Veelgestelde vragen

Algemeen

Heel eenvoudig! Kies een persoonlijk doel waarvoor je geld wil inzamelen en kom in actie. Registeer je op de Doneeractie.nl website en maak in 3 eenvoudige stappen een eigen actiepagina aan. Promoot en deel jouw actie daarna met zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen, etc. en ontvang online donaties.

Nee. Iedereen kan door middel van crowdfunding geld inzamelen voor zijn of haar persoonlijke doel.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan via Doneeractie.nl. Zo is het mogelijk om online geld in te zamelen voor van alles wat voor jou van belang is. De meeste mensen beginnen bijvoorbeeld een actie om geld in te zamelen voor zichzelf, een vriend, familie-lid of voor een goed doel.

Klik hier voor ideeën


Mijn doneeractie(s)

Bij het aanmaken van je actie kan je aanvinken dat je een email wil ontvangen bij elke nieuwe donatie. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste donaties. Als je de mails niet meer wenst te ontvangen kun je in je account de instelling aanpassen.

Als je je streefbedrag niet haalt is dat geen probleem. Het is bij Doneeractie.nl niet verplicht een streefbedrag in te vullen. Zo zijn er ook heel veel doorlopende acties voor bijvoorbeeld een Stichting. Wij zijn geen platform dat pas uitbetaald als de 100% wordt gehaald. Dat wil zeggen dat al het ingezamelde geld naar de actie-eigenaar gaat, ook als het streefbedrag niet wordt bereikt.

In je account zie je in het menu "bankrekeningen" staan. Je kunt hier per doneeractie je rekeningnummer wijzigen. Let er goed op dat je een correct IBAN nummer invult. Zonder correct ingevulde IBAN kunnen wij de donaties niet uitbetalen. Let op: Banken gaan vanaf april 2017 controleren of het IBAN-nummer klopt met de naam van de begunstigde. Zorg er dus voor dat je de juiste naam invult.
Je actie wordt zichtbaar op de site en in de zoekresultaten zodra de actie € 10,- aan donaties heeft ontvangen.
In je account staat in het menu "mijn doneeracties". Je kunt hier je actie aanpassen of archiveren. Wanneer je voor archiveren kiest wordt je actie gesloten en kan er niet meer gedoneerd worden. Je kunt je actie op dezelfde manier weer dearchiveren.

Uitbetalingen

Je ontvangt de donaties automatisch op je rekening. Bij het aanmaken van een actie worden je bankgegevens gevraagd. De donaties worden maandelijks uitbetaald, je hoeft hier geen actie voor te ondernemen.

Wij betalen de donaties op de eerste werkdag van de maand uit. Het is afhankelijk van je bank wanneer het geld daadwerkelijk op jouw rekening staat. Dit kan 1 tot 2 werkdagen duren.

Promoten

Doneeractie.nl is gemaakt om een platform te bieden aan mensen die online geld willen inzamelen en hun actie bij zoveel mogelijk mensen bekend willen maken. Het succes van een inzamelingsactie begint vaak bij je eigen familie, vrienden, kennissen etc. We hebben echter gemerkt dat er veel mensen zijn die na het aanmaken van een actie niet precies weten wat de bedoeling is en verwachten dat er automatisch donaties binnenkomen. Het aantal onbekende mensen dat echter zomaar op een actie doneert is minimaal. Helemaal als er nog niet eerder gedoneerd is.

Na het aanmaken van een actie is het daarom belangrijk deze direct te delen via alle social media kanalen waar je een account hebt. Begin bij je familie, vrienden, kennissen, collega's etc. om jouw actiepagina onder de aandacht te brengen.

Je kunt altijd je eigen actie bekijken en delen. Als je bent ingelogd zie je op de startpagina jouw actie(s) verschijnen of je kunt in je account kijken bij 'Mijn doneeracties'.

We hebben 7 tips op een rijtje gezet om jouw inzamelactie succesvol te maken. Bekijk ze hier.

De website widget van Doneeractie.nl toont een doneerknop en de laatste x aantal donaties.

Het installeren van deze website widget op je eigen website is heel eenvoudig:

 1. Ga naar de pagina van de actie waarvan je de widget op je website wil plaatsen;
 2. Klik op de "Website widget" button:
  Website widget
 3. Kies het aantal donaties dat getoond moet worden in de widget. Kies "0" als alleen de donatiebutton en het opgehaalde bedrag getoond moeten worden;
 4. Kopieer de code en plaats deze op de plek in jouw website waar de widget getoond moet worden. Heb je hulp nodig bij het installeren van de widget? Neem dan contact met ons op.

Voorbeeld:

Ja, zeker! Op je actiepagina staat een knop 'Facebook App':

Facebook App

Als je daarop klikt krijg je een uitleg te zien. Met 1 simpele link kan de donatiemodule aan je Facebook Page gekoppeld worden. Je kunt de donatieknop daarna zelf naar wens nog rangschikken op je Page.

Doneren

Nee. Donateurs kunnen zonder een account aan te maken geld doneren. Registreren is dus niet nodig.

Ja. Bij het doneren is het mogelijk om aan te vinken dat de betaling anoniem moet zijn. Bij de donatie komt dan 'Anoniem' te staan op de actiepagina. Jouw naam en e-mailadres zijn ook niet zichtbaar voor de eigenaar van de actie.

De minimale donatie is € 5,00

Bij Doneeractie.nl kun je online doneren door middel van iDeal, Bancontact, Belfius, KBC/CBC en aan de hand van een bankoverschrijving. Je komt tijdens het doneren terecht op de website van je eigen bank. Zodra de betaling is afgerond, kom je weer terug op onze website.

Donaties zijn direct zichtbaar op de website na de betaling met uitzondering van bankoverschrijvingen. Zodra je een bankoverschrijving start heb je 12 dagen de tijd de betaling te voltooien. Zodra jouw bank de donatie heeft verwerkt zal jouw donatie en het eventuele bericht te zien zijn in het donatieoverzicht. Dit kan dus enkele dagen duren.

De actie-eigenaar ontvangt maandelijks automatisch zijn of haar ontvangen donaties.

Nee. Er zitten geen kosten verbonden aan je donatie.


Wat kost het gebruik van Doneeractie.nl?

Het gebruik van Doneeractie.nl is gratis.

Wij willen het voor iedereen zo makkelijk en transparant mogelijk maken om online geld in te zamelen voor jouw wens, droom of project. Wij houden 6% commissie (plus transactiekosten a € 0,85 per donatie) in over de donaties die via Doneeractie.nl zijn gedaan. Deze commissie investeren we in Doneeractie.nl om onder andere het platform te verbeteren en te onderhouden.

Je zal dus nooit een rekening van ons krijgen die je moet betalen en ontvangt gewoon de donaties die gedaan zijn voor jouw actie minus de kosten op je rekening.

Onze pluspunten:

 • Je actiepagina is direct online via een unieke link
 • Geen einddatum of streefbedrag vereist
 • Mobiel vriendelijk platform
 • Donatiemodule voor Website en Facebook pagina’s
 • Technische ondersteuning

De commissie en transactiekosten zijn exclusief btw.

Nee. Doneeractie.nl rekent geen kosten aan je donateurs. Alleen het bedrag wat zij doneren wordt afgeschreven van hun rekening.