In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Waarom Wereldgeluk in Groningen al maanden op slot zit. 'Het is een godswonder dat jullie restaurant nooit is ontploft'
Op het moment tracht ze via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen om de laatste klussen aan het horecabedrijf én de rechtszaken te kunnen betalen. Van de laatste benodigde 90.000 euro is er inmiddels bijna 8.000 euro binnen.


Klompvoet of niet, Bart gaat 42 kilometer hindernislopen met de Viking Run
Ik haal geld op voor de Stichting Klompvoet nederland. Zodat kinderen met klompvoetjes niet hetzelfde als ik moeten doorstaan. Wanneer ik andermans verhalen daarover lees, springen me de tranen in de ogen."


Doneeractie voor zieke beursanalist Edward Loef
Door deze situatie is de zelfstandig ondernemer en zijn gezin in ernstige financiële problemen terechtgekomen. Zijn vrienden willen daarom €40.000 inzamelen voor Loef. Na ruim een dag heeft de doneeractie al meer dan €20.000 opgeleverd.


NYNKE HEEFT EEN ONGENEESLIJK ZIEK KIND ÉN GELDZORGEN: 'SIRI IS GEWOON DUUR HOREN WE'
Om de familie te helpen is er een geldinzamelingsactie opgezet. Al is dit voor Nynke nogal schakelen: “Hoe kan het nou dat wij om geld moeten vragen?”


Familie van hobbytuinier Driss (82) blij met hulp na brand: 'Hij wordt steeds vrolijker'
Een crowdfundingsactie voor de Alphenaar heeft in anderhalve dag al meer dan 10.000 euro opgeleverd. 'Ongelofelijk, dit hadden we nooit verwacht', reageert zijn zoon Abdelkader (42).


Zorgboerderij-slachtoffer Roan (13) kan dankzij inzameling jaar lang paardencoaching volgen
De inzamelingsactie voor Roan, het 13-jarige slachtoffer van de schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi, heeft tot nog toe ruim 5800 euro opgeleverd. Daarmee heeft zijn tante Kelly het doel behaald om haar neef, naar paardencoaching te kunnen laten gaan.


Doneeractie voor gedupeerden brand Gerardus Majellastraat
Door de brand ontstond erg veel schade aan de woning. Een dochter van een van de bewoners startte een doneeractie op om het huis op zijn minst weer bewoonbaar te maken.


Actie zodat vader ‘ontvoerde’ Sebastijaan juridische kosten kan betalen
Vrienden zijn een crowdfunding-actie begonnen om de juridische kosten te kunnen betalen waarvoor Gijs Sonnema, vader van de ontvoerde Sebastijaan (12), komt te staan. ‘Gijs verdient steun in dit verdrietige verhaal.’


Kickboksgala voor onderzoek naar stofwisselingsziekten: ‘Deze kinderen gaan dood als we niets doen’
Bekend kickboksscheidsrechter Joop Ubeda houdt in april een jeugdkickboksgala in de Lindenberg om geld in te zamelen voor Metakids. Deze stichting werft fondsen voor onderzoek naar metabole ziekten (stofwisselingsziekten).


Doneeractie voor begrafenis omgekomen Beijumer
De dochters zijn een doneeractie gestart om de begrafenis van hun vader te bekostigen en voor het afhandelen van zijn erfenis. Mensen die hier een steentje aan willen bijdragen, kunnen dat hier doen.


Doneeractie nieuwe sfeerverlichting in Hollandscheveld 'Het enthousiasme is overweldigend. Donaties stromen binnen'
Het lijkt er op dat het centrum van Hollandscheveld komende winter weer voorzien is van sprankelende sfeerverlichting. De doneeractie die afgelopen vrijdag is gestart in het dorp overtreft alle verwachtingen.


Broers van Makker Hoortoestellen starten crowdfunding voor waterputten in Nepal en om het gehoor van bewoners te redden
Daarvoor is geld nodig en dus doen we een beroep op iedereen. Na 24 uur was de eerste 3.000 euro al binnen, dus we voelen ons gesterkt in ons streven om met 20.000 euro naar Nepal te kunnen afreizen.


Vrienden starten doneeractie voor 5-jarige Siri uit Haren
In deze tijd gunnen vrienden zowel Siri als Nynke en Roeland juist ademruimte. Geen zorgen om financiën, maar alle rust en tijd om deze nieuwe aanpassing samen als gezin weer een plek te kunnen geven.


Chihuahua overlijdt tijdens redden baasjes bij woningbrand: 'Door haar zijn we er nog'
Nadat het hondje haar baasjes had gewekt, stierf ze door de gevolgen van de brand. Omdat het huis onbewoonbaar is geworden, is er een doneeractie gestart door familieleden van de slachtoffers.


Sander en z'n paard vormden een onafscheidelijk duo, tot dat ene fatale ongeluk: 'Hij was er altijd voor me’
Hij was zijn beste vriend die de leegte in zijn eenzame leven invulde. Tot zijn paard Victor omkwam bij een ongeluk. Ruiter Sander (36) is intens verdrietig. Via crowdfunding hoopt de Nijmegenaar geld in te zamelen voor een ‘nieuwe beste vriend'.


Doneeractie voor doodzieke Doetinchemse in snackbar Gendt: ‘Iedereen kent wel iemand die kanker heeft’
Om de behandeling van Karin Grave te vergoeden is er een crowdfundingsactie opgezet. Ze is eigenaar Danny Briese enorm dankbaar dat hij zo meewerkt aan de doneeractie voor haar.


Twee vrachtwagens vol hulpgoederen zijn al in Turkije, nu nog 9000 heaters
Vanuit de Turkse gemeenschap krijg ik veel steun. Ik ben ook begonnen met een doneeractie en daar worden soms forse bedragen op gestort. In het slechtste geval sturen we enkele honderden heaters die kant op, want we hebben nu ruim 6000 euro.


Turkse broers uit Lelystad in actie om slachtoffers aardbeving te helpen
Gokhan Gunes uit Lelystad is samen met zijn broer Fatih een inzamelactie gestart om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije te helpen. Hij is, samen met een aantal vrijwilligers, bezig om ingezamelde spullen te sorteren voor transport naar Gaziantep.


Noodkreet vanuit kapsalon in Varsseveld na verwoestingen in Turkije: ‘Familie dood of dakloos’
Alev en haar collega Isa zijn via Kapsalon Alev beiden een doneeractie gestart. Ze hopen dat er geld wordt gestort, om daarmee de familie ter plekke te kunnen helpen.


Familie Dag heeft rolstoelbus voor gehandicapte dochter Medine nodig. 'Zo gaat het eigenlijk niet langer'
De negenjarige Medine en haar ouders Sercan en Nergiz Dag hebben een rolstoelbus nodig. De oude bus, waarmee de familie nu van ziekenhuis naar ziekenhuis rijdt, is niet goed genoeg uitgerust.


1 2 3 4 5  ...