Nito daycare om kindmoeders te helpen studeren | Geld inzamelen
 
 

Nito daycare om kindmoeders te helpen studeren

Help Linda om een crèche op te zetten voor kindmoeders in kampala Uganda

Help Linda een crèche opzetten voor kindmoeders in Uganda

in Uganda worden nog veel meisjes zwanger op jonge leeftijd. Hierdoor stoppen zij vaak voortijdig met hun school of studie. 

Mijn Ugandese vriendin Linda, moest 7 jaar geleden vluchten voor het regime in Uganda. Zij wist vervolgens niet waar haar man en dochter (van 9 maanden)waren. Pas vorig jaar vond zij hen terug. Afgelopen juni zijn zij herenigd en bouwen aan een nieuw bestaan samen, in Kampala (Uganda).

Terug in Uganda en met de kennis die zij opdeed in Nederland wil zij jonge vrouwen gaan helpen om hun studie af te maken. Kennis is tenslotte macht en kan hen helpen om hun situatie te verbeteren.

Om te voorkomen dat oudere meisjes van school gehaald worden om op hun kleinere zusjes en broertjes te passen en om kindmoeders de kans te geven door te studeren, wil ze een speciale, goedkope crèche voor hen opzetten die dit stimuleert. 

Vanuit haar contacten in Nederland heeft zij kunnen regelen dat zij kinderbedjes, stoeltjes en speelgoed, wat in Nederland niet meer aan de veiligheidseisen voldoet en afgevoerd zou worden, mag gebruiken voor de start van de crèche. 

Zij moet dit alleen nog verschepen. Dit verschepen kost natuurlijk geld, net als het starten van de crèche, de eerste maand huur, eten voor de kinderen en bewaking ( in Uganda worden veel kinderen gestolen om geofferd te worden of verhandeld)  

Ze heeft hier ons voor nodig!

Ik bewonder Linda. Vanuit haar eigen geschiedenis is het haar toch gelukt om positief te blijven en zich in te zetten voor anderen. Ik wil haar daar graag bij helpen. Vandaar deze crowdfunding. 

 

One man can make a difference. One woman too! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

16 donaties
€ 805,00
Doel: € 2.700,00
29%