Jamaica Kids

Jamaica Kids | Geld inzamelen
 
 

 

April 2021 

De website is weer actief. We zijn bezig met een bouwplan voor een nieuw gebouw, zodat de slaapplaats en school niet langer in hetzelfde gebouw zijn. Hierover snel meer op onze Facebook pagina 'Jamaica kids'.

------- 

Mei 2020;

Voor updates, foto's en videos verwijs ik jullie door naar onze Facebook pagina 'Jamaica Kids'

----------

 

Update juli 2017;

Omdat we 30% van de benodigde donaties hebben ontvangen is de renovatie van de school gestart!!! We hebben uiteraard nog wel de resterende 70% nodig om het project te kunnen voltooien. Via de Facebook pagina "Jamaica Kids" kunt u de voortgang van de renovatie volgen. 

-----------

Update juni 2017;

Vandaag zijn we weer op bezoek geweest bij de school. Dit keer met een enorme tas vol met speelgoed en schoolspullen. De kinderen zijn er, zoals jullie kunnen zien, ontzettend blij mee.

Na wat gesprekken met diverse bouw bedrijven is er het volgende afgesproken: Als wij 912 euro (132.000 jamaicaanse dollars) bij elkaar krijgen dan doneren de bedrijven de rest van het materiaal EN zal de school ook door hen worden gerenoveerd!!

Help ons om deze kinderen een veilig thuis en school te geven want ook zij hebben recht op een goede toekomst


Onder dit bericht vinden jullie meer informatie over de school en deze actie. Voor verdere vragen kunnen jullie altijd een bericht sturen via de Facebook pagina.

Bedankt namens ons en de kinderen 💋

-------------

Renovatie bijzondere basisschool in Jamaica

 

Met deze doneeractie wil ik geld inzamelen voor een bijzondere basisschool in St. James, Jamaica.

 

Wat is er bijzonder aan deze school?

Deze basisschool geeft gratis onderwijs aan weeskinderen en kinderen met een traumatisch verleden (kindermisbruik, kindermishandeling etc.). Daarnaast is deze school ook een slaapplaats voor de kinderen zonder thuis. Ongeveer 15 van deze kinderen slaapt iedere nacht in het schoolgebouw.

 

Klinkt geweldig! Maar wat is dan het probleem?

Omdat er geen lesgeld binnenkomt is de school volledig (financieel) afhankelijk van de Jamaicaanse regering en vrijwilligers. De leraren werken hier vrijwillig en iedere nacht (dus ook in het weekend) slaapt er een vrijwilliger in het gebouw om op de kinderen te letten. Het avondeten wordt gedoneerd door buurtbewoners.

Helaas heeft de regering de keuze gemaakt om de school geen geld meer te geven vanaf juni 2016. Dit terwijl de school juist zo hard toe is aan een renovatie, nieuwe schoolspullen en matrassen voor de kinderen die hier slapen. Op het moment is er maar 1 bed, wat betekent dat de meeste kinderen op de grond slapen of op de tafels. 

Om hier nog een schepje ellende aan toe te voegen wordt er nu gedreigd dat de school voorgoed gesloten moet worden omdat het gebouw er zo slecht aan toe is. De sluiting van deze school zou betekenen dat al deze kinderen dus geen onderwijs meer krijgen en dat meer dan de helft straks ook geen dak meer boven zijn/haar hoofd heeft.

Voor de renovatie van deze school is er dus geld nodig en helaas is mijn eigen portomonnee niet dik genoeg om dit project in mijn eentje te financieren. Daarom vraag ik jullie om hulp! Wij Nederlanders weten als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen naar school gaan en dat zij een veilig thuis hebben waar ze kunnen opgroeien. Alle kleine beetjes zullen helpen en voor iedere euro ben ik, en uiteraard de kinderen en vrijwilligers, jullie ontzettend dankbaar. 

Hoe weten wij zeker dat het gedoneerde geld bij de school terecht komt?

Ik woon in Jamaica en deze basisschool staat vlakbij waar ik woon. Hierdoor hoef ik het gedoneerde geld niet naar iemand anders in Jamaica te sturen. Tijdens het gehele renovatie project ben ik in beheer van het gedoneerde geld. Ik kan dus alle donateurs 100% garantie geven dat al het geld naar de basisschool gaat. Uiteraard hou ik iedereen op de hoogte door zo nu en dan foto's te plaatsen van de voortgang op Facebook. 

Link Facebookpagina: https://www.facebook.com/Bijzondere-basisschool-in-Jamaica-1436806549664038/

(Mocht de link naar facebook niet werken kunt u in de zoekbalk de titel van de pagina typen: Bijzondere basisschool in Jamaica)

Hopelijk krijgen we het met zijn allen voor elkaar om deze kinderen een goede basis voor de toekomst te geven en daarbij ook een veilig thuis voor de kindjes die dit zo hard nodig hebben. 

Warme groeten vanuit Jamaica!

Kimlilah Gayle 

 

 

Kimlilah van Egmond
16-10-2020

Oktober 2020: Nieuwe website is in de maak. Tot snel! 😘


50 donaties
€ 2.236,00