In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

ANNEMIEKE ZAMELT GELD IN VOOR ROLSTOELBUS VOOR DOCHTER EMMA (3) MET EPILEPSIE
De driejarige Emma uit Emmen heeft ernstige epilepsie. Haar moeder Annemieke Peters-Mulder (34) probeert samen met haar man 30.000 euro in te zamelen om een rolstoelbus te kopen.


Meer dan busje en beetje gereedschap heeft Warja's vader niet meer na verwoestende brand in Kampen
Een hoop verwrongen staal. Meer is er niet over van Fenix, het interieurafbouwbedrijfje van Serge Zakryevski uit Kampen. Om de zaak, zoals de gelijknamige vogel, te laten herrijzen uit de as, start dochter Warja Tolstoj een doneeractie.


Succesvolle inzamelactie voor schaapsherder
De inzamelactie van Gino Bosch uit Almere voor de schaaps- en geitenherder in de Waterwijk leverde in een dag tijd al de gewenste duizend euro op.


Doneeractie op gang na inbraak in tienercentrum Alphen
Tienercentrum MAX in Alphen is zwaar gedupeerd door de diefstal van de complete geluidsinstallatie. Eén van de huurders heeft een doneeractie opgezet om het jeugdcentrum uit de brand te helpen.


Hulp stroomt toe na diefstal aangepaste fiets Teun (8)
Het emotionele bericht over de gestolen fiets van een jongetje met een spierziekte uit Maarssen leidt tot massale steunbetuigingen. Een doneeractie heeft duizenden euro’s opgeleverd en een fietsenmaker wil een nieuw exemplaar maken.


Aan bed gekluisterde Billy wil naar Bonaire
De 30-jarige Billy Valentijn uit Groningen ligt permanent in een speciale lig-rolstoel. Hij groeide op als gezond kind op Bonaire, totdat het mis ging. Nu heeft hij permanent zorg nodig in Nederland maar hij wil graag terug om zijn familie te bezoeken.


Tim (16) stierf door wurgspel: 'Zo snel mogelijk website over gevaarlijke challenges'
De choking game? De ouders van de 16-jarige Tim Reynders hadden nog nooit gehoord van het wurgspel dat hun zoon precies een jaar geleden fataal werd. Ze zamelen nu geld in voor een website met informatie over de laatste challenges


Ouders overleden Tim (16) waarschuwen voor ‘choking game'
Een jaar na de dood van hun 16-jarige zoon Tim hebben Geert en Anita Reynders uit Arkel een duidelijke boodschap: laat je als ouders informeren en verdiep je in de gevaren van’ online challenges’.


Freddie wil geen beenhaar meer op zijn hoofd
Debby Helmond uit Tiel is een doneeractie gestart voor haar buurjongen Freddie Jansen (28). Met het geld moet een haartransplantatie bekostigd worden.


Oud-Beijerlandse Mirjam de Ruiter blijft knokken voor diabeteshond
Oud-Beijerland Mirjam de Ruiter uit Oud-Beijerland waagt een tweede poging met haar crowdfunding actie voor een eigen diabeteshulphond.


Brabander Bas (22) heeft ziekte van Lyme, leven met kortsluiting in je hoofd
Steeds meer Nederlanders krijgen de ziekte van Lyme blijkt uit de jongste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorig jaar kwamen er 27.000 nieuwe patiënten bij, twee duizend meer dan in 2014.


Beroofde mevrouw Rampersad krijgt hulp van ontroerde Amsterdammer
Er is een inzamelingsactie gestart voor een nieuwe Canta voor mevrouw Rampersad uit de Marnixstraat. Haar oude Canta werd dit weekend gestolen.


‘Horrorverbouwing’ jaagt Wijks gezin met drie kinderen huis uit
Het draaide uit op een horrorverbouwing. Die weinig heel heeft gelaten van het droomhuis dat Erik en Petra van der Vlugt uit Wijk bij Duurstede voor ogen stond.


Kim Oost zet doneeractie op poten voor dochtertje Noali
Emmen - Kim Oost uit Emmen is een doneeractie gestart voor haar gehandicapte dochtertje Noali (3). Ze willen hiermee een rolstoelbus aanschaffen. Het doel is 25.000 euro. Na een paar dagen staat de teller al bijna op 5000 euro.


Droom van Bas en Esther uit Enschede gaat in vlammen op
Na bijna drie jaar volop verbouwen had het tweetal de wagen omgetoverd tot een mobiel huis, maar een week voordat de klus klaar was declasseerde een brand hun droomvoertuig tot een hoopje schroot. Via een geldinzamelingsactie proberen ze het nu opnieuw.


Crowdfundingsactie voor gerechtigheid voor Gillyon Emanuels
HILVERSUM - Nu het Openbaar Ministerie onderneemster Gillyon Emanuels gaat vervolgen voor mishandeling is buurtbewoner Patrick Weening een crowdfundingsactie gestart.


Doneeractie voor nieuwe bus stichting Spoetnik
VLAARDINGEN - In de nacht van 16 op 17 maart is de bus van stichting Spoetnik door vandalen verwoest door brand .


'Charly vindt pas rust als hij weet dat wij het zonder hem redden'
"Help erg zieke Charly om zijn moeder en gezin rustig achter te kunnen laten", staat bij een actie op de website doneeractie.nl. Het is een initiatief van Carla de Vroe, de vrouw van de 41-jarige Charly Kalif om geld in te zamelen.


Moeder van 12-jarig autistisch jongetje vraagt om hulp
Wij kregen vanochtend een hulpkreet in onze mailbox. Hellen van Londen-Lenting schreef: ‘Ik heb een hele grote vraag’. Onze nieuwsgierigheid werd meteen gewekt en lazen verder.


Doneeractie en vragen aan burgemeester Berends over op straat gezet Apeldoorns gezin
Op de site doneeractie.nl is een inzamelingsactie opgezet voor het Apeldoornse gezin dat gisterochtend op straat is komen te staan.


... 11 12 13