In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Kindervallei Ronald McDonald Valkenburg wil na overstroming zo snel mogelijk weer open
Marriely Hendriks komt met haar gezin graag bij de Kindervallei. Om niet bij de pakken te gaan neerzitten begon zij een inzamelingsactie om te helpen. De actie heeft al ruim 2300 euro opgehaald, maar het moet volgens Marriely nog veel meer worden.


Ondergelopen horecazaken Venlo compleet afgeschreven
Om de ondernemer te steunen werd er afgelopen weekend al een doneeractie opgezet voor Koert en zijn buurrestaurant Café BLVD. Er is al bijna 20.000 euro gedoneerd.


Doneeractie Gea’s Weggeefwinkel groot succes: “Alles wat extra binnenkomt gaat naar de kinderen”
Gea Topelen-Wilkens van Gea’s Weggeefwinkel kan haar geluk niet op. Een doneeractie om de eigenaresse uit de brand te helpen na oplichting is een groot succes geworden.


Irma wil haar man Cock na de diagnose ALS thuis verzorgen: 'Ik moet hem gewoon hier hebben’
Irma (60) is daarom voor haar man een doneeractie gestart voor een uitbouw, die als verpleegkamer dienst moet doen.


Van Broekhoven dankbaar voor doneeractie: ‘Dit vergeet ik nooit’
Het was een klap in het gezicht afgelopen vrijdagavond voor Jeroen van Broekhoven dat zijn Secret Forrest festival niet door kon gaan. Hij zat helemaal stuk. Niet veel later werd er een doneeractie op touw gezet om Van Broekhoven te steunen.


Buren starten crowdfunding voor echtpaar dat alles verloor na blikseminslag: “We willen Raf en Marleen een nieuwe start geven”
Buren uit de Kapelstraat in Denderhoutem zijn een crowdfundingsactie gestart om zeventigers Raf en Marleen te steunen. Zij verloren hun hele hebben en houden na een blikseminslag die hun woning in lichterlaaie zette.


Doneeractie voor Jeroen van Broekhoven van het Secret Forest Festival in Stadskanaal haalt binnen 24 uur bijna 10.000 euro op
Van Broekhoven kreeg één dag voor hij los kon te horen dat hij alles wat al was opgebouwd weer kon afbreken. Doel van de doneeractie is 20.000 euro ophalen, om Jeroen ‘te steunen met de enorme klap dat zijn festival niet doorgaat’,


Veel donaties voor rolstoelbus Chayen: 'Het is zo liefdevol wat wij nu meemaken'
Henk en Ashley van Dijk uit Joure zijn een doneeractie begonnen voor een rolstoelbus voor hun dochter Chayen. Het 3-jarige meisje is geboren met het Baraitser-Winter Syndroom, waardoor ze ‘een behoorlijke achterstand heeft in haar algemene ontwikkeling’.


Patricia (31) uit Wierden wil een speelplek voor haar ‘kindje’ Snowy: ‘Dat is wel zo eerlijk’
De Wierdense moet ruim 3500 euro inzamelen om een grote wens te verwezenlijken: een losloopveld voor haar Zwitserse witte herder Snowy. ‘Kinderen hebben toch ook speeltuintjes’?


Lijf van Cindy (43) bestaat grotendeels uit protheses, maar als ze geen 50.000 euro inzamelt moeten ze eruit
Daarvoor is Rusthoven, met behulp van goede vriend Frederik Ruys, een inzamelingsactie begonnen. ,,De behandeling zelf kost een paar duizend euro, maar we hebben ruim ingezet omdat we in Georgië erg veel belasting moeten afstaan.


Thomas (42) krijgt speciale auto van familie en vrienden: 'Ik heb mijn vrijheid terug'
Met de sleutels van zijn nieuwe autootje in de hand zit Thomas Pretorius (42) uit Breskens te glunderen. Hij is net verrast door 130 mensen, vrienden en familie. Na een doneeractie hebben ze een speciale Inrij Canta voor hem gekocht.


Inzamelingsactie levert mishandelde Tukkertje Lorenzo 10.000 euro op: ‘Hij zou er zangles van kunnen nemen’
De nieuwe auto voor zanger Tukkertje Lorenzo en zijn stiefvader is zo goed als binnen. De inzamelingsactie van presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos van YouTube-show Roddelpraat leverde 10.000 euro op.


Baby Yara overleed na overdosis GHB: 'Mijn hele wereld draaide om'
Alle juridische kosten, de overplaatsing en een andere grafsteen kan hij betalen met een doneeractie, die is opgezet door Dyons zus en de tante van Yara. Ze hebben ruim 20.000 euro opgehaald.


School schiet gezin overleden klusjesman Thijs (38) te hulp om lening huis af te betalen: “Hier zijn geen woorden voor”
Net een maand geleden liet Thijs Vanormelingen (38) uit Ieper heel plots het leven. De steinerschool Koningsdale, waar zijn zoon Noah tot recent nog school liep, zet nu een crowdfunding op om het gezin van Thijs financieel te helpen.


Tijger werd beschoten met een luchtbuks en overleeft het misschien niet
De zorgkosten lopen ook flink op en Tijger moet nog wel een tijdje in het dierenziekenhuis blijven. En de medicatie kost ook wat. Dus het gaat echt om een flinke som geld." Er is een doneeractie gestart, waarmee inmiddels ruim duizend euro is opgehaald.


Inzamelacties na brand kantine SCP leveren al 50.000 euro op: ‘Fantastisch hoe iedereen te hulp schiet’
Die inzamelactie op doneeractie.nl heeft al 30.000 euro opgeleverd, bij elkaar gebracht door ruim vijfhonderd mensen. Dankzij een gift van een regionaal bedrijf dat anoniem wil blijven staat de teller inmiddels op 50.000 euro.


Mama en zus starten inzamelactie: “Glenn zit gevangen in zijn lichaam, maar wil vooruit”
Pascale en Jill Simons hebben een inzamelactie opgestart voor hun respectieve zoon en broer Glenn. De 23-jarige jongeman heeft nood aan robottherapie en een aangepast voertuig om hem met zijn rolstoel te kunnen vervoeren.


Chantal (41) is ernstig ziek en een behandeling van 50.000 euro is haar laatste strohalm: ‘Ik wil gewoon mijn leven terug’
Het stel start een doneeractie om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. ,,De reacties zijn hartverwarmend”, vertelt Chantal. ,,Dat had ik echt niet verwacht.”


Dennis Schouten en Jan Roos in actie voor mishandelde Tukkertje Lorenzo: ‘Ze kunnen echt niet zonder auto’
Dennis Schouten en Jan Roos zijn via hun YouTube-show Roddelpraat een grote inzamelactie begonnen voor de in elkaar geslagen Tukkertje Lorenzo Lubbers. Met het geld willen ze een nieuwe auto voor de familie kopen.


Brandweermannen geven uit brandend huis geredde hondjes hartmassage met hun vingers: ‘Waren heel kleine diertjes’
Een korte felle brand legde zaterdagmorgen iets over vijven de woonkamer van een rijtjeshuis aan de Doctor Kuyperstraat in de as. Van de dertien hondjes overleefden vier de brand niet. Voor de slachtoffers van de brand is een doneeractie opgezet.


1 2 3 4 5  ...