Kindercrèche Zuid Afrika afgebrand!

Kindercrèche Zuid Afrika afgebrand! | Geld inzamelen
 
 
We hebben uw hulp ongelofelijk hard nodig!

Goedendag lezer,

Mijn naam is Sebastiaan en ik heb afgelopen zomer vrijwilligerswerk gedaan voor weeskinderen in Township Motherwell (gelegen naast Port Elizabeth), Zuid Afrika. Dit werk werd onder begeleiding van Stichting Thamsansqa uitgevoerd. Ik heb met mijn eigen ogen kunnen zien dat deze organisatie zich met bloed, zweet en tranen inzet voor de weeskinderen in Motherwell. Deze kinderen zijn hun hoop in een positieve toekomst uit het oog verloren, vanwege de barre omstandigheden waarin zij leven: geen ouders meer, geen schoon water of voedsel en niet te vergeten: geen mogelijkheid tot onderwijs. Thamsanqa geeft deze kinderen weer hoop door ze op te vangen met liefde, voedsel en onderwijs. Hiervoor zet de organisatie zich volledig in om nieuwe opvanghuizen te realiseren. 

Een aantal dagen geleden ontvingen wij vanuit Zuid-Afrika het verschrikkelijke nieuws dat een spiksplinternieuw gebouw van de Under the Tree crèche is afgebrand. Nog geen maand geleden werd mij met trost verteld in eennieuwbrief dat het onderwijs eindelijk niet meer in krotten gegeven werd, maar in prachtige houten huisjes. Helaas was deze ontwikkeling maar van korte duur. Wegens een ongeluk met vuur heeft een van de matrasjes waar de kinderen een middagdutje op doen vlam gevat, binnen een half uur was er niets meer over... In een klap een alle hoop weggevaagd!

Als stichting streeft de organisatie naar onderwijs voor iedereen. Nelson Mandela zei ooit: 'Éducation is the most powerful weapon which you can use to change the world.' Daar staat de stichting helemaal achter.

Nu moeten we met man en macht ervoor strijden om de crèche zo snel mogelijk weer 'up and running' te hebben. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!
Iedere euro helpt, we zijn blij met iedere donatie.
Doneer nu en help mee deze kinderen weer van onderwijs te voorzien! 

Delen = helpen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

4 donaties
€ 45,00

Deze actie is gesloten.