In de media

Doneeractie in het nieuws

De crowdfundacties van Doneeractie komen regelmatig in het nieuws. Heeft jouw actie nieuwswaarde? Tip de lokale of landelijke media en wie weet besteden ze ook aandacht aan jouw actie! Media aandacht zorgt voor een groter bereik en kan meer donaties opleveren.

Op deze pagina voegen wij regelmatig nieuwe artikelen toe van doneeracties die in het nieuws zijn geweest.


Doneeractie voor beboete boeren: I give a piek
De agrarische belangenvereniging Agractie is een inzamelingsactie begonnen voor actievoerende collega's die de afgelopen dagen beboet zijn.


Doneeractie voor Mani (30) die leven redt, maar zelf opdraait voor de kosten: ‘Het is een bitterzoet gevoel’
Na zijn heldendaad bleef hij met veel kosten achter, en dus werd vandaag een doneeractie voor hem opgezet.


Jason (3) en Chloë (1) zullen jong overlijden: 'Verjaardagen zijn emotioneel'
"We hopen dat mensen ons nogmaals (vorig jaar kregen ze veel hulp, red.) willen steunen, en zijn daarom een crowdfunding gestart. Hoe sneller we het kunnen bouwen, des te langer kunnen Jason en Chloë ervan genieten."


Motorsportclub Siddeburen start inzamelingsactie na brand
Motorsportclub Siddeburen zamelt geld in om een nieuw clubhuis te bouwen. Het oude clubhuis werd ruim een week geleden verwoest door brand.


Doodzieke Quinten werd bestolen van 75 euro, maar krijgt er duizenden euro's voor terug
In de Zeeman in Vlissingen stond een potje waar mensen geld in konden doen voor de ernstig zieke Quinten (12). Toen het potje werd gestolen, gebeurde er iets moois: mensen uit heel Nederland besloten geld te doneren.


Woedende reacties nadat man geld voor ernstig zieke jongen (12) steelt: 'Gatverdamme, gluiperd’
Werknemers van de Zeeman zijn boos. Gistermiddag werd een collectepot met geld voor een ernstig zieke jongen van hun toonbank gegrist. Op camerabeelden is te zien hoe een man van middelbare leeftijd de winkel insluipt en de pot onder zijn jas steekt.


Duidelijkheid over doodsoorzaak zwanenfamilie Ypenburg volgende week verwacht
De Wulp noemt het 'hartverwarmend' dat een doneeractie om geld in te zamelen voor een gedenkteken inmiddels meer dan duizend euro heeft opgeleverd.


Inzamelingsactie voor 82-jarige vrouw uit Deventer na laffe straatroof
Een inzamelingsactie voor de 82-jarige vrouw uit Deventer die vorig weekend werd overvallen heeft in een dag tijd al bijna 1500 euro opgeleverd. Het geld is bedoeld voor een nieuw gehoorapparaat voor de vrouw, aangezien ze dat van haar tijdens de overval


Waarom Omar uit Elst hulp nodig heeft bij het optillen van een kopje
Iets simpels als een kopje kunnen optillen. Of iets aanwijzen. Voor de 16-jarige Omar Bensiali uit Elst is dat toekomstmuziek. Crowdfunding moet de operatie die dat mogelijk maakt dichterbij brengen.


Een sluier over het geluk van Peter en Esmi: de helft van hun tweeling heeft een zeldzame genetische afwijking
De zorg voor Sep en zusje Ava slokt hen volledig op. Om hun leven en dat van hun kinderen wat te vergemakkelijken, zijn ze een doneeractie begonnen. Met als doel een aangepaste rolstoelbus voor Sep.


Inzameling voor ernstig zieke Quinten uit Oost-Souburg
Buren van de ernstig zieke Quinten zijn een inzameling gestart zodat het gezin zich volledig kan richten op de behandeling. Quinten kreeg de diagnose Ewing-sarcoom, een kwaadaardige bottumor. De behandeling kan wel een jaar in beslag nemen.


Inzamelingsactie na brand: 'Ongelofelijk, word er emotioneel van'
Een inzamelingsactie voor een Almeerder die begin maart werd getroffen door een woningbrand heeft inmiddels ruim 2000 euro opgeleverd. Het huis van Rob* liep veel rook- en waterschade op nadat er bij de buren op zolder brand uitbrak.


Duizenden euro's en tassen vol kleding: buurt schiet te hulp na enorme brand Kamperzeedijk
Een fikse stalbrand heeft een woning in Genemuiden volledig in de as gelegd. De familie Van der Wal, bleef ongedeerd, evenals enkele tientallen koeien die tijdig werden gered. Via een doneeractie zijn al duizenden euro’s voor de gedupeerden opgehaald.


Niels fietst 100 keer de Amerongse Berg op om horeca te steunen: ‘Dan moet je gek zijn, nou dat ben ik
Honderd keer de Amerongse Berg op en af. Dat doet semiprofwielrenner Niels van Ekeren zaterdag om de horeca van Wijk bij Duurstede te steunen.


Crowdfunding voor in Marokko gestrand Texels gezin, al zes weken vast op camping
Texelaars Niekkie Veening en Angela van Kolthoorn zijn een crowdfundingsactie begonnen voor het stel Baukje Draaisma, Jeroen Pott en hun kinderen Yente, Isis en Micha die als gevolg van de coronacrisis in Marokko zijn gestrand.


Buddy Vedder gaat kaal voor het Rode Kruis
Om geld op te halen voor het Rode Kruis zet Buddy Vedder tegen betaling begin volgende maand de tondeuse in zijn lange lokken.


Doneeractie 'bezoekcabines' voor eenzame ouderen in Haarlemse verpleeghuizen
Nu door het rijk besloten is dat de verpleeghuizen nog gesloten blijven, is de Haarlemse Sheila Willemse een doneeractie gestart om zes bezoekcabines te huren.


Binnen paar dagen genoeg geld voor nieuwe driewieler Marcel de Pon in Aalst
De crowdfunding-actie voor een nieuwe driewieler voor de gehandicapte Marcel de Pon uit Aalst is een groot succes. Binnen enkele dagen werd de benodigde 3.000 euro opgehaald waarmee De Pon een nieuwe fiets kan kopen.


Verrassingsconcertje voor zwaar gehandicapte Kyano (10) krijgt bittere nasmaak: 390 euro boete
Op het geluid van het flitsconcert komen een paar buitengewoon opsporingsambtenaar (boa’s) af. Zij zien de spontane actie echter als evenement en de ouders van Kyano krijgen een prent van 4000 euro. Volkszanger Danny is een inzamelingsactie begonnen.


Katten in kattencafé Alkmaar missen de bezoekers: "Dieren zijn bloedchagrijnig"
Vanwege de coronamaatregelen kunnen ook deze mensen niet naar het kattencafé komen. Een van de dagbesteders was zo bang om het kattencafé kwijt te raken door de sluiting, dat ze gelijk een doneeractie is gestart.


1 2 3 4 5  ...