In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Sokkenactie voor West-Friese kinderen in armoede geeft 'een warm gevoel'
'Een warm gebaar', zo noemt Marleen haar sokkenactie. Als bewindvoerder ziet ze dat het voor veel gezinnen niet altijd mogelijk is om nieuwe kleding te kopen. Daarom heeft ze een inzamelingsactie voor baby- en kindersokken opgezet voor de kledingbank.

Tessa probeert Veur Theater voor haar moeder te redden: ‘Mijn handen gingen jeuken’
Nu het theatertje komende zomer moet sluiten wegens gebrek aan subsidie, is ze een doneeractie begonnen om het te redden.

Ongeneeslijk zieke Hennie zamelt geld in om met haar gezin naar Disney te gaan
De geboren en getogen Dordtse Hennie Legen wil de grootste droom van haar en haar gezin uit laten komen. De 28-jarige vrouw lijdt aan baarmoederhalskanker en wordt niet meer beter. ,,De artsen verwachten dat ik maximaal nog een jaar te leven heb.’’

Geldinzamelingsactie na diefstal aanhanger Stichting Muziekprojecten Hoebe uit Spierdijk
Stichting Muziekprojecten Hoebe in Spierdijk is na de diefstal van de aanhanger voor decorstukken en podiumdelen een geldinzamelingsactie gestart.

Ruim 25.000 euro voor doneeractie voor gezin Nieuw-Weerdinge
De doneeractie voor de familie Louwes uit Nieuw-Weerdinge heeft tot nog toe 27.000 euro opgeleverd. Het geld is nodig voor aanpassingen en gezinsactiviteiten voor het gezin dat twee kinderen gaat verliezen door het syndroom van Leigh.

Sluiting dreigt voor Dierenambulance Rotterdam en Omstreken: 'We willen hier echt niet weg'
Joke denkt minimaal een ton nodig te hebben voor de koop. "En we hebben zelf een spaarpotje, ondanks alle ellende." Om dat geld bij elkaar te brengen, is de stichting een doneeractie begonnen.

Inzamelingsactie uit naam van A2-spookrijder levert bijna 8000 euro op: "Nooit zo veel reacties verwacht"
Een inzamelingsactie uit naam van Isam Abouellofti, de automobilist uit Vianen die vorige week een ongeluk op de A2 veroorzaakte, heeft al bijna 8000 euro opgeleverd.

Arno's kinderen worden niet ouder dan tien jaar
Inmiddels zijn ze een crowdfundingsactie begonnen. "We zouden graag de badkamer verbouwen zodat we er een bad in kunnen zetten. Toen we op vakantie waren in Brabant vond Jason het zo fijn om in bad te gaan."

Marathonloper haalt geld op voor schoolreis naar Efteling - 'Hoe vet zou dat zijn!'
De Rotterdammer heeft zijn actie aangemeld bij doneeractie.nl. Hij wil 800 euro ophalen. Tot nu toe staat de teller op 250 euro. En het duurt nog een half jaar voor de Rotterdam Marathon van start gaat. "Ik zie dat wel goed komen."

Friese boeren op 16 oktober weer de weg op
Er is opnieuw een doneeractie opgezet om nu 120.000 euro op te halen. Het gaat om twee acties zonder trekkers, maar met veel zichtbaarheid, zo vermeldt Agractie.

'Het is zwaar om te weten dat je twee kinderen gaat verliezen'
Het stel kan wel een steuntje in de rug gebruiken. "Daarom hebben we een doneeractie opgezet. Het is hartstikke fijn om te zien dat mensen je helpen. Alle dingen die we nog graag zouden willen doen of kopen, kosten veel geld. We kunnen alle hulp gebruiken

Hulp voor medische kosten van Fé
Chantal Groenen startte onlangs een inzamelingsactie voor alleenstaande moeder Elke en haar 17-jarige Fé dochter die met borderline kampt.

Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die gisteren is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”

Jayden (3) en zijn familie hebben een zeldzaam gen dat de kans op kanker vergroot, nu staat hun leven op zijn kop
De beste oplossing voor Jayden is volgens Jimmy de aanschaf van een rolstoelbus. Dan kan het gezin ook nog met zijn vieren op pad. Daar is hij een doneeractie voor begonnen, op de gelijknamige website.

Tessa (25) hoopt op behandeling in VS: ‘Ik zit gevangen in mijn eigen lichaam’
Alleen: die behandeling kost 15.000 euro. „Dat geld heb ik niet en het wordt ook niet door zorgverzekeraars vergoed. De resultaten zijn echt geweldig en veel mensen die mij voorgingen, voelen zich weer helemaal als nieuw”, zegt ze.

Do (21) dacht aan euthanasie, maar dankzij haar hulphond Moos heeft ze weer zin in het leven
Omdat ze het zelf niet kan betalen is Do een crowdfunding gestart. Iedereen die een bijdrage stort krijgt een wachtwoord voor een besloten blog die ze bijhoudt over haar ervaringen met Moos en de vorderingen die ze met hem maakt.

Hoera! Zieke hond Moos is gered
De vlag kan uit voor hond Moos. Dankzij een crowdfundactie is de 3-jarige reu gered van een spuitje. Dierenliefhebbers hebben de benodigde 3100 euro ingezameld, waarmee zijn operatie kan worden betaald.

Woonboot van Wim en Michaela uit Blokzijl zinkt tijdens hun vakantie: ‘We zijn alles kwijt’
Hun vakantiegasten hebben zich het lot van de Scholtens aangetrokken en zijn een doneeractie gestart. ,,Van de eerste 1000 euro die gedoneerd zijn, hebben we de resten van de boot kunnen bergen en laten afvoeren", zegt Wim.

Vrienden starten doneeractie voor begrafenis Mark: ‘Hij kon zich niet verzekeren’
Michelle uit Apeldoorn is een opmerkelijke doneeractie begonnen. Ze haalt geld op voor de begrafenis van de door zelfdoding om het leven gekomen Mark. Ze gunt hem een waardige begrafenis. De actie heeft succes, er is al meer dan 7000 euro opgehaald.

Vader vermoord meisje start doneeractie voor vervoer hulphond
De vader van het in 1986 vermoorde meisje Anoeska uit Rotterdam, is een doneeractie begonnen voor een andere auto om zijn hulphond te kunnen vervoeren.

1 2 3 4 5  ...