In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Marathonloper haalt geld op voor schoolreis naar Efteling - 'Hoe vet zou dat zijn!'
De Rotterdammer heeft zijn actie aangemeld bij doneeractie.nl. Hij wil 800 euro ophalen. Tot nu toe staat de teller op 250 euro. En het duurt nog een half jaar voor de Rotterdam Marathon van start gaat. "Ik zie dat wel goed komen."


Friese boeren op 16 oktober weer de weg op
Er is opnieuw een doneeractie opgezet om nu 120.000 euro op te halen. Het gaat om twee acties zonder trekkers, maar met veel zichtbaarheid, zo vermeldt Agractie.


'Het is zwaar om te weten dat je twee kinderen gaat verliezen'
Het stel kan wel een steuntje in de rug gebruiken. "Daarom hebben we een doneeractie opgezet. Het is hartstikke fijn om te zien dat mensen je helpen. Alle dingen die we nog graag zouden willen doen of kopen, kosten veel geld. We kunnen alle hulp gebruiken


Hulp voor medische kosten van Fé
Chantal Groenen startte onlangs een inzamelingsactie voor alleenstaande moeder Elke en haar 17-jarige Fé dochter die met borderline kampt.


Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die gisteren is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”


Jayden (3) en zijn familie hebben een zeldzaam gen dat de kans op kanker vergroot, nu staat hun leven op zijn kop
De beste oplossing voor Jayden is volgens Jimmy de aanschaf van een rolstoelbus. Dan kan het gezin ook nog met zijn vieren op pad. Daar is hij een doneeractie voor begonnen, op de gelijknamige website.


Tessa (25) hoopt op behandeling in VS: ‘Ik zit gevangen in mijn eigen lichaam’
Alleen: die behandeling kost 15.000 euro. „Dat geld heb ik niet en het wordt ook niet door zorgverzekeraars vergoed. De resultaten zijn echt geweldig en veel mensen die mij voorgingen, voelen zich weer helemaal als nieuw”, zegt ze.


Do (21) dacht aan euthanasie, maar dankzij haar hulphond Moos heeft ze weer zin in het leven
Omdat ze het zelf niet kan betalen is Do een crowdfunding gestart. Iedereen die een bijdrage stort krijgt een wachtwoord voor een besloten blog die ze bijhoudt over haar ervaringen met Moos en de vorderingen die ze met hem maakt.


Hoera! Zieke hond Moos is gered
De vlag kan uit voor hond Moos. Dankzij een crowdfundactie is de 3-jarige reu gered van een spuitje. Dierenliefhebbers hebben de benodigde 3100 euro ingezameld, waarmee zijn operatie kan worden betaald.


Woonboot van Wim en Michaela uit Blokzijl zinkt tijdens hun vakantie: ‘We zijn alles kwijt’
Hun vakantiegasten hebben zich het lot van de Scholtens aangetrokken en zijn een doneeractie gestart. ,,Van de eerste 1000 euro die gedoneerd zijn, hebben we de resten van de boot kunnen bergen en laten afvoeren", zegt Wim.


Vrienden starten doneeractie voor begrafenis Mark: ‘Hij kon zich niet verzekeren’
Michelle uit Apeldoorn is een opmerkelijke doneeractie begonnen. Ze haalt geld op voor de begrafenis van de door zelfdoding om het leven gekomen Mark. Ze gunt hem een waardige begrafenis. De actie heeft succes, er is al meer dan 7000 euro opgehaald.


Vader vermoord meisje start doneeractie voor vervoer hulphond
De vader van het in 1986 vermoorde meisje Anoeska uit Rotterdam, is een doneeractie begonnen voor een andere auto om zijn hulphond te kunnen vervoeren.


'Volslagen onbekende' start inzamelingsactie voor nieuwe taxi Hilversumse Jolanda
Een voor haar 'volslagen onbekende' is een inzamelingsactie gestart om de Hilversumse chauffeuse Jolanda Baegen aan een nieuwe taxi te helpen. De taxi van Jolanda werd een week geleden gestolen en woensdag total loss teruggevonden.


Doneeractie voor getroffen varkensstalhouder: ‘Levenswerk in vlammen opgegaan’
,,Vreselijk als je je levenswerk in vlammen op ziet gaan.’’ Om die reden is Lisa de Ruiter een doneeractie gestart voor de getroffen familie van de varkensstal aan de Middenpolderweg in?Streefkerk.


Actie voor zieke Kelly (22) uit Breda: speciale bus voor elektrische rolstoel
Haar vrienden startten een actie op om voor Kelly een speciale bus te kopen. Want zonder die bus, kan Kelly bijna nergens heen.


‘Mike wil weer dansen’
De Sneker vriendengroep van Mike Mauris houdt een inzamelingsactie om geld in te zamelen voor een behandeling van het Zika-virus.


Henk start doneeractie voor een toekomst met zijn Marja na zwaar ongeluk in Rijen
Om aanpassingen aan hun huis mogelijk te maken, is Henk nu een doneeractie gestart. Het stel heeft niet de middelen om zelf een verbouwing te financieren.


Roegbainder Trappers in Pekela springen in de bres voor zieke Harm Velt
Als Harm het genoemde bedrag zelf moet ophoesten, heeft hij financiële steun. Hij roept daarom via doneeractie.nl mensen op om geld over te maken.


Doneeractie voor auto hulphond
Om straks zijn hulphond Denzell veilig te vervoeren is de 61-jarige Chiel Grishaver een doneeractie voor een busje of stationwagen begonnen.


Ride Out voor trike-held Willem
Zijn trike-maatjes, die allemaal veel voor goede doelen rijden, springen voor hem in de bres. Ze willen ervoor zorgen dat Willem zo snel mogelijk weer zijn eigen drie wielen heeft. Er is al een online doneeractie gestart.


1 2 3 4 5  ...