In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Zeeuwse zamelt geld in voor Korrewegslachtoffer Sidney
Sidney, die slachtoffer werd van de Korrewegschutter, maakte onlangs diepe indruk. Zo ook bij Jasmijn Honkoop uit het Zeeuwse Ellewoutsdijk. Zij startte een inzamelingsactie.

Moeder jongste Q-koortspatiëntje van Nederland zet crowdfundactie op voor onderzoek
Angela van der Pluijm, moeder van het jongste Q-koortspatiëntje van Nederland, is samen met anderen een crowdfundactie gestart voor meerjarenonderzoek naar kinderen met de ziekte.

Kinderen van man die omkwam bij gasexplosie Woensdrecht starten doneeractie
De kinderen van de man die afgelopen vrijdag om het leven kwam bij een gasexplosie aan de Keizerstraat in Putte, in de Noord-Brabantse gemeente Woensdrecht, zijn een doneeractie gestart voor hun moeder. De teller staat inmiddels al op ruim 7.000 euro.

Crowdfunding voor huur Haarlemse (30) na plotselinge dood vriend
Vrienden van de 30-jarige Lisette uit Haarlem zijn een crowdfundingactie gestart waarmee voldoende geld moet worden opgehaald om haar huur voor het komende jaar te betalen.

Donaties stromen binnen voor ongeneeslijk zieke kapster Merel
De doneeractie voor de ongeneeslijk zieke kapster Merel van Asselt uit Tilburg loopt als een malle. In sneltreinvaart loopt de teller richting het streefbedrag van 40.000 euro. Wat hartverwarmend om te zien hoeveel Brabanders er al iets gedoneerd hebben.

Jeanne van den Reek uit Helmond wandelt om aandacht te krijgen voor vaginale kanker
Jeanne van den Reek overleefde vulvakanker. Nu gaat de Helmondse wandelen om geld maar vooral aandacht te vragen voor de zeldzame ziekte.

Groningse Sandra kreeg een plechtige uitvaart, dankzij haar collega
Een doneeractie om de begrafenis van haar overleden collega Sandra Johnson te bekostigen, leverde binnen enkele dagen bijna 12.000 euro op.

Al kwart miljoen binnen voor slachtoffers Oss
De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss heeft tot nu toe ruim een kwart miljoen euro euro opgebracht. Het streven was 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag werd al in één dag gehaald.

Crowdfunding slachtoffers spoordrama Oss haalt héél snel veel geld op
Een doneeractie voor de nabestaanden en slachtoffers van het spoordrama in Oss heeft vrijdagmiddag, op moment van schrijven, al bijna 50.000 euro opgeleverd en de donatie blijven binnenstromen.

Crowdfundactie gestart om vernield grafje van kleuter Luna te herstellen
Met behulp van een crowdfundactie moet er 750 euro worden opgehaald om het vernielde grafje van Luna te herstellen. De familie krijgt al veel steun uit de omgeving. "Dat doet ons onwijs goed."

Veel steun voor eigenaren afgebrand restaurant Abel
Het echtpaar verloor vanochtend vroeg hun restaurant in Poortugaal door een felle brand. Van restaurant Abel is niets meer over en ook hun naastgelegen woning is verwoest. Priscilla Dierckx is een doneeractie begonnen voor de getroffen ondernemers.

Zaankanters maken monsterrit door Europa voor neonatologie VUMC
De Zaankanters hopen met hun tour geld op te halen voor de afdeling Neonatologie van het VU Medisch Centrum.

Lelystedelingen starten doneeractie voor slachtoffers aardbeving Lombok
Wat voor Geert en Anoek uit Lelystad een heerlijke vakantie moest worden eindigde in een ware nachtmerrie. Zij verbleven op het Indonesische eilandje Gili Air toen het naastgelegen Lombok op 5 augustus getroffen werd door en zware aardbeving.

Doodzieke Elisah uit Heiloo start crowdfunding voor behandeling: ''Het is mijn laatste strohalm''
Voor de 34-jarige Elisah is het leven, sinds ze aan een neurologische multisysteemziekte lijdt, niet veel meer aan. Haar laatste hoop is een stamcellenbehandeling in Duitsland die 35 duizend euro kost. Daarom is ze een crowdfundingsactie gestart.

Inzamelactie voor ernstig zieke 11-jarige Fithri: "Een rolstoelbus kan zo veel betekenen"
De 11-jarige Fithri is geboren met een extreem zeldzame genmutatie. Hierdoor is ze meervoudig gehandicapt en is haar levensverwachting laag. Om het gezin een hart onder de riem te steken zijn vrienden Stefan en Aleida een inzamelactie begonnen.

Mathijs en José uit Borne halen geld op voor zeldzame longziekte die hun kinderen het leven kostte
Oud-Bornenaren Mathijs en José maken zich met een doneeractie sterk voor meer onderzoek naar de zeldzame longziekte long immuun deficiëntie chromosoom breuk syndroom (LIC-syndroom).

Inzamelingsactie voor hondje en spullen van Shannon
De vrienden van Shannon Mak, die werd doodgestoken op Malta, zijn een inzamelingsactie gestart om het hondje van het 30-jarige slachtoffer en haar persoonlijke spullen naar Nederland te krijgen. Dat laat een woordvoerder van de familie weten aan NH Nieuws

'Toen ik ging bevallen schreeuwde ik nog naar de artsen waarom ze niet huilde'
Op maandag 24 september wordt er een goede doelenactie gehouden voor Make a Memory, waar Michel en Joyce ook aan meedoen. Met het geld dat wordt opgehaald kunnen de kosten voor afdrukken en verzenden van de foto’s worden gedekt.

Venlose start doneeractie voor slachtoffers aardbeving Lombok
De Venlose Dauja van Dalen is maandagmorgen vanuit Indonesië een doneeractie gestart voor de slachtoffers die getroffen zijn door de twee aardbevingen op Lombok.

Doneeractie voor afgebrand cafetaria in Colijnsplaat
Met een doneeractie wil de 30-jarige Sjoerd Dekker uit Goes zijn broer en schoonzus uit de brand helpen. Letterlijk, want een brand in cafetaria-eethuis De Linde in Colijnsplaat dupeerde Ferdy Dekker en Daphne Traas.

1 2 3 4 5  ...