In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Zieke vader kan niet meer met dochter (18) naar VS, buurt haalt Amerika naar Purmerend
Voor Bowina wordt nog geld ingezameld. De buren willen haar graag geld geven om haar rijbewijs te halen. Ook hopen ze Bowina een financieel duwtje in de rug te geven.

Inzamelingsactie na autobrand: 'Douwe is zijn hele hebben en houwen kwijt'
Voor Douwe de Wilde was maandag 13 mei een gitzwarte dag. Zijn busje met werkspullen ging in vlammen op. Vrienden hebben en actie op touw gezet om hem weer op weg te helpen.

Kinderboerderij De Bossche Hoeve wil zelf energie opwekken
Kinderboerderij en groene ontmoetingsplek De Bossche Hoeve in wijk de Kruiskamp wil af van de hoge energierekening en wil zelf stroom op gaan wekken. Om onder meer zonnepanelen te kunnen plaatsen, is nu een inzamelingsactie gestart.

Actie weggepeste viswinkel goed op stoom
De geldinzamelingsactie voor The Seafood Shop die door de gemeente Amsterdam wordt weggepest heeft al 15.000 euro opgeleverd. Dat is de helft van het bedrag dat de viswinkel naar schatting nodig heeft om te procederen tegen het besluit van de gemeente.

Help Kirsten en doneer voor een rolstoelbus
Na een jarenlange zoektocht kreeg ze vorig jaar de diagnose H-eds (Hypermobiele variant van het Ehlers Danlos Syndroom). Via donaties probeert ze geld bijeen te brengen voor een rolstoelbus.

Maarten (44) vecht tegen steeds groter wordende tumor: ‘Dit is mijn laatste redmiddel’
Aangezien het om verschillende behandelingen gaat in een periode van 1,5 jaar heeft Maarten geld nodig. Veel geld. Door middel van een crowdfundingscampagne hoopt hij 60.000 euro op te halen.

Daniëlle doet er alles aan om kinderen terug te krijgen
Daniëlle uit Oud-Beijerland belandt in een nachtmerrie als haar relatie op de klippen loopt en haar ex hun dochters meeneemt naar Turkije. Deze slechte film duurt nu al twee jaar en Daniëlle is inmiddels ten einde raad en is nu een doneeractie gestart.

Pippi-actie bijna klaar met ruim 36.000 euro op de teller
Fans van jeugdhelden Pippi, Tommie en Annika haalden de afgelopen maanden geld op voor de drie sterspelers van de wereldberoemde hitserie. De Nederlandse crowdfundingsactie loopt vanavond ten einde, maar doneren kan nog.

Inzamelingsactie voor Chantal en Marissa na auto-ongeluk met paarden
De kosten voor de zorg, de auto en de trailer zijn fors en daarom is een vriendin van Chantal, Shirley-Ann Sikkens-Verbeek, een actie gestart om geld in te zamelen.

The Seafood Shop gaat toch de strijd aan
Na veel hartverwarmende reacties uit de buurt en een crowdfundingsactie, hebben de eigenaren nu besloten toch naar de rechter te stappen.

Monique werd doodziek van implantaat, maar moet herstel zelf betalen
Doodziek worden van iets dat je gezondheid juist vooruit moest helpen: het overkwam Monique. Door problemen met een implantaat ligt ze nu 80 procent van de tijd uitgeput in bed. Artsen in Nederland kunnen het implantaat niet verwijderen.

Doneeractie voor training hulphond van Manèl, zodat Lucy haar kan helpen op plekken waar veel mensen zijn
De gemeente en de verzekeraar willen helaas niets betalen. Daarom ga ik proberen het geld met crowdfunding bij elkaar te krijgen.’’

Crowdfunding voor moeder Sanne uit Dossier van den Heuvel
Het nieuwe seizoen van Dossier van den Heuvel trapte vanavond af met moeder Sanne. Zij doet er alles aan om haar kinderen Sofie, Yasin en Serhat naar huis te halen. Om haar te helpen is er een crowdfunding gestart.

Teller doneeractie voor Dunya Zorggroep staat op ruim 800 euro
Een doneeractie om de sluiting van Dunya Zorggroep te voorkomen, heeft tot zondagochtend ruim 800 euro opgeleverd. De zorginstelling heeft vestigingen in Arnhem en Elst.

Inzamelingsactie voor ZZP’er in coma na ongeluk bij Albergen
Ellen Blaauw is een geldinzamelingsactie begonnen voor collega Stephan Netten. Netten raakte vorige week ernstig gewond bij een verkeersongeluk in Albergen. Hij ligt in coma.

Jaren pleegzorg in de as gelegd bij brand Sint Jacobiparochie, dorp start inzamelingsactie
Een huis voor allemaal. Dat heeft de prioriteit nadat een brand in Sint Jacobiparochie dinsdag veertien pleegkinderen en hun mem dakloos maakte.

Nog steeds stromen de giften binnen voor ‘Pippi’, ‘Tommy’ en ‘Annika’
Na hun komst in Nederland, afgelopen week, zijn de acteurs van Pippi Langkous opnieuw bedolven onder warme reacties en giften. De fans leven vooral mee met kindster ‘Annika’ die geen geld heeft voor een maagverkleining.

Doneeractie hulphond voor Purmerendse Michelle
Suus den Boer is een doneeractie gestart voor haar ernstig zieke vriendin Michelle Timmer uit Purmerend. Met de actie wil ze geld inzamelen voor de training van het hondje Dibbes tot hulphond.

Sten (15) in actie voor beste vriend met hersenletsel
Zijn hoop ligt in de Amerikaanse staat Utah, want daar is een behandeling te volgen waarmee hij mogelijk wel helemaal zou kunnen herstellen. Alleen wordt die behandeling niet vergoed door de zorgverzekering, dus bedacht zijn maat Sten een actieplan.

Benzinestations Total in Arnhem en Groesbeek zitten zonder brandstof
Op internet loopt inmiddels een doneeractie om 200.000 euro in te zamelen voor de ondernemer. Er is een kleine 1.000 euro binnen.

1 2 3 4 5  ...