In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Het verhaal achter die ontroerende corona-foto: ‘Het is heel spannend geweest’
Want terwijl zijn ouders in het ziekenhuis lagen, kwam hij erachter dat ze financiële problemen hebben. ,,Nu zijn ook nog eens al hun inkomsten weggevallen.’’ Daarom is hij een doneeractie begonnen, in de hoop dat zij straks een frisse start kunnen maken.


Oma zamelt geld in voor kleinzoon: 'In één klap kan hij niks meer'
"Ik werd gek toen ik het hoorde. Echt gek. Hij is zo'n 12 meter naar beneden gevallen en kan waarschijnlijk nooit meer lopen." Oma Liesbeth van Oostveen uit Oost-Souburg zamelt geld in voor een rolstoelauto voor haar 23-jarige kleinzoon Jan.


Priscilla start doneeractie voor haar meiden: 'Sekswerkers zijn ondergeschoven kindje'
Terwijl contactberoepen inmiddels eindelijk weer aan het werk mogen, zitten sekswerkers nog steeds thuis. En tot overmaat van ramp blijken ze tussen alle compensatieregelingen in te vallen. Om 'haar meiden' te helpen is ze een doneeractie gestart.


Getroffen gezin Smale uit Boekelo ‘sprakeloos’ over steun: ‘Onbekende schonk zelfs 1000 euro’
De familie Smale in Boekelo is ‘sprakeloos’. In zes dagen tijd is er voor een bedrag van ruim 27.000 euro aan donaties van 677 gulle gevers binnengekomen voor het gezin dat zwaar is getroffen door ziekte.


’t Spiekertje in Zwolle zet doneeractie op voor zieke geiten: ‘Voer geen dieren meer’
Deze week overleed geit Hannie; haar moeder en twee andere geitjes zijn nu ook doodziek. ’t Spiekertje heeft een doneeractie gezet voor betrokkenen. Met het opgehaalde geld worden de kosten voor de dierenarts en medicijnen betaald.


Angeline (40) kwam om bij zwaar ongeluk, vrienden zamelen geld in
Om de uitvaart te kunnen betalen van de vrouw die woensdagavond om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Schijndel is een doneeractie gestart. Vrienden hoopten zo'n 6000 euro op te halen. Zondagmiddag was dat bedrag al ruim gehaald.


Het veulentje van Nathalie uit Nijverdal ligt op de intensive care: ‘Ze is veel te vroeg geboren’
Het werd te vroeg geboren en ligt nu op de paarden-ic van de Universiteit Utrecht. Maar Nathalie en haar familie kunnen de kosten, 2000 euro per dag, niet lang betalen. Daarom zamelt ze nu geld in.


Medicijn voor Bart kost 24.000 euro per maand, familie start actie
De 23-jarige Bart is ernstig ziek. Hij heeft cystic fibrosis waardoor hij op dit moment nog maar 37 % longinhoud heeft. Er is een medicijn dat voor zijn gen-type gemaakt is maar het slechte nieuws is dat dit medicijn in Nederland (nog) niet vergoed wordt.


Gulle gevers willen lunchroom van Romy-Lisa redden van de ondergang: ‘Niet te geloven al die hulp’
De jonge horecaonderneemster Romy-Lisa Verhofstadt (26) krijgt van alle kanten steun van mensen die haar zaak willen redden van de ondergang. De eigenaresse van lunchroom Bij Jan heeft in een dag tijd duizenden euro's aan donaties ontvangen.


Vader start doneeractie voor zijn zoon Dylan die een dwarslaesie opliep bij een zwemongeval: ‘We willen hem een onbezorgd leven bieden’
De oorspronkelijk uit Joure afkomstige Egbert Schiere is een inzamelingsactie gestart voor zijn 19-jarige zoon Dylan, die in juli 2020 bij een ongeval op het IJsselmeer een volledige dwarslaesie opliep, waarbij hij vanaf zijn oksels blijvend verlamd is.


Snowboarder Youri (15) naar WK in Rusland: ‘Eerste stap naar mijn olympische droom’
Youri Zorge (15) uit Woensdrecht droomt al sinds zijn achtste van de Olympische Spelen. Met gouden olympiër Nicolien Sauerbreij als mental coach plaatste hij zich zondag voor het WK Jeugd in Rusland. Nu nog het reisbudget bijeen sprokkelen.


Timon zamelt geld in voor zijn buren: ‘de vlammen sloegen uit de woningen’
Timon kent de getroffen buren niet persoonlijk ‘alleen van hoi en doei’ maar hij wil ze wel graag helpen en is daarom gelijk met een doneeractie begonnen.


Geld stroomt binnen voor graf van Janus Kiep: ‘Hij is een legende’
Zelfs veertig jaar na zijn dood draagt Den Bosch icoon Janus Kiep nog op handen. In een paar uur tijd bracht een doneeractie voor zijn grafrechten al ruim 1300 euro op.


Inzamelingsactie voor brandweerman die eigen kinderen redde uit brandende woning
Er is een inzamelingsactie gestart voor de brandweerman die vrijdagavond zijn drie kinderen redde bij een woningbrand in Haaren. De vader raakte bij het ontvluchten van de woning gewond aan zijn been. De teller staat al op bijna 4000 euro.


71-jarige vrouw verloor hond tijdens brand, personeel start actie voor nieuwe pup
Door een grote brand verloor een 71-jarige bewoonster van een ouderenflat in Capelle aan den IJssel haar hondje. Daarom is het personeel van het verzorgingshuis waar ze nu revalideert een doneeractie begonnen voor een nieuwe pup.


Vaste klanten redden de kapsalon van Annet (56): ‘Ik kon niet meer tanken en niet meer eten’
Ze kon financieel geen kant op. Daarom deed Dekker een noodoproep op de giftenwebsite Doneeractie.nl. “Ik ben niet iemand die stiekem ondergronds gaat knippen en ik schaam me er niet voor om hulp te vragen.”


Actie voor doodzieke Damin en Ilay (1): ‘Ze worden niet oud, maar mogen ze het alsjeblieft goed hebben’
Hun tante Wenda Çakmakci startte onlangs een inzamelactie om de paar jaar die haar doodzieke neefjes nog rest een stukje aangenamer te maken.


Doneeractie voor afgebrande loopbrug natuurbad de Zandpol
Een aantal vaste gasten is een doneeractie gestart voor natuurbad de Zandpol, tussen Zandpol en Veenoord. Het gedoneerde bedrag gaat rechtstreeks naar stichting zwembad de Zandpol.


Kappers Barbara en Levi van Beyond Color: ‘We staan te trappelen om weer open te kunnen!’
In de tussentijd is Barbara een online doneeractie gestart. In een maand tijd hoopt de Utrechtse het doelbedrag van € 10.000,- op te halen om haar salon draaiende te kunnen houden.


Van crowdfunding tot kledinglijn, reisbranche onzeker over toekomst
Cosse ziet de toekomst niet rooskleurig in. Haar bedrijf valt buiten de regelingen. Ze start daarom een crowdfundingsactie als laatste redmiddel. "Je weet gewoon niet meer waar je het zoeken moet''.


... 6 7 8 9 10  ...