In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Inzamelingsactie levert mishandelde Tukkertje Lorenzo 10.000 euro op: ‘Hij zou er zangles van kunnen nemen’
De nieuwe auto voor zanger Tukkertje Lorenzo en zijn stiefvader is zo goed als binnen. De inzamelingsactie van presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos van YouTube-show Roddelpraat leverde 10.000 euro op.


Baby Yara overleed na overdosis GHB: 'Mijn hele wereld draaide om'
Alle juridische kosten, de overplaatsing en een andere grafsteen kan hij betalen met een doneeractie, die is opgezet door Dyons zus en de tante van Yara. Ze hebben ruim 20.000 euro opgehaald.


School schiet gezin overleden klusjesman Thijs (38) te hulp om lening huis af te betalen: “Hier zijn geen woorden voor”
Net een maand geleden liet Thijs Vanormelingen (38) uit Ieper heel plots het leven. De steinerschool Koningsdale, waar zijn zoon Noah tot recent nog school liep, zet nu een crowdfunding op om het gezin van Thijs financieel te helpen.


Tijger werd beschoten met een luchtbuks en overleeft het misschien niet
De zorgkosten lopen ook flink op en Tijger moet nog wel een tijdje in het dierenziekenhuis blijven. En de medicatie kost ook wat. Dus het gaat echt om een flinke som geld." Er is een doneeractie gestart, waarmee inmiddels ruim duizend euro is opgehaald.


Inzamelacties na brand kantine SCP leveren al 50.000 euro op: ‘Fantastisch hoe iedereen te hulp schiet’
Die inzamelactie op doneeractie.nl heeft al 30.000 euro opgeleverd, bij elkaar gebracht door ruim vijfhonderd mensen. Dankzij een gift van een regionaal bedrijf dat anoniem wil blijven staat de teller inmiddels op 50.000 euro.


Mama en zus starten inzamelactie: “Glenn zit gevangen in zijn lichaam, maar wil vooruit”
Pascale en Jill Simons hebben een inzamelactie opgestart voor hun respectieve zoon en broer Glenn. De 23-jarige jongeman heeft nood aan robottherapie en een aangepast voertuig om hem met zijn rolstoel te kunnen vervoeren.


Chantal (41) is ernstig ziek en een behandeling van 50.000 euro is haar laatste strohalm: ‘Ik wil gewoon mijn leven terug’
Het stel start een doneeractie om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. ,,De reacties zijn hartverwarmend”, vertelt Chantal. ,,Dat had ik echt niet verwacht.”


Dennis Schouten en Jan Roos in actie voor mishandelde Tukkertje Lorenzo: ‘Ze kunnen echt niet zonder auto’
Dennis Schouten en Jan Roos zijn via hun YouTube-show Roddelpraat een grote inzamelactie begonnen voor de in elkaar geslagen Tukkertje Lorenzo Lubbers. Met het geld willen ze een nieuwe auto voor de familie kopen.


Brandweermannen geven uit brandend huis geredde hondjes hartmassage met hun vingers: ‘Waren heel kleine diertjes’
Een korte felle brand legde zaterdagmorgen iets over vijven de woonkamer van een rijtjeshuis aan de Doctor Kuyperstraat in de as. Van de dertien hondjes overleefden vier de brand niet. Voor de slachtoffers van de brand is een doneeractie opgezet.


In korte tijd al tien mille gedoneerd voor door brand getroffen voetbalclub: ‘Dat is geweldig’
In korte tijd is er al tienduizend euro opgehaald voor de zwaar getroffen voetbalclub SCP uit Puiflijk. Een brand zaterdagochtend vroeg verwoestte de kantine en de bestuurskamer op het sportcomplex.


Bijna een ton opgehaald voor familie Van der Wal
De doneeractie voor de familie Van der Wal, heeft bijna een ton opgebracht. Zaterdagmiddag kregen ze de cheque voor 96.690 euro overhandigd. Vorige maand raakte de familie Van der Wal hun houthandel en woonhuis kwijt bij een grote brand.


Doneeractie voor Indiase zusjes die door corona wees zijn
Steffan Boer uit Stadskanaal is een doneeractie begonnen om zijn twee Indiase schoonzussen Charu (20) en Ashima (25) van New Delhi naar Nederland te halen. Vorige maand overleden hun ouders aan de gevolgen van het coronavirus.


Jan Koopmans laatste wens werd vervuld: ‘Dit was zo bijzonder, we vergeten het nooit meer’
“Mijn vader wil heel graag een familiegraf voor hem en mijn moeder. Dat is alleen erg duur. Mijn broer en ik doen ons best, maar we weten niet of het gaat lukken.” Om deze wens te realiseren start de familie een doneeractie.


Prins 2010 Chris Boone (39) start crowdfunding voor standbeeld Keizer Kamiel
Prins Carnaval 2010 Chris Boone (39) is een crowdfundingsactie gestart om een standbeeld voor de op 3 juni overleden caranavalskeizer Kamiel Sergant (86) te bekostigen.


Doneeractie gestart voor ondernemers die alles verloren bij brand in Lekkerkerk
Met tranen in hun ogen moesten ondernemers zondag in Lekkerkerk toezien hoe het bedrijfspand met hun spullen erin in vlammen opging. Om de gedupeerden een hart onder de riem te steken, is er nu een doneeractie gestart.


Borgerhouts koppel haalt al ruim 115.000 euro op voor Harry en Jerina van ‘Huis Gemaakt’: “Ze zijn zo puur”
Borgerhoutenaars Dorien De Loore en Marnik De Clercq startten een crowdfunding waarvan de teller na amper vijf dagen al op meer dan 115.000 euro staat.


Ook crowdfunding opgestart voor andere ‘Huis Gemaakt’-verliezers Kenny & Amber
Vlaanderen springt in de bres voor de verliezende ‘Huis Gemaakt’-finalisten. Nadat er voor Harry (26) & Jerina (29) al een succesvolle crowdfunding werd gelanceerd, zijn er ook voor het andere koppel Kenny (24) & Amber (21) inzamelingsacties opgestart.


Wierdense Monique redt kindje (2) op Sint-Maarten en zus Charlotte helpt mee
Met hart en ziel ontfermt de Wierdense Monique Scholten (37) zich over een klein meisje dat illegaal op Sint-Maarten woont. Maar Monique redt het niet alleen. De hulp komt van zus Charlotte (34). Zij zette een crowdfundingactie op voor het meisje.


Regio doneert massaal voor slachtoffers brand Noardburgum
Vanwege de grote brand die de bedrijfshal en de woning van familie Van der Wal in Noardburgum in as legde is een crowdfunding gestart. Er wordt massaal gedoneerd.


Kess (13) kan waarschijnlijk nooit meer lopen: afwijking die slechts bij 1 op de 10 miljoen mensen voorkomt
Als we ooit nog met het gezin op vakantie willen, hebben we een rolstoelbus nodig. Om dit alles te realiseren is er zo‘n 50.000 euro nodig, denkt het gezin. De moeder besloot een doneeractie in het leven te roepen.


1 2 3 4 5  ...