In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Crowdfunding om wederopbouw van Bowlingboerderij in Nijverdal financieel mogelijk te maken
Nanet de Roover uit Dedemsvaart is maandagmiddag direct een crowdfundingsactie begonnen om Erik en Marieke van Faassen van De Bowlingboerderij en De Hooischuur financieel te steunen.


Ruim 6100 euro gedoneerd voor door brand getroffen gezin
De geldinzamelingsactie voor Razan Alayobi (32) en haar gezin uit Egmond aan Zee, wiens flatwoning aan het Jacob Scholplantsoen medio juli na brand bij de bovenburen onbewoonbaar is geworden, heeft ruim 6100 euro opgebracht.


Eris had na geboorte twee weken te leven maar is na 41 zware operaties nu al 11 jaar: Actie voor nieuwe bus
Voor haar vervoer is een grotere aangepaste bus nodig. Daarvoor is nu een doneeractie opgezet door de 22-jarige Esmée de Bruin uit Groesbeek.


Veteranenhuis Winschoten moet vóór 1 oktober 2400 euro ophoesten anders gaat stekker eruit (Doneeractie van start)
Het Veteranenhuis Winschoten verkeert in zwaar weer. Als gevolg van de coronamaatregelen kwamen er veel minder inkomsten binnen, waardoor de kas bijna leeg is. Wie het Veteranenhuis financieel wil steunen, kan zijn bijdrage doneren via Doneeractie .


Deja uit Zwolle treft volgens justitie geen blaam: ze is zelf slachtoffer van cybercriminelen
Hierop startte haar hulpverlener Max de Joode, Spijkerman is psychiatrisch patiënt, een doneeractie. Dat liep aanvankelijk stroef, maar kreeg na publicatie in deze krant een flinke boost. Inmiddels is 85 procent van het streefbedrag van 5800 euro binnen,


Na bommen in Syrië, oorlog in Libië raakt gezin nu huis in Egmond aan Zee kwijt door brand. Er is een hulpactie. ’Ontzettend lief, hier worden we blij van’
Vanwege een. brand is de flatwoning onbewoonbaar verklaard en zijn ze al hun spullen kwijt. Via een doneeracte wordt geld ingezameld zodat zij in ieder geval de huur van hun tijdelijke opvangadres kunnen betalen.


Streefbedrag actie voor ouders overleden broers Noah (16) en Isay (18) nu al ruim gehaald: ‘Fantastisch’
Na vier dagen is het streefbedrag van de doneeractie voor de rouwende ouders van de overleden voetbalbroers Isay (18) en Noah (16) Gesser al ruimschoots binnen. ,,Fantastisch”, reageert initiatiefnemer Albert Kooy uit Nieuwkoop.


Steun en toeverlaat van Usha dreigt te sterven: ‘Bij paniekaanvallen komt hij haar geruststellen’
De gehandicapte en getraumatiseerde Usha (52) vertrouwt bijna niemand, behalve haar hond Rocky. Maar bij de rottweiler is lymfeklierkanker geconstateerd. Haar familie probeert de steun en toeverlaat langer hier te houden en is een doneeractie gestart.


Janet (51) doodgereden door vluchtende automobilist, zus verscheurd door onbegrip
Collega Kevin heeft voor de familie van Janet een doneeractie opgezet om geld op te halen voor haar uitvaart. "Door deze verschrikkelijke gebeurtenis is de winkel helaas gesloten. En brengt dit ook nog eens een financiële tegenslag voor haar zus",


Alfa-college in Hoogeveen haalt geld op voor zieke Bart uit Balinge
Bart is de zoon van docente Henriëtte Ham. De 23-jarige heeft de longziekte Cystic Fibrosis, oftewel taaislijmziekte. Mensen die Bart wil steunen, kunnen dat doen door een bedrag te doneren via de site van Doneeractie.nl


Criminelen jatten 4.000 euro van invalide oma Willy
Willy is 79 jaar, zit al bijna haar hele leven in een rolstoel vanwege polio en was altijd erg zuinig op haar centjes. Oma Willy is diepbedroefd en is elke euro spaargeld kwijt, dus is er een inzamelingsactie gestart!


Crowdfunding levert onfortuinlijk gezin uit Boekelo 32.000 euro op: ‘We staan helemaal perplex’
Nog steeds komen er giften binnen. „Gisteren nog 500 euro van gulle gever uit Amsterdam die wij helemaal niet kennen”, zegt Wendy Smale. Toen het gezin in maart van dit jaar in de krant verscheen, zat het in zak en as. Nu is alles anders.


Inzamelingsactie Oolderhuuske: 'Iedere cent is welkom'
Een groep havengasten is een inzamelingsactie gestart voor het getroffen vakantieresort Marina Oolderhuuske in Roermond. Tot dusver is er 21.815 euro opgehaald.


Kindervallei Ronald McDonald Valkenburg wil na overstroming zo snel mogelijk weer open
Marriely Hendriks komt met haar gezin graag bij de Kindervallei. Om niet bij de pakken te gaan neerzitten begon zij een inzamelingsactie om te helpen. De actie heeft al ruim 2300 euro opgehaald, maar het moet volgens Marriely nog veel meer worden.


Ondergelopen horecazaken Venlo compleet afgeschreven
Om de ondernemer te steunen werd er afgelopen weekend al een doneeractie opgezet voor Koert en zijn buurrestaurant Café BLVD. Er is al bijna 20.000 euro gedoneerd.


Doneeractie Gea’s Weggeefwinkel groot succes: “Alles wat extra binnenkomt gaat naar de kinderen”
Gea Topelen-Wilkens van Gea’s Weggeefwinkel kan haar geluk niet op. Een doneeractie om de eigenaresse uit de brand te helpen na oplichting is een groot succes geworden.


Irma wil haar man Cock na de diagnose ALS thuis verzorgen: 'Ik moet hem gewoon hier hebben’
Irma (60) is daarom voor haar man een doneeractie gestart voor een uitbouw, die als verpleegkamer dienst moet doen.


Van Broekhoven dankbaar voor doneeractie: ‘Dit vergeet ik nooit’
Het was een klap in het gezicht afgelopen vrijdagavond voor Jeroen van Broekhoven dat zijn Secret Forrest festival niet door kon gaan. Hij zat helemaal stuk. Niet veel later werd er een doneeractie op touw gezet om Van Broekhoven te steunen.


Buren starten crowdfunding voor echtpaar dat alles verloor na blikseminslag: “We willen Raf en Marleen een nieuwe start geven”
Buren uit de Kapelstraat in Denderhoutem zijn een crowdfundingsactie gestart om zeventigers Raf en Marleen te steunen. Zij verloren hun hele hebben en houden na een blikseminslag die hun woning in lichterlaaie zette.


Doneeractie voor Jeroen van Broekhoven van het Secret Forest Festival in Stadskanaal haalt binnen 24 uur bijna 10.000 euro op
Van Broekhoven kreeg één dag voor hij los kon te horen dat hij alles wat al was opgebouwd weer kon afbreken. Doel van de doneeractie is 20.000 euro ophalen, om Jeroen ‘te steunen met de enorme klap dat zijn festival niet doorgaat’,


... 6 7 8 9 10  ...