In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Het trieste verhaal van Emily, een Kaapverdiaanse transgender
De coming-out van Nikkie de Jager gaf de doorslag voor Betty Soares (39) uit Rotterdam. Ze liep er al vijf jaar mee rond en dacht: ik ga het verhaal van mijn zusje naar buiten brengen. Het verhaal van Emily Soares, die als Melvis was geboren.

Leende zamelt geld in voor restauranteigenaar ‘Luo’ die vastzit in China vanwege coronavirus
Inwoners van Leende trekken de portemonnee om de eigenaren van het Chinese restaurant in hun dorp een hart onder de riem te steken.

Hulp voor moeder verdronken Adonay (11)
Er is een doneeractie gestart om het lichaam van de verdronken Adonay Berhe (11) uit Balk voor de begrafenis te repatriëren naar Eritrea.

Hoe Nick en Anouk uit verdriet iets moois kregen
De 27-jarige Anouk Rikhof overwon maandagavond haar schroom en plaatste een bericht op Facebook, met een linkje naar doneeractie.nl, een website waar je geld kunt overmaken voor een (goed) doel. Al binnen een paar minuten kwamen de eerste giften binnen.

Pam (17) heeft al haar hoop gevestigd op een hulphond: ‘Ik wil echt leven, niet overleven’
De Boskoopse Pam Verweij (17) is een doneeractie gestart. Ze wil geld ophalen voor een psychosociale hulphond. Pam heeft anorexia en autisme en ziet de hond vooralsnog als laatste redmiddel. Haar familie steunt haar initiatief.

Inzamelingsactie voor uitvaart Max Meijer: 'Hij dacht nog niet na over zijn afscheid'
Zus Amy van de overleden Max Meijer uit Ossendrecht is een inzamelingsactie gestart om zijn uitvaart te bekostigen. Max zelf woonde pas net op zichzelf en had nog geen uitvaartverzekering.

Eerst zou sergeant Marnix (31) zeker doodgaan, maar nu is er weer hoop
Eerst zou Marnix, een fitte, sterke voormalig legersergeant, doodgaan aan een hersentumor. De artsen waren er vrij zeker van. Maar toen stuitte de Arnhemse jonge vader op een experimenteel, peperduur medicijn in Amerika. En ineens voelt hij het weer: hoop

INZAMELINGSACTIE TOT 'INZOOMEN, EN GAAN': DE BOSBRANDEN DOWN UNDER
Eveline zamelt geld in. Haar inzamelingsactie ‘Nederland helpt Australië’ dat ze startte op doneeractie.nl, heeft de 5000 Australische dollars al aangetikt (ruim 3000 euro) en bestaat uit donaties van 5 tot 100 euro

RUIM 9000 EURO OPGEHAALD VOOR SLACHTOFFERS FLATBRAND ARNHEM
Bijna vijfhonderd mensen hebben geld gedoneerd voor de slachtoffers van de flatbrand in Arnhem. Daardoor staat maandag ruim 9000 euro op de teller. En het bedrag loopt nog steeds op.

Doneeractie: Help MS-patiënt Denise Keizer een rolstoelauto kopen
Ze houdt een inzamelingsactie via doneeractie.nl. ''Ik vind het niet leuk om geld te vragen, maar het moet''.

Dierenambulance De Waadhoeke in actie voor dieren in Australië
Dierenambulance De Waadhoeke wil geld inzamelen om de dieren in Australië te helpen. Margreet Bijman van de dierenambulance legt uit waarom: "Die dieren kunnen geen kant op daar. Wij willen iets doen. Al die filmpjes zijn zo pijnlijk om te zien."

Doneeractie gestart voor slachtoffers van flatbrand in Arnhem
Vrienden zijn een doneeractie gestart voor moeder Kim (38) en dochter Romy (8), die zwaargewond raakten bij de flatbrand tijdens nieuwjaarsnacht in Arnhem. De 39-jarige vader en het vierjarige zoontje van het gezin kwamen om bij de brand.

Doneeractie voor 'mooi afscheid' van Ronald
Familie en vrienden zijn een doneeractie begonnen om de crematie van Ronald Mekkring te bekostigen. Zij willen hem zo een 'mooi afscheid gunnen'.

Doneeractie voor Juliana van Stolbergschool: 'Ik wilde graag iets doen. Alle beetjes helpen'
Corina Kloosterman, een ouder van een van de leerlingen van de Juliana van Stolbergschool is een actie gestart om geld in te zamelen voor de door brand verwoeste school.

Voetbalprof Nurija (21) uit Vaassen start inzamelingsactie om haar Russische moeder in betere kliniek te krijgen
Profvoetbalster Nurija van Schoonhoven is een inzamelingsactie gestart om haar biologische familie te helpen. De 21-jarige Vaassense deed vorige week haar verhaal, nadat ze dit najaar werd herenigd met haar biologische moeder in Rusland.

Veendammer woont negen weken in zijn auto: 'Mijn situatie is uitzichtloos'
De situatie van Henk maakt veel los bij lezers van de website van RTV Noord. Ook kijkers van Expeditie Grunnen reageren massaal. Een vriendin van Henk, Wendy Suk, heeft inmiddels een doneeractie opgezet.

Doneeractie Help Johan weer thuis wonen
Help Johan Schanssema, zodat hij weer thuis kan wonen in Uithuizermeeden. Dat probeert zijn familie te bereiken met een doneeractie

Inbraak bij kinderboerderij Oss na kerstfeest: wég kluis, wég kerstgedachte
Jane Gibbon uit Mill begon zaterdagochtend vroeg gelijk een online inzamelingsactie. ,,Ik heb geen speciale band met de kinderboerderij in Oss, maar ik ben er weleens geweest met mijn twee kinderen en ik was heel erg onder de indruk.

Boeren zetten doneeractie op voor landelijke actiedag en advocaat
Farmers Defence Force heeft een doneeractie opgezet voor de landelijke actiedag op 18 december. De actie is onder andere opgezet om een goede advocaat te kunnen betalen. Donderdagmiddag stond de teller bijna op 5400 euro.

Geldinzameling voor Kenan (5) na ontploffing Coevorden
Voor het jongetje Kenan en zijn familie uit Coevorden, wiens grillroom en woning zaterdagmiddag door een ontploffing volledig instortte, is een geldinzameling opgezet. Er zijn al bijna 200 donaties gedaan.

1 2 3 4 5  ...