In de media


Inzamelingsacties in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie.nl komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van deze nieuwsartikelen.

Tessa (25) hoopt op behandeling in VS: ‘Ik zit gevangen in mijn eigen lichaam’
Alleen: die behandeling kost 15.000 euro. „Dat geld heb ik niet en het wordt ook niet door zorgverzekeraars vergoed. De resultaten zijn echt geweldig en veel mensen die mij voorgingen, voelen zich weer helemaal als nieuw”, zegt ze.


Do (21) dacht aan euthanasie, maar dankzij haar hulphond Moos heeft ze weer zin in het leven
Omdat ze het zelf niet kan betalen is Do een crowdfunding gestart. Iedereen die een bijdrage stort krijgt een wachtwoord voor een besloten blog die ze bijhoudt over haar ervaringen met Moos en de vorderingen die ze met hem maakt.


Hoera! Zieke hond Moos is gered
De vlag kan uit voor hond Moos. Dankzij een crowdfundactie is de 3-jarige reu gered van een spuitje. Dierenliefhebbers hebben de benodigde 3100 euro ingezameld, waarmee zijn operatie kan worden betaald.


Woonboot van Wim en Michaela uit Blokzijl zinkt tijdens hun vakantie: ‘We zijn alles kwijt’
Hun vakantiegasten hebben zich het lot van de Scholtens aangetrokken en zijn een doneeractie gestart. ,,Van de eerste 1000 euro die gedoneerd zijn, hebben we de resten van de boot kunnen bergen en laten afvoeren", zegt Wim.


Vrienden starten doneeractie voor begrafenis Mark: ‘Hij kon zich niet verzekeren’
Michelle uit Apeldoorn is een opmerkelijke doneeractie begonnen. Ze haalt geld op voor de begrafenis van de door zelfdoding om het leven gekomen Mark. Ze gunt hem een waardige begrafenis. De actie heeft succes, er is al meer dan 7000 euro opgehaald.


Vader vermoord meisje start doneeractie voor vervoer hulphond
De vader van het in 1986 vermoorde meisje Anoeska uit Rotterdam, is een doneeractie begonnen voor een andere auto om zijn hulphond te kunnen vervoeren.


'Volslagen onbekende' start inzamelingsactie voor nieuwe taxi Hilversumse Jolanda
Een voor haar 'volslagen onbekende' is een inzamelingsactie gestart om de Hilversumse chauffeuse Jolanda Baegen aan een nieuwe taxi te helpen. De taxi van Jolanda werd een week geleden gestolen en woensdag total loss teruggevonden.


Doneeractie voor getroffen varkensstalhouder: ‘Levenswerk in vlammen opgegaan’
,,Vreselijk als je je levenswerk in vlammen op ziet gaan.’’ Om die reden is Lisa de Ruiter een doneeractie gestart voor de getroffen familie van de varkensstal aan de Middenpolderweg in?Streefkerk.


Actie voor zieke Kelly (22) uit Breda: speciale bus voor elektrische rolstoel
Haar vrienden startten een actie op om voor Kelly een speciale bus te kopen. Want zonder die bus, kan Kelly bijna nergens heen.


‘Mike wil weer dansen’
De Sneker vriendengroep van Mike Mauris houdt een inzamelingsactie om geld in te zamelen voor een behandeling van het Zika-virus.


Henk start doneeractie voor een toekomst met zijn Marja na zwaar ongeluk in Rijen
Om aanpassingen aan hun huis mogelijk te maken, is Henk nu een doneeractie gestart. Het stel heeft niet de middelen om zelf een verbouwing te financieren.


Roegbainder Trappers in Pekela springen in de bres voor zieke Harm Velt
Als Harm het genoemde bedrag zelf moet ophoesten, heeft hij financiële steun. Hij roept daarom via doneeractie.nl mensen op om geld over te maken.


Doneeractie voor auto hulphond
Om straks zijn hulphond Denzell veilig te vervoeren is de 61-jarige Chiel Grishaver een doneeractie voor een busje of stationwagen begonnen.


Ride Out voor trike-held Willem
Zijn trike-maatjes, die allemaal veel voor goede doelen rijden, springen voor hem in de bres. Ze willen ervoor zorgen dat Willem zo snel mogelijk weer zijn eigen drie wielen heeft. Er is al een online doneeractie gestart.


Nancy (55) heeft hersenschudding die niet meer overgaat: ‘Ben een schim van wie ik was’
De Almelose is vol goede moed over de behandeling. Driekwart van de mensen heeft baat bij behandeling daar. Slecht nieuws is dat Nederlandse ziektekostenverzekeraars de behandeling niet vergoeden.


Ziekenhuisnota van 17.000 euro, na al die kilo's verdriet na overlijden 21-jarige zoon
Anthony Buijs maakte een noodlottige val. Daarna kwam een torenhoge rekening van het ziekenhuis. ,,We hebben nooit onze hand hoeven ophouden.''


Nijmeegs stel zwaargewond bij quad-ongeval in Kroatië: doneer-actie voor ziekenhuiskosten
Tot overmaat van ramp is zij niet verzekerd. Vanuit Nijmegen is een doneer-actie gestart om de slachtoffers te helpen met het betalen van hun zorgkosten van 65.000 euro


Hulpactie voor in Markelo verlamd geraakte motorcrosser
De tijdens de GP van Markelo gecrashte Fransman is blijvend verlamd geraakt en zal de rest van zijn leven in een rolstoel door moeten brengen. Extra rampzalig: de bekende zijspanscrosser wordt binnenkort vader. Er is daarom een inzamelingsactie gestart.


Vrienden zamelen geld in voor zieke hovenier Frits uit Delden
Vrienden van de ernstig zieke hovenier Frits Kroon (64) zijn een inzamelactie begonnen om de Deldenaar en zijn vrouw een steun in de rug te geven.


Hans loopt van Puttershoek naar Duitsland ter ere van overleden vrouw
Zeshonderd kilometer wandelen voor het goede doel. Hans Kooijmans uit Puttershoek gaat vanaf maandag die uitdaging aan. Hij loopt vanuit de Hoeksche Waard naar Aurach in Duitsland, ter ere van zijn overleden vrouw én om geld op te halen voor het MS Fonds.


1 2 3 4 5  ...