Tentjes voor Ter Apel

Tentjes voor Ter Apel | Geld inzamelen
 
 

We hebben ons eerste doel bereikt! Heel erg bedankt allemaal. Jullie zijn toppers!

We gaan nu nog wel even door voor eenzelfde aantal matjes of meer tentjes...

Bijna iedere dag zien wij foto's van vluchtelingen die zich in Ter Apel melden voor bescherming. Om allerlei redenen is er voor een behoorlijk aantal van hen geen opvang, maar moeten zij buiten slapen. Ik  ben een gewone burger en ondernemer en ik vind dat dit geen menswaardige behandeling is. Ik wil daar verandering in brengen. Daarom ga ik pop-up tentjes schenken aan zoveel mogelijk vluchtelingen in Ter Apel. Daardoor krijgen zij in ieder geval wat privacy en zijn zij beschermd tegen weersinvloeden.

Ik doe dit niet vanuit een politieke organisatie. Ik hou mij niet bezig met de oorzaken van de huidige situatie. Ik wil alleen iets doen aan de beschamende wijze waarop deze vluchtelingen buiten op het gras in Ter Apel moeten slapen. Ik hoop dat jij mij daarbij wilt helpen en een bijdrage wilt leveren, zodat zo snel mogelijk tentjes kunnen worden uitgedeeld. Namens de vluchtelingen wil je heel erg bedanken!

Mocht er meer geld binnenkomen dan waar ik naar streef, dan ga ik dat geld gebruiken voor het aanschaffen van slaapmatjes.

Willem Straat
28-07-2022

Vanaf vandaag is is de actie gesloten. Fantastisch dat jullie allemaal zo spontaan geld hebben gedoneerd. Namens de vluchtelingen ontzettend bedankt hiervoor! Zoals jullie weten waren de eerste tenten al gekocht.  Deze zijn onmiddellijk inzetbaar. Ik blijf de opvang goed volgen en ik houd jullie op deze pagina op de hoogte wat ik, namens jullie, met jullie gift heb gedaan. Uit de berichten over de politiek en de organisaties kun je wel opmaken dat de opvang helaas nog lang niet goed geregeld is. Ook slapen er iedere nacht nog mensen in de wachtkamers van de IND. Zoals gezegd: je hoort van mij!

Willem Straat


Willem Straat
27-07-2022

Op donderdag 21 juli stonden wij klaar om onze tentjes te gaan uitdelen. Juist die middag bleek dat er voor alle vluchtelingen een (crisis?) opvangplek gevonden was. Natuurlijk zijn wij hier heel blij mee! Wij houden de gebeurtenissen in Ter Apel nauwlettend in de gaten! Vooral ook omdat de verwachting bestaat dat dit wel de stilte voor de storm zou kunnen zijn. Ik hou jullie op de hoogte over wat er met jullie gulle gaven gebeurt!

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/942453/met-crowdfunding-gekochte-tentjes-zijn-nog-niet-nodig-in-ter-apel-update


402 donaties
€ 12.500,00
Doel: € 12.500,00
100%

Deze actie is gesloten.