In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Sahel (16) kan eindelijk zingen en dwarsfluit spelen dankzij déze bijzondere actie van dit koor uit Zutphen
Dankzij de speciale inzamelactie komt haar droom toch uit. Sahel is blij en dankbaar dat ze de lessen bij Harkink kan volgen.


Geldactie voor dierenweide Elsloo na onthoofding konijn
Rob Schepers uit Elsloo is een inzamelingsactie gestart voor dierenweide Ark van Aelse. De teller staat woensdagavond al op bijna 500 euro.


Thirza en Kalijn schieten te hulp na fatale brand bij hondenfokker in Hasselt: ‘We zagen het verdriet’
Ze hebben meer met katten dan met honden. Toch zijn Thirza (21) en Kalijn (22) uit Hasselt een doneeractie gestart voor hondenfokker Martin Visscher. Vorige week maandag heeft een verwoestende brand de schuur van hun plaatsgenoot in de as gelegd.


Ruim 12.000 euro voor noodlijdend Circus Barani
Een doneeractie voor het noodlijdende Circus Barani in Bergen op Zoom heeft tot nu toe ruim 12.000 euro opgebracht.


Pascal en Miranda proberen gestolen oldtimer terug te kopen met crowdfunding
Toch ligt dat voor de wet anders: vanaf drie jaar is een gestolen auto van degene die hem te goeder trouw heeft gekocht. Pascal en Miranda laten het er niet bij zitten en zijn nu een inzamelingsactie begonnen.


Circus Barani strandt door coronamaatregelen in Bergen op Zoom: 'We kunnen geen kant meer uit'
Inmiddels begint de ellendige situatie van de circusmensen de aandacht te trekken van mensen in de buurt. Spontaan worden er levensmiddelen gebracht en strobalen voor de dieren en op internet is inmiddels een doneeractie in gang gezet.


Anneke werd slachtoffer van spoofing en raakte al haar spaargeld kwijt: 'Ik voel me zo dom'
Anneke werd opgelicht en stortte in goed vertrouwen al haar spaargeld op een ander rekeningnummer. Dat geld is ze nu kwijt. Haar dochters startten een crowdfunding om hun moeder te helpen.


200 km hardlopen voor Clini Clowns!
Het streven was om voor zaterdag 10 oktober 2020 een minimaal bedrag van €1000,- op te halen door middel van een crowdfundingsactie. Dit bedrag is na één dag al bereikt en daarom hebben zij het streefbedrag omhoog gezet naar €2500,-.


Vierentwintig katten zoeken nieuw thuis
De katers en poezen zijn behandeld voor oog- en oorontstekingen, maar moeten nog gechipt, gevaccineerd en gecastreerd worden. Wie de katjes wil helpen, kan een donatie doen.


Museumcollectie loopt gevaar door een lek dak: ‘het is redelijk dramatisch’
Als oplossing is Van der Meulen namens het museum een inzamelingsactie begonnen. Via de website van doneeractie.nl hoopt hij op tijd genoeg geld binnen te halen, zodat nog voor deze winter het dak vernieuwd kan worden.


Collecteren voor zieke Amber uit Den Ham kan niet? Dan fietst moeder Marjan toch 200 kilometer
De collectebus blijft dit jaar onaangeroerd en in plaats daarvan gaat Marjan van der Voet 200 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor de taaislijmziekte Cystic Fibrosis. „Het zal zwaar worden. Maar dat is het voor Amber iedere dag.”


Vrienden in actie voor Melle: "Hij heeft na brand alleen nog een boxershort over"
Vriendin Sharon maakt zich zorgen om hem en startte een inzamelingsactie. "Dit is heftig, hij is letterlijk alles kwijt."


Café De Kansel krijgt coronaboete en haalt de melkbus van zolder (voor donaties)
In een bericht op Facebook zegt het café de boete 'exorbitant hoog' te vinden. Tienduizend euro is ook niet niks en al vlug werd door klanten een doneeractie op poten gezet.


Benno Tuinstra zwemt de '11 van Joure' om geld op te halen voor kankeronderzoek
"Mijn broer heeft een doneeractie opgezet, die is gisteren door de elf duizend euro gegaan." Inclusief het geld dat Tuinstra al ophaalde in de voorbereidingen voor de Zwemelfstedentocht staat de teller nu op bijna vijftien duizend euro.


Volop donaties voor dochtertjes van vermoorde Naomi uit Arnhem
De crowdfundingsactie voor de dochters Milou en Miley van de maandagavond doodgeschoten Naomi heeft in korte tijd al meer dan 1000 euro opgeleverd. Dat was meer dan de organiserende vriendenclub van de Arnhemse vrouw voor mogelijk had gehouden.


Na jarenlang tandenleed worstelt Nils (20) nu met de kosten: ‘Wie wil er meebetalen aan mijn neptanden?’
Nils Middag (20) plaatste een oproep op internet: ‘Wie wil er meebetalen aan mijn neptanden?’ Wie de vrolijke twintiger uit Geldermalsen ziet, kan niet vermoeden dat achter de doneeractie bijna twaalf jaar aan leed zit. ,,Ik durfde niet te lachen.''


Elisah (36) kan naar Barcelona voor levensreddende operatie: "Ontzettend dankbaar"
De Heiloose Elisah Binnewijzend (36) heeft voldoende geld ingezameld voor haar levensreddende operatie. Via een al twee jaar lopende doneeractie is ruim een ton opgehaald, waardoor ze volgende maand naar Barcelona kan vertrekken.


Nabestaanden van zinloos geweld organiseren doneeractie om zeppelin de lucht in te laten
Ieder jaar vindt een herdenking plaats van slachtoffers van zinloos geweld. Door het coronavirus gaat de jaarlijkse herdenking niet door. Maar nabestaanden vinden het juist dit jaar belangrijk om wél iets te doen. Ze zien het geweld onder jeugd toenemen.


Maarten van Rossem: 'Inzameling is onnozel, maar ik zing bij 10.000 euro'
Presentator Philip Freriks vroeg het norse jurylid in de uitzending van donderdag hoeveel geld het zou kosten om hem een keer karaoke te laten zingen. Van Rossem noemde het bedrag van 10.000 euro. Fans begonnen vrijdagochtend een crowdfunding.


Tiffany haalt geld op voor airco's in hospice: 'Niet uit te houden voor oma'
Dieni is terminaal en brengt de laatste dagen van haar leven door in een hospice. Een plek waar ze in rust afscheid wil nemen van haar dierbaren. Maar door de hittegolf, is het niet meer uit te houden. Haar kleindochter is een doneeractie gestart.


1 2 3 4 5  ...