Een rolstoelbus voor Tom

Een rolstoelbus voor Tom | Geld inzamelen
 
 

Om onze lieve en super eigenwijze zoon Tom te kunnen vervoeren zijn wij afhankelijk van een rolstoelbus. Tom is nu 8 jaar en is ernstig meervoudig complex gehandicapt vanwege een stofwisselingsziekte. 
Kortom houdt dit in dat Tom het niveau heeft van een kindje van 10 maanden in een verpakking van een achtjarig kind. Tom kan niet praten, niet lopen, niet zelfstandig eten en is dus volledig zorgafhankelijk. Ook heeft hij epilepsie. Dit alles zal niet meer verder ontwikkelen.
Wat Tom wel kan is heerlijk knuffelen, de liefste lach geven, ongelofelijk lol hebben en ondanks zijn beperkingen goed duidelijk maken wat hij wil.

Tom is rolstoelgebonden en mag en kan niet anders vervoerd worden dan in een rolstoelbus. Een aantal jaren geleden hebben we een derde (of vierde of vijfdehands) rolstoelbus gekocht. Deze is inmiddels echt op en iedere APK (en tussendoor) moeten we veel geld in de bus steken. Wat echt zonde is maar we zijn ongelofelijk afhankelijk van deze bus.

Daarom willen we het nu goed doen en een goede bus kopen waar we lang mee kunnen rondrijden. We zijn in gesprek met de gemeente. Als zij akkoord geven is dat alleen voor het aanpassen van de bus en moeten we een bus kopen die maximaal 3 jaar oud is. Een paar dorpen verderop staat nu een bus te koop bij een bedrijf die deze aanpassingen doet. Deze bus is helemaal aangepast zoals wij zouden willen en staat te koop voor 45.000 euro. Hiermee zou onze wens vervuld zijn! Helaas is dit voor ons gezin onbetaalbaar.

We hebben een rolstoelbus nodig voor het vervoer van Tom naar zijn logeeropvang, het ziekenhuis maar ook als we met hem op familiebezoek willen of op vakantie of een wandeling willen maken in het bos. Tom kan niet in een ambulance vervoerd worden tenzij hij gesedeert is. Dus ook bij deze ritten rijden wij met onze rolstoelbus achter de ambulance aan.

Wij zijn een gezin van 4, vader, moeder (ik) en twee kinderen; Jasper van 10 en Tom van 8. We zouden het super vinden om als gezin op pad te kunnen blijven gaan!!


Nienke Lukassen
27-11-2022

Helaas, het eerste fonds wat ik heb aangeschreven heeft een afwijzing gemaild. We vallen niet in de doelgroep.
Dit is ook een van de weinige fondsen die ik zelf aan kan schrijven, zonder ondersteuning van een hulpverlener.
Maar er is ook leuker nieuws!
Een vriendin van mij heeft haar studenten laten meedenken over de mogelijkheden om geld te verzamelen voor ons doel.
Ik kreeg een aantal foto's vol post-its met allerlei ideeen.
En vanuit al die ideeen hebben we het idee opgevat om een soort marktkraam/garagesale te houden.
Omdat alles tegenwoordig digitaal is gaan we daar bij aansluiten en heeft "Rolstoelbus voor Tom" nu een eigen marktplaats pagina.
De komende weken ga ik mijn kelder/schuur/kasten uitruimen en te koop zetten wat we kunnen missen.
En heb jij nou ook prachtige meuk die wij voor ons doel mogen verkopen (en ben je een bekende van ons), dan mag je contact met mij opnemen!
Voor degene die wel wat leuke meuk willen aanschaffen: 
Via deze link kom je als het goed is bij onze marktkraam, https://www.marktplaats.nl/u/rolstoelbus-voor-tom/16248829/


Nienke Lukassen
24-11-2022

We hadden nooit gedacht dat de krantenartikelen tot zoveel donaties zouden leiden!! Er zo fijn om te zien dat er gedoneerd wordt wat er past bij wat je kan en wil missen. Bij iedere donatie voel ik mij zo dankbaar. En er zitten een paar uitschieters tussen de donaties die iedere keer weer onze adem doen stokken, wauw. En zo te zien ook een donatie van de energiecompensatie!
Helaas schiet het aanschrijven van fondsen een stuk minder op. Ik heb een paar keer gedacht dat we iemand of een organisatie hadden die ons kon helpen maar helaas nog zonder resultaat. Inmiddels wel echt een heleboel tips en adviezen gehad dus ik ben er klaar voor.
Alleen nu nog een uitvoerende organisatie vinden. Er staan nog 3 lijntjes uit, hopelijk levert 1 daarvan iets op.

Afgelopen maandag en dinsdag waren we met Tom bij Kempenheaghe voor een 24 uurs EEG om zijn epilepsie goed in beeld te krijgen. Hopelijk komt hier een nieuw behandelplan uit, we hebben namelijk meer dan 30 aanvallen kunnen tellen...
En dan merken we ook hoe belangrijk deze bus voor ons is. We zijn nu met ons oudje daarheen gereden, hierdoor konden we alles meenemen wat we nodig hadden. Toms koffer vol medicatie, luiers, een grote slaapzak en schone kleding. En een epilepsiekussen waar je niet makkelijk in verstikt. Een koffer voor onszelf, een tas met Toms eigen eten en een tas vol met speelgoed waarvan we weten dat we hem daarmee makkelijk kunnen afleiden. Dit hadden we nooit allemaal in een aangepaste taxi mee kunnen nemen. En toen we dinsdag moe en gaar waren en naar huis mochten konden we meteen vertrekken. Met onze eigen muziek het uurtje naar huis rijden. Dat was nu 1 rit, en niet met stops tussendoor om anderen op te halen of uit te laten stappen. Het bevestigde voor mij nogmaals waar we nu voor aan het strijden zijn, hoe belangrijk een eigen bus voor ons is!!
Dus dank aan alle lieve mensen die tot nu toe hun steentje bijgedragen hebben op hun eigen manier.


Nienke Lukassen
16-11-2022

Nienke Lukassen
28-10-2022

We gaan steeds een stapje verder, oftewel een drempeltje meer over. Vandaag staat onze actie in de plaatselijke krant!! (Zie foto's bij de actie)

Begin november horen we of er een organisatie is die ons wil helpen met het aanschrijven van fondsen.

En zodra daar schot in zit willen we de statiegeldflessenactie echt gaan opstarten. Als er iemand tips heeft hoe we dit vorm kunnen geven horen we dat graag!

Met al deze stappen moet het gaan lukken🤞🏻


Nienke Lukassen
10-10-2022

Afgelopen vrijdag heb ik weer contact gehad met de WMO van onze gemeente. Ze staan niet onwillend tegenover het aanpassen van een bus voor Tom. Het is dus nog geen ja, maar ook geen nee. Alles valt of staat echter met het bij elkaar krijgen van voldoende geld om een bus aan te schaffen. Zodra wij het bedrag bijna bij elkaar hebben ga ik met de contactpersoon van de WMO weer om te tafel en gaan we samen bekijken hoe nu verder. Of een bus kopen van max 3 jaar oud die vanuit de WMO aangepast wordt of een goede tweedehands bus kopen die al voldoet en nog jaren meekan. 


Daarom hebben we nu ook besloten openbaar te gaan met onze actie en deze doneerpagina te gaan delen op onze social media. Daarbij willen we echt benadrukken dat we niet willen dat iemand zich verplicht voelt om te doneren. Doneer alleen als je dat wilt en als je het kan missen.


Naast het aanschrijven van fondsen en deze doneerpagina willen we ook gaan starten met een statiegeld actie. Dus woon je in de buurt dan mag je jouw lege flessen komen brengen en zullen wij het geld bij elkaar verzamelen!!


Alle giften die wij naast deze doneerpagina mogen ontvangen zullen wij in mindering brengen op het eindbedrag.


253 donaties
€ 13.605,00
Doel: € 40.000,00
34% / 180 dagen te gaan