In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Doneeractie voor medische kosten mishandelde paarden
Er is een doneeractie op touw gezet voor de paarden in Fewerd die vorige week door onbekenden zijn mishandeld. Het geld moet helpen om de medische kosten van beide paarden te betalen, en om een camera-systeem voor de beveiliging aan te kopen.


Al 26.000 euro voor doneeractie voor kankeronderzoek van Marieke’s arts.
Slechts veertig werd de door iedereen geliefde Marieke die stierf aan borstkanker. ’Zoals zij daarmee omging was ze een boegbeeld voor anderen’.


Inzamelingsacties voor omgekomen Larense kapper Moshin leveren al 30.000 euro op
Het nieuws dat de Larense kapper Moshin om het leven is gekomen door een koolmonoxidevergiftiging hakt er keihard in. Om de familie van Moshin een hart onder de riem te steken en financieel te ondersteunen lopen er inmiddels twee inzamelingsacties.


90-jarige Haarlemse opgelicht, kleindochter start inzameling: "Spaarcentjes weg"
Via een doneeractie probeert ze daarom haar oma een beetje te kunnen helpen. Inmiddels zijn er al een aantal donaties gedaan. "Het is mooi om te zien. Ook heb ik veel berichten van vrienden en onbekende mensen gehad."


Jurien (30) laaiend om brutale oplichting ‘opa Joop’: ‘Dader zat vriendelijk lachend met hem aan tafel’
Daarom besloot hij om samen met zijn vriendin Sharron een crowd funding actie te starten voor zijn berooide ‘adoptie-opa'. Wij hopen dat mensen een donatie willen doen.


OUD-LEERLINGEN VAN FATAAL MISHANDELDE MAN (73) UIT ARNHEM STARTEN DONEERACTIE
De voormalig leraar Jan Kruitwagen (73) werd deze week in Arnhem fataal mishandeld door een groepje jongeren. Oud-leerlingen zijn een doneeractie gestart.


Keet radiopiraat Tik van de Meule in Sint Jansklooster afgebrand, binnen een dag 16.500 euro opgehaald voor wederopbouw
De steun vanuit de lokale samenleving voor het gedupeerde piratenteam is echter hartverwarmend: binnen een dag is al 16.500 euro ingezameld voor wederopbouw van de radiozender.


Hondenvrienden zamelen geld in voor een fikse beloning. Want vermiste labrador Nora moet en zal terug naar haar baasjes
Om de vermiste labrador Nora weer te vinden is een speciale doneeractie opgestart. Sympathisanten vragen mensen geld te geven, zodat ze een beloning kunnen bieden aan de persoon met de gouden tip.


Sahel (16) kan eindelijk zingen en dwarsfluit spelen dankzij déze bijzondere actie van dit koor uit Zutphen
Dankzij de speciale inzamelactie komt haar droom toch uit. Sahel is blij en dankbaar dat ze de lessen bij Harkink kan volgen.


Geldactie voor dierenweide Elsloo na onthoofding konijn
Rob Schepers uit Elsloo is een inzamelingsactie gestart voor dierenweide Ark van Aelse. De teller staat woensdagavond al op bijna 500 euro.


Thirza en Kalijn schieten te hulp na fatale brand bij hondenfokker in Hasselt: ‘We zagen het verdriet’
Ze hebben meer met katten dan met honden. Toch zijn Thirza (21) en Kalijn (22) uit Hasselt een doneeractie gestart voor hondenfokker Martin Visscher. Vorige week maandag heeft een verwoestende brand de schuur van hun plaatsgenoot in de as gelegd.


Ruim 12.000 euro voor noodlijdend Circus Barani
Een doneeractie voor het noodlijdende Circus Barani in Bergen op Zoom heeft tot nu toe ruim 12.000 euro opgebracht.


Pascal en Miranda proberen gestolen oldtimer terug te kopen met crowdfunding
Toch ligt dat voor de wet anders: vanaf drie jaar is een gestolen auto van degene die hem te goeder trouw heeft gekocht. Pascal en Miranda laten het er niet bij zitten en zijn nu een inzamelingsactie begonnen.


Circus Barani strandt door coronamaatregelen in Bergen op Zoom: 'We kunnen geen kant meer uit'
Inmiddels begint de ellendige situatie van de circusmensen de aandacht te trekken van mensen in de buurt. Spontaan worden er levensmiddelen gebracht en strobalen voor de dieren en op internet is inmiddels een doneeractie in gang gezet.


Anneke werd slachtoffer van spoofing en raakte al haar spaargeld kwijt: 'Ik voel me zo dom'
Anneke werd opgelicht en stortte in goed vertrouwen al haar spaargeld op een ander rekeningnummer. Dat geld is ze nu kwijt. Haar dochters startten een crowdfunding om hun moeder te helpen.


200 km hardlopen voor Clini Clowns!
Het streven was om voor zaterdag 10 oktober 2020 een minimaal bedrag van €1000,- op te halen door middel van een crowdfundingsactie. Dit bedrag is na één dag al bereikt en daarom hebben zij het streefbedrag omhoog gezet naar €2500,-.


Vierentwintig katten zoeken nieuw thuis
De katers en poezen zijn behandeld voor oog- en oorontstekingen, maar moeten nog gechipt, gevaccineerd en gecastreerd worden. Wie de katjes wil helpen, kan een donatie doen.


Museumcollectie loopt gevaar door een lek dak: ‘het is redelijk dramatisch’
Als oplossing is Van der Meulen namens het museum een inzamelingsactie begonnen. Via de website van doneeractie.nl hoopt hij op tijd genoeg geld binnen te halen, zodat nog voor deze winter het dak vernieuwd kan worden.


Collecteren voor zieke Amber uit Den Ham kan niet? Dan fietst moeder Marjan toch 200 kilometer
De collectebus blijft dit jaar onaangeroerd en in plaats daarvan gaat Marjan van der Voet 200 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor de taaislijmziekte Cystic Fibrosis. „Het zal zwaar worden. Maar dat is het voor Amber iedere dag.”


Vrienden in actie voor Melle: "Hij heeft na brand alleen nog een boxershort over"
Vriendin Sharon maakt zich zorgen om hem en startte een inzamelingsactie. "Dit is heftig, hij is letterlijk alles kwijt."


... 11 12 13 14 15  ...