Ernstig zieke vondeling heeft onze hulp nodig!

Ernstig zieke vondeling heeft onze hulp nodig! | Geld inzamelen
 
 
Zieke vondeling Poes, heeft onze hulp hard nodig!

Gevonden in ons dorp op vrijdag 21 december 2018. Een ernstig vermagerde (kitten) jonge poes. Liep daar al tijdje te zwerven. Niemand wist wie ze was, niemand die zich kon ontfermen over haar. Tot ik een appje kreeg dat een mede dorpsgenoot haar had binnen gelaten. Net daarvoor had ik al besloten om haar te gaan zoeken en mee te nemen. Toen ik haar op mijn armen nam was ik direct verliefd; Het is een geweldige schat en ernstig ondervoed. Ze stonk en haar staart was smerig. Later bleek dit diarree te zijn. We hebben haar als eerste gewassen. Op maandag 24 december zijn we naar de dierenarts geweest. Haar klachten waren dusdanig om je behoorlijk zorgen te maken. De dierenarts constateerde ernstige diarree en ondergewicht. Gewicht was slechts 1400 gram! Ze werd geschat op ongeveer 6 maanden. De kerstdagen stonden in teken van haar. Meerdere keren in bad, meerdere keren per dag voeren, medicijnen geven tegen haar diarree, kattenbak bijhouden, ontwormen en warm houden. Ze kon zichzelf niet warmhouden. Nu heeft ze standaard een warmtelamp. Ze ligt daar dan ook graag onder.

Dinsdag 01 januari 2019 had Poes Mollie (haar naam inmiddels) vrijwel mooie redelijk stevige ontlasting voor het eerst! Woensdag 02 januari was het weer helemaal mis. Alleen maar diarree en het liep uit haar kontje. Tevens had Poes haar laatste tablet op van DA. 

Donderdag 03 januari Brijige ontlasting. Ook op de plekken gevonden waar ze had geslapen. Rest netjes op kattenbak. Zaterdag 05 januari waren de slaapplekken van Poes schoon. Ik was daar heel dankbaar voor. Ontlasting zat tussen brijig en dun in. Poes was wel erg vrolijk. Nagenoeg geen ontlasting uit het kontje. Vond de gekookte kip heerlijk.

Zondag 06 januari slaapplekken schoon. Veel brijige/dunne ontlasting op de kattenbak. Gekookte kip gegeven met klein beetje voer van DA er doorheen. In de middag mis. Diarree, en af en toe liep de diarree weer uit haar kontje. Voelde zich duidelijk anders. Meer boos dan vrolijk. Puur Bloed gezien op haar kontje, had het idee dat het niet uit haar zelf kwam, bloed zat alleen op haar kontje. 

Maandag 07 Januari terug voor controle dierenarts. Was inderdaad nog niet in orde. Poes was ook maar 150 gram intussen aangekomen. Moest in de middag terug komen met de ontlasting van Poes, het zou worden opgestuurd.

Vrijdag 11 januari (Poes nu 3 weken bij mij)  uitslag onderzoek ontlasting. Poes heeft Campylobacter jejuni Bacterie, te vergelijken met Salmonella. Een behoorlijk lastig en hardnekkige bacterie. Antibiotica kuur lag al klaar voor 7 dagen. (Enrofloxoral)  En heb ook weer speciaal voer mee gekregen om de darmen te ontzien. Digestive Support Gastro van Virbac.

Poes is schoon gebleven en meeste tijd wel vrolijk. Diarree ging niet over, ook geen verbetering. Wel van Poes zelf de algehele conditie. Begon er goed uit te zien, en het kontje werd ook veel rustiger. Slaap plaats van Poes was soms bevuilt. 

Poes bleef opknappen in het totaal. Kontje bijna genezen. Diarree nog steeds geen verbetering, wel veel gecontroleerder. Af en toe nog wat ontlasting op de grond en op de slaapplek maar wel veel beheersbaarder.    

Donderdag 17 januari, laatste tablet van de kuur gegeven (Enrofloxoral) en na telefonisch overleg de instructies gekregen om nu voorlopig af te wachten. Er is nu een Probiotica voor geschreven voor 4 dagen voor Poes. Dit moet haar darmengestel helpen.

Een paar weken aangekeken, ik had er pijn mijn buik van. Verder geen enkele verbetering. Ik leef tussen hoop en wanhoop in. Afgelopen maandag 25 februari is er op mijn verzoek bloed afgenomen bij Poes. Omdat Poes zo vreselijk de paniek inschoot werd zij direct opgenomen en in slaap gebracht. Zo konden ze haar nog eens rustig bekijken en haar bloed afnemen.  

Woensdag 27 februari kregen we de bloeduitslag. Poes mist het allerbelangrijkste eiwit in het bloed; Albumine. Dit is zeer ernstig! De volgende dag hadden we een gesprek met de dierenarts. De eventuele mogelijkheden bespreken en de kosten daarvan. Poes moet naar een specialist voor verder onderzoek en behandeling ...

Gezien mijn kleine budget en de ernst van de situatie, is de kans groot dat ik de realiteit moet accepteren. Dit gaat boven mijn macht. Ik wil blijven vechten voor Poes, ze verdiend het, maar mijn spaarcentjes zijn intussen opgeraakt aan Poes. Doch hebben we besloten om A.S Maandag 4 maart af te reizen met Poes naar een Specialist voor een echo. Er bestaat een kans, als haar schade meevalt intern, dat haar Albumine probleem opgelost zou kunnen worden met Vitamine B injecties en Prednison. Ik vraag uw hulp hierin. Dit is de laatste kans voor Poes om er mogelijk bovenop te komen! Ik vraag u namens Poes, alstublieft, een bescheiden bijdrage, om deze behandeling door te kunnen zetten en te kunnen bekostigen voor Poes. Zonder uw bijdrage gaat mij dit niet lukken. Alvast onze hartelijke dank, en vooral namens Poes hartelijk dank!

 

Martine Sierat
13-03-2019

Update Poes! Gistermiddag de uitslag gekregen van Poes haar ontlasting. Ze heeft gelukkig niet de parasiet Tritrichomonas.
Dat is natuurlijk super goed nieuws, maar ook weer geen antwoorden op wat het dan wel is 🧐 Op het voer van de dierenarts, die ze sinds 4 maart krijgt voor voedingsintolerantie, doet ze het wel erg goed! Haar diarree is er nog wel, maar eindelijk komt ze aan! En dit nu best in een razend tempo.
Zo is ze sinds 8 dagen van 1825, naar maar liefst 2100 gram gegaan! 💪🍀 De dierenarts wil deze week toch starten voor de komende 6 weken met vitamine B12 injecties. Dit betekend dus iedere week, 6 weken lang, een injectie met haar halen.
Dit omdat de ervaring heeft aangetoond in vele gevallen te helpen. En uiteraard blijft ze nog een aantal weken op het voer staan omdat dat ook tijd nodig heeft om te bepalen of het aanslaat bij Poes. We gaan nog steeds vol goede moed verder, en donaties blijven hierdoor nog steeds van zeer harte welkom om Poes bij te staan in haar genezingsproces! 🙏💪🍀🍀


Martine Sierat
07-03-2019

Update Poes; Gister is weer Poes haar ontlasting opgestuurd naar het Laboratorium. Nu wordt er specifiek gezocht naar een mogelijk akelige parasiet! (Tritrichomonas)
Donaties blijven van harte welkom voor dit soort onderzoeken mogelijk te kunnen maken voor Poes. 🙏🏻💪🏻


Martine Sierat
04-03-2019

Update Poes; Vanmiddag is er van Poes een echo gemaakt van al haar organen en secuur bekeken en beoordeeld. Poes was ondanks de spanning vreselijk lief en liet het rustig over haar heen komen. Ze deed het zo super 😍De uitslag was goed!! Geen afwijkingen of bijzondere dingen tegengekomen. Dit houd in dat we nog steeds geen antwoorden hebben, maar tegelijk wel een hele hoop dingen hebben kunnen uitsluiten. Een endoscopie ging helaas niet door, omdat Poes haar lichaam veel te klein daarvoor is. Wel werd er gesproken over een grote (belastende) operatie, waarbij ze overal hapjes weefsel (biopten) vandaan halen om achter de oorzaak te kunnen komen. Ik heb hiervoor bedankt 😅 niet alleen vanwege de kosten hiervan (ongeveer 800,- Euro) maar vooral omdat het een te grote en risicovolle operatie is voor haar, met de vraag of hier wel wat gaat uitkomen. Waar nu meer aan gedacht wordt is voedingsintolerantie, en/of een hardnekkige parasiet met de naam Tritrichomonas. Speciaal voer meegekregen voor Poes wat zij de komende 8 weken moet eten en helemaal niets anders mag om de mogelijke voedingsintolerantie uit te kunnen sluiten. En deze week weer haar ontlasting opvangen en opnieuw laten versturen voor testen en kweek. Dus al met al geen antwoorden, maar wel veel van de lijst met mogelijke problemen kunnen afstrepen. Poes heeft bij thuiskomst direct van de brokjes gegeten, dus het is fijn dat ze ze lust. Daarna van vermoeidheid in slaap gevallen onder haar warmtelamp.

Zojuist voor Poes een babyweegschaal besteld, omdat ik haar gewicht nauwlettend in de gaten moet houden.

Wordt vervolgd! 🙏🍀


Martine Sierat
03-03-2019

Morgenmiddag wordt het spannend! We zijn door de dierenarts doorgestuurd. Morgen reizen we af naar Diergeneeskundig Centrum in Roden. Daar krijgt Poes in elk geval een echo. Het kan zijn dat ze meer gaan doen dan alleen maar een echo maken. We weten morgen hopelijk meer! Wilt u mee duimen voor voor Poes? 

 


22 donaties
€ 250,00

Deze actie is gesloten.