In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Dierenopvangcentrum Groningen het haasje door gestegen energieprijzen. Om de lasten te kunnen blijven betalen, is een doneeractie opnieuw onder de aandacht gebracht.
Al 35 jaar staan Kerkhof en Beijert klaar voor alle wilde dieren die naar Dierenopvangcentrum Groningen worden gebracht. Maar de toekomst van de opvang is in één klap onzeker door de gestegen energieprijzen.


Mariska (36) hoort kort na bevalling dat ze ongeneeslijk ziek is; een droombruiloft is haar laatste wens
Voor de geboorte van Jens hoort Mariska Peters (36) dat ze borstkanker heeft. Ongeneeslijk, zo blijkt later. In de tijd die nog rest, doen haar vrienden er alles aan de Groesbeekse een droombruiloft te geven.


Doneeractie voor nieuwe bus dregteam SOAD is hard nodig
De huidige bus is dringend aan vervanging toe. Het team moet op elk moment, overal in het land, ingezet kunnen worden als iemand is verdronken en nog niet is teruggevonden. Dan is een betrouwbare bus noodzaak.


Autobedrijf Bruins is verwoest door brandstichting: 'We beginnen weer bij nul'
De mannen raakten alles kwijt. Nichtje Nienke Strijker ziet hoe hard de situatie Marcel en Gert raakt en besloot ze op weg te helpen met een crowdfunding.


Inzamelingsactie voor nieuwe start dierenspeciaalzaak Van Oosten
Van Oost schreef vorige week dat hij na bijna negen jaar zijn droom moest stoppen. Vrienden van dierenspeciaalzaak Van Oosten zijn een inzamelingsactie gestart om eigenaar Arnold van Oosten een nieuwe start te gunnen.


Droom van echtpaar valt in het water; Noodweer Italië verwoest b&b van Nederlandse Ronnie en Bianca: ’Garage stond tot 2,5 meter blank’
Nederlanders hebben een doneeractie gestart „Noodweer Italie Casa Biron” waar verscheidene landgenoten al bedragen hebben overgemaakt. Een steun die Ronnie en Bianca in deze moeilijke tijd zeker goed kunnen gebruiken.


Doneeractie voor ouders Sumanta Bansi: 'Willen dochter thuis naar haar laatste rustplaats brengen'
De familie van Sumanta, de in 2018 omgebrachte studente uit Hoorn, heeft nog maar 1 wens: hun dochter naar huis brengen, in Suriname. Maar ze hebben het geld niet om weer naar Nederland te reizen en Sumanta thuis te brengen, dus is een doneeractie gestart


Doneeractie voor geplunderde bankrekening Joodse Schooltje Leek overtreft de verwachtingen
De doneeractie voor museum het Joodse Schooltje in Leek heeft tot nu toe ruim zesduizend euro opgeleverd. Dat zegt bestuurslid Fenna van der Zwaag. Met het bedrag is de helft van de geplunderde bankrekening weer aangevuld en kan het museum weer vooruit.


Doneeractie gestart voor Duitse behandeling alvleesklierkanker 44-jarige Pieter Schellekens
Het duurt nog jaren voordat deze behandeling ook in Nederland wordt erkend en vergoed door zorgverzekeraars. Daarom is Pieter een doneeractie gestart om het bedrag van min. 70.000 euro bij elkaar te halen zodat hij de behandeling in Duitsland kan betalen.


Inzamelingsactie na schade in woning door opengedraaide brandkraan: ‘Ik hoop op paar duizend euro’
Door de schade is de woning onbewoonbaar. Buurtbewoner Willem Minderhout startte een doneeractie om Margaretha Hendrikse te helpen. 'Ik hoop dat we een flinke zak centen bij elkaar kunnen sprokkelen''


Mylan (7) functioneert op het niveau van een 2-jarige en bonkt door overprikkeling met zijn hoofd tegen de muur. Kan prijzige dolfijntherapie hem helpen? ’Ik doe alles voor mijn kind’
Ouders Melissa en Mark hebben hun hoop gevestigd op dolfijntherapie in Curacao, waarvoor ze duizenden euro's bij elkaar moeten sprokkelen.


Foto: Hussein Kassir 30.000 euro opgehaald voor afscheid overleden Fenna
Nadat vrienden van de moeder van Fenna (9) een crowdfunding zijn gestart is er een flink bedrag opgehaald. De actie werd opgestart nadat Fenna om het leven kwam door verdrinking. Met het geld willen ze een mooi afscheid voor Fenna realiseren.


Doneeractie voor ‘mooiste afscheid’ van Fenna (9) die op Franse camping verdronk
Een inzamelingsactie voor het afscheid van het Bredase meisje Fenna (9), dat vorige week verdronk op een Franse camping, heeft donderdagmiddag rond half drie al 3.700 euro opgeleverd. Online staan mensen te dringen om geld te storten.


Met moeite spaarde kleermaker Yanni 7000 euro in coronatijd, nu is alles weg door brutale inbraak
Zijn vakantie moest erdoor worden geschrapt en ook van uitbreiding van het assortiment van zijn winkel komt niets meer. Karin Steenbergen trok zich zijn lot aan en startte een doneeractie.


Ondernemer uit Stad zamelt geld om tentjes te kopen voor vluchtelingen Ter Apel
De Groningse ondernemer Willem Straat (Keypro, Stadslab, Hotel Citylab) is een doneeractie gestart om pop-up tentjes te kunnen kopen. Die tentjes wil hij schenken aan vluchtelingen,die nu buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum van het COA in Ter Apel


Indrukwekkend afscheid van Alex (12). Lange rouwstoet begroet met spandoek, applaus, fakkels en hartjes-ballonnen
Op internet is na het plotselinge overlijden van de jongen een doneeractie gestart. Om de familie financieel te ondersteunen en de kosten van het afscheid te dekken. ’Mochten we iets overhouden, dan schenken we dit aan Alex zijn kleine boertje voor later’


Steun verbouwing voor aan rolstoel gebonden Kess (15) uit Herpen
Onder meer hun woning moet aangepast worden. Hier hangt echter een flink prijskaartje aan. Om die reden is moeder Suzanne Lieberwirth een doneeractie gestart om 50.000 euro in te zamelen. Alle donaties helpen om zo snel mogelijk het eindbedrag te halen.


Kat Kai moest door brandweer gered worden bij fatale brand, nu is hij (met derdegraads brandwonden) thuis
Veel mensen vroegen of zij financiële steun konden verlenen. Dat was niet de intentie van het baasje van Kai, maar na zo veel vraag is. De opbrengst van de inzameling gaat naar de kosten van de dierenkliniek voor Kai en de inrichting van de nieuwe woning.


MS-patiënt Rianne Kuipers uit Jistrum: crowdfunding nieuw leven inblazen
De medicatie tegen de zenuwaandoening lijkt bij Rianne Kuipers uit Jistrum niet goed aan te slaan. Tijd om haar crowdfunding actie uit 2019 voor een stamceltransplantatie in Mexico nieuw leven in te blazen.


Daveney (20) viel bij haar opa en oma op de bank en werd nooit meer wakker: ‘Het gebeurde zo plots’
Ze viel bij haar grootouders op de bank en stierf. Veel te jong. Buren zijn een inzamelingsactie gestart voor haar uitvaart, aangezien die grotendeels door de familie zélf betaald moet worden.


1 2 3 4 5  ...