In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Doneeractie voor 80-jarige Willem na diefstal van zijn ’Ferrari-rode’ Canta. ’Mijn hart brak’
Er is een doneeractie opgestart voor de gedupeerde Willem van Wolferen (80) uit IJmuiden. In de nacht van woensdag op donderdag werd zijn geliefde ’Ferrari-rode’ Canta voor de deur van het zorgcentrum gestolen.


Circus tijdens voorstelling beroofd: 'Er is niks meer over'
Een woordvoerster van de politie kon zondag niets zeggen over de diefstal. Inmiddels is op internet een inzamelingsactie begonnen voor circus Barani. Daar is zondagmiddag al zo'n 2500 euro binnengekomen.


Doneeractie horecabazen Leek en Marum. Brand en een verrotte keukenvloer, tegenslag op tegenslag voor restaurants Kota
Sinds ons prachtige restaurant afbrandde in mei vorig jaar krijgen we tegenslag na tegenslag te verduren. Al ons geld (van de verzekering en ons spaargeld) zien we voor onze ogen verdampen.


Ongeneeslijk ziekte Johny uit Veendam wil nog een keer op vakantie met partner en kinderen
Johny (41) heeft nog één grote wens, op vakantie met zijn partner Miranda en de drie kinderen. De Veendammer heeft wekedelen kanker boven zijn lies. De kanker is inmiddels uitgezaaid naar zijn longen. Johny krijgt op dit moment levensverlengende chemo.


Crowdfunding voor nabestaanden doodgestoken Paul in Velsen-Noord,
Een crowdfundingsactie voor de nabestaanden van de vorige week woensdag doodgestoken Paul uit Velsen-Noord heeft al ruim 6000 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor zijn vrouw Madelon en hun zoontje Jayjay.


Door succesvolle inzamelingsactie kan Jaime zijn eindafrekening van 11.000 euro tóch aflossen
Wat een rampjaar leek te worden, kwam toch tot een warm einde voor Jaime (34) uit Dordrecht. Hij besloot nog een laatste poging te doen om een nieuwe start te kunnen maken in het nieuwe jaar door middel van een crowdfundingsactie. Het werd een succes.


Nieuwe banden voor Dierenambulance dankzij donatievloedgolf: 'Ik ben sprakeloos'
Dankzij een ware donatievloedgolf heeft de Dierenambulance Utrecht de banden van de ambulance, die tijdens de jaarwisseling allemaal werden lekgestoken, kunnen repareren. Medewerkers begonnen online een inzamelingsactie, met groot succes.


Kaylee (5) stierf plotseling, voor mooi grafje is geen geld
Het doel van de actie is nog niet bereikt, maar Tjeerd hoopt dat hij de ouders voor de kerst een beetje blij kan maken. "Ze krijgen Kaylee er niet mee terug, maar het ze veel troost kan bieden."


Giften stromen binnen voor door brand verwoest Beach Inn in IJmuiden aan Zee
Een doneeractie voor de eigenaar van het door brand verwoeste strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden aan Zee heeft binnen een dag al vijfduizend euro opgeleverd. ,,We hopen de actie nog veel groter te trekken’’, zegt initiatiefnemer Esther Otten.


Deze jonge crosskampioen (13) heeft botkanker: 'Deze race moet ik winnen'.
Er is voor Luca en zijn familie een doneeractie gestart. "Heel mooi hoe mensen met ons meeleven. Veel van de kosten worden niet vergoed, dus we zijn erg blij met deze actie.


Voetbalclub speelt noodgedwongen binnen vanwege slecht veld, doneeractie moet helpen
Om een kunstgrasveld te kunnen verwezenlijken is de club een doneeractie gestart en die loopt naar eigen zeggen "als de brandweer". Veel bedrijven uit de regio dragen de club een warm hart toe.


Dierenambulance zamelt geld in na vernieling -
Bij de Dierenambulance Utrecht en omstreken is het afgelopen weekend een ruit van een van de voertuigen ingegooid. Een tweede voertuig stond al in de garage. Op Doneeractie.nl kun je een bijdrage leveren aan het herstellen van de schade.


Inzameling voor vastgelopen vissersboot levert al ruim 30.000 euro op
Een online inzamelingactie voor de vastgelopen garnalenkotter bij Zandvoort heeft in korte tijd meer dan 30.000 euro opgeleverd. Vandaag wordt een nieuwe poging gedaan om het schip los te krijgen.


Milano (10) en zus Isa (8) kregen 1,5 jaar na elkaar kanker: 'Ik dacht: niet wéér'
Het nieuws zet het leven van het Brabantse gezin opnieuw op zijn kop. Ze moeten alle zeilen bijzetten om het gezin draaiende te houden. De kosten lopen dusdanig hoog op dat vrienden een crowdfunding zijn gestart.


Doneeractie voor manager die gemeente Tynaarlo wil ontslaan. 'Loes moet alles uit eigen zak betalen'
In nog geen dag tijd is er al een paar duizend euro opgehaald. Initiatiefneemster Hester Vrijburg (58) uit Groningen hoopt dat veel mensen de manager van Tynaarlo steunen in ,,de oneerlijke strijd die ze moet voeren”.


Doneeractie voor ontplofte kiosk op station Bussum Zuid. ’Hopelijk willen onze vaste klanten ons steunen in deze lastige periode’
Er is een verzekering voor het pand zelf, maar die dekt niet alles wat aan de binnenkant beschadigd is geraakt. Ook lopen we veel inkomsten mis. Om die reden is onze familie een doneeractie gestart.


Dierenopvangcentrum Groningen dreigt deuren te moeten sluiten door hoge energiekosten
De rekening bleek uiteindelijk fors lager, namelijk 11.000 euro, maar nog steeds dusdanig hoog dat het voortbestaan van de opvang op het spel staat. Via de doneeractie hebben we al een paar duizend euro opgehaald, dus het gat redelijk vlot.


Doneeractie voor getroffen museum Gdynia Axel
Voor het Axelse Museum Gdynia, dat twee weken geleden het slachtoffer werd van diefstal van de opbrengst van kaartverkoop, is een doneeractie opgezet.


Ernstig zieke Samantha (36) heeft nog één grote wens, maar de tijd dringt
De jonge moeder heeft niet lang meer te leven, en heeft nog één grote wens: een droomreis naar Australië met haar man. Maar ze hebben nog te kort de tijd om daar zelf voor te sparen.


Modderstroom verwoest Griekse B&B van Jolanda en Peter: "Het is onwerkelijk"
We zijn enorm dankbaar voor alle hulp van de lieve mensen om ons heen.. Mijn zus heeft een doneeractie op poten gezet. We weten nog niet wat de instanties en verzekering hier gaan doen. Ik vraag me af of alles net zo goed is geregeld als in Nederland."


1 2 3 4 5  ...