijn er twee doneeracties gestart voor de getroffen Apeldoornse.


Dubbel goed nieuws voor gedupeerde brand Middelburg: nieuw huis en geslaagde inzamelingsactie
Op nieuwjaarsochtend brak er brand uit in haar huis aan de Radenhove en raakte ze alles kwijt. Inmiddels is er met een inzamelingsactie ruim 4.000 euro opgehaald en heeft ze een nieuw huis toegewezen gekregen.


Buurt op de bres voor door vuurwerk beschadigde ijssalon: "Onvoorstelbaar en hartverwarmend"
Een ijssalon op Tussen Meer in Osdorp is oudjaarsnacht slachtoffer geworden van vandalisme. Een koelmotor van de koelkast en een boekenkast die voor de deur stond zijn verwoest. Een door buurtbewoners opgezette inzamelingsactie levert ruim tweeduizend eur


Amsterdammers beginnen crowdfunding voor noodlijdend Achterhoeks circus: ‘Zo lief’
Amsterdammers zijn een doneeractie begonnen voor het Achterhoekse circus Zanzara. Het circus geeft rond de feestdagen altijd een serie voorstellingen bij de Westergasfabriek in de stad.


Duizenden euro's stromen binnen na afbranden sportschool in Apeldoorn: ‘Abnormaal’
De politie gaat ervan uit dat de brand bij de MMA Academy in Apeldoorn is aangestoken. Ondertussen is al bijna tienduizend euro gedoneerd om de sportschool weer op te bouwen. Eigenaar Hubert Geven is overweldigd door de actie.


Kerstpakketten voor alle vluchtelingen in noodopvang Goes
"Ik wil gewoon iets goed doen voor deze mensen!" Met deze gedachte heeft Gertie Bin uit Zierikzee een doneeractie opgezet om elke vluchteling in de noodopvang in de Zeelandhallen een kerstpakket te geven.


Rolstoelgezin wil eigen bus: 'Het is nu kiezen wie achterblijft'
De teller van de doneeractie staat inmiddels op bijna 20.000 euro. Ze zijn dus op de helft van het bedrag dat ze nodig hebben. "We zijn al zo blij met wat er is gegeven. Toch moeten we vragen om meer, dat vind ik moeilijk."


Bachelor Fabrizio maakt diepe indruk met actie
“Ik beschik over iedere basisbehoefte, dingen die ik als vanzelfsprekend beschouw, maar dat zijn ze voor een grote groep mensen niet”, aldus Fabrizio, die met een doneeractie en het zetten van tattoos voor het goede doel zeker 5000 euro op wil halen.


Al 1000 euro bij elkaar voor monument gedode stationskat Sunny: 'Boegbeeld voor Deventer'
Vorig week kwam het beestje om het leven bij een noodlottig ongeval. Sunny's fans zijn een crowdfundingsactie gestart om een herdenkingsplekje voor de beroemde kater te regelen. Met succes, want de teller schiet al boven de 1000 euro.


Honden Bob en Bambi vliegen van Curaçao naar Hengelo: eindelijk samen met baasje Mandy
Met pijn in het hart moest de Hengelose Mandy Wessels haar honden Bob en Bambi aan anderen overdragen op Curaçao. Jaren later vond Wessels hen op miraculeuze wijze terug. Door een doneeractie komen de twee naar Hengelo.


Ingeborg begint actie voor kringloopwinkel na uitgebrande bestelbus
Ingeborg Smulders kon het niet aanzien hoe de bus van kringloopwinkel Spullukes in Boxtel in vlammen opging. “Die bus is voor de eigenaren onmisbaar." Daarom startte ze een doneeractie. De eerste dag is er al zo'n 1700 euro opgehaald.


Kelly (22) wil de kroeg van haar ouders redden: ‘Locus Publicus is een begrip in de stad’
De kroeg van Hans en Claudia Lips is een begrip in de stad. Om daar in geen geval ‘was’ van te maken, is dochter Kelly een doneeractie begonnen.


Sander wil weer fietsen met zijn dochter na een herseninfarct te hebben gehad.
Nu hebben we een doneeractie opgestart om geld in te zamelen voor een elektrische bakfiets. Hij krijgt zo weer wat vrijheid terug en kan wat hij zo graag doet fietsen met zijn 2 jarige dochter.


Familie overleden Apeldoorner Ramon (30) probeert geld voor zijn uitvaart via crowdfunding bijeen te schrapen
Omdat hij wegens zijn psychische problemen geen uitvaartverzekering kon krijgen, wordt zijn uitvaart niet vergoed. Zijn familie kan de kosten voor de uitvaart zelf niet bekostigen en probeert het geld nu middels crowdfunding te verzamelen.


Oppenhuizen start doneeractie voor vrachtwagenchauffeur wiens vrachtwagen uitbrandde: 'Het is heel apart. Ik heb nergens om gevraagd en toch komt iedereen in actie'
Oppenhuizen komt in actie om een oud-inwoner te helpen en 10.000 euro op te halen. Vrijdag brandde de vrachtwagen van Wouter Beitsma uit op de Sintrale As.


Inzameling na verwoestende brand Wijdenes; teller staat al op ruim 4600 euro
De inzameling is door Ina Bot mede namens haar dochter Lutania Coester op Doneeractie.nl gezet ’voor een nieuwe start van tearoom The Robin’. Ina Bot is blij dat er heel veel mensen zijn die willen helpen.


Torenhoge kosten voormalige klanten Welkom Energie, inzamelingsactie begonnen
De gedupeerden hebben zich verzameld in een Facebookgroep waar vanuit een inzamelingsactie is gestart. "Alle kleine beetjes helpen. Ik hoop ook echt dat we op deze manier de pijn een beetje kunnen verzachten.


In elk geval een warme kerst voor keurige zwerver Louw
De doneeractie ’Een warme kerst voor Louw Visscher’ loopt nu een paar dagen. Het streefbedrag, duizend euro, is ruimschoots overschreden.


Doneeracties gestart voor bewoners en buren van door brand getroffen huis in Dongen: ‘Ze hebben niets meer’
Om de bewoners een hart onder de riem te steken is er een doneeractie gestart. Maar ook de woning van de buren kan als verloren worden beschouwd. Voor hen wordt tevens geld ingezameld.


1 2 3 4 5  ...