Laatste wens overleden bevrijder Vlissingen

Laatste wens overleden bevrijder Vlissingen | Geld inzamelen
 
 

In augustus overleed Arthur Robinson, Nr. 4 oud-commando-paratrooper. Hij vocht in Frankrijk, België en was één van de eerste soldaten die op 1 november 1944 op Uncle Beach, het landingsstrand van Vlissingen sprong om Walcheren te bevrijden. Zijn laatste wens was dat zijn as uitgestrooid zou worden op Uncle Beach. Zijn zoon en schoondochter, Tim en Carolyn Robinson wilden zijn wens laten uitkomen, maar omdat zij de verzorging van Arthur in zijn laatste maanden uit eigen zak moesten betalen, werd hun spaargeld dermate aangetast dat zij de reis vanuit Engeland niet kunnen betalen. Ze hopen dat u iets kunt missen om de reis te bekostigen, zodat Arthur's laatste wens alsnog uit kan komen. Zijn as wordt dan op 1 november uitgestrooid. 

Let op: Het streefbedrag is inmiddels ruim bereikt. Het overgebleven geld gaat naar een organisatie die de herdenking in Vlissingen rond 1 november organiseert.

Pim van den Berge
16-10-2022

Update 16/10

Het is ongelooflijk en hartverwarmend hoe deze actie door u tot een succes is geworden. Er is nu voldoende geld om Arthur's laatste wens in te willigen. Zoals nu de bedoeling is zal zijn as op 1 november door zijn zoon Tim en schoondochter Carolyn verstrooid worden op het Vlissingse landingsstrand Uncle Beach. Precies 78 jaar nadat Arthur daar het zand op stormde om Vlissingen te bevrijden. Het geld dat niet nodig is voor het vervoer van de as van Arthur en de kosten van de plechtigheid gaat òf naar een stichting die het gebruikt voor de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Vlissingen, òf voor een gedenkteken voor Arthur.  

Rest mij niets anders dan u allen te danken uit de grond van mijn hart, ook namens Tim en Carolyn Robinson, en natuurlijk Arthur. 

Maina van der Werff


Pim van den Berge
15-10-2022

Lieve mensen,

Update 15 oktober

Namens Tim en Carolyn Robinson dank ik jullie ontzettend voor alle giften. Zoals het er nu naar uitziet hebben we voldoende om Arthur met een prachtige plechtigheid uit te strooien op Uncle Beach in Vlissingen op 1 november om 11.00 uur. Wanneer de kosten voor de Robinson's voldaan zijn, zal het restbedrag worden geschonken aan een organisatie die het geld zal gebruiken voor de jaarlijkse herdenking rond 1 november in Vlissingen. 

Nogmaals enorm bedankt, jullie steun is geweldig. ' Arthur shall be remembered' 

Maina van der Werff181 donaties
€ 3.255,00
Doel: € 1.000,00
325%

Deze actie is gesloten.