In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Veteranen Marco en Christian gaan terug naar Kosovo: ‘Door ons kregen de overledenen weer een naam’
Hoewel er hard is gewerkt aan de wederopbouw van het land is de situatie voor veel Kosovaren nog schrijnend. Daarom zamelen de veteranen geld in. ,,We gaan ze persoonlijk middelen en materialen brengen.”


Echtpaar uit Wervershoof steunt met actie ’Tulpen voor Toppers’ zowel kwekers als zorgmedewerkers
Met stralende gezichten namen Marleen de Wit en Sandra van Meekeren de eerste bossen in ontvangst. En zo hopen René en Karin Wildoër nog veel meer zorgmedewerkers blij te maken met tulpen die anders zouden zijn weggegooid.


Actie voor rolstoel-mat op Badstrand
Enkele partijen hebben een crowdfundingsactie opgezet voor de aanschaf van een mobi-mat voor het Vlissingse Badstrand. Deze mat helpt mindervalide badgasten het strand op.


Hessel uit De Lutte heeft z’n hulphond, maar die moet nog naar school
Hessel Beernink heeft een chronische ziekte, die gepaard gaat met autisme. Een hulphond is ideaal, maar daar is geld voor nodig.


’Ze zijn daar zó lief en het eten is zó lekker’; Haarlemmers in actie voor eigenaresse overvallen Chinees restaurant De Draak
Haarlemmer Alex Speijer baalt ervan dat Chinees restaurant De Draak is overvallen. Met partner Wim van der Kroon is hij een actie begonnen om geld in te zamelen voor het gezin dat het restaurant runt.


Kosovo-militairen zamelen geld in om terug te gaan
De oud-militair kreeg in Nederland PTSS vanwege de traumatische ervaringen die hij daar opliep. Het laatste stapje in de therapie is om met eigen ogen bekijken hoe het land er nu aan toe is.


Geldinzameling voor familie omgekomen Erwin Robins
Op internet loopt een doneeractie voor de familie van Erwin Robins. Deze oud-motorcrosser uit Someren kwam zaterdag om het leven bij een verkeersongeval in Zuid-Frankrijk. Hij werd 41 jaar. Robins laat een vrouw en vier kinderen achter.


Wim en Michaela uit Blokzijl hebben dankzij hulp van vrienden en familie weer een nieuwe woonboot
Wim en Michaela Scholten uit Blokzijl verloren bijna al hun spullen toen hun woonboot in augustus zonk. Dankzij hulp van familie, vrienden en een doneeractie wonen ze nu in een nieuwe woonboot.


Het trieste verhaal van Emily, een Kaapverdiaanse transgender
De coming-out van Nikkie de Jager gaf de doorslag voor Betty Soares (39) uit Rotterdam. Ze liep er al vijf jaar mee rond en dacht: ik ga het verhaal van mijn zusje naar buiten brengen. Het verhaal van Emily Soares, die als Melvis was geboren.


Leende zamelt geld in voor restauranteigenaar ‘Luo’ die vastzit in China vanwege coronavirus
Inwoners van Leende trekken de portemonnee om de eigenaren van het Chinese restaurant in hun dorp een hart onder de riem te steken.


Hulp voor moeder verdronken Adonay (11)
Er is een doneeractie gestart om het lichaam van de verdronken Adonay Berhe (11) uit Balk voor de begrafenis te repatriëren naar Eritrea.


Hoe Nick en Anouk uit verdriet iets moois kregen
De 27-jarige Anouk Rikhof overwon maandagavond haar schroom en plaatste een bericht op Facebook, met een linkje naar doneeractie.nl, een website waar je geld kunt overmaken voor een (goed) doel. Al binnen een paar minuten kwamen de eerste giften binnen.


Pam (17) heeft al haar hoop gevestigd op een hulphond: ‘Ik wil echt leven, niet overleven’
De Boskoopse Pam Verweij (17) is een doneeractie gestart. Ze wil geld ophalen voor een psychosociale hulphond. Pam heeft anorexia en autisme en ziet de hond vooralsnog als laatste redmiddel. Haar familie steunt haar initiatief.


Inzamelingsactie voor uitvaart Max Meijer: 'Hij dacht nog niet na over zijn afscheid'
Zus Amy van de overleden Max Meijer uit Ossendrecht is een inzamelingsactie gestart om zijn uitvaart te bekostigen. Max zelf woonde pas net op zichzelf en had nog geen uitvaartverzekering.


Eerst zou sergeant Marnix (31) zeker doodgaan, maar nu is er weer hoop
Eerst zou Marnix, een fitte, sterke voormalig legersergeant, doodgaan aan een hersentumor. De artsen waren er vrij zeker van. Maar toen stuitte de Arnhemse jonge vader op een experimenteel, peperduur medicijn in Amerika. En ineens voelt hij het weer: hoop


INZAMELINGSACTIE TOT 'INZOOMEN, EN GAAN': DE BOSBRANDEN DOWN UNDER
Eveline zamelt geld in. Haar inzamelingsactie ‘Nederland helpt Australië’ dat ze startte op doneeractie.nl, heeft de 5000 Australische dollars al aangetikt (ruim 3000 euro) en bestaat uit donaties van 5 tot 100 euro


RUIM 9000 EURO OPGEHAALD VOOR SLACHTOFFERS FLATBRAND ARNHEM
Bijna vijfhonderd mensen hebben geld gedoneerd voor de slachtoffers van de flatbrand in Arnhem. Daardoor staat maandag ruim 9000 euro op de teller. En het bedrag loopt nog steeds op.


Doneeractie: Help MS-patiënt Denise Keizer een rolstoelauto kopen
Ze houdt een inzamelingsactie via doneeractie.nl. ''Ik vind het niet leuk om geld te vragen, maar het moet''.


Dierenambulance De Waadhoeke in actie voor dieren in Australië
Dierenambulance De Waadhoeke wil geld inzamelen om de dieren in Australië te helpen. Margreet Bijman van de dierenambulance legt uit waarom: "Die dieren kunnen geen kant op daar. Wij willen iets doen. Al die filmpjes zijn zo pijnlijk om te zien."


Doneeractie gestart voor slachtoffers van flatbrand in Arnhem
Vrienden zijn een doneeractie gestart voor moeder Kim (38) en dochter Romy (8), die zwaargewond raakten bij de flatbrand tijdens nieuwjaarsnacht in Arnhem. De 39-jarige vader en het vierjarige zoontje van het gezin kwamen om bij de brand.


1 2 3 4 5  ...