Help Mau haar droom te verwezenlijken

Help Mau haar droom te verwezenlijken | Geld inzamelen
 
 

Van energiebom naar uitzichtloos

1 week na haar 50e verjaardag mocht Mau komen voor het vijf-jaarse uitstrijkje. Enkele weken later kwam de uitslag. "Enkele onrustige cellen. Niets om je zorgen over te maken. Deze worden door het lichaam zelf opgeruimd, kom over een half jaar maar terug." Een half jaar was het resultaat van het volgende uitstrijkje een stuk minder positief.

Dit was het begin van een wilde achtbaan met een teleurstellend einde. Dit was het einde aan een periode van onbezorgdheid, het einde van een periode waarin Mau zich onbekommerd kan laten gaan in het dansen en het bakken van cup- en popcakes.


Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en heeft Mau enorm veel ingrepen moeten doorstaan. Eerst twee ingrepen aan de baarmoeder daaropvolgend een derde waarin de baarmoeder is verwijderd. Daarna een zware chemokuur. Nieuwe zware stappen waren twee ingrepen aan de blaas en vervolgens een derde waarin de blaas is verwijderd en een stoma is geplaatst. En dat alles in een periode van covid waarbij bijna geen bezoek mogelijk was.


Een volgende scan liet uitzaaiingen zien in het lymfesysteem. Na een volgende ingreep bleken deze alleen nog onder controle te krijgen met een immuun behandeling. Deze had helse bijwerkingen waaronder neuropathische pijn en ontstekingen van de huid tot gevolg.

Als klap op de vuurpijl kreeg ze te horen dat deze zware immuunbehandeling, wellicht door een in de tussentijd opgelopen covid besmetting, zijn werk niet goed heeft gedaan.

De vooruitzichten? Niet goed. De verwachting is dat de kanker binnen afzienbare tijd zal overspringen naar een van de organen en dan kan het binnen twee tot drie maanden afgelopen zijn.

Mau heeft nog een wens die ze graag wil verwezenlijken. Ze droomt ervan om nog een keer met haar gezin op een tropisch eiland in een overwater villa te slapen. Helaas hebben de niet vergoede ziektekosten en het weggevallen tweede inkomen een groot gat geslagen in het budget van het gezin.

Zou jij willen helpen de droom van Mau te verwezenlijken?

 

Maureen van der Linde
01-07-2022

Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Begin april kreeg Mau te horen dat de uitzaaiingen de overhand hebben gekregen en dat de behandeling gestaakt zou worden.

De afgelopen maanden hebben dan ook in het teken gestaan van het regelen van de uitvaart, het testament, het plannen van de afscheidsreis en alles regelen met de notaris.

Op nadrukkelijk verzoek van Mau is er 10 juni een extra scan geweest om te kijken hoe de verschrikkelijke ziekte zich ontwikkeld. 

De uitslag zou donderdag 16 juni meegedeeld worden in een persoonlijk gesprek met de oncoloog. Groot was de verbazing dan ook toen ze maandag 13 juni al belde. 

Op de nieuwe scan waren ineens veel minder tumoren zichtbaar. Huh? Tijdens het gesprek op 16 juni werd de verklaring gegeven. Er was sprake van 'pseudo-progressie'.

Erg zeldzaam, dit komt maar in 2 tot 4% van de gevallen voor.

Nieuwe biopten lieten zien dat de kanker was verdwenen uit de lymfeklieren in de oksel, er is helaas geen zekerheid voor de andere klieren.

Wonderen bestaan blijkbaar. De kanker klaarblijkelijk flink (wellicht helemaal) teruggedrongen.

De afscheidsreis wordt nu een reis waarmee een nieuwe start wordt gevierd, een nieuw leven.

Elke 3 maanden zal er nu een scan volgen om te kijken of de kanker wegblijft. Dus het blijft spannend, maar voorlopig zijn we in ieder geval nog niet van Mau af.


Maureen van der Linde
15-04-2022

Ik heb goed nieuws, we hebben met de extra toezeggingen binnen 48 uur ons doel weten te realiseren.


98 donaties
€ 13.062,00
Doel: € 15.000,00
87%

Deze actie is gesloten.