Wie helpt Peter en Jolanda na een natuurramp

Wie helpt Peter en Jolanda na een natuurramp | Geld inzamelen
 
 

Peter en Jolanda hebben een huis met heel veel geld, tijd en moeite  omgetoverd tot een prachtige B en B in Griekenland.

Helaas is door heftige regenval en een modderstroom hun paleisje kompleet vernield. De B en B is hun droom en hun leven! Hun inkomen is nu ook volledig stil komen te liggen en het is de vraag of zij en wanneer zij, met heel hard werken , weer open kunnen.

Wil je hen financieel mee helpen? 

Alvast enorm bedankt namens familie Kwast 

yvette kwast
09-10-2023

Wat heeft iedereen intens hard geholpen om de prachtige Villa Hylas weer zo snel als mogelijk te openen.

Iedereen intens bedankt.

Peter en Jolanda

 


yvette kwast
26-09-2023

Net opnieuw geopende B&B Jolanda en Peter weer in gevaar: storm Elias op komst

26 september 2023, 17.11 uur · Aangepast 19.27 uur · Door Jelmer Vlot


De verf is nog niet droog of er hangt een nieuwe storm als zwaard van Damocles boven de net geopende bed & breakfast van oud-Wormers Jolanda en Peter. Drie weken geleden vernietigde een modderstroom hun Griekse B&B, nu dreigt storm Elias opnieuw schade aan te richten. 

Het stel heeft keihard gewerkt om hun B&B opnieuw te kunnen openen. Met 14 man hebben Jolanda Roggeveen en Peter Kwast modder geschept, de hogedrukspuit is meermaals over het terrein gegaan en het zwembad moest worden uitgebaggerd. 

De eerste gasten waren net ontvangen. Tot Jolanda vandaag dit bericht stuurde: "Nee! Het alarm op beider telefoons gaat af." Het alarm luidt 'Warning message about severe weather conditions in your area.' Met andere woorden: noodweer op komst.

Het koppel laat weten 'medium gespannen' te zijn, want ze hebben daar naar eigen zeggen geen ruimte voor. "We zijn koud open, en nu dit. We kunnen weer niks, alleen maar afwachten."

Voorspellingen
Volgens de voorspellingen begint het rond een uur of acht vanavond met regenen. Rond elf uur slaat dat om in onweer, en dat zal tot diep in woensdagmiddag doorgaan. "Er staat nu dat er net boven de 20 millimeter regen zal vallen. Dat is minder dan de vorige keer. Daar houden we ons nu aan vast, maar we gaan het meemaken."

De twee hebben ter voorbereiding alles naar binnen gehaald wat er buiten stond: "Al is dat niet erg veel meer

 


yvette kwast
13-09-2023

Woensdag 13 augustus 2023 staat deze doneeractie in het Noordhollandsdagblad:

 ’Ik zag de koelkast door de woonkamer drijven’
INTERVIEW Griekse B&B van ’Ik vertrek’-stel uit Wormer verwoest door modderstroom

Tjarda Kuyt, 13 september 2023

Een grote modderstroom heeft de bed & breakfast van de Wormerse Jolanda Roggeveen en Peter Kwast verwoest. Het stel dat in het tv-programma ’Ik Vertrek’ verscheen, is nagenoeg alles kwijt. „De spullen kunnen vervangen worden, maar niet de ziel en zaligheid die je erin hebt gestopt.”

Wormer Twee jaar geleden vertrokken Roggeveen en Kwast naar Griekenland om hun geluk te zoeken. Ze richtten een B&B genaamd Villa Hylas op in het dorp Kilada. Een plek onder de zon, gelegen aan de heuvels. Het stel deed mee aan het tv-programma ’Ik Vertrek’. Na twee jaar van hard werken zorgde storm Daniel voor een enorme teleurstelling. De storm zorgde voor hevige regenval in Griekenland, meerdere plekken kwamen onderwater te staan en er overleden zelfs 14 personen. Dinsdagnacht sloeg het noodlot ook toe in Kilada.

„Het begon intens hard te regenen en het hield maar niet op. We hielden ons zwembad in de gaten of het niet zou overstromen.” Bij de heuvels achter Villa Hylas begon zich een modderstroom te vormen die op de B&B afkwam. „Een half uur later kwam daar ook nog eens onweer bij”, vertelt Roggeveen. „Opeens hoorden we een enorme knal: onze metalen poort vloog dwars over het erf heen. Het water ging daardoor nog harder stromen, een van de deuren was open blijven staan en voor we het wisten stonden we ineens onderwater. Ik zag de koelkast door de woonkamer drijven.”

Rampgebied

Op het moment van de storm verbleven er zes gasten in Villa Hylas. Het is gelukt om iedereen in veiligheid te brengen. „Twee gasten van het lagergelegen gedeelte moesten met hun koffer uit het raam klimmen. Een aantal gasten zei: ’kom hierheen, kom hierheen!’. Die zaten in een hogergelegen gedeelte. We zijn in die suite gebleven tot het licht werd. We hebben niets meer van onze spullen kunnen redden, alleen onszelf en de gasten in veiligheid kunnen brengen.” Uiteindelijk kwam het water zo’n 80 centimeter hoog.

De impact van de ramp is groot. „Ik ben nog nooit zo bang geweest in mijn leven. Het leek echt een rampgebied, overal om mij heen zag ik kolkend modderwater. Je ziet het gebeuren en je kan niet bij je emoties. Daar gaat je levenswerk. De spullen kunnen vervangen worden, maar niet de ziel en zaligheid die je erin hebt gestopt.”

Geen inkomen

Op twee suites na is het stel ongeveer alles kwijtgeraakt van Villa Hylas. „Allemaal meubels, 30 meter aan muur en alle poorten. Een suite zullen we volledig opnieuw moeten inrichten. Dat alleen kost al 6500 euro. Nieuwe bedden, matrassen, kasten, kleden: noem het maar op. We hebben geen idee waar de verzekering en andere instanties mee komen. Het gaat er hier anders aan toe dan in Nederland.” Om die reden heeft de familie van het stel een crowdfundingsactie opgestart.

Het stel is met een aantal vrienden al sinds vorige week bezig met het leegscheppen van de overstroomde ruimtes. „Over een dag of twaalf hopen we echt open te gaan. Anders moeten we de reserveringen terugbetalen. We hebben nu geen inkomen, dus we zijn echt kogelhard aan het werken om door te pakken.”

 

 


yvette kwast
10-09-2023

After 3 days hard work with a fantastic team who came to help us, slowly onwards there is light at the end of the tunnel.. 

We are also so extremely grateful for all the donations so far 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

 

How we are?… tired, positive and happy that we’re alive 🥰♥️🇬🇷 

 

Ps: Even Johnny Walker is alive, all muddy, hungry and probably traumatized 🎉😱🐢


yvette kwast
09-09-2023

NL nieuws

Modderstroom verwoest Griekse B&B van Jolanda en Peter: "Het is onwerkelijk"

8 september 2023, 19.01 uur · Aangepast 8 september 2023, 19.26 uur · Door Jelmer Vlot

Een nachtmerrie voor oud-Wormers Jolanda Roggeveen en Peter Kwast: een enorme modderstroom in Griekenland vernietigde dinsdagnacht hun bed & breakfast 'Villa Hylas'. De deelnemers van het televisieprogramma 'Ik Vertrek' zijn alles kwijt.

 

Modderstroom

In 2021 vertrok het stel naar het vissersdorpje Kilada en opende een jaar later hun 'Villa Hylas'. Het avontuur was te zien in het programma 'Ik Vertrek'. Waar dat avontuur voor veel mensen faalt, werd het voor Jolanda en Peter een succes: de verblijfplaats scoort torenhoge reviews en naar eigen zeggen zit het altijd tjokvol.

 

Tekst 

 

Jolanda en Peter

Foto: Jolanda en Peter - Eigen foto

Tot afgelopen dinsdag, toen een modderstroom alles vernietigde. "Het is absoluut onwerkelijk. In drie suites verbleven gasten. We verwachtten wel veel regen, dat hadden we gehoord. Aan het einde van de middag begon het verschrikkelijk te regenen, zo hard had ik het nog nooit gezien. Het water liep het erf al op. Toen het 3 centimeter onder de drempel van de laagst gelegen suite kwam schrokken we al. Het ging zo snel."

 

"We hadden niet gezien dat het land achter ons al vol water stond. Een énorme knal volgde. De vier meter hoge poort van het erf knalde uit zijn spoelingen. Toen kwam er een modderstroom binnen, dat was gewoon onwerkelijk. Als een speer ben ik naar het huis gerend en heb ik de ramen opengegooid. 'Het water moet weg', dacht ik."

 

Alles kwijt

"We zijn naar de laagst gelegen suite gerend om de twee mannen die daar verbleven te helpen. Met hun koffer moesten ze uit het raam klimmen. Gasten uit andere huisjes gooiden hun deuren open en riepen naar ons: 'Kom hierheen, kom hierheen!', vanaf dat moment hebben we het over ons heen laten komen. Alles hebben we voorbij zien drijven. Koelkasten, tafels, stoelen. Vier uur lang hebben we gewacht tot het weer licht werd. We konden niets doen. Het water moest eerst zakken."

"De volgende dag werd duidelijk dat we alles kwijt waren. De gasten zijn naar andere locaties of naar huis gegaan, wij hebben vrienden gebeld om te vragen of ze ons alsjeblieft kwamen ophalen. In dat huis verblijven we nu."

"Het is nu de derde dag, we zijn alleen maar aan het modderscheppen. We hebben geen elektriciteit dus de waterstofzuigers werken op een noodaggregaat. Het is alsof je bij iemand anders aan het werk bent, dat dit niet ons huis is. Maar dat is het wel."

Dankbaar

"We zijn enorm dankbaar voor alle hulp van de lieve mensen om ons heen. De mensen hier zijn lief, maar ook vanuit Nederland krijgen we hulp. Mijn zus heeft een doneeractie op poten gezet. We weten nog niet wat de instanties en verzekering hier gaan doen. Ik vraag me af of alles net zo goed is geregeld als in Nederland."

Het stel hoopt, mede omdat ze helemaal geen inkomen meer hebben, over twee weken weer open te kunnen. Of dit gaat lukken is naar eigen zeggen nog maar afwachten. 

 

De m


214 donaties
€ 10.710,00