In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Inzameling voor vastgelopen vissersboot levert al ruim 30.000 euro op
Een online inzamelingactie voor de vastgelopen garnalenkotter bij Zandvoort heeft in korte tijd meer dan 30.000 euro opgeleverd. Vandaag wordt een nieuwe poging gedaan om het schip los te krijgen.


Milano (10) en zus Isa (8) kregen 1,5 jaar na elkaar kanker: 'Ik dacht: niet wéér'
Het nieuws zet het leven van het Brabantse gezin opnieuw op zijn kop. Ze moeten alle zeilen bijzetten om het gezin draaiende te houden. De kosten lopen dusdanig hoog op dat vrienden een crowdfunding zijn gestart.


Doneeractie voor manager die gemeente Tynaarlo wil ontslaan. 'Loes moet alles uit eigen zak betalen'
In nog geen dag tijd is er al een paar duizend euro opgehaald. Initiatiefneemster Hester Vrijburg (58) uit Groningen hoopt dat veel mensen de manager van Tynaarlo steunen in ,,de oneerlijke strijd die ze moet voeren”.


Doneeractie voor ontplofte kiosk op station Bussum Zuid. ’Hopelijk willen onze vaste klanten ons steunen in deze lastige periode’
Er is een verzekering voor het pand zelf, maar die dekt niet alles wat aan de binnenkant beschadigd is geraakt. Ook lopen we veel inkomsten mis. Om die reden is onze familie een doneeractie gestart.


Dierenopvangcentrum Groningen dreigt deuren te moeten sluiten door hoge energiekosten
De rekening bleek uiteindelijk fors lager, namelijk 11.000 euro, maar nog steeds dusdanig hoog dat het voortbestaan van de opvang op het spel staat. Via de doneeractie hebben we al een paar duizend euro opgehaald, dus het gat redelijk vlot.


Doneeractie voor getroffen museum Gdynia Axel
Voor het Axelse Museum Gdynia, dat twee weken geleden het slachtoffer werd van diefstal van de opbrengst van kaartverkoop, is een doneeractie opgezet.


Ernstig zieke Samantha (36) heeft nog één grote wens, maar de tijd dringt
De jonge moeder heeft niet lang meer te leven, en heeft nog één grote wens: een droomreis naar Australië met haar man. Maar ze hebben nog te kort de tijd om daar zelf voor te sparen.


Modderstroom verwoest Griekse B&B van Jolanda en Peter: "Het is onwerkelijk"
We zijn enorm dankbaar voor alle hulp van de lieve mensen om ons heen.. Mijn zus heeft een doneeractie op poten gezet. We weten nog niet wat de instanties en verzekering hier gaan doen. Ik vraag me af of alles net zo goed is geregeld als in Nederland."


Moeder Kitty start doneeractie voor essentiële rolstoelbus van Zoon Kevin
Om haar zoon een gelukkig en waardig leven te kunnen bieden, is de rolstoelbus echter essentieel en daarom is Kitty een doneeractie begonnen. Gelukkig krijgt het verhaal van Kitty en Kevin veel sympathie en zijn er al volop donaties gedaan.


AL DUIZENDEN EURO'S OPGEHAALD VOOR UITVAART NOAH (11) NA VAL VAN SCHOMMEL
De 11-jarige Noah viel vorige week maandag van een schommel op een speelplek in de wijk Schiekamp in Spijkenisse. Dat werd haar uiteindelijk fataal. Er is een doneeractie gestart om geld op te halen voor haar uitvaart.


In een dag ruim een ton opgehaald voor nabestaanden kano-ongeluk Frankrijk
Een inzamelingsactie voor twee zussen uit de Alblasserwaard die eind vorige maand allebei hun man verloren bij een kanotocht in Frankrijk, heeft na een dag al ruim 100.000 euro opgebracht. "Hartverwarmend dat zo veel mensen geld doneren"


Mariné heeft al jarenlang helse pijnen en de oplossing ligt in Amerika: “Iedere donatie is welkom”
De broers Sako en Narek Gatsjatrjan zijn een inzamelingsactie voor hun moeder begonnen. Hun moeder Mariné heeft al jarenlang te maken met helse pijnen, en de oplossing ligt in Amerika. “We hebben 20.000 euro nodig”, vertelt Sako.


Oekraïense vluchtelingen verplicht weg om veiligheid, opvangers Jan en Linda radeloos
Van de gemeente moet Linda een nieuwe caravan regelen, anders mogen de vluchtelingen niet blijven. Dat kost rond de 10.000 euro, zegt Linda. Ze is een doneeractie gestart om die te kunnen kopen.


Inzamelingsactie voor familie van verdronken Chiara (13) uit Papendrecht
Er is een doneeractie opgezet voor de nabestaanden van Chiara, het 13-jarige meisje dat op zaterdag 10 juni verdronk in een zwemplas in Alblasserdam. Volgens de initiatiefnemer hebben haar ouders geen uitvaartverzekering.


Buren van verdronken jongetje bij Sneek zamelen geld in voor zijn begrafenis
De buren van het jongetje dat zaterdag is verdronken bij recreatiegebied De Potten bij Sneek, zijn een doneeractie gestart voor de uitvaart. Dat geld heeft de familie zelf niet. Inmiddels is meer dan 2x streefbedrag van 5.200 euro binnengehaald.


Al 13.000 euro ingezameld voor ontslagen docent die al 27 jaar bijles geeft
In 1995 werd hij ontslagen, maar Gert is het daar niet mee eens. Hij blijft lesgeven, ondanks dat hij inmiddels op een houtje moet bijten. Een van zijn studenten is daarom een doneeractie gestart. Binnen een paar dagen is er al ruim 13.000 euro ingezameld


De kat van Shira kwam roze thuis: 'Hij is helemaal verzwakt door de giftige stoffen'
Shira Pluim uit stadswijk Paddepoel wist donderdagmiddag niet wat ze zag: haar kat Lex kwam helemaal roze haar huis binnengelopen. 'Hij is van top tot teen ondergespoten met roze lakverf. Het zit werkelijk overal...'


Waarom Wereldgeluk in Groningen al maanden op slot zit. 'Het is een godswonder dat jullie restaurant nooit is ontploft'
Op het moment tracht ze via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen om de laatste klussen aan het horecabedrijf én de rechtszaken te kunnen betalen. Van de laatste benodigde 90.000 euro is er inmiddels bijna 8.000 euro binnen.


Klompvoet of niet, Bart gaat 42 kilometer hindernislopen met de Viking Run
Ik haal geld op voor de Stichting Klompvoet nederland. Zodat kinderen met klompvoetjes niet hetzelfde als ik moeten doorstaan. Wanneer ik andermans verhalen daarover lees, springen me de tranen in de ogen."


Doneeractie voor zieke beursanalist Edward Loef
Door deze situatie is de zelfstandig ondernemer en zijn gezin in ernstige financiële problemen terechtgekomen. Zijn vrienden willen daarom €40.000 inzamelen voor Loef. Na ruim een dag heeft de doneeractie al meer dan €20.000 opgeleverd.


1 2 3 4 5  ...