In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Baby Lyo heeft ziekte die maar een keer per jaar voorkomt: 'Zorgt voor onbegrip'
"Daarom hebben we op Instagram uitgelegd waarom we naar de Verenigde Staten willen voor een behandeling", zegt Oscar. Voor die behandeling zamelen ze nu namelijk geld in.


Ex-klanten Welkom Energie starten doneeractie voor elkaar
Enkele van de 90.000 gedupeerden zijn een doneeractie begonnen voor lotgenoten die in de problemen komen.


Geldinzameling voor rolstoelauto voor Levi Butenaers
Doel is om de 20.000 euro in te zamelen waarmee een goede tweedehands rolstoelauto kan worden gekocht.


Inzamelingsactie voor kapot gegooide koffietent: 'Vreselijk wat mensen een ander aandoen'
De schade wordt door de koffietenthouder op zo'n 15.000 euro geschat. Dat is ook het doelbedrag geworden van de opgezette doneeractie. 'We zijn niet verzekerd voor dit soort vandalisme', zegt Parree.


De hulphond van Sem is ziek, wie helpt hem aan een nieuw maatje?
Hij zette een crowdfunding op. En die gaat behoorlijk hard. Helmy vertelt blij: "Vandaag kreeg ik een appje van Hans dat we de 1.000 euro gepasseerd zijn. Dat is toch geweldig?" Een persoon heeft zelfs 250 euro gedoneerd.


Doneeractie voor verwonde postbode levert in paar uur duizenden euro's op: ‘Hierin merk je waar ons dorp groot in is’
Een golf van medeleven is losgebarsten in Bunschoten voor de postbode die zaterdagochtend ernstig gewond raakte bij een ongeval op de Tabakskamp. Een actie om geld in te zamelen moest vanwege een massale toestroom zelfs voortijdig worden afgebroken.


Sympathisanten starten crowdfunding voor veroordeelde windmolenactivist
De initiatiefnemers van de actie willen hem helpen met het betalen van de proceskosten van zijn rechtszaak. Binnen een paar dagen staat de teller op meer dan 8.000 euro.


Viggo helpt Lieze (24) door de dag, maar ze moet 19.000 euro betalen om hem overal mee naartoe te nemen: “Wie kan dat nu?”
Lieze Van Elst (24) start een crowdfunding om haar hond Viggo te kunnen opleiden tot assistentiehond. Viggo’s aanwezigheid helpt haar door de dag, maar Viggo mag niet overal binnen omdat hij geen assistentiehond is.


Handbiker Hans wil nog altijd een handbikeclub en start nu doneeractie voor een rolstoelbus
Hans Jansen uit Uden is sinds de zomer bezig om een handbikeclub op te richten. Om zijn persoonlijke doelen te behalen start hij nu een doneeractie voor een aangepaste bus.


Zus zet doneeractie op nadat broer in Loo loods in vlammen op zag gaan
‘Wat zou het mooi zijn als we Maickel, mijn broer, met zijn bedrijf Baars Totaalbouw een steun in de rug kunnen geven'. De hartenkreet is van Bianca Saat. Ze is een doneeractie gestart nadat haar broer zijn loods in vlammen op zag gaan.


Crowdfunding blijft nodig voor medicijn dat Bart lucht geeft
Behandeling van de taaislijmziekte van Bart Ham leverde hem veel winst op. In de tussentijd gaat de inzameling door, via de Facebookpagina's van Bart Ham en Henriette Ham. En doneren kan via de site Doneeractie.nl.


Geld is binnen, stripboek over jodenvervolging wordt gemaakt
De stichting had al een aardig bedrag vanuit stichtingen en bedrijven bij elkaar gespaard. Voor het laatste deel voor de lespakketten en een QR-tour over Urk was er een crowdfundingsactie gestart.


Week na bliksemdrama met paarden: 'Nog steeds kapot van verdriet'
"Er leven veel mensen met ons mee, dat sterkt ons enorm. Er is zelfs een doneeractie opgezet om een nieuw paard voor Maddy te kopen. Je moet dan aan duizenden euro's denken, maar het idee alleen al is fantastisch.


Naomi Mae Poppinga wil haar knuffelkoe Nep Capreolus behoeden voor het slagersmes (maar daarvoor heeft ze 10.000 euro nodig)
Naomi Mae Poppinga (26) wil haar knuffelkoe redden. De koe is slechts vier jaar oud, maar haar melk mag niet meer verkocht worden. Het dier gaat naar de slager, behalve als Naomi Mae genoeg geld weet in te zamelen voor een plek in een koeienrusthuis.


Paardeneigenaren rouwen na fatale blikseminslag: ‘Het leek een massagraf’
Inmiddels is er voor Maddy een online doneeractie gestart op initiatief van Margriet Daems, een vriendin van Maddy’s moeder Monique. ,,Ik wil Maddy graag helpen. Het liefst om geld in te zamelen voor een nieuw paard.


Gelukt! Amanda (13) regelt een nieuwe bus voor haar gehandicapte broertjes Keano (4) en Jayden (9)
In februari zette ze een doneeractie op voor de nieuwe bus en die was succesvol: woensdag kreeg de familie Van Malsen de sleutel van de geheel aangepaste bus bij Auto Ridderhof in Hengelo.


Door brand getroffen school in Oss kan kinderen maandag 'gewoon' ontvangen
De oudervereniging van de John F. Kennedyschool is een doneeractie gestart om spullen te vervangen die door de vorige brand onbruikbaar zijn geworden.


Stel ziet levenswerk in vlammen opgaan, maar krijgt hulp
Verzekeringsmaatschappijen branden hun vingers niet aan dergelijke voertuigen, dus zitten de twee nu bijna letterlijk in zak en as. De helpende hand komt uit hun eigen omgeving door middel van een doneeractie.


Crowdfunding om wederopbouw van Bowlingboerderij in Nijverdal financieel mogelijk te maken
Nanet de Roover uit Dedemsvaart is maandagmiddag direct een crowdfundingsactie begonnen om Erik en Marieke van Faassen van De Bowlingboerderij en De Hooischuur financieel te steunen.


Ruim 6100 euro gedoneerd voor door brand getroffen gezin
De geldinzamelingsactie voor Razan Alayobi (32) en haar gezin uit Egmond aan Zee, wiens flatwoning aan het Jacob Scholplantsoen medio juli na brand bij de bovenburen onbewoonbaar is geworden, heeft ruim 6100 euro opgebracht.


1 2 3 4 5  ...