In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Doneeractie voor ‘mooiste afscheid’ van Fenna (9) die op Franse camping verdronk
Een inzamelingsactie voor het afscheid van het Bredase meisje Fenna (9), dat vorige week verdronk op een Franse camping, heeft donderdagmiddag rond half drie al 3.700 euro opgeleverd. Online staan mensen te dringen om geld te storten.


Met moeite spaarde kleermaker Yanni 7000 euro in coronatijd, nu is alles weg door brutale inbraak
Zijn vakantie moest erdoor worden geschrapt en ook van uitbreiding van het assortiment van zijn winkel komt niets meer. Karin Steenbergen trok zich zijn lot aan en startte een doneeractie.


Ondernemer uit Stad zamelt geld om tentjes te kopen voor vluchtelingen Ter Apel
De Groningse ondernemer Willem Straat (Keypro, Stadslab, Hotel Citylab) is een doneeractie gestart om pop-up tentjes te kunnen kopen. Die tentjes wil hij schenken aan vluchtelingen,die nu buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum van het COA in Ter Apel


Indrukwekkend afscheid van Alex (12). Lange rouwstoet begroet met spandoek, applaus, fakkels en hartjes-ballonnen
Op internet is na het plotselinge overlijden van de jongen een doneeractie gestart. Om de familie financieel te ondersteunen en de kosten van het afscheid te dekken. ’Mochten we iets overhouden, dan schenken we dit aan Alex zijn kleine boertje voor later’


Steun verbouwing voor aan rolstoel gebonden Kess (15) uit Herpen
Onder meer hun woning moet aangepast worden. Hier hangt echter een flink prijskaartje aan. Om die reden is moeder Suzanne Lieberwirth een doneeractie gestart om 50.000 euro in te zamelen. Alle donaties helpen om zo snel mogelijk het eindbedrag te halen.


Kat Kai moest door brandweer gered worden bij fatale brand, nu is hij (met derdegraads brandwonden) thuis
Veel mensen vroegen of zij financiële steun konden verlenen. Dat was niet de intentie van het baasje van Kai, maar na zo veel vraag is. De opbrengst van de inzameling gaat naar de kosten van de dierenkliniek voor Kai en de inrichting van de nieuwe woning.


MS-patiënt Rianne Kuipers uit Jistrum: crowdfunding nieuw leven inblazen
De medicatie tegen de zenuwaandoening lijkt bij Rianne Kuipers uit Jistrum niet goed aan te slaan. Tijd om haar crowdfunding actie uit 2019 voor een stamceltransplantatie in Mexico nieuw leven in te blazen.


Daveney (20) viel bij haar opa en oma op de bank en werd nooit meer wakker: ‘Het gebeurde zo plots’
Ze viel bij haar grootouders op de bank en stierf. Veel te jong. Buren zijn een inzamelingsactie gestart voor haar uitvaart, aangezien die grotendeels door de familie zélf betaald moet worden.


ROY (33) VERLOOR VROUW (28) EN ZOON TIJDENS BEVALLING: 'HET IS LEEG IN HUIS'
Vrienden zijn een crowdfunding gestart. “Om de kosten van de uitvaart en eventuele extra kosten te dekken en om een beetje geld voor op de spaarrekening van Mila te hebben. Die teller staat inmiddels al op de 31 duizend euro, dus dat is hartstikke mooi.”


Crowdfunding geslaagd: Meer dan 10.000 euro voor crematie voor Tygo die uit het leven stapte
De crowdfundingsactie voor de 15-jarige Tygo Kruit uit Willemstad is geslaagd. De jongen stapte uit het leven, maar had geen uitvaartverzekering. De vader zette daarom een inzamelingsactie op, met succes. Er is inmiddels 10.232 euro opgehaald.


Doneeractie voor 6-jarige Jenna met ASS
Jenna kan daardoor geen lange afstanden lopen waardoor haar vrijheid tot de grote spijt van haar moeder vaak wordt beperkt. Om haar te helpen is er een doneeractie aan de gang.


Ouders starten actie voor zieke dochter: “De extra zorg voor Lilly vreet aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid”
Het vijfjarige meisje heeft een nieraandoening. De medische kosten en de aangepaste voeding zijn voor het gezin onhoudbaar. “We hebben iedere maand zo’n 400 euro extra nodig om alles te betalen.


Moeder start crowdfunding voor gezin van Lucinda na uitzending over armoede: “We haalden bijna 6.000 euro op in twee dagen tijd”
De VRT-reeks ‘Zorgen voor mama’ is voor Lucinda uit Aarschot geëindigd met een positieve noot. Daisy de Vos uit Baal was er zo door aangedaan, dat ze pardoes een crowdfunding opstartte.


Kian (3) is ernstig meervoudig beperkt, ouders starten doneeractie in Hardenberg: ‘Even normaal gezin zijn’
Door twee zeldzame genetische aandoeningen is de 3-jarige Kian Westerkamp volledig afhankelijk van zorg. Zijn ouders Jessica en Vincent zitten met de handen in het haar: zonder passend vervoer is het gezin aan huis gekluisterd in Hardenberg.


Dodelijk ongeval veranderde de droom van Anne in een nachtmerrie: ze blijft achter met Sepp (3) en een gloednieuwe trouwjurk
Op 10 mei verloor de wereld een prachtig mens’. Zo begint Mar Bremer uit Arnhem de doneeractie ‘Help Anne en Sepp’ voor de nabestaanden van Wesley van Iersel.


Ruim 3.000 euro voor Mohammed Eminov uit Leiden, bakker getroffen door brandstichting.
Een doneeractie voor de door brand getroffen Leidse winkelier Mohammed Eminov heeft nog niet het gewenste bedrag opgeleverd, maar zaterdag overhandigt Soraida Ellerbeck van Ommeren hem alvast een cheque van ruim 3.000 euro.


Massale steun voor nabestaanden dodelijk schietdrama zorgboerderij in Alblasserdam
De doneeractie voor de nabestaanden van de slachtoffers van het schietincident in Alblasserdam heeft nu al duizenden euro's opgehaald. Ralf , die zelf op de zorgboerderij werkt, is zaterdag een actie gestart die al ruim 3.100 euro heeft opgeleverd.


Ralf, cliënt bij zorgboerderij waar dodelijk schietdrama plaatsvond, zamelt geld in: ‘Wil doen wat ik kan’
Ralf van Gameren (18), één van de cliënten van zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam, is een inzamelactie gestart. Het verdriet is immens. ,,En ik wil doen wat ik kan om te helpen.”


Gelijk aan het werk na heftige brand in Poederoijen
Inmiddels is er een doneeractie op gang gezet voor dochter Laura, die samen met haar baby van 11 weken oud in een appartement woonde dat in een van de loodsen was gecreëerd. „Mijn dochter is echt alles kwijt.”


Vughtenaar gaat uitdaging aan: 44 uur lang biljarten voor WensAmbulance
Bij deejay Andy Stuiver, die 44 uur lang muziek draait, kunnen nummers worden aangevraagd voor het goede doel. ,,En we zijn een online doneeractie gestart. We hebben al een kleine 2500 euro opgehaald.”


1 2 3 4 5  ...