In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Hilversumse brandweer heeft weer een opknappertje: inzamelactie voor restauratie van DAF Autoladder uit 1962
De Hilversumse brandweer heeft een bijna zestig jaar oude DAF Autoladder uit 1962 aangeschaft als restauratieproject. Het opknappertje heeft ooit gedaan in Hilversum en stond de laatste jaren in een museum.

Hartverwarmend: de Utrechtse Anne verraste 3600 volstrekt onbekenden met lieve kaartjes
Wil je meer lezen over Happy Little moment of bijdragen aan het project? Op haar website en doneeractie kan je meer lezen.

Agente met PTSS vraagt geld voor opleiden hulphond: "Bang dat ik anders in diep gat val"
Na 26 jaar dienst kan ze haar werk als politieagent niet meer volhouden omdat ze PTSS heeft. Ze wil graag een hulphond. Om die op te leiden is veel geld nodig en daarom is ze een doneeractie gestart.

Souf zamelt geld in voor ziekte: ’Voor mij is het te laat’
Voor Soufiane is het te laat, maar hij wil dolgraag het verschil maken voor een ander. De 20-jarige Bredanaar verwezenlijkt zijn droom: geld inzamelen voor onderzoek naar de erfelijke zenuwaandoening SCA Type 2. De teller gaat al richting de 15.000 euro.

Vlaardingen in actie voor Palladion
De actie 'Help restaurant Palladion uit de brand' loopt als een trein, binnen 24 uur is al meer dan € 2.500,- gedoneerd.

Rijschoolhouder uit Limburg begint inzamelingsactie voor hoger beroep eenbenige Karel uit Albergen
Om dat hoger beroep te betalen, is een rijschoolhouder in het Limburgse Tegelen een crowdfundingsactie begonnen.

Ruim 2300 euro voor in as gelegd Vlaardings truckerscafé The Pittstop
Een inzamelingsactie voor truckerscafé The Pittstop, dat gisteren tijdens de brand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen in de as is gelegd, heeft in enkele uren tijd al ruim 2300 euro opgebracht.

Doneeractie DOESSOUF vandaag van start gegaan
Albert Heijn en specifiek vmbo-school De Rotonde slaan de handen ineen om de doelen van Souf te verwezenlijken. Hij wil dolgraag geld ophalen voor onderzoek naar zijn ziekte: SCA-Type 2.

Woning aan Spuiweg raakt zwaar beschadigd bij grote brand
Voor de getroffen familie is inmiddels een online doneeractie gestart.

Doneeractie voor noodoperatie kat Toon slaagt binnen een dag
Bijna 1200 euro was er nodig voor een operatie aan de achterpoot van kat Toon. Zijn staart moet hij al missen en als zijn poot niet snel behandeling kreeg was ook die in gevaar.

Doneeractie voor toko aan de Nieuwstraat in Schagen die zaterdag in de brand stond; eigenaren waren niet verzekerd
Er is een doneeractie gestart voor de toko aan de Nieuwstraat in Schagen die vorige week zaterdag in rook opging.

ANNE VERSPREIDT ZELFGEMAAKTE KAARTJES IN DE TREIN
Kaartjes van nog geen vijf bij acht centimeter met daarop een bemoedigend tekstje. Anne (28) maakt er tientallen per week, om ze vervolgens achter te laten op openbare plekken. „Het is mijn passie om zo de liefde te verspreiden. Het maakt mensen blij.”

Zieke vader kan niet meer met dochter (18) naar VS, buurt haalt Amerika naar Purmerend
Voor Bowina wordt nog geld ingezameld. De buren willen haar graag geld geven om haar rijbewijs te halen. Ook hopen ze Bowina een financieel duwtje in de rug te geven.

Inzamelingsactie na autobrand: 'Douwe is zijn hele hebben en houwen kwijt'
Voor Douwe de Wilde was maandag 13 mei een gitzwarte dag. Zijn busje met werkspullen ging in vlammen op. Vrienden hebben en actie op touw gezet om hem weer op weg te helpen.

Kinderboerderij De Bossche Hoeve wil zelf energie opwekken
Kinderboerderij en groene ontmoetingsplek De Bossche Hoeve in wijk de Kruiskamp wil af van de hoge energierekening en wil zelf stroom op gaan wekken. Om onder meer zonnepanelen te kunnen plaatsen, is nu een inzamelingsactie gestart.

Actie weggepeste viswinkel goed op stoom
De geldinzamelingsactie voor The Seafood Shop die door de gemeente Amsterdam wordt weggepest heeft al 15.000 euro opgeleverd. Dat is de helft van het bedrag dat de viswinkel naar schatting nodig heeft om te procederen tegen het besluit van de gemeente.

Help Kirsten en doneer voor een rolstoelbus
Na een jarenlange zoektocht kreeg ze vorig jaar de diagnose H-eds (Hypermobiele variant van het Ehlers Danlos Syndroom). Via donaties probeert ze geld bijeen te brengen voor een rolstoelbus.

Maarten (44) vecht tegen steeds groter wordende tumor: ‘Dit is mijn laatste redmiddel’
Aangezien het om verschillende behandelingen gaat in een periode van 1,5 jaar heeft Maarten geld nodig. Veel geld. Door middel van een crowdfundingscampagne hoopt hij 60.000 euro op te halen.

Daniëlle doet er alles aan om kinderen terug te krijgen
Daniëlle uit Oud-Beijerland belandt in een nachtmerrie als haar relatie op de klippen loopt en haar ex hun dochters meeneemt naar Turkije. Deze slechte film duurt nu al twee jaar en Daniëlle is inmiddels ten einde raad en is nu een doneeractie gestart.

Pippi-actie bijna klaar met ruim 36.000 euro op de teller
Fans van jeugdhelden Pippi, Tommie en Annika haalden de afgelopen maanden geld op voor de drie sterspelers van de wereldberoemde hitserie. De Nederlandse crowdfundingsactie loopt vanavond ten einde, maar doneren kan nog.

1 2 3 4 5  ...