Geld inzamelen | Ideeën

Geld inzamelen kan voor alles wat voor jou van belang is! Je maakt heel eenvoudig een actiepagina aan en het geld inzamelen kan beginnen. Om je op weg te helpen hebben we een aantal categorieën benoemd waar jouw actie onder zou kunnen vallen:

Geld inzamelen voor buurt & omgeving

Iedereen is gehecht aan zijn buurt waar die woont en in elke plaats gebeurt er wel wat. Het is daarom fijn als mensen zich inzetten voor de buurt als er iets gebeurt waardoor er geld nodig is. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt kom je vaak snel tot een resultaat. Moet bijvoorbeeld de buurtspeeltuin herstelt worden of heeft de lokale voetbalvereniging geld nodig door een brand die de kantine heeft verwoest? Zet je dan samen in voor je buurt en omgeving.

Geld inzamelen voor dieren

Dieren zijn afhankelijk van mensen die zich in zetten voor hun welzijn. Zo kun je een actie starten om verwaarlozing en mishandeling tegen te gaan in het buitenland. Maar ook de dierenopvang- en ambulances kunnen vaak alle hulp gebruiken om de hulpverlening aan dieren te kunnen bekostigen. Of heeft je eigen huisdier misschien hulp nodig om een dure operatie te ondergaan? Alles is mogelijk!

Geld inzamelen voor een goed doel

Goede doelen zetten zich in voor alles en iedereen en doen dit belangeloos. Er zijn ontzettend veel doelen en stichtingen die een bijdrage kunnen gebruiken om vervolgens weer heel veel mensen te kunnen helpen en ondersteunen.

Geld inzamelen voor zieke mensen / medisch

Ziekte kan je leven behoorlijk in de war gooien. Je bent afhankelijk van medische zorg maar ook van spullen en materialen. De verzekering dekt vaak lang niet alles. Door middel van crowdfunding kun je geld inzamelen voor jouw wens of die van een ander, bijvoorbeeld een rolstoelbus, dolfijntherapie, operatie, hulphond etc.

Geld inzamelen voor school

Het onderwijs in Nederland is goed maar dat is lang niet overal zo. Gelukkig zijn er genoeg projecten en vrijwilligers die zich inzetten voor onderwijs in derdewereldlanden. Maar dit kost geld. Zamel daarom geld in via crowdfunding om te helpen.

Geld inzamelen voor jezelf

Je kunt geld inzamelen voor je eigen wensen maar je kan ook een actie starten om de wens van iemand anders te vervullen waar te weinig financiële middelen voor zijn. Zo kun je iemand helpen door bijvoorbeeld geld in te zamelen voor een trouwdag, huwelijksreis, vakantie, etc.

Geld inzamelen voor sport & verenigingen

Er zijn ontzettend veel sponsor acties te bedenken om geld in te zamelen voor een goed doel. Zo kan je gaan hardlopen, fietsen, zwemmen en ga zo maar door. Iedereen kan een sportieve actie doen als de wil er maar is! Daarnaast zijn veel mensen verbonden aan een vereniging. Verenigingen zijn non-profit organisaties en vaak afhankelijk van donaties. Hoe leuk is het als jij je kan inzetten voor jouw eigen vereniging?!Geld inzamelen voor dieren
Geld inzamelen voor een ander