In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Veel steun voor eigenaren afgebrand restaurant Abel
Het echtpaar verloor vanochtend vroeg hun restaurant in Poortugaal door een felle brand. Van restaurant Abel is niets meer over en ook hun naastgelegen woning is verwoest. Priscilla Dierckx is een doneeractie begonnen voor de getroffen ondernemers.

Zaankanters maken monsterrit door Europa voor neonatologie VUMC
De Zaankanters hopen met hun tour geld op te halen voor de afdeling Neonatologie van het VU Medisch Centrum.

Lelystedelingen starten doneeractie voor slachtoffers aardbeving Lombok
Wat voor Geert en Anoek uit Lelystad een heerlijke vakantie moest worden eindigde in een ware nachtmerrie. Zij verbleven op het Indonesische eilandje Gili Air toen het naastgelegen Lombok op 5 augustus getroffen werd door en zware aardbeving.

Doodzieke Elisah uit Heiloo start crowdfunding voor behandeling: ''Het is mijn laatste strohalm''
Voor de 34-jarige Elisah is het leven, sinds ze aan een neurologische multisysteemziekte lijdt, niet veel meer aan. Haar laatste hoop is een stamcellenbehandeling in Duitsland die 35 duizend euro kost. Daarom is ze een crowdfundingsactie gestart.

Inzamelactie voor ernstig zieke 11-jarige Fithri: "Een rolstoelbus kan zo veel betekenen"
De 11-jarige Fithri is geboren met een extreem zeldzame genmutatie. Hierdoor is ze meervoudig gehandicapt en is haar levensverwachting laag. Om het gezin een hart onder de riem te steken zijn vrienden Stefan en Aleida een inzamelactie begonnen.

Mathijs en José uit Borne halen geld op voor zeldzame longziekte die hun kinderen het leven kostte
Oud-Bornenaren Mathijs en José maken zich met een doneeractie sterk voor meer onderzoek naar de zeldzame longziekte long immuun deficiëntie chromosoom breuk syndroom (LIC-syndroom).

Inzamelingsactie voor hondje en spullen van Shannon
De vrienden van Shannon Mak, die werd doodgestoken op Malta, zijn een inzamelingsactie gestart om het hondje van het 30-jarige slachtoffer en haar persoonlijke spullen naar Nederland te krijgen. Dat laat een woordvoerder van de familie weten aan NH Nieuws

'Toen ik ging bevallen schreeuwde ik nog naar de artsen waarom ze niet huilde'
Op maandag 24 september wordt er een goede doelenactie gehouden voor Make a Memory, waar Michel en Joyce ook aan meedoen. Met het geld dat wordt opgehaald kunnen de kosten voor afdrukken en verzenden van de foto’s worden gedekt.

Venlose start doneeractie voor slachtoffers aardbeving Lombok
De Venlose Dauja van Dalen is maandagmorgen vanuit Indonesië een doneeractie gestart voor de slachtoffers die getroffen zijn door de twee aardbevingen op Lombok.

Doneeractie voor afgebrand cafetaria in Colijnsplaat
Met een doneeractie wil de 30-jarige Sjoerd Dekker uit Goes zijn broer en schoonzus uit de brand helpen. Letterlijk, want een brand in cafetaria-eethuis De Linde in Colijnsplaat dupeerde Ferdy Dekker en Daphne Traas.

Baasje zieke hond in zak en as: geen geld voor operatie
De Capelse Inge Iedema (53) zit in zak en as. Haar hond Zuri heeft dringend een operatie nodig aan zijn knie, maar daar heeft ze simpelweg het geld niet voor. ,,Het is mijn kindje." Haar buren zijn een crowdfundingsactie gestart.

Het regent donaties voor immuuntherapie zieke Wendy (40)
Wendy Wagenaar (40) uit Eelderwolde kreeg onlangs te horen dat de eierstokkanker bij haar terug is. Een 125.000 euro kostende behandeling in Duitsland kan helpen. Via crowdfunding heeft ze dat bedrag bijna binnen.

Wendy zoekt geld voor immuuntherapie in Duitsland
Een doneeractie voor immuuntherapie in Duitsland. Wendy Wagenaar, oorspronkelijk afkomstig uit Drachten, is die begonnen omdat ze eierstokkanker heeft en in Nederland niet de behandeling kan krijgen die ze graag wil hebben, de zogenaamde immuuntherapie.

Inzameling voor afgebrande kinderboerderij loopt storm
“Het is hartverwarmend dat er zo met ons wordt meegeleefd”, dat zegt Lotte Vermeulen, beheerder van de kinderboerderij in Warmond die afgelopen weekend afbrandde.

Zieke Anton Hylkema haalt geld op voor Ikazia-ziekenhuis: 'Het gaat als een jekko'
Anton Hylkema, bestuurslid technische zaken en teammanager van Spartaan '20, heeft te horen gekregen dat hij uitgezaaide kanker heeft. Omdat hij zo goed behandeld is in het Ikazia-ziekenhuis, wil hij zijn laatste maanden besteden om geld op te halen voor

ANNEMIEKE ZAMELT GELD IN VOOR ROLSTOELBUS VOOR DOCHTER EMMA (3) MET EPILEPSIE
De driejarige Emma uit Emmen heeft ernstige epilepsie. Haar moeder Annemieke Peters-Mulder (34) probeert samen met haar man 30.000 euro in te zamelen om een rolstoelbus te kopen.

Meer dan busje en beetje gereedschap heeft Warja's vader niet meer na verwoestende brand in Kampen
Een hoop verwrongen staal. Meer is er niet over van Fenix, het interieurafbouwbedrijfje van Serge Zakryevski uit Kampen. Om de zaak, zoals de gelijknamige vogel, te laten herrijzen uit de as, start dochter Warja Tolstoj een doneeractie.

Succesvolle inzamelactie voor schaapsherder
De inzamelactie van Gino Bosch uit Almere voor de schaaps- en geitenherder in de Waterwijk leverde in een dag tijd al de gewenste duizend euro op.

Doneeractie op gang na inbraak in tienercentrum Alphen
Tienercentrum MAX in Alphen is zwaar gedupeerd door de diefstal van de complete geluidsinstallatie. Eén van de huurders heeft een doneeractie opgezet om het jeugdcentrum uit de brand te helpen.

Hulp stroomt toe na diefstal aangepaste fiets Teun (8)
Het emotionele bericht over de gestolen fiets van een jongetje met een spierziekte uit Maarssen leidt tot massale steunbetuigingen. Een doneeractie heeft duizenden euro’s opgeleverd en een fietsenmaker wil een nieuw exemplaar maken.

1 2 3 4 5  ...