In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Een sluier over het geluk van Peter en Esmi: de helft van hun tweeling heeft een zeldzame genetische afwijking
De zorg voor Sep en zusje Ava slokt hen volledig op. Om hun leven en dat van hun kinderen wat te vergemakkelijken, zijn ze een doneeractie begonnen. Met als doel een aangepaste rolstoelbus voor Sep.


Inzameling voor ernstig zieke Quinten uit Oost-Souburg
Buren van de ernstig zieke Quinten zijn een inzameling gestart zodat het gezin zich volledig kan richten op de behandeling. Quinten kreeg de diagnose Ewing-sarcoom, een kwaadaardige bottumor. De behandeling kan wel een jaar in beslag nemen.


Duizenden euro's en tassen vol kleding: buurt schiet te hulp na enorme brand Kamperzeedijk
Een fikse stalbrand heeft een woning in Genemuiden volledig in de as gelegd. De familie Van der Wal, bleef ongedeerd, evenals enkele tientallen koeien die tijdig werden gered. Via een doneeractie zijn al duizenden euro’s voor de gedupeerden opgehaald.


Niels fietst 100 keer de Amerongse Berg op om horeca te steunen: ‘Dan moet je gek zijn, nou dat ben ik
Honderd keer de Amerongse Berg op en af. Dat doet semiprofwielrenner Niels van Ekeren zaterdag om de horeca van Wijk bij Duurstede te steunen.


Crowdfunding voor in Marokko gestrand Texels gezin, al zes weken vast op camping
Texelaars Niekkie Veening en Angela van Kolthoorn zijn een crowdfundingsactie begonnen voor het stel Baukje Draaisma, Jeroen Pott en hun kinderen Yente, Isis en Micha die als gevolg van de coronacrisis in Marokko zijn gestrand.


Buddy Vedder gaat kaal voor het Rode Kruis
Om geld op te halen voor het Rode Kruis zet Buddy Vedder tegen betaling begin volgende maand de tondeuse in zijn lange lokken.


Doneeractie 'bezoekcabines' voor eenzame ouderen in Haarlemse verpleeghuizen
Nu door het rijk besloten is dat de verpleeghuizen nog gesloten blijven, is de Haarlemse Sheila Willemse een doneeractie gestart om zes bezoekcabines te huren.


Binnen paar dagen genoeg geld voor nieuwe driewieler Marcel de Pon in Aalst
De crowdfunding-actie voor een nieuwe driewieler voor de gehandicapte Marcel de Pon uit Aalst is een groot succes. Binnen enkele dagen werd de benodigde 3.000 euro opgehaald waarmee De Pon een nieuwe fiets kan kopen.


Verrassingsconcertje voor zwaar gehandicapte Kyano (10) krijgt bittere nasmaak: 390 euro boete
Op het geluid van het flitsconcert komen een paar buitengewoon opsporingsambtenaar (boa’s) af. Zij zien de spontane actie echter als evenement en de ouders van Kyano krijgen een prent van 4000 euro. Volkszanger Danny is een inzamelingsactie begonnen.


Katten in kattencafé Alkmaar missen de bezoekers: "Dieren zijn bloedchagrijnig"
Vanwege de coronamaatregelen kunnen ook deze mensen niet naar het kattencafé komen. Een van de dagbesteders was zo bang om het kattencafé kwijt te raken door de sluiting, dat ze gelijk een doneeractie is gestart.


Opvallend sportshirt moet zorgpersoneel ruim baan geven
De eerste partij shirts is inmiddels besteld. Om de kosten van de shirts te dekken, heeft De Groot een inzamelingsactie op touw gezet.


Al zingend de Pasen door: ruim 120 buitenconcerten voor zorginstanties
Zingen tegen eenzaamheid: met dat motto in het achterhoofd is het de zanger Robin van Beek gelukt om met een doneeractie komend paasweekend ruim honderd buitenconcerten te organiseren bij zorginstellingen. En daar blijft het niet bij.


Veteranen Marco en Christian gaan terug naar Kosovo: ‘Door ons kregen de overledenen weer een naam’
Hoewel er hard is gewerkt aan de wederopbouw van het land is de situatie voor veel Kosovaren nog schrijnend. Daarom zamelen de veteranen geld in. ,,We gaan ze persoonlijk middelen en materialen brengen.”


Echtpaar uit Wervershoof steunt met actie ’Tulpen voor Toppers’ zowel kwekers als zorgmedewerkers
Met stralende gezichten namen Marleen de Wit en Sandra van Meekeren de eerste bossen in ontvangst. En zo hopen René en Karin Wildoër nog veel meer zorgmedewerkers blij te maken met tulpen die anders zouden zijn weggegooid.


Actie voor rolstoel-mat op Badstrand
Enkele partijen hebben een crowdfundingsactie opgezet voor de aanschaf van een mobi-mat voor het Vlissingse Badstrand. Deze mat helpt mindervalide badgasten het strand op.


Hessel uit De Lutte heeft z’n hulphond, maar die moet nog naar school
Hessel Beernink heeft een chronische ziekte, die gepaard gaat met autisme. Een hulphond is ideaal, maar daar is geld voor nodig.


’Ze zijn daar zó lief en het eten is zó lekker’; Haarlemmers in actie voor eigenaresse overvallen Chinees restaurant De Draak
Haarlemmer Alex Speijer baalt ervan dat Chinees restaurant De Draak is overvallen. Met partner Wim van der Kroon is hij een actie begonnen om geld in te zamelen voor het gezin dat het restaurant runt.


Kosovo-militairen zamelen geld in om terug te gaan
De oud-militair kreeg in Nederland PTSS vanwege de traumatische ervaringen die hij daar opliep. Het laatste stapje in de therapie is om met eigen ogen bekijken hoe het land er nu aan toe is.


Geldinzameling voor familie omgekomen Erwin Robins
Op internet loopt een doneeractie voor de familie van Erwin Robins. Deze oud-motorcrosser uit Someren kwam zaterdag om het leven bij een verkeersongeval in Zuid-Frankrijk. Hij werd 41 jaar. Robins laat een vrouw en vier kinderen achter.


Wim en Michaela uit Blokzijl hebben dankzij hulp van vrienden en familie weer een nieuwe woonboot
Wim en Michaela Scholten uit Blokzijl verloren bijna al hun spullen toen hun woonboot in augustus zonk. Dankzij hulp van familie, vrienden en een doneeractie wonen ze nu in een nieuwe woonboot.


1 2 3 4 5  ...