Een rolstoelbus voor Tom

Een rolstoelbus voor Tom | Geld inzamelen
 
 

Om onze lieve en super eigenwijze zoon Tom te kunnen vervoeren zijn wij afhankelijk van een rolstoelbus. Tom is nu 8 jaar en is ernstig meervoudig complex gehandicapt vanwege een stofwisselingsziekte. 
Kortom houdt dit in dat Tom het niveau heeft van een kindje van 10 maanden in een verpakking van een achtjarig kind. Tom kan niet praten, niet lopen, niet zelfstandig eten en is dus volledig zorgafhankelijk. Ook heeft hij epilepsie. Dit alles zal niet meer verder ontwikkelen.
Wat Tom wel kan is heerlijk knuffelen, de liefste lach geven, ongelofelijk lol hebben en ondanks zijn beperkingen goed duidelijk maken wat hij wil.

Tom is rolstoelgebonden en mag en kan niet anders vervoerd worden dan in een rolstoelbus. Een aantal jaren geleden hebben we een derde (of vierde of vijfdehands) rolstoelbus gekocht. Deze is inmiddels echt op en iedere APK (en tussendoor) moeten we veel geld in de bus steken. Wat echt zonde is maar we zijn ongelofelijk afhankelijk van deze bus.

Daarom willen we het nu goed doen en een goede bus kopen waar we lang mee kunnen rondrijden. We zijn in gesprek met de gemeente. Als zij akkoord geven is dat alleen voor het aanpassen van de bus en moeten we een bus kopen die maximaal 3 jaar oud is. Een paar dorpen verderop staat nu een bus te koop bij een bedrijf die deze aanpassingen doet. Deze bus is helemaal aangepast zoals wij zouden willen en staat te koop voor 45.000 euro. Hiermee zou onze wens vervuld zijn! Helaas is dit voor ons gezin onbetaalbaar.

We hebben een rolstoelbus nodig voor het vervoer van Tom naar zijn logeeropvang, het ziekenhuis maar ook als we met hem op familiebezoek willen of op vakantie of een wandeling willen maken in het bos. Tom kan niet in een ambulance vervoerd worden tenzij hij gesedeert is. Dus ook bij deze ritten rijden wij met onze rolstoelbus achter de ambulance aan.

Wij zijn een gezin van 4, vader, moeder (ik) en twee kinderen; Jasper van 10 en Tom van 8. We zouden het super vinden om als gezin op pad te kunnen blijven gaan!!

Nienke Lukassen
12-01-2023

Daar is ie dan, onze allerlaatste update!
In januari was er nog een hele mooie actie van Binck en zijn vrienden die 24 uur gingen gamen voor een rolstoelbus voor Tom.
Na deze actie heb ik de crowdfunding gesloten, er is inmiddels voldoende opgehaald.
In december is er via de crowdfunding meer opgehaald dan we hadden durven hopen. En daarnaast hebben we een gift ontvangen van Kiwanisclub Land van Cuijk. Waar we ontzettend dankbaar voor zijn.
En we hebben onze oude bus verkocht voor 2500 euro. (Dat was nog een heel verhaal met mannen uit Oekraine die waarschijnlijk ook nog geprobeerd hebben om ons op te lichten....)

Het financiele plaatje ziet er nu als volgt uit:
Het bedrag dat we nog op wilde halen was 4273,76 euro (zie update 11-12-2022)
Bus verkocht voor 2500, 500 euro Kiwanisclub Land van Cuijk en opbrengst crowdfunding december 2022 3689,64 maakt een totaalbedrag van 6689,64. Hiermee zijn we dus zelfs over de 27000 euro gegaan. Het overschot zetten we opzij voor onderhoud want ons spaarpotje daarvoor was nu wel leeg.

Op 30 december hebben we Roosje haar naam gegeven, ze draagt nu met trots een sticker met haar naam! 
Bij deze nogmaals onze dank aan iedereen, we zijn ontzettend blij en gezegend met deze bus. We hebben er al veel plezier en baat mee gehad.

Groetjes Nienke, Sander, Jasper en natuurlijk van Tom! 
 


Nienke Lukassen
11-12-2022

Lieve mensen,
Wij hebben geweldig nieuws!!! We hebben gisteren namelijk een bus kunnen kopen! Mede dankzij jullie allemaal.
Precies een week geleden zag onze Pgber een bericht op een facebook groep voor ouders van EMB kindjes voorbij komen. Daarin boden mensen hun aangepaste bus te koop aan omdat hun dochter overleden is. Deze bus leek op het eerste oog alles wat wij ons konden wensen.
Gisteren zijn we naar de andere kant van het land gereden en hebben we dit mooie gezin mogen ontmoeten. Hun dochter is pas drie weken geleden overleden en het voelde zo dubbel om enthousiast te zijn over deze bus. Maar dat zijn we. Zij hebben deze bus twee jaar geleden gekocht via crowdfunding en de bus is toen speciaal voor hun gezin aangepast door de WMO (de WMO daar doet duidelijk minder moeilijk, sorry maar dat landelijk verschil wil ik toch benoemen). Hun dochter was een beetje vergelijkbaar met Tom qua beperkingen, in ieder geval met wat er nodig is aan hulpmiddelen. Ze vroegen 27000 euro voor hun bus, wat wij ook betaald hebben. Twee jaar geleden hebben zij deze als niet aangepaste bus gekocht en dus niets betaald voor de aanpassingen. De aanpassingen zijn wel via de WMO hun eigendom geworden. Nu hebben zij vooral de kosten die zij zelf gemaakt hebben bij de aanschaf berekend in de verkoopprijs, niet van de aanpassingen. En dat maakt dat deze bus eigenlijk een koopje is en dat het voor ons haalbaar werd. Of eigenlijk nog niet want we komen nog tekort (hieronder een berekening). (En dit gezin kan nu een goede gezinsauto kopen voor hun vieren. )

Omdat dit echt een buitenkans is hebben we ervoor gekozen om het erop te gokken. We hebben nu links en rechts geld geleend om de aankoop te kunnen doen en hopen dat we het resterende bedrag nog kunnen verzamelen.
Bij deze laat ik de enorme worsteling om fondsen aan te schrijven ook los. Wel ga ik bij de WMO, CJG en bij de politiek mijn verhaal neerleggen over hoe lastig dit is, zodat andere ouders in de toekomst hier hopelijk niet zo veel moeite en tegenslag in ervaren. En we gaan weer een gehandicaptenparkeerplaatst aanvragen, waar we 4 jaar gelden ook een harde nee in kregen tenzij we zelf alle kosten gingen betalen die zij nodig achtte (was toen geschat op 5000 euro...)
De marktplaats actie loopt door en we gaan onze oude bus te koop zetten.
Het bedrag van de crowdfunding ga ik bij deze aanpassen naar het nieuwe financiele plaatje. Dat financiele plaatje zal ik hieronder uitschrijven omdat we het belangrijk vinden om open te zijn naar iedereen die bijgedragen heeft.
Foto's van onze nieuwe bolide staan op samen Boxmeer: https://samenboxmeer.nl/berichten/we-hebben-een-nieuwe-rolstoelbus

En we hebben haar Roosje genoemd, naar het meisje waarvoor deze bus aangepast is. Ik ga een sticker bestellen met haar koosnaam zodat onze nieuwe bus haar naam met trots kan dragen.

Het financiele plaatje:
-Ontvangen over crowdfunding okt: 3926,65 euro
-Ontvangen over crowdfunding nov: 8622,08 euro
-Ontvangen via diverse persoonlijke donaties en acties:  677,51 euro
-Ontvangen van fonds: 2500 euro
Totaal ontvangen tot nu toe: 15726,24 euro

Daarbij komt:
-Zelf gespaard: 5000 euro
-Verwachte opbrengst tot nu crowdfunding dec: 2000 euro
-Verkoop oude bus (lastig in te schatten zegt onze garagehouder vanwege het beperkte aanbod in dit soort bussen maar ook vanwege de mankenten die deze bus heeft)
-Acties die nog lopen of komen (marktplaats, statiegeldflessen, evt actie vanuit de buurtvereninging)


Alles bij elkaar hebben we tot nu toe 15726,24 +5000+2000 (crowdfunding tot nu toe over dec) = 22726,24 euro voor de bus. Dat maakt dat er een gat is van 4273,76 euro. Ik ga het crowdfundingbedrag daarom aanpassen naar 19864 euro. En zodra onze bus verkocht is gaan we dat verschil ook verrekenen natuurlijk.

Vanuit het diepst van ons hart willen we bij deze iedereen bedanken die ons hier op een of andere manier bij geholpen heeft. 
Vrijdag met de kou wilde onze oude bus bijna niet starten, gisteren onderweg naar de nieuwe bus ging vrij snel een waarschuwingslampje branden waar we al een tijd mee worstelen (lees ruim een jaar) en hebben we toch met wat zenuwen gereden of we aan zouden komen. We kunnen nu veilig, beter geisoleerd, zuininiger, arbo technisch beter en nog veel meer voordelen weer op pad.
Dank.
Nienke Lukassen
27-11-2022

Helaas, het eerste fonds wat ik heb aangeschreven heeft een afwijzing gemaild. We vallen niet in de doelgroep.
Dit is ook een van de weinige fondsen die ik zelf aan kan schrijven, zonder ondersteuning van een hulpverlener.
Maar er is ook leuker nieuws!
Een vriendin van mij heeft haar studenten laten meedenken over de mogelijkheden om geld te verzamelen voor ons doel.
Ik kreeg een aantal foto's vol post-its met allerlei ideeen.
En vanuit al die ideeen hebben we het idee opgevat om een soort marktkraam/garagesale te houden.
Omdat alles tegenwoordig digitaal is gaan we daar bij aansluiten en heeft "Rolstoelbus voor Tom" nu een eigen marktplaats pagina.
De komende weken ga ik mijn kelder/schuur/kasten uitruimen en te koop zetten wat we kunnen missen.
En heb jij nou ook prachtige meuk die wij voor ons doel mogen verkopen (en ben je een bekende van ons), dan mag je contact met mij opnemen!
Voor degene die wel wat leuke meuk willen aanschaffen: 
Via deze link kom je als het goed is bij onze marktkraam, https://www.marktplaats.nl/u/rolstoelbus-voor-tom/16248829/


Nienke Lukassen
24-11-2022

We hadden nooit gedacht dat de krantenartikelen tot zoveel donaties zouden leiden!! Er zo fijn om te zien dat er gedoneerd wordt wat er past bij wat je kan en wil missen. Bij iedere donatie voel ik mij zo dankbaar. En er zitten een paar uitschieters tussen de donaties die iedere keer weer onze adem doen stokken, wauw. En zo te zien ook een donatie van de energiecompensatie!
Helaas schiet het aanschrijven van fondsen een stuk minder op. Ik heb een paar keer gedacht dat we iemand of een organisatie hadden die ons kon helpen maar helaas nog zonder resultaat. Inmiddels wel echt een heleboel tips en adviezen gehad dus ik ben er klaar voor.
Alleen nu nog een uitvoerende organisatie vinden. Er staan nog 3 lijntjes uit, hopelijk levert 1 daarvan iets op.

Afgelopen maandag en dinsdag waren we met Tom bij Kempenheaghe voor een 24 uurs EEG om zijn epilepsie goed in beeld te krijgen. Hopelijk komt hier een nieuw behandelplan uit, we hebben namelijk meer dan 30 aanvallen kunnen tellen...
En dan merken we ook hoe belangrijk deze bus voor ons is. We zijn nu met ons oudje daarheen gereden, hierdoor konden we alles meenemen wat we nodig hadden. Toms koffer vol medicatie, luiers, een grote slaapzak en schone kleding. En een epilepsiekussen waar je niet makkelijk in verstikt. Een koffer voor onszelf, een tas met Toms eigen eten en een tas vol met speelgoed waarvan we weten dat we hem daarmee makkelijk kunnen afleiden. Dit hadden we nooit allemaal in een aangepaste taxi mee kunnen nemen. En toen we dinsdag moe en gaar waren en naar huis mochten konden we meteen vertrekken. Met onze eigen muziek het uurtje naar huis rijden. Dat was nu 1 rit, en niet met stops tussendoor om anderen op te halen of uit te laten stappen. Het bevestigde voor mij nogmaals waar we nu voor aan het strijden zijn, hoe belangrijk een eigen bus voor ons is!!
Dus dank aan alle lieve mensen die tot nu toe hun steentje bijgedragen hebben op hun eigen manier.


Nienke Lukassen
16-11-2022

Nienke Lukassen
28-10-2022

We gaan steeds een stapje verder, oftewel een drempeltje meer over. Vandaag staat onze actie in de plaatselijke krant!! (Zie foto's bij de actie)

Begin november horen we of er een organisatie is die ons wil helpen met het aanschrijven van fondsen.

En zodra daar schot in zit willen we de statiegeldflessenactie echt gaan opstarten. Als er iemand tips heeft hoe we dit vorm kunnen geven horen we dat graag!

Met al deze stappen moet het gaan lukken🤞🏻


Nienke Lukassen
10-10-2022

Afgelopen vrijdag heb ik weer contact gehad met de WMO van onze gemeente. Ze staan niet onwillend tegenover het aanpassen van een bus voor Tom. Het is dus nog geen ja, maar ook geen nee. Alles valt of staat echter met het bij elkaar krijgen van voldoende geld om een bus aan te schaffen. Zodra wij het bedrag bijna bij elkaar hebben ga ik met de contactpersoon van de WMO weer om te tafel en gaan we samen bekijken hoe nu verder. Of een bus kopen van max 3 jaar oud die vanuit de WMO aangepast wordt of een goede tweedehands bus kopen die al voldoet en nog jaren meekan. 


Daarom hebben we nu ook besloten openbaar te gaan met onze actie en deze doneerpagina te gaan delen op onze social media. Daarbij willen we echt benadrukken dat we niet willen dat iemand zich verplicht voelt om te doneren. Doneer alleen als je dat wilt en als je het kan missen.


Naast het aanschrijven van fondsen en deze doneerpagina willen we ook gaan starten met een statiegeld actie. Dus woon je in de buurt dan mag je jouw lege flessen komen brengen en zullen wij het geld bij elkaar verzamelen!!


Alle giften die wij naast deze doneerpagina mogen ontvangen zullen wij in mindering brengen op het eindbedrag.


365 donaties
€ 17.891,00
Doel: € 19.864,00
90%

Deze actie is gesloten.