Levensreddende immunotherapie voor Pieter

Levensreddende immunotherapie voor Pieter | Geld inzamelen
 
 

Deze doneeractie richt ik op voor Pieter, mijn grote liefde, die ik heel graag nog héél lang bij mij wil houden ♡

 ---------------See English version below


Ik ben Pieter Schellekens, 44 jaar en opgegeven kankerpatiënt. Middels deze weg wil ik jullie vragen om mij de kans te geven op een toekomst. 

Sinds afgelopen januari leef ik tussen hoop en vrees. Op 9 januari werd mijn oogwit geel, ging ik voor een check naar de huisarts en kwam ik niet meer thuis. In het ziekenhuis kreeg ik de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker en werd mij verteld dat het enige wat ze in Nederland nog voor mij kunnen doen is tijd rekken met chemotherapie. De prognose is uiterst slecht... het grootste deel van de patiënten die in dit stadium de diagnose krijgt, overleeft het eerste jaar niet. De 5-jaars overleving is 1%. 

Alvleesklierkanker.. het is zo'n sluipmoordenaar dat op het moment dat je klachten krijgt, je eigenlijk áltijd te laat bent. 

Een keiharde klap voor een (voorheen altijd) gezonde, levenslustige vent van 44 jaar. Echter heb ik vanaf het moment van de diagnose een enorme positieve mindset en een hele sterke wilskracht om deze vreselijke ziekte te overleven!! 

Inmiddels heb ik 4 loodzware chemobehandelingen doorstaan en heeft de kanker daar goed op gereageerd en zijn de tumor en uitzaaiingen heel ver geslonken. 

Helaas is op de laatste scan gezien dat de tumor in de alvleesklier toch alweer langzaam aan het groeien is...                      12 chemokuren is het maximale wat ze mij hier in Nederland kunnen bieden en dan houdt het op…. 
Mijn kostbare tijd tikt door. Ik weet niet hoe lang ik nog leef. 

Er is HOOP! 
De kliniek van Prof. Dr. med. Rüdiger Osmers in Duderstadt (Duitsland), gespecialiseerd in celtherapie, biedt mij een behandeling die er op gericht is om te genezen van deze vreselijke ziekte. Daar is een therapie speciaal ‘op maat’ voor mij: Immuuntherapie 

Dit krijg ik:

·       Vóór elke behandeling een analyse door artsen. Ze bekijken mijn bloed om tumormarkers en tumormutaties te bekijken. De behandeling wordt daarop aangepast. Kankercellen kunnen namelijk veranderen. 

·       Diverse gepersonaliseerde immuunbehandelingen zoals vaccinaties met oncologische virussen (virotherapie) en Dendritische Celtherapie. 

Dendritische Celtherapie
Deze therapie is erop gericht om het afweersysteem te helpen bij het uitschakelen van kwaadaardige kankercellen. Er worden gezonde witte bloedcellen van de patiënt afgenomen en in een hoogwaardig laboratorium met specifieke eigenschappen geprogrammeerd om de tumorcellen aan te vallen. Deze bloedcellen worden vervolgens terug in het lichaam geplaatst om via het natuurlijke proces in ons lichaam te vermenigvuldigen en daarna de kankercellen aan te pakken volgens de normale gang van het afweersysteem. 

Virotherapie                                   Oncolytische virussen, zoals het Newcastle Disease Virus (NDV), zijn virussen die tumorcellen aanvallen en vernietigen. Wanneer het virus zich vermenigvuldigt in tumorcellen, wordt het immuunsysteem gewaarschuwd en merkt het de tumorcellen op. Door de virusinfectie worden de tumorcellen als gevaarlijk geclassificeerd en aangevallen.

De effectiviteit van de behandeling ligt er deels in dat specifiek de kanker in het lichaam wordt aangetast en dat geen andere delen van het lichaam verzwakt raken, zoals bij chemotherapie wél het geval is.

De resultaten van deze intensieve immuuntherapie zijn erg bemoedigend. Ik spreek met veel lotgenoten die dezelfde behandeling kregen en inmiddels herstellen of zelfs genezen zijn. 

Nu denk je misschien, waarom wordt dit niet in Nederland gedaan? 
In Nederland wordt ook volop onderzoek gedaan naar immuuntherapie bij (alvleesklier)kanker. Zoals door prof. dr. Casper van Eijck, verbonden aan het Erasmus MC. Echter is het hier nog in de studiefase en om voor één van de lopende studies ingeloot te worden, moet je aan zóveel specifieke voorwaarden voldoen, dat er maar enkele 'gelukkigen' zijn die daarvoor in aanmerking komen....  Daarnaast kost het enorm veel geld om een behandeling te registreren en 'op de markt te krijgen' en gaat het hierdoor nog jaren duren voordat deze behandeling ook in Nederland wordt erkend en vergoed door zorgverzekeraars. Deze tijd heb ik helaas niet!! 

In veel landen, zoals de verenigde Staten en Duitsland is men al veel verder op dit gebied en is immunotherapie al wél een erkende en geregistreerde behandeling.  Helaas wordt de behandeling in het buitenland niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars, omdat het hier nog geen officieel geregistreerde behandeling is... 

Hieronder volgt nog wat informatie waarin dendritische celtherapie / immunotherapie  uitgelegd wordt: 

https://www.iozk.de/en/the-iozk-immunotherapy/the-immunotherapy-at-the-immune-oncological-centre/


https://m.youtube.com/watch?v=v-EJ5FgMO1Q

https://m.youtube.com/watch?v=KLS5FCoLEXw

 

Dit wil ik ook! Het is mogelijk!

Ik wil deze behandeling doen, mij volledig hiervoor inzetten. Maar kan het niet alleen. Ik heb jouw hulp nodig! 

Het blijft onbegrijpelijk dat geld een rol moet spelen. Op een kans. De kans of ik mag leven. 

Deze behandeling is zo ontzettend duur en wordt niet vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars. Uiteraard stoppen we al ons eigen spaargeld in deze unieke kans op genezing maar daarnaast hebben wij nog minimaal een bedrag van €70.000 aan donaties nodig om deze behandeling te kunnen bekostigen.  Elk bedrag helpt. Hoe klein ook. Ik ben enorm dankbaar. 

Ik heb het afgelopen half jaar al veel alternatieve therapieën en supplementen gebruikt om mijn kanker te onderdrukken. Iets wat allemaal niet vergoed wordt omdat het niet erkend is in Nederland. Ik gebruik het omdat er téveel bewijzen zijn van mensen die wél in remissie/genezen zijn door dit te doen. Waarom zou ík het niet zijn bij wie het ook werkt?!

Help jij/ helpt u mij een kans te geven om te genezen? Zodat ik mijn toekomstdromen waar kan maken? Kan trouwen met de liefde van mijn leven, nog heel veel mooie reizen kan maken, nog heel veel kan betekenen voor de mensen om mij heen?! 

Denk niet alleen aan doneren, maar delen met jouw netwerk helpt ook! 

Daarnaast willen we vragen aan de mensen die ook geloven, of zij voor genezing willen bidden. 

Zodra de behandeling start, zullen we regelmatig updates schrijven zodat jullie kunnen volgen hoe het met mij gaat en hoe de behandeling verloopt. 

Mocht het zo zijn dat we meer geld inzamelen dan nodig, dan doneren we dit aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WOKF).

Voor alle vragen of berichten, e-mail naar estherdenouter1996@hotmail.com

We hebben ook een internationale donatiepagina : https://gofund.me/7598c04c

Esther den Outer
21-07-2022

Lieve allemaal,

Allereerst ontzettend bedankt voor alle donaties. Dankzij jullie kunnen we starten met de eerste behandeling! 🙏 

Afgelopen maandag zijn wij vroeg in de ochtend vertrokken naar de kliniek in Duitsland. Om 11:15 hadden wij een afspraak met Prof. Dr. med. Rüdiger Osmers. Hij heeft in dit gesprek  uitgelegd wat hij voor Pieter kan betekenen. De artsen in de kliniek zijn ontzettend kundig en weten heel veel van het immuunsysteem (en vooral ook hoe het immuunsysteem bij kankerpatiënten werkt). We hadden een erg goed gevoel na dit gesprek en ondanks dat we erg schrokken van de hoge kosten van de behandeling (veel hoger dan we in eerste instantie hadden ingeschat), hebben we toch besloten ervoor te gaan, want we hebben geen tijd te verliezen!

Dinsdag ochtend heeft de leukopharese plaatsgevonden (zie foto). Dit houdt in dat er bloed wordt afgetapt uit het lichaam (vergelijkbaar met een bloeddonatie). Door het apparaat worden de benodigde witte bloedcellen (monocyten) uit het bloed gefilterd en de rest van het bloed wordt weer terug gegeven aan de patiënt. 

De verzamelde witte bloedcellen, worden komende week in het laboratorium bewerkt tot dendritische cellen. Aan deze cellen wordt allerlei belangrijke informatie toegevoegd, zoals tumor DNA. De cellen worden dus als het ware zo geïnstrueerd dat als ze teruggeplaatst worden in het lichaam (door middel van een vaccinatie) , ze de kankercellen kunnen herkennen en aanvallen. En ook gaan ze het eigen immuunsysteem "leren" dat de kankercellen fout zijn en opgeruimd moeten worden. 

Volgende week woensdag is het vaccin met de dendritische cellen klaar en wordt dit bij Pieter toegediend. 

Om de behandeling zo succesvol mogelijk te maken, krijgt Pieter de dagen vóór de vaccinatie verschillende soorten medicatie. Dit allemaal om de kankercellen gevoeliger te maken voor "de aanval" van het immuunsysteem. 

Ondanks dat het allemaal heel spannend is, hebben wij er een heel goed gevoel bij en veel vertrouwen in deze behandeling 🙏

Pieter voelt zich gelukkig sterk genoeg om deze behandeling te ondergaan. 

Lieve mensen, nogmaals bedankt voor jullie donaties. Helaas is het tot nu toe opgehaalde bedrag nog lang niet voldoende alle benodigde behandelingen te kunnen bekostigen. We willen jullie dan ook vragen of jullie ons verhaal willen blijven delen met jullie netwerk 🙏🙏

We hebben gisteren te horen gekregen dat 1 van de kranten die wij hebben benaderd, een artikel over ons gaat schrijven. Hierdoor hopen we op nog meer bekendheid en het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen... 🤞🏽  so stay tuned! 

Liefs van ons. 


446 donaties
€ 14.860,00
Doel: € 70.000,00
21%