Huisvesting voor 2 oekarainse gezinnen.

Huisvesting voor 2 oekarainse gezinnen. | Geld inzamelen
 
 

Hulp voor huisvestiging van 2 Oekraïense gezinnen
Beste mensen,
Sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne vangen wij twee gezinnen uit Oekraïne op, en inmiddels voelen we ons één grote familie. In eerste instantie was er geen opvang op Schouwen- Duiveland voor deze mensen, maar nu is er wel een plek beschikbaar op het eiland waar ze naartoe kunnen. Na een jaar is het echter niet wenselijk dat ze daar naartoe verhuizen. Ze zijn goed geïntegreerd in de samenleving en hebben allemaal medische achtergronden, waardoor de drukte in de opvang niet goed voor hen is.
In het eerste jaar werd gedoogd dat ze bij ons verbleven, alles verliep prima. Maar nu de oorlog langer duurt, worden er meer wetten en regels van zowel de overheid als de gemeente van kracht. We hebben al veel geld uit eigen zak besteed en nooit om geld gevraagd (bijvoorbeeld voor de container, afvalverwijdering, water, gas, dokters- en ziekenhuisbezoeken). Wanneer ze het moeilijk hebben omdat raketten rond het huis van hun ouders vliegen, zijn wij er om met hen te praten of afleiding te bieden. Dit hebben we als gezin altijd zelfstandig gedaan.
Ze genieten hier en begrijpen niet waarom ze na een jaar opeens moeten verhuizen. Waarom hebben ze ons dit niet direct na 4 maanden verteld? En waarom komt de gemeente niet persoonlijk naar ons toe om dit te bespreken, zodat we het zelf kunnen laten zien en vragen kunnen stellen?
De caravans voldoen nu niet aan het bouwbesluit van 2012, en ze staan op mijn privéterrein omdat ze niet op onze kleine camping mogen staan. Toen we ermee begonnen, waren er nog geen regels.
Ze mogen nog even blijven totdat we een betere accommodatie voor hen hebben. De stacaravans voldoen niet voor een langere periode, maar ons geld is op. Als we geen betere caravans voor hen kunnen vinden, zullen ze helaas naar de Cornelia moeten verhuizen. Dit is echter geen goede optie, aangezien dit hen uit hun vertrouwde omgeving haalt. Zowel zij als wij willen dit niet.
Onze Johan, Anja, Katja en Dana van 7 jaar oud. Na de zomer gaat Dana naar de basisschool in Kerkwerve, waar ze haar vertrouwde vriendjes en vriendinnetjes weer zal zien.
Dan hebben we ons gezin Andrez, Irena en Boghdan. Boghdan is later bij ons gekomen en is het broertje van Irena. Helaas hebben zij allemaal medische achtergronden, zoals syndromen, MS, astma en vele andere trauma's. Ze wilden graag hun eigen land beschermen, maar vanwege hun medische aandoeningen konden ze niet deelnemen. We hebben regelmatig contact met hun ouders en beloofd goed voor de gezinnen te zorgen totdat de oorlog in Oekraïne voorbij is.
Helaas zijn er nu twee van hen ziek door de stress en alles wat ze hebben meegemaakt. Eerlijk gezegd hebben ze al genoeg meegemaakt.
Wij zijn genoodzaakt om op zoek te gaan naar alternatieve huisvesting voor de gezinnen, omdat onze stacaravans niet voldoen aan de vereisten en niet worden goedgekeurd. Het is teleurstellend dat de gemeente geen oplossing biedt. Daarom willen we graag samen met jullie kijken of we een passende oplossing kunnen vinden. Dit zou betekenen dat er betere caravans moeten komen, maar dat brengt kosten met zich mee die we uit eigen zak moeten betalen. Helaas ben ik zelf ook ziek en kan ik het financieel niet meer alleen opbrengen.

Sommige gezinsleden hebben seizoensgebonden werk en proberen daarmee een toekomst op te bouwen, met de hoop ooit terug te kunnen keren naar hun thuisland. Wanneer ze werken, ontvangen ze geen leefgeld meer.
Ze hebben bij ons een eigen plek gecreëerd waar ze zich vertrouwd voelen, en ook in onze buurt voelen ze zich op hun gemak. Er zijn veel complexe regels en obstakels waarmee we te maken hebben om alles op een juiste en legale manier te laten verlopen.
Kortom, willen we u vragen of we samen tot een oplossing kunnen komen. Samen staan we sterker dan alleen. Daarom zijn we een inzamelingsactie gestart om deze mensen een veilig en gezond thuis te kunnen bieden. We hopen voldoende geld in te zamelen voor twee nieuwe caravans, een chalet of een andere geschikte oplossing.
U zou ons enorm helpen door dit bericht te delen met vrienden, familie en andere bekenden. Bij voorbaat hartelijk dank.
Jan, Linda, Jaccolijn en Corne

https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/jan-en-linda-uit-kerkwerve-zijn-er-even-klaar-mee-als-het-hier-niet-veilig-is-kunnen-ze-net-zo-goed-terug-naar-oekraine~ac211311/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR0YVbyE_K2_IHUIHD2QSVB4DZtJIqaRotlWIm3BSb3llpZHNoO1pUzX9CU

https://www.hartvannederland.nl/oekraine/oekraiense-vluchtelingen-verplicht-weg-om-veiligheid-opvangers-jan-en-linda?fbclid=IwAR2-jz7K88hFvhz-rCAD_yqlnWgnGncymk7fY-8glnrrZYozvlLgfKe_K3U_aem_AX2MYouEUvQwkTaI5N2Mz0LStw-r771p_06YYvNchJVzxTpBWSwA0Y5c2JxgY35ub4E

Jan en Linda vd wekken
24-07-2023

Hart van nederland hebben we ingeschakeld 

https://www.hartvannederland.nl/oekraine/oekraiense-vluchtelingen-verplicht-weg-om-veiligheid-opvangers-jan-en-linda?fbclid=IwAR2-jz7K88hFvhz-rCAD_yqlnWgnGncymk7fY-8glnrrZYozvlLgfKe_K3U_aem_AX2MYouEUvQwkTaI5N2Mz0LStw-r771p_06YYvNchJVzxTpBWSwA0Y5c2JxgY35ub4E


Jan en Linda vd wekken
28-05-2023

Onze oekarainse gasten begrijpen niet dat er al na 2 dagen onlin al zo veel geld is gedoneerd. Ze zijn jullie dankbaar maar we zijn er nog lang niet.


28 donaties
€ 825,00
Doel: € 20.000,00
4%