Geld inzamelen | Doneeractie Lombok
 
 

Doneeractie Lombok

Harapan Baru

Het zal niemand ontgaan zijn dat het eiland Lombok in Indonesië afgelopen zondag voor de tweede keer in een korte tijd is getroffen door een zware aardbeving. Het aantal doden en gewonden loopt nog steeds op. Daarnaast zijn veel mensen ontheemd geraakt. Ze slapen momenteel in geïmproviseerde opvangplekken en hebben beperkt toegang tot voedsel, schoon water en medicijnen.

In de loop van deze maand staat onze vlucht van India naar Lombok gepland. Lombok is namelijk één van de plekken die wij zouden bezoeken tijdens onze aankomende reis. Wij waren onder andere van plan een trekking te doen in het noorden van Lombok, de regio die zwaar getroffen is door het natuurgeweld. De intentie was om te genieten van een mooie vakantie op het prachtige eiland, totdat we afgelopen zondag op het nieuws zagen dat het eiland voor de tweede keer is getroffen door een zware aardbeving...

Tsja, wat doe je dan? Gaan we wel, gaan we niet? En als we wel gaan, wat zouden wij dan kunnen betekenen voor de lokale bevolking? Wij besloten actie te ondernemen en hebben contact gezocht met Nick die werkzaam is bij de stichting Harapan Baru Lombok. Deze stichting zet zich normaal gesproken in voor mensen met een beperking of in diepe armoede, maar nu hebben zij samen met partnerorganisatie Yayasan Endri's een plan opgesteld voor het verlenen van noodhulp. Toen we Nick vroegen hoe we kunnen helpen, en waar er op moment behoefte aan is was zijn antwoord: "praktisch alles”. Daarbij kun je denken aan medicatie, eten en drinken, slaapplekken, schoonmaakspullen, zeep en dekens en zeilen om onder te slapen.

Het is duidelijk dat stichting Harapan Baru en de mensen op Lombok alle hulp kunnen gebruiken die er voor handen is. Graag dragen wij ons steentje - hoe klein dan ook – bij. Wij willen jullie vragen hetzelfde te doen. De opbrengsten van deze inzamelingsactie doneren wij uiteraard 100% aan Harapan Baru. Wanneer de veiligheid en omstandigheden het toelaten proberen wij tijdens ons verblijf, in overleg met de stichting, naar het getroffen gebied te reizen om daar waar mogelijk ook letterlijk onze handen uit de mouwen te steken. 
 
Harapan Baru betekent in het Nederlands ‘nieuwe hoop’. Hopelijk kunnen wij hier met z’n allen een kleine bijdrage aan leveren voor de mensen in Lombok.

Wanneer wij op Lombok zijn zullen wij jullie een update geven.

Jeff en Kirsten

Jeff Klein en Kirsten Bosch
13-08-2018

Even een snelle update vanuit New Delhi, India. Wat goed om te zien dat er al bijna 1200 euro is gedoneerd. Iedereen bedankt voor de donaties!

Wij zullen nog een dikke week in India verblijven, om vervolgens vanuit Jaipur naar Lombok te vliegen. Ondertussen houden wij contact met Harapan Baru (Nick). Wij vernamen van hem dat de meest recente (zware) aardbeving van afgelopen donderdag veel extra schade heeft aangericht. Gebouwen en huizen die nog half stonden heeft deze laatste aardbeving laten instorten. Harapan Baru heeft haar werkgebied inmiddels uitgebreid. Het meerendeel van de mensen die in dit werkgebied wonen zijn dakloos geraakt, en verblijven in tentenkampen. Daarnaast probeert de stichting - in samenwerking met andere organisaties - de mensen in de regio van o.a. schoon drinkwater, voedsel en medische zorg te voorzien.

Jullie begrijpen, hier is geld voor nodig! Daarom hierbij een oproep aan de mensen die (nog) niet gedoneerd hebben! Zoals wij in ons vorige bericht hebben aangegeven gaan de donaties 100% naar Harapan Baru die het inzet voor het leveren van noodhulp.

Wij blijven contact met Nick houden om te kijken of het mogelijk is om naar het getroffen gebied te reizen en om daar iets voor de stichting en de mensen te kunnen betekenen. Een volgende update zal vanuit Lombok zijn.

Nogmaals dank voor jullie donaties!

Jeff en Kirsten 

Laat een reactie achter

67 donaties
€ 1.333,00