In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Familie Dag heeft rolstoelbus voor gehandicapte dochter Medine nodig. 'Zo gaat het eigenlijk niet langer'
De negenjarige Medine en haar ouders Sercan en Nergiz Dag hebben een rolstoelbus nodig. De oude bus, waarmee de familie nu van ziekenhuis naar ziekenhuis rijdt, is niet goed genoeg uitgerust.


Ongeneeslijk zieke Elisabeth (47) droomt nog van één gezinsvakantie: 'Door mijn situatie zijn we nooit weg geweest’
Elisabeth Lutgens is ongeneeslijk ziek. In de tijd die haar rest, wil ze nog ‘een paar herinneringen maken’ voor zoon Dylan (15), maar daarvoor is geen geld.


Donaties stromen binnen bij Rijssense schaatsvereniging na brutale diefstal: al meer dan 1300 euro opgehaald
Na een winters weekend vol schaatsplezier, volgde er een grote domper aan het einde van 2022. Er werd ingebroken. Weg was de geluidsinstallatie, inclusief kabels en twee speakers.


Oud-jobstudent start crowdfunding voor cafébazin Daisy (38) na verwoestende brand: “Ze verloor alles, zelfs haar geliefde katjes”
Twee dagen nadat café De Prof in Leuven is afgebrand, heeft een voormalige jobstudent van het café een crowdfunding opgestart. Daarmee wil hij Daisy een hart onder de riem steken, die niet alleen haar werkplek maar ook haar appartement en spullen verloor.


Op jacht naar moordenaar van paard Luc: mensen geven gul voor beloning gouden tip
Er is al bijna tweeduizend euro opgehaald voor de gouden tip die moet leiden tot de aanhouding van de moordenaar van paard Luc. Het paard van Eemnessers Arnold en Virginia werd vorige week dood en zwaar verminkt gevonden op zijn weilandje in Laren.


Inzameling gestart voor uitvaart doodgeschoten Gianna (14) uit Brunssum
Er is een inzamelingsactie gestart voor de ouders van de 14-jarige Gianna uit Brunssum, die afgelopen dinsdag werd doodgeschoten in haar eigen woning.


Popkoor bestolen van alle geluidsspullen en dat net in drukke kersttijd
We zijn een inzamelingsactie gestart en ik zag deze ochtend al dat er 1600 euro is binnengekomen van de vijfduizend waarop we hopen. Allemaal van mensen die ons een warm hart toedragen. Daar krijg je weer moed van.


Ongeneeslijk zieke Jasper (43) uit Goes draait nog één keer als dj: ‘Het zal spannend, maar ook mooi worden’
Om Jasper en zijn gezin te ondersteunen in deze zware periode en de moeilijke tijd die nog zal komen, heeft eigenaar Erwin van der Linde van Club Boca aan de avond een doneeractie gekoppeld. ,,Het voelt niet goed om niks te doen’’, zegt hij.


Joyce verliest haar man en zoon in één jaar, en vreest nu voor toekomst van haar hond
Door dit verlies is hond Jack momenteel haar enige steun en toeverlaat. Maar tot overmaat van ramp scheurde Jack afgelopen week zijn kniebanden. Vriendin Erica schiet te hulp en zamelt geld in om de operatie te bekostigen.


Tom kan niet zonder rolstoelbus, zijn ouders kunnen die niet betalen en de gemeente betaalt niet mee
Voor de veiligheid van de meervoudig beperkte knaap is vervoer in iets anders dan een officiële ‘rolstoelbus’ geen optie. Maar die moet je dan wel kunnen betalen. Zijn ouders zijn nu noodgedwongen een crowdfunding gestart.


Dirk (57) zit in een rolstoel na een herseninfarct. Hij wil dolgraag naar huis, maar zonder peperdure aanpassingen gaat dat niet
Dirk staat altijd voor iedereen klaar maar na een herseninfarct heeft Dirk zelf hulp nodig. Zijn dochter is een doneeractie gestart.


Woonwagen van Anneke is afgebrand: 'Maar een verzekering maken ze onmogelijk'
De woonwagen van Anneke Netten en haar moeder is compleet verwoest door een grote brand op een kamp in Eindhoven. Ze zitten met veel schade en dat wordt niet vergoed, want ze zijn niet verzekerd. Andere bewoners zijn inmiddels een inzameling gestart.


Al duizenden euro's gedoneerd voor uitvaart verongelukte peuter
Het geld stroomt binnen voor een doneeractie voor de uitvaart van de verongelukte peuter in Doesburg. Dinsdagochtend om 10.00 uur was er al ruim 4000 euro opgehaald. Het kindje van 2 jaar kwam vrijdag aan de Koppelweg in het water terecht en overleed.


Rolstoelbus voor Tom
Vanwege zijn meervoudige complexe handicap is Tom Lukassen afhankelijk van een rolstoelbus om zich te kunnen vervoeren. Deze is op en een nieuwe bus is voor het gezin onbetaalbaar. Daarom hebben zij, hoe lastig ook, een doneeractie opgezet.


Inzameling voor 'waardige begrafenis' Oekraïense vluchteling in Haren
Anatoliy Ivanovich Kozachov, een Oekraïense vluchteling die vrijdagmiddag in Haren aankwam, is zondagmiddag overleden aan een hartinfarct. De Harense Willemijn Kemp is een doneeractie gestart voor de uitvaart.


We kunnen niet alle ‘slaven’ van Qatar helpen, maar Rahman wel
Doel is om vóór de start van het WK het salaris bij elkaar te krijgen waarop hij had gerekend: 30 maanden maal 350 euro, dus 10.500 euro. Binnen een dag stond de teller al op 3750 euro, dus dat geeft de burger moed


Duizenden euro's opgehaald: as commando Robinson wordt uitgestrooid in Vlissingen
Binnen twee dagen is er voldoende geld opgebracht om de laatste wens van de overleden Engelse commando Arthur Robinson in vervulling te laten gaan; dat zijn as over Uncle Beach bij Vlissingen wordt uitgestrooid.


Lichaam van Benjamin uit Winterswijk, die sneuvelde in Oekraïne, dankzij crowdfunding naar familiegraf Italië: ‘Wij zijn enorm dankbaar’
Op de website doneeractie.nl staat dat dankzij schenkingen van meer dan 440 mensen nu al bijna 13.000 euro is ingezameld. ,,Wij zijn enorm dankbaar dat zoveel mensen geld hebben gedoneerd. Het is heel mooi dat het bedrag zó snel bij elkaar is.


Crowdfundactie voor uitvaart omgekomen Nederlander in Oekraïne geslaagd
De crowdfundingactie voor de uitvaart van een in Oekraïne omgekomen Nederlander heeft zijn doel bereikt. Ruim 350 mensen in totaal hebben meer dan 10.615 euro gedoneerd voor de uitvaart van de 27-jarige man die in omkwam in de oorlog in Oekraïne.


Olivier (11) blijft honderd uur in de tuin om geld in te zamelen voor moeder met borstkanker
Hij is nog maar 11 jaar oud, maar hij heeft een flinke uitdaging voor zichzelf bedacht. Olivier van Eijndhoven uit Loosdrecht verblijft de komende honderd uur in de tuin. Het doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.


1 2 3 4 5  ...