In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Museumcollectie loopt gevaar door een lek dak: ‘het is redelijk dramatisch’
Als oplossing is Van der Meulen namens het museum een inzamelingsactie begonnen. Via de website van doneeractie.nl hoopt hij op tijd genoeg geld binnen te halen, zodat nog voor deze winter het dak vernieuwd kan worden.


Collecteren voor zieke Amber uit Den Ham kan niet? Dan fietst moeder Marjan toch 200 kilometer
De collectebus blijft dit jaar onaangeroerd en in plaats daarvan gaat Marjan van der Voet 200 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor de taaislijmziekte Cystic Fibrosis. „Het zal zwaar worden. Maar dat is het voor Amber iedere dag.”


Vrienden in actie voor Melle: "Hij heeft na brand alleen nog een boxershort over"
Vriendin Sharon maakt zich zorgen om hem en startte een inzamelingsactie. "Dit is heftig, hij is letterlijk alles kwijt."


Café De Kansel krijgt coronaboete en haalt de melkbus van zolder (voor donaties)
In een bericht op Facebook zegt het café de boete 'exorbitant hoog' te vinden. Tienduizend euro is ook niet niks en al vlug werd door klanten een doneeractie op poten gezet.


Benno Tuinstra zwemt de '11 van Joure' om geld op te halen voor kankeronderzoek
"Mijn broer heeft een doneeractie opgezet, die is gisteren door de elf duizend euro gegaan." Inclusief het geld dat Tuinstra al ophaalde in de voorbereidingen voor de Zwemelfstedentocht staat de teller nu op bijna vijftien duizend euro.


Volop donaties voor dochtertjes van vermoorde Naomi uit Arnhem
De crowdfundingsactie voor de dochters Milou en Miley van de maandagavond doodgeschoten Naomi heeft in korte tijd al meer dan 1000 euro opgeleverd. Dat was meer dan de organiserende vriendenclub van de Arnhemse vrouw voor mogelijk had gehouden.


Na jarenlang tandenleed worstelt Nils (20) nu met de kosten: ‘Wie wil er meebetalen aan mijn neptanden?’
Nils Middag (20) plaatste een oproep op internet: ‘Wie wil er meebetalen aan mijn neptanden?’ Wie de vrolijke twintiger uit Geldermalsen ziet, kan niet vermoeden dat achter de doneeractie bijna twaalf jaar aan leed zit. ,,Ik durfde niet te lachen.''


Elisah (36) kan naar Barcelona voor levensreddende operatie: "Ontzettend dankbaar"
De Heiloose Elisah Binnewijzend (36) heeft voldoende geld ingezameld voor haar levensreddende operatie. Via een al twee jaar lopende doneeractie is ruim een ton opgehaald, waardoor ze volgende maand naar Barcelona kan vertrekken.


Nabestaanden van zinloos geweld organiseren doneeractie om zeppelin de lucht in te laten
Ieder jaar vindt een herdenking plaats van slachtoffers van zinloos geweld. Door het coronavirus gaat de jaarlijkse herdenking niet door. Maar nabestaanden vinden het juist dit jaar belangrijk om wél iets te doen. Ze zien het geweld onder jeugd toenemen.


Maarten van Rossem: 'Inzameling is onnozel, maar ik zing bij 10.000 euro'
Presentator Philip Freriks vroeg het norse jurylid in de uitzending van donderdag hoeveel geld het zou kosten om hem een keer karaoke te laten zingen. Van Rossem noemde het bedrag van 10.000 euro. Fans begonnen vrijdagochtend een crowdfunding.


Tiffany haalt geld op voor airco's in hospice: 'Niet uit te houden voor oma'
Dieni is terminaal en brengt de laatste dagen van haar leven door in een hospice. Een plek waar ze in rust afscheid wil nemen van haar dierbaren. Maar door de hittegolf, is het niet meer uit te houden. Haar kleindochter is een doneeractie gestart.


Online doneeractie na inbraak zwembad Geulle
Bij een inbraak afgelopen weekend verdwenen onder meer vier grote parasols op het terras van friture Maria. Om de opgelopen schade te compenseren startte een van de leden een inzameling via doneeractie.nl.


Martine uit Deventer en Martina uit Polen halen meer dan vier ton op voor gezin van overleden held Marcin
De crowdfundingsacties voor het gezin van de Poolse seizoensarbeider Marcin Kolczynski (37) hebben inmiddels meer dan vier ton opgeleverd. Marcin overleed zondag 2 augustus nadat hij drie kinderen wilde redden in Julianadorp.


Apeldoorns gezin wil verhuizen na aanslag met bloempot vanaf vijf hoog
Omdat ze net hun laatste spaargeld in hun huidige woning hebben gestoken, zijn ze een crowdfunding gestart.


Geroerde reacties uit het hele land, doneeractie voor droomuitvaart Seb (11) levert ruim 17.000 euro op
Onder anderen clubeigenaar Frans en Seumeren en de spelersgroep van FC Utrecht dragen bij aan de uitvaart van de 11-jarige supporter Seb uit Nieuwegein.


Steuncomité zamelt geld in na verwoestende brand in café in Ardooie
Bij de brand in café De Groene Dreve raakte Christof Vande Vyver levensgevaarlijk gewond. Het café in het centrum van Ardooie is volledig vernield. Op www.doneeractie.nl loopt al een inzamelingsactie.


Doneeractie voor familie zieke Tyrel (12): 'Ze hebben geen geld voor verblijf Ronald McDonald Huis'
Vanwege een zeldzame leverziekte heeft hun zoontje met spoed een nieuwe lever nodig, maar het vinden van een goede donor blijkt lastig. En alsof dat nog niet erg genoeg is, dreigt nu ook het geld van de familie Fazliova op te raken.


Tommie (17) na noodlottige duik in meertje nog steeds op IC
De twee zijn een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen zodat Tommie thuis kan worden verzorgd als hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar dat is nog een lange weg. "De vorderingen gaan heel moeizaam en traag", zegt Davy.


Doneeractie voor beboete boeren: I give a piek
De agrarische belangenvereniging Agractie is een inzamelingsactie begonnen voor actievoerende collega's die de afgelopen dagen beboet zijn.


Doneeractie voor Mani (30) die leven redt, maar zelf opdraait voor de kosten: ‘Het is een bitterzoet gevoel’
Na zijn heldendaad bleef hij met veel kosten achter, en dus werd vandaag een doneeractie voor hem opgezet.


1 2 3 4 5  ...