In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


ROY (33) VERLOOR VROUW (28) EN ZOON TIJDENS BEVALLING: 'HET IS LEEG IN HUIS'
Vrienden zijn een crowdfunding gestart. “Om de kosten van de uitvaart en eventuele extra kosten te dekken en om een beetje geld voor op de spaarrekening van Mila te hebben. Die teller staat inmiddels al op de 31 duizend euro, dus dat is hartstikke mooi.”


Crowdfunding geslaagd: Meer dan 10.000 euro voor crematie voor Tygo die uit het leven stapte
De crowdfundingsactie voor de 15-jarige Tygo Kruit uit Willemstad is geslaagd. De jongen stapte uit het leven, maar had geen uitvaartverzekering. De vader zette daarom een inzamelingsactie op, met succes. Er is inmiddels 10.232 euro opgehaald.


Doneeractie voor 6-jarige Jenna met ASS
Jenna kan daardoor geen lange afstanden lopen waardoor haar vrijheid tot de grote spijt van haar moeder vaak wordt beperkt. Om haar te helpen is er een doneeractie aan de gang.


Ouders starten actie voor zieke dochter: “De extra zorg voor Lilly vreet aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid”
Het vijfjarige meisje heeft een nieraandoening. De medische kosten en de aangepaste voeding zijn voor het gezin onhoudbaar. “We hebben iedere maand zo’n 400 euro extra nodig om alles te betalen.


Moeder start crowdfunding voor gezin van Lucinda na uitzending over armoede: “We haalden bijna 6.000 euro op in twee dagen tijd”
De VRT-reeks ‘Zorgen voor mama’ is voor Lucinda uit Aarschot geëindigd met een positieve noot. Daisy de Vos uit Baal was er zo door aangedaan, dat ze pardoes een crowdfunding opstartte.


Kian (3) is ernstig meervoudig beperkt, ouders starten doneeractie in Hardenberg: ‘Even normaal gezin zijn’
Door twee zeldzame genetische aandoeningen is de 3-jarige Kian Westerkamp volledig afhankelijk van zorg. Zijn ouders Jessica en Vincent zitten met de handen in het haar: zonder passend vervoer is het gezin aan huis gekluisterd in Hardenberg.


Dodelijk ongeval veranderde de droom van Anne in een nachtmerrie: ze blijft achter met Sepp (3) en een gloednieuwe trouwjurk
Op 10 mei verloor de wereld een prachtig mens’. Zo begint Mar Bremer uit Arnhem de doneeractie ‘Help Anne en Sepp’ voor de nabestaanden van Wesley van Iersel.


Ruim 3.000 euro voor Mohammed Eminov uit Leiden, bakker getroffen door brandstichting.
Een doneeractie voor de door brand getroffen Leidse winkelier Mohammed Eminov heeft nog niet het gewenste bedrag opgeleverd, maar zaterdag overhandigt Soraida Ellerbeck van Ommeren hem alvast een cheque van ruim 3.000 euro.


Massale steun voor nabestaanden dodelijk schietdrama zorgboerderij in Alblasserdam
De doneeractie voor de nabestaanden van de slachtoffers van het schietincident in Alblasserdam heeft nu al duizenden euro's opgehaald. Ralf , die zelf op de zorgboerderij werkt, is zaterdag een actie gestart die al ruim 3.100 euro heeft opgeleverd.


Ralf, cliënt bij zorgboerderij waar dodelijk schietdrama plaatsvond, zamelt geld in: ‘Wil doen wat ik kan’
Ralf van Gameren (18), één van de cliënten van zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam, is een inzamelactie gestart. Het verdriet is immens. ,,En ik wil doen wat ik kan om te helpen.”


Gelijk aan het werk na heftige brand in Poederoijen
Inmiddels is er een doneeractie op gang gezet voor dochter Laura, die samen met haar baby van 11 weken oud in een appartement woonde dat in een van de loodsen was gecreëerd. „Mijn dochter is echt alles kwijt.”


Vughtenaar gaat uitdaging aan: 44 uur lang biljarten voor WensAmbulance
Bij deejay Andy Stuiver, die 44 uur lang muziek draait, kunnen nummers worden aangevraagd voor het goede doel. ,,En we zijn een online doneeractie gestart. We hebben al een kleine 2500 euro opgehaald.”


Doneeractie gestart voor ophalen losgelaten Oekraïense paarden: “Tienduizend euro nodig voor de reis naar Nederland”
Samen hebben ze een plan bedacht om Julia haar paarden naar Nederland te halen, alleen is de financiële schakel een punt waar ze tegenaan stuitten. Daarom startten ze een doneeractie, waar ze hulp inroepen om de paarden naar Nederland te kunnen halen.


Crowdfunding voor uitgebrande bakkerij Dali
Een doneeractie, gestart door omwonenden, moet Mohammed Eminov er zo snel mogelijk weer bovenop krijgen. Vorige week vrijdag werd zijn bakkerij aan het Prins Hendrikplein door een brand verwoest. De oorzaak daarvan was brandstichting.


Marc en zijn 34 husky's zijn alles kwijt na verwoestende brand
Gelukkig krijgt Marc vanuit allerlei hoeken hulp. Dat geeft me moed en een warm gevoel, ondanks alle ellende." De vrienden van Marc zijn een doneeractie gestart. Op vrijdagavond staat de teller op 3300 euro.


Marc skate 24 uur door wind en sneeuw: 'Om geld op te halen voor de Oekraïense vluchtelingen’
Inmiddels is er rond de 2500 euro opgehaald, maar de teller loopt nog. De rest van de week kan er namelijk nog gedoneerd worden via Doneeractie.nl


Stille tocht voor verdronken Betty (3), al 13.500 euro ingezameld voor nabestaanden
Kort na de dood van Betty werd een doneeractie opgezet om het meisje een mooi afscheid te kunnen geven. Het beoogde doel is 15.000 euro. Inmiddels staat de teller op ruim 13.500 euro.


Doneeractie opgestart voor Tristan (7) uit Nieuwpoort voor chemokuur van 82 weken tegen hersentumor
Het is voor ons gezin heel zwaar in deze tijden. Daarom zijn we zeer blij dat mensen ons zo hard steunen. Want in het verleden heeft ook al de school van Tristan een doneeractie op poten gezet.


Moeder neergestoken Tim (15) leeft in een nachtmerrie, maar wil die van anderen beetje verlichten
Om toch met Tim bezig te zijn, maar dan op een positievere manier, is ze een doneeractie begonnen. Haar doel is om zoveel mogelijk geld binnen te halen waarmee ze toilettasjes kan kopen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.


LUCYNA'S DOCHTER (12) HEEFT ANOREXIA, MAAR EEN HULPHOND ZORGT WEER VOOR EEN GLIMLACH
Helaas wordt de hond vanuit de zorgverzekering niet vergoed. Lucyna neemt het heft in eigen handen en start zelf met een inzameling. Binnen vier dagen hebben ze de benodigde 17.000 euro bij elkaar.


1 2 3 4 5  ...