In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Modderstroom verwoest Griekse B&B van Jolanda en Peter: "Het is onwerkelijk"
We zijn enorm dankbaar voor alle hulp van de lieve mensen om ons heen.. Mijn zus heeft een doneeractie op poten gezet. We weten nog niet wat de instanties en verzekering hier gaan doen. Ik vraag me af of alles net zo goed is geregeld als in Nederland."


Moeder Kitty start doneeractie voor essentiële rolstoelbus van Zoon Kevin
Om haar zoon een gelukkig en waardig leven te kunnen bieden, is de rolstoelbus echter essentieel en daarom is Kitty een doneeractie begonnen. Gelukkig krijgt het verhaal van Kitty en Kevin veel sympathie en zijn er al volop donaties gedaan.


AL DUIZENDEN EURO'S OPGEHAALD VOOR UITVAART NOAH (11) NA VAL VAN SCHOMMEL
De 11-jarige Noah viel vorige week maandag van een schommel op een speelplek in de wijk Schiekamp in Spijkenisse. Dat werd haar uiteindelijk fataal. Er is een doneeractie gestart om geld op te halen voor haar uitvaart.


In een dag ruim een ton opgehaald voor nabestaanden kano-ongeluk Frankrijk
Een inzamelingsactie voor twee zussen uit de Alblasserwaard die eind vorige maand allebei hun man verloren bij een kanotocht in Frankrijk, heeft na een dag al ruim 100.000 euro opgebracht. "Hartverwarmend dat zo veel mensen geld doneren"


Mariné heeft al jarenlang helse pijnen en de oplossing ligt in Amerika: “Iedere donatie is welkom”
De broers Sako en Narek Gatsjatrjan zijn een inzamelingsactie voor hun moeder begonnen. Hun moeder Mariné heeft al jarenlang te maken met helse pijnen, en de oplossing ligt in Amerika. “We hebben 20.000 euro nodig”, vertelt Sako.


Oekraïense vluchtelingen verplicht weg om veiligheid, opvangers Jan en Linda radeloos
Van de gemeente moet Linda een nieuwe caravan regelen, anders mogen de vluchtelingen niet blijven. Dat kost rond de 10.000 euro, zegt Linda. Ze is een doneeractie gestart om die te kunnen kopen.


Inzamelingsactie voor familie van verdronken Chiara (13) uit Papendrecht
Er is een doneeractie opgezet voor de nabestaanden van Chiara, het 13-jarige meisje dat op zaterdag 10 juni verdronk in een zwemplas in Alblasserdam. Volgens de initiatiefnemer hebben haar ouders geen uitvaartverzekering.


Buren van verdronken jongetje bij Sneek zamelen geld in voor zijn begrafenis
De buren van het jongetje dat zaterdag is verdronken bij recreatiegebied De Potten bij Sneek, zijn een doneeractie gestart voor de uitvaart. Dat geld heeft de familie zelf niet. Inmiddels is meer dan 2x streefbedrag van 5.200 euro binnengehaald.


Al 13.000 euro ingezameld voor ontslagen docent die al 27 jaar bijles geeft
In 1995 werd hij ontslagen, maar Gert is het daar niet mee eens. Hij blijft lesgeven, ondanks dat hij inmiddels op een houtje moet bijten. Een van zijn studenten is daarom een doneeractie gestart. Binnen een paar dagen is er al ruim 13.000 euro ingezameld


De kat van Shira kwam roze thuis: 'Hij is helemaal verzwakt door de giftige stoffen'
Shira Pluim uit stadswijk Paddepoel wist donderdagmiddag niet wat ze zag: haar kat Lex kwam helemaal roze haar huis binnengelopen. 'Hij is van top tot teen ondergespoten met roze lakverf. Het zit werkelijk overal...'


Waarom Wereldgeluk in Groningen al maanden op slot zit. 'Het is een godswonder dat jullie restaurant nooit is ontploft'
Op het moment tracht ze via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen om de laatste klussen aan het horecabedrijf én de rechtszaken te kunnen betalen. Van de laatste benodigde 90.000 euro is er inmiddels bijna 8.000 euro binnen.


Klompvoet of niet, Bart gaat 42 kilometer hindernislopen met de Viking Run
Ik haal geld op voor de Stichting Klompvoet nederland. Zodat kinderen met klompvoetjes niet hetzelfde als ik moeten doorstaan. Wanneer ik andermans verhalen daarover lees, springen me de tranen in de ogen."


Doneeractie voor zieke beursanalist Edward Loef
Door deze situatie is de zelfstandig ondernemer en zijn gezin in ernstige financiële problemen terechtgekomen. Zijn vrienden willen daarom €40.000 inzamelen voor Loef. Na ruim een dag heeft de doneeractie al meer dan €20.000 opgeleverd.


NYNKE HEEFT EEN ONGENEESLIJK ZIEK KIND ÉN GELDZORGEN: 'SIRI IS GEWOON DUUR HOREN WE'
Om de familie te helpen is er een geldinzamelingsactie opgezet. Al is dit voor Nynke nogal schakelen: “Hoe kan het nou dat wij om geld moeten vragen?”


Familie van hobbytuinier Driss (82) blij met hulp na brand: 'Hij wordt steeds vrolijker'
Een crowdfundingsactie voor de Alphenaar heeft in anderhalve dag al meer dan 10.000 euro opgeleverd. 'Ongelofelijk, dit hadden we nooit verwacht', reageert zijn zoon Abdelkader (42).


Zorgboerderij-slachtoffer Roan (13) kan dankzij inzameling jaar lang paardencoaching volgen
De inzamelingsactie voor Roan, het 13-jarige slachtoffer van de schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi, heeft tot nog toe ruim 5800 euro opgeleverd. Daarmee heeft zijn tante Kelly het doel behaald om haar neef, naar paardencoaching te kunnen laten gaan.


Doneeractie voor gedupeerden brand Gerardus Majellastraat
Door de brand ontstond erg veel schade aan de woning. Een dochter van een van de bewoners startte een doneeractie op om het huis op zijn minst weer bewoonbaar te maken.


Actie zodat vader ‘ontvoerde’ Sebastijaan juridische kosten kan betalen
Vrienden zijn een crowdfunding-actie begonnen om de juridische kosten te kunnen betalen waarvoor Gijs Sonnema, vader van de ontvoerde Sebastijaan (12), komt te staan. ‘Gijs verdient steun in dit verdrietige verhaal.’


Kickboksgala voor onderzoek naar stofwisselingsziekten: ‘Deze kinderen gaan dood als we niets doen’
Bekend kickboksscheidsrechter Joop Ubeda houdt in april een jeugdkickboksgala in de Lindenberg om geld in te zamelen voor Metakids. Deze stichting werft fondsen voor onderzoek naar metabole ziekten (stofwisselingsziekten).


Doneeractie voor begrafenis omgekomen Beijumer
De dochters zijn een doneeractie gestart om de begrafenis van hun vader te bekostigen en voor het afhandelen van zijn erfenis. Mensen die hier een steentje aan willen bijdragen, kunnen dat hier doen.


1 2 3 4 5  ...