Mijn Strijd Tegen Multiple Sclerose

Mijn Strijd Tegen Multiple Sclerose | Geld inzamelen
 
 

Hallo Allemaal,

                                                           
Mijn naam is Can ook wel bekend als Polat, Ik ben getrouwd met Müge en wij hebben een zoontje van 3 en 1.
Ik ben deze doneeractie gestart in verband met het in December gehoord te hebben dat ik PPMS heb.
Het begon allemaal 3 jaar terug, ik ben toen gevallen tijdens een teamuitje en dacht dat het wel over zou gaan.
Na een tijdje bleef het aan houden en viel het de mensen om mij heen op dat ik begon te zwaaien met mijn been.
Na verschillende onderzoeken en scans is de diagnose gekomen PPMS.

Wat is PPMS(Primair Progressief Multiple Sclerose):

De primair-progressieve vorm van MS is een ernstige vorm van multiple sclerose en komt bij ongeveer 10% van mensen met MS voor. Deze vorm wordt gekenmerkt door een geleidelijke toename van de symptomen. Anders dan bij andere vormen van MS is er hierbij geen sprake van perioden van aanval of herstelmomenten. Door de toenemende symptomen en klachten, kun je met deze vorm van MS steeds meer beperkingen ervaren.

Sinds maart 2018 is er een nieuwe medicatie op de markt genaamd Ocrevus dit remt de toenemende symptomen, Dit medicijn heb ik mei 2019 voor het eerst gehad maar uiteindelijk is het niet iets wat de MS helemaal stopt. Het feit is dat dit medicijn vrij nieuw is en dat bij elk ms patient anders kan werken.

Daarom is mijn doel om een HSCT Stamceltransplantatie te ondergaan om de MS stop te zetten.

Wat is HSCT:

aHSCT (ook wel HSCT genoemd) staat voor autologe hematopoietische stamceltransplantatie. Bij deze behandeling worden stamcellen gebruikt die aanwezig zijn in het beenmerg en in het bloed, zogenaamde hematopoietische cellen. Autoloog betekent dat de stamcellen van de persoon zelf worden gebruikt.

Het doel van aHSCT is het afweersysteem “resetten” zodat ontstekingscellen niet langer de hersenen aanvallen, zoals het geval is bij mensen met een actieve vorm van MS. Stamcellen zijn erg belangrijk voor het repareren van schade in het menselijk lichaam. Vanuit stamcellen kunnen verschillende andere soorten cellen ontstaan. In dit geval worden stamcellen uit het bloed gebruikt, deze kunnen verschillende type ontstekingscellen vormen en daarmee het afweersysteem opnieuw opbouwen. Dit type stamcel kan echter geen organen of weefsels herstellen. aHSCT kan daarom echte zenuwschade niet herstellen.


Helaas wordt dit niet vergoed en gedaan in Nederland.

Hiervoor hebben wij heel veel geld nodig! Geld dat wij niet hebben. 
Waarvan ik gehoopt dit nooit te hoeven vragen, maar met jou hulp krijg ik een kans. Een kans op een betere leven, een leven met mijn gezin, mijn familie, vrienden en alle mensen waar ik van hou zoals vroeger. Dit is niet in woorden te beschrijven!!

Zelf zijn wij ook bezig met hulp van familie,vrienden en kennissen om deze gigantische geld bedrag zoveel mogelijk bijelkaar te krijgen

Help mij om weer te kunnen spelen met mijn kinderen.

LAAT MIJ LEVEN!

P.S
Naast doneren via deze pagina kan het ook handmatig worden overgemaakt naar NL34BUNQ2206065312 tnv Stichting Can Polat met MS.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
879 donaties
€ 22.650,00
Doel: € 70.000,00
32% / 78 dagen te gaan