Tentjes voor Ter Apel

Tentjes voor Ter Apel | Geld inzamelen
 
 

Beste donateur,

Zoals je  in de pers hebt kunnen lezen is er (mede door onze actie) veel commotie ontstaan over het buiten slapen in Ter Apel. Ik heb talloze keren met de pers over onze actie gesproken. Alle tentjes zijn ook uitgedeeld en helaas vervolgens heel snel door de gemeente afgepakt. Het is nog onduidelijk wat er nu met de tentjes gaat gebeuren. Wij houden dit in de gaten! Wel is het vanwege de veranderde regelgeving niet meer mogelijk om opnieuw tentjes uit te delen. Omdat dit het doel was van onze actie hebben we gezocht naar een goede bestemming voor het geld dat nog niet is gebruikt. Die bestemming hebben wij gevonden in MiGreat. Dit zijn de mensen die voor de vluchtelingen in Ter Apel hebben gekookt toen er alleen maar patat werd uitgedeeld. Kortom, het zijn mensen van praktische oplossingen voor vluchtelingen die in nood verkeren. Ik denk dat dit goed aansluit bij het doel van Tentjes voor Ter Apel. We gaan nu deze actie sluiten. Mocht er nog geld worden ontvangen voor het onrechtmatige innemen van de tentjes dan zullen wij dat eveneens aan MiGreat doneren.

Nogmaals heel erg bedankt voor je donatie! Je hebt ervoor gezorgd dat er veel aandacht is gegenereerd voor de verschrikkelijke situatie in Ter Apel. Ik hoop dat deze nu snel wordt opgelost en dat wij dit nooit meer hoeven mee te maken.

Willem Straat

Willem Straat
28-07-2022

Vanaf vandaag is is de actie gesloten. Fantastisch dat jullie allemaal zo spontaan geld hebben gedoneerd. Namens de vluchtelingen ontzettend bedankt hiervoor! Zoals jullie weten waren de eerste tenten al gekocht.  Deze zijn onmiddellijk inzetbaar. Ik blijf de opvang goed volgen en ik houd jullie op deze pagina op de hoogte wat ik, namens jullie, met jullie gift heb gedaan. Uit de berichten over de politiek en de organisaties kun je wel opmaken dat de opvang helaas nog lang niet goed geregeld is. Ook slapen er iedere nacht nog mensen in de wachtkamers van de IND. Zoals gezegd: je hoort van mij!

Willem Straat


Willem Straat
27-07-2022

Op donderdag 21 juli stonden wij klaar om onze tentjes te gaan uitdelen. Juist die middag bleek dat er voor alle vluchtelingen een (crisis?) opvangplek gevonden was. Natuurlijk zijn wij hier heel blij mee! Wij houden de gebeurtenissen in Ter Apel nauwlettend in de gaten! Vooral ook omdat de verwachting bestaat dat dit wel de stilte voor de storm zou kunnen zijn. Ik hou jullie op de hoogte over wat er met jullie gulle gaven gebeurt!

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/942453/met-crowdfunding-gekochte-tentjes-zijn-nog-niet-nodig-in-ter-apel-update


402 donaties
€ 12.500,00
Doel: € 12.500,00
100%

Deze actie is gesloten.