In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Doneeractie voor afgebrand cafetaria in Colijnsplaat
Met een doneeractie wil de 30-jarige Sjoerd Dekker uit Goes zijn broer en schoonzus uit de brand helpen. Letterlijk, want een brand in cafetaria-eethuis De Linde in Colijnsplaat dupeerde Ferdy Dekker en Daphne Traas.

Baasje zieke hond in zak en as: geen geld voor operatie
De Capelse Inge Iedema (53) zit in zak en as. Haar hond Zuri heeft dringend een operatie nodig aan zijn knie, maar daar heeft ze simpelweg het geld niet voor. ,,Het is mijn kindje." Haar buren zijn een crowdfundingsactie gestart.

Het regent donaties voor immuuntherapie zieke Wendy (40)
Wendy Wagenaar (40) uit Eelderwolde kreeg onlangs te horen dat de eierstokkanker bij haar terug is. Een 125.000 euro kostende behandeling in Duitsland kan helpen. Via crowdfunding heeft ze dat bedrag bijna binnen.

Wendy zoekt geld voor immuuntherapie in Duitsland
Een doneeractie voor immuuntherapie in Duitsland. Wendy Wagenaar, oorspronkelijk afkomstig uit Drachten, is die begonnen omdat ze eierstokkanker heeft en in Nederland niet de behandeling kan krijgen die ze graag wil hebben, de zogenaamde immuuntherapie.

Inzameling voor afgebrande kinderboerderij loopt storm
“Het is hartverwarmend dat er zo met ons wordt meegeleefd”, dat zegt Lotte Vermeulen, beheerder van de kinderboerderij in Warmond die afgelopen weekend afbrandde.

Zieke Anton Hylkema haalt geld op voor Ikazia-ziekenhuis: 'Het gaat als een jekko'
Anton Hylkema, bestuurslid technische zaken en teammanager van Spartaan '20, heeft te horen gekregen dat hij uitgezaaide kanker heeft. Omdat hij zo goed behandeld is in het Ikazia-ziekenhuis, wil hij zijn laatste maanden besteden om geld op te halen voor

ANNEMIEKE ZAMELT GELD IN VOOR ROLSTOELBUS VOOR DOCHTER EMMA (3) MET EPILEPSIE
De driejarige Emma uit Emmen heeft ernstige epilepsie. Haar moeder Annemieke Peters-Mulder (34) probeert samen met haar man 30.000 euro in te zamelen om een rolstoelbus te kopen.

Meer dan busje en beetje gereedschap heeft Warja's vader niet meer na verwoestende brand in Kampen
Een hoop verwrongen staal. Meer is er niet over van Fenix, het interieurafbouwbedrijfje van Serge Zakryevski uit Kampen. Om de zaak, zoals de gelijknamige vogel, te laten herrijzen uit de as, start dochter Warja Tolstoj een doneeractie.

Succesvolle inzamelactie voor schaapsherder
De inzamelactie van Gino Bosch uit Almere voor de schaaps- en geitenherder in de Waterwijk leverde in een dag tijd al de gewenste duizend euro op.

Doneeractie op gang na inbraak in tienercentrum Alphen
Tienercentrum MAX in Alphen is zwaar gedupeerd door de diefstal van de complete geluidsinstallatie. Eén van de huurders heeft een doneeractie opgezet om het jeugdcentrum uit de brand te helpen.

Hulp stroomt toe na diefstal aangepaste fiets Teun (8)
Het emotionele bericht over de gestolen fiets van een jongetje met een spierziekte uit Maarssen leidt tot massale steunbetuigingen. Een doneeractie heeft duizenden euro’s opgeleverd en een fietsenmaker wil een nieuw exemplaar maken.

Aan bed gekluisterde Billy wil naar Bonaire
De 30-jarige Billy Valentijn uit Groningen ligt permanent in een speciale lig-rolstoel. Hij groeide op als gezond kind op Bonaire, totdat het mis ging. Nu heeft hij permanent zorg nodig in Nederland maar hij wil graag terug om zijn familie te bezoeken.

Tim (16) stierf door wurgspel: 'Zo snel mogelijk website over gevaarlijke challenges'
De choking game? De ouders van de 16-jarige Tim Reynders hadden nog nooit gehoord van het wurgspel dat hun zoon precies een jaar geleden fataal werd. Ze zamelen nu geld in voor een website met informatie over de laatste challenges

Ouders overleden Tim (16) waarschuwen voor ‘choking game'
Een jaar na de dood van hun 16-jarige zoon Tim hebben Geert en Anita Reynders uit Arkel een duidelijke boodschap: laat je als ouders informeren en verdiep je in de gevaren van’ online challenges’.

Freddie wil geen beenhaar meer op zijn hoofd
Debby Helmond uit Tiel is een doneeractie gestart voor haar buurjongen Freddie Jansen (28). Met het geld moet een haartransplantatie bekostigd worden.

Oud-Beijerlandse Mirjam de Ruiter blijft knokken voor diabeteshond
Oud-Beijerland Mirjam de Ruiter uit Oud-Beijerland waagt een tweede poging met haar crowdfunding actie voor een eigen diabeteshulphond.

Brabander Bas (22) heeft ziekte van Lyme, leven met kortsluiting in je hoofd
Steeds meer Nederlanders krijgen de ziekte van Lyme blijkt uit de jongste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorig jaar kwamen er 27.000 nieuwe patiënten bij, twee duizend meer dan in 2014.

Beroofde mevrouw Rampersad krijgt hulp van ontroerde Amsterdammer
Er is een inzamelingsactie gestart voor een nieuwe Canta voor mevrouw Rampersad uit de Marnixstraat. Haar oude Canta werd dit weekend gestolen.

‘Horrorverbouwing’ jaagt Wijks gezin met drie kinderen huis uit
Het draaide uit op een horrorverbouwing. Die weinig heel heeft gelaten van het droomhuis dat Erik en Petra van der Vlugt uit Wijk bij Duurstede voor ogen stond.

Kim Oost zet doneeractie op poten voor dochtertje Noali
Emmen - Kim Oost uit Emmen is een doneeractie gestart voor haar gehandicapte dochtertje Noali (3). Ze willen hiermee een rolstoelbus aanschaffen. Het doel is 25.000 euro. Na een paar dagen staat de teller al bijna op 5000 euro.

1 2 3 4