Vrienden van Laurentius

Vrienden van Laurentius | Geld inzamelen
 
 
Goede zorg omvat meer dan alleen ziekenhuiszorg

Hallo,

Wij zijn Robby, Juul, Esmee, Lianne en Mika. Wij zijn laatstejaars studenten van de opleiding Vakman- en ondernemerschap op Gilde opleidingen in Roermond. Als eindopdracht willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen voor Vrienden van Laurentius. Dit is een belangenorganisatie gericht op het makkelijker maken van het dagelijkse leven van de patiënten in het ziekenhuis Laurentius. Vanuit school zijn wij als groep gekoppeld aan het bedrijf LEAN HR Services B.V. te Roermond. Hans Rademakers en William Bremmers zullen ons ondersteunen en begeleiden bij het maken van plannen om geld in te zamelen voor de stichting Vrienden van Laurentius. 

Graag willen wij gaan sparen voor een fietslabyrint op de dialyse afdeling.

Deze fietsen worden ingezet voor patiënten die onder dialysebehandeling zijn.

Dialysebehandeling is..
Als je nieren nauwelijks nog werken en een transplantatie niet (meteen) kan, heb je een kunstnier nodig om in leven te blijven. Dat heet dialyseren. Deze behandeling heeft heftige bijwerkingen, zoals vermoeidheid en een groot risico op hart- en vaatziekten. Veel patiënten zeggen ‘dialyseren is geen leven maar overleven’. Afhankelijk van je leeftijd en conditie kunnen de gevolgen wel verschillen.
Daarom is het belangrijk dat patiënten 30 minuten per dag fietsen. Een dialysebehandeling is dus erg ingrijpend in iemands leven.

De fietsen...
Door middel van de fietsen worden deze 30 minuten per dag toch wat plezieriger. Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil. Meer dan 250 fietsroutes in binnen- en buitenland zorgen voor grenzeloos fietsplezier.

Dit leek ons een erg leuk doel om voor te gaan!! 
Wij hopen dat jullie dit ook vinden en ons hier in steunen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 69,00
Doel: € 4.500,00
1%

Deze actie is gesloten.