In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Ouders overleden Tim (16) waarschuwen voor ‘choking game'
Een jaar na de dood van hun 16-jarige zoon Tim hebben Geert en Anita Reynders uit Arkel een duidelijke boodschap: laat je als ouders informeren en verdiep je in de gevaren van’ online challenges’.

Freddie wil geen beenhaar meer op zijn hoofd
Debby Helmond uit Tiel is een doneeractie gestart voor haar buurjongen Freddie Jansen (28). Met het geld moet een haartransplantatie bekostigd worden.

Oud-Beijerlandse Mirjam de Ruiter blijft knokken voor diabeteshond
Oud-Beijerland Mirjam de Ruiter uit Oud-Beijerland waagt een tweede poging met haar crowdfunding actie voor een eigen diabeteshulphond.

Brabander Bas (22) heeft ziekte van Lyme, leven met kortsluiting in je hoofd
Steeds meer Nederlanders krijgen de ziekte van Lyme blijkt uit de jongste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorig jaar kwamen er 27.000 nieuwe patiënten bij, twee duizend meer dan in 2014.

Beroofde mevrouw Rampersad krijgt hulp van ontroerde Amsterdammer
Er is een inzamelingsactie gestart voor een nieuwe Canta voor mevrouw Rampersad uit de Marnixstraat. Haar oude Canta werd dit weekend gestolen.

‘Horrorverbouwing’ jaagt Wijks gezin met drie kinderen huis uit
Het draaide uit op een horrorverbouwing. Die weinig heel heeft gelaten van het droomhuis dat Erik en Petra van der Vlugt uit Wijk bij Duurstede voor ogen stond.

Kim Oost zet doneeractie op poten voor dochtertje Noali
Emmen - Kim Oost uit Emmen is een doneeractie gestart voor haar gehandicapte dochtertje Noali (3). Ze willen hiermee een rolstoelbus aanschaffen. Het doel is 25.000 euro. Na een paar dagen staat de teller al bijna op 5000 euro.

Droom van Bas en Esther uit Enschede gaat in vlammen op
Na bijna drie jaar volop verbouwen had het tweetal de wagen omgetoverd tot een mobiel huis, maar een week voordat de klus klaar was declasseerde een brand hun droomvoertuig tot een hoopje schroot. Via een geldinzamelingsactie proberen ze het nu opnieuw.

Crowdfundingsactie voor gerechtigheid voor Gillyon Emanuels
HILVERSUM - Nu het Openbaar Ministerie onderneemster Gillyon Emanuels gaat vervolgen voor mishandeling is buurtbewoner Patrick Weening een crowdfundingsactie gestart.

Doneeractie voor nieuwe bus stichting Spoetnik
VLAARDINGEN - In de nacht van 16 op 17 maart is de bus van stichting Spoetnik door vandalen verwoest door brand .

'Charly vindt pas rust als hij weet dat wij het zonder hem redden'
"Help erg zieke Charly om zijn moeder en gezin rustig achter te kunnen laten", staat bij een actie op de website doneeractie.nl. Het is een initiatief van Carla de Vroe, de vrouw van de 41-jarige Charly Kalif om geld in te zamelen.

Moeder van 12-jarig autistisch jongetje vraagt om hulp
Wij kregen vanochtend een hulpkreet in onze mailbox. Hellen van Londen-Lenting schreef: ‘Ik heb een hele grote vraag’. Onze nieuwsgierigheid werd meteen gewekt en lazen verder.

Doneeractie en vragen aan burgemeester Berends over op straat gezet Apeldoorns gezin
Op de site doneeractie.nl is een inzamelingsactie opgezet voor het Apeldoornse gezin dat gisterochtend op straat is komen te staan.

Ouders zetten zich in voor vervanging afgebrande zorgboerderij De Locatie
VLIJMEN - Bewoners van Vlijmen werden dinsdag opgeschrikt door de felle brand bij Zorgboerderij De Locatie. De keet die al jaren daar stond ging compleet in vlammen op.

Je eigen kind, in de buik van een andere vrouw
Hoogtechnologisch draagmoederschap Het aanstaande kind van Kim en Paul Zoontjens is bevrucht in vitro en daarna bij een draagmoeder geplaatst. „We willen haar zien als een soort veredelde tante.”

Leerlingen nemen op indrukwekkende wijze afscheid van doodzieke lerares
Toen (oud-)leerlingen van het Alfrink en het Oranje Nassau College in Zoetermeer hoorden dat hun docente economie Renate van Haasteren (43) niet lang meer te leven heeft, kwamen ze in actie.

Inzamelingsactie gestart voor eigenaar verwoeste bloemenkiosk
Haarlemmers zijn een inzamelingsactie gestart voor de eigenaar van een verwoeste bloemenkiosk aan het Emmaplein.

'Miljoenen' nodig voor behandeling ernstig zieke Alexander (2) en lotgenoten
DIEMEN - De ouders van de ernstig zieke Alexander spannen zich tot het uiterste in om een behandeling voor hun 2-jarige zoontje te kunnen realiseren.

Vele duizenden euro's gedoneerd voor uitvaart 12-jarige Duncan uit Dinteloord
DINTELOORD - Ze wilden hun zoon het mooiste afscheid geven. De 12-jarige Duncan van der Goot uit Dinteloord overleed eind november aan een zeldzame vorm van kanker.

Inzamelingsactie voor nieuwe bus dierenambulance geslaagd
MIJDRECHT - De bus van de dierenambulance De Ronde Venen en Amstelland ging nog geen twee dagen geleden in vlammen op en nu al is er genoeg geld gedoneerd voor een nieuwe bus.

1 2 3 4 5