Geld inzamelen | Geluk hoort in ieder klein Hartje
 
 

Geluk hoort in ieder klein Hartje

GELUK HOORT IN IEDER KLEIN HARTJE

ONS GOEDE DOEL " GELUK HOORT IN IEDER KLEIN 11HARTJE"

 
GELUK HOORT IN IEDER KLEIN HARTJE
De Indianendagen zijn dermate ontwikkeld dat ieder kind tot rust kan komen, iedere kind welkom is, ieder kind gelijk is, ieder kind spelenderwijs leert hoe je anders met negatieve emoties om kan gaan. Of een kind nu arm of rijk is, overprikkeling komt in alle lagen van de bevolking voor, alleen de kinderen die het niet breed hebben kunnen zich niets veroorloven om hiermee te leren omgaan. Wij doen dit spelenderwijs, zowel met de kinderen als ook de volwassenen, de ouders, de opa's en oma's, de verzorgers of de leerkrachten. Ieder kind is er een. Eenheid in Verscheidenheid. Dat betekent ook al ben je verschillend van elkaar, iedereen is toch gelijk, niemand uitgezonderd. Niemand is meer waard dan de ander. Een beroep, status, bezittingen of geld zou de persoonlijkheid niet moeten bepalen, maar in onze maatschappij gebeurt dat toch.

Iemand heeft weinig geld of, nog erger, heeft al jarenlang totaal geen financiële middelen, hoge schulden, is totaal geïsoleerd van de buitenwereld. Betekent dat, dat je ook innerlijk arm bent? Nee, absoluut niet!  Vroeger was je arm en toch innerlijk schatrijk, want dat wat je altijd had was liefde, aandacht, begrip, steun, hulp van je omgeving, een arm om je heen.  Ouders die altijd thuis waren, als je naar school ging, als je van school thuiskwam en altijd als er iets was als je iets met hen wilde delen.  Er waren kleine schoolklassen, de weg naar school was veilig te gaan, je had tientallen vriendjes of vriendinnetjes, er waren geen stakingen onder de leerkrachten, zoals nu. Het gezinsleven was voornamelijk stabiel ook al had je toen ook alle verschillen tussen arm en rijk. Het is in de huidige maatschappij helaas erger nu, anno 2018.
Iemand is steenrijk, of heeft een riant modaal inkomen, is men dan direct ook innerlijk rijk? Nee, juist niet. Vaak zijn die mensen juist innerlijk armer dan de armste mensen om ons heen. Ze hebben dan wel veel sociale contacten, de media staat er vol van. Belangrijk is hoeveel vrienden je op jouw Facebook hebt? Hoeveel echte vrienden blijven daarvan over als eens blijkt dat je ze echt nodig hebt? Een tijd geleden, tijdens een van mijn lesavonden, vatte een cursist van mij  zijn ‘innerlijke waarde’ kort samen. Hij had de armoede van zijn rijkdom ervaren, daarna de rijkdom van de ‘armoede’. Nu hij stilstond bij zijn innerlijke waarde concludeerde hij dat zijn waardering voor zichzelf vergelijkbaar was met ‘al het geld in de wereld’. Met de duidelijke kanttekening dat hij geen interesse had om het bezitten.


Uiterlijke rijkdom en innerlijke armoede staan lijnrecht tegenover uiterlijke armoede en innerlijke rijkdom.


Er is dus vandaag de dag een enorm verschil, terwijl er geen verschil behoort te zijn. Echter...…….. als je rijk bent kun je je afleiding bezorgen, je kunt jezelf de hoofdzakelijke levensbehoeften aanschaffen, dat kunnen mensen die onder de armoede grens moeten leven nooit. Dankzij de medewerking van de voedselbank, voedselhulp, stichting Samen Delen, het Consuminderhuis, stichtingen zoals de stichting Nienoo en de stichting Friends 4 Kids, allemaal mensen die een steentje bijdragen aan een positieve aanpak. Zeker ook voor onze doelgroep: de kinderen van Parkstad die onder de armoede grens moeten leven.

Daarnaast , als de opbrengst hoger is dan verwacht, kunnen de kinderen getrakteerd worden op nog meer leuke workshops, activiteiten en dagjes uit via de stichting Nienoo en Friends 4 Kids
De organisatie is in handen van Asherah van den Berg
www.centrumdharma.nl 

 

ZOALS TOON HERMANS 11 ZEI:

IEDER LEVEN IS ER EEN, DAT HET UNIEKE

BLIJF VAN MIJN LEVEN AF, IK LAAT HET NIET VERZIEKEN

EN ZIJN ER MENSEN DIE ZEGGEN, NEE........WIJ DOEN HET ALLEMAAL SAMEN

DAN MOET HET LIEFDE ZIJN, IN ALLE EEUWEN.... AMEN

 

Asherah van den Berg

LINK CENTRUM DHARMA

Op mijn website kunt u meer informatie vinden over mijn Lichtwerk

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 5.000,00
0% / 111 dagen te gaan