In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Doneeractie voor gedupeerden brand Gerardus Majellastraat
Door de brand ontstond erg veel schade aan de woning. Een dochter van een van de bewoners startte een doneeractie op om het huis op zijn minst weer bewoonbaar te maken.


Doneeractie voor begrafenis omgekomen Beijumer
De dochters zijn een doneeractie gestart om de begrafenis van hun vader te bekostigen en voor het afhandelen van zijn erfenis. Mensen die hier een steentje aan willen bijdragen, kunnen dat hier doen.


Doneeractie nieuwe sfeerverlichting in Hollandscheveld 'Het enthousiasme is overweldigend. Donaties stromen binnen'
Het lijkt er op dat het centrum van Hollandscheveld komende winter weer voorzien is van sprankelende sfeerverlichting. De doneeractie die afgelopen vrijdag is gestart in het dorp overtreft alle verwachtingen.


Broers van Makker Hoortoestellen starten crowdfunding voor waterputten in Nepal en om het gehoor van bewoners te redden
Daarvoor is geld nodig en dus doen we een beroep op iedereen. Na 24 uur was de eerste 3.000 euro al binnen, dus we voelen ons gesterkt in ons streven om met 20.000 euro naar Nepal te kunnen afreizen.


Vrienden starten doneeractie voor 5-jarige Siri uit Haren
In deze tijd gunnen vrienden zowel Siri als Nynke en Roeland juist ademruimte. Geen zorgen om financiën, maar alle rust en tijd om deze nieuwe aanpassing samen als gezin weer een plek te kunnen geven.


Chihuahua overlijdt tijdens redden baasjes bij woningbrand: 'Door haar zijn we er nog'
Nadat het hondje haar baasjes had gewekt, stierf ze door de gevolgen van de brand. Omdat het huis onbewoonbaar is geworden, is er een doneeractie gestart door familieleden van de slachtoffers.


Sander en z'n paard vormden een onafscheidelijk duo, tot dat ene fatale ongeluk: 'Hij was er altijd voor me’
Hij was zijn beste vriend die de leegte in zijn eenzame leven invulde. Tot zijn paard Victor omkwam bij een ongeluk. Ruiter Sander (36) is intens verdrietig. Via crowdfunding hoopt de Nijmegenaar geld in te zamelen voor een ‘nieuwe beste vriend'.


Doneeractie voor doodzieke Doetinchemse in snackbar Gendt: ‘Iedereen kent wel iemand die kanker heeft’
Om de behandeling van Karin Grave te vergoeden is er een crowdfundingsactie opgezet. Ze is eigenaar Danny Briese enorm dankbaar dat hij zo meewerkt aan de doneeractie voor haar.


Twee vrachtwagens vol hulpgoederen zijn al in Turkije, nu nog 9000 heaters
Vanuit de Turkse gemeenschap krijg ik veel steun. Ik ben ook begonnen met een doneeractie en daar worden soms forse bedragen op gestort. In het slechtste geval sturen we enkele honderden heaters die kant op, want we hebben nu ruim 6000 euro.


Turkse broers uit Lelystad in actie om slachtoffers aardbeving te helpen
Gokhan Gunes uit Lelystad is samen met zijn broer Fatih een inzamelactie gestart om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije te helpen. Hij is, samen met een aantal vrijwilligers, bezig om ingezamelde spullen te sorteren voor transport naar Gaziantep.


Noodkreet vanuit kapsalon in Varsseveld na verwoestingen in Turkije: ‘Familie dood of dakloos’
Alev en haar collega Isa zijn via Kapsalon Alev beiden een doneeractie gestart. Ze hopen dat er geld wordt gestort, om daarmee de familie ter plekke te kunnen helpen.


Familie Dag heeft rolstoelbus voor gehandicapte dochter Medine nodig. 'Zo gaat het eigenlijk niet langer'
De negenjarige Medine en haar ouders Sercan en Nergiz Dag hebben een rolstoelbus nodig. De oude bus, waarmee de familie nu van ziekenhuis naar ziekenhuis rijdt, is niet goed genoeg uitgerust.


Ongeneeslijk zieke Elisabeth (47) droomt nog van één gezinsvakantie: 'Door mijn situatie zijn we nooit weg geweest’
Elisabeth Lutgens is ongeneeslijk ziek. In de tijd die haar rest, wil ze nog ‘een paar herinneringen maken’ voor zoon Dylan (15), maar daarvoor is geen geld.


Donaties stromen binnen bij Rijssense schaatsvereniging na brutale diefstal: al meer dan 1300 euro opgehaald
Na een winters weekend vol schaatsplezier, volgde er een grote domper aan het einde van 2022. Er werd ingebroken. Weg was de geluidsinstallatie, inclusief kabels en twee speakers.


Oud-jobstudent start crowdfunding voor cafébazin Daisy (38) na verwoestende brand: “Ze verloor alles, zelfs haar geliefde katjes”
Twee dagen nadat café De Prof in Leuven is afgebrand, heeft een voormalige jobstudent van het café een crowdfunding opgestart. Daarmee wil hij Daisy een hart onder de riem steken, die niet alleen haar werkplek maar ook haar appartement en spullen verloor.


Op jacht naar moordenaar van paard Luc: mensen geven gul voor beloning gouden tip
Er is al bijna tweeduizend euro opgehaald voor de gouden tip die moet leiden tot de aanhouding van de moordenaar van paard Luc. Het paard van Eemnessers Arnold en Virginia werd vorige week dood en zwaar verminkt gevonden op zijn weilandje in Laren.


Inzameling gestart voor uitvaart doodgeschoten Gianna (14) uit Brunssum
Er is een inzamelingsactie gestart voor de ouders van de 14-jarige Gianna uit Brunssum, die afgelopen dinsdag werd doodgeschoten in haar eigen woning.


Popkoor bestolen van alle geluidsspullen en dat net in drukke kersttijd
We zijn een inzamelingsactie gestart en ik zag deze ochtend al dat er 1600 euro is binnengekomen van de vijfduizend waarop we hopen. Allemaal van mensen die ons een warm hart toedragen. Daar krijg je weer moed van.


Ongeneeslijk zieke Jasper (43) uit Goes draait nog één keer als dj: ‘Het zal spannend, maar ook mooi worden’
Om Jasper en zijn gezin te ondersteunen in deze zware periode en de moeilijke tijd die nog zal komen, heeft eigenaar Erwin van der Linde van Club Boca aan de avond een doneeractie gekoppeld. ,,Het voelt niet goed om niks te doen’’, zegt hij.


Joyce verliest haar man en zoon in één jaar, en vreest nu voor toekomst van haar hond
Door dit verlies is hond Jack momenteel haar enige steun en toeverlaat. Maar tot overmaat van ramp scheurde Jack afgelopen week zijn kniebanden. Vriendin Erica schiet te hulp en zamelt geld in om de operatie te bekostigen.


1 2 3 4 5  ...