Geld inzamel tips

Tips voor geld inzamelen

Hoe kun je succesvol geld inzamelen?

Je wil graag geld inzamelen voor jouw persoonlijke doel maar hoe pak je dat aan? Bekijk onze tips en ga er mee aan de slag. Op deze manier wordt online geld inzamelen nóg makkelijker en leuker!1. Gebruik een foto voor je actiepagina
Mensen zien graag persoonlijke foto’s. Ze zeggen niet voor niets: ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’.

2. Kies een sterke titel
Ga voor een pakkende titel. De titel moet mensen tenslotte naar jouw verhaal trekken.

3. Maak je verhaal persoonlijk
Een persoonlijk verhaal maakt een actiepagina succesvol. Mensen willen graag weten waarom je de moeite neemt om een actie te starten en zijn dan sneller geneigd je te helpen.

4. Vul je streefbedrag en einddatum in
Als je een doel hebt waarvoor je binnen een bepaalde tijd een bedrag nodig hebt is het zeker de moeite waard om dit aan te geven. Mensen die een streefbedrag invullen zamelen meer in dan degenen zonder streefbedrag. Als mensen een einddatum zien, zijn ze namelijk eerder gestimuleerd om je te helpen je doel te bereiken.

5. Extra foto’s
Visualiseer! Probeer mensen over te halen door nog meer foto’s toe te voegen. Zo wordt je actie nóg persoonlijker en krijgen mensen een beter beeld waar hun bijdrage naar toe gaat.

6. Delen, delen, delen!
Deel en promoot jouw actie met zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen en de wereld! Hoe meer mensen er vanaf weten hoe meer kans je hebt op steun. Meer bereik, meer kansen, meer succes! Deel je pagina daarom op Facebook, Twitter en per mail en vraag aan iedereen of zij het ook willen delen voor jou.

7. Plaats regelmatig updates en bedank je donateurs
Mensen willen graag zien waar hun donatie naar toe is gegaan en of het goed gebruikt is. Plaats daarom regelmatig berichten op je actiepagina of social media en houd de mensen op de hoogte. Vergeet ook je donateurs niet te bedanken.

Actieve inzamelingsacties