Doe Batman Postuum Eer Aan | Geld inzamelen
 
 

Doe Batman Postuum Eer Aan

Doe Batman Postuum Eer Aan

De gruwelijke dood van hond Batman bracht M.M. op het initiatief een petitie te starten (link naar Petitie)

De petitie is inmiddels meer dan 38.000 keer getekend. Met een (vrijwillige) klankbordgroep, de gemeente en vereniging Beter voor Rijswijk wil M.M. middels deze Doneeractie een gedenkbeeld voor Batman realiseren in het Wilhelminapark. Hiermee willen we een herinnering aan Batman creëeren, maar ook dierenmishandeling nadrukkelijk onder de aandacht brengen.

Iedere Euro die via deze site* wordt opgehaald, komt ten goede aan het gedenk-kunstwerk. Wat overblijft, wordt graag gedoneerd aan organisaties die dierenleed tegengaan (o.a. de Dierenambulance en het asiel).

Alvast bedankt voor uw steun!

M.M. namens de Batman klankbordgroep
Vereniging BvR

 

* onder aftrek van commissie die Doneeractie in rekening brengt

Doe Batman Postuum Eer Aan
02-03-2020

Beste mensen, het is even stil geweest op deze site, maar we hebben zeker niet stilgezeten. We hebben diverse mensen gesproken over de vervaardiging en plaatsing van het Batman beeld binnen de gestelde eisen van het gemeentelijk beleid.

De wethouder Dierenwelzijn van Rijswijk heeft aangegeven dit initiatief van harte te steunen en zij heeft haar medewerking toegezegd. De vergunningaanvraag is inmiddels ingediend en we wachten de officiele (bezwaar)termijn af. Daarna kunnen we concreet aan de slag met het maken van het Batman beeld! Het ingezamelde geld op deze Doneeractie pagina zal daar volledig voor aangewend worden. Iedere euro is dus welkom! Wat er eventueel overblijft, schenken wij aan goede doelen die zich bekommeren om het welzijn van dieren.

We houden jullie uiteraard op de hoogte!


Doe Batman Postuum Eer Aan
19-10-2019

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de invulling van ons doel: het maken en plaatsen van een mooi gedenkbeeld in Rijswijk. We bekijken diverse ontwerpen, materiaalkeuze, maar we moeten ons ook houden aan de regels van de gemeente (vergunningen). We houden jullie uiteraard op de hoogte! Iedere Euro aan donatie is nog steeds zeer welkom in deze fase!

Volg ons in de tussentijd ook op Facebook: https://www.facebook.com/batman.rijswijk/


Doe Batman Postuum Eer Aan
18-09-2019

Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan tegen de daders die Batman vastgebonden aan een boom aan zijn lot hebben achtergelaten. 

Zoals we helaas al hadden verwacht, zijn de dierenmishandelaars slechts 'veroordeeld' tot een werkstraf, voorwaardelijke celstraf van twee weken en een houdverbod van twee jaar. Na die twee jaar kan het stel dus weer probleemloos huisdieren in huis nemen. Hoeveel kalveren moeten er nog verdrinken voordat de put wordt gedempt??

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die deze 'straffen' schandalig vinden in verhouding tot het enorme leed dat de dieren hebben moeten ondergaan. Met de petitie wordt de vuist steeds groter om hier iets aan te doen!

Ook gaan wij onverminderd door met deze Crowdfunding om een mooi gedenkbeeld voor Batman te maken. Het beeld staat tevens symbool voor het opstaan tegen dierenleed. Helpt u mee?


Doe Batman Postuum Eer Aan
01-09-2019

Inmiddels zijn we in contact met een aantal kunstenaars en bekijken we wat realiseerbaar is. Een standbeeld, een plaquette, het materiaalsoort, de mogelijkheden zijn legio! Het budget speelt hierbij een belangrijke rol. Iedere euro is welkom, zodat we iets moois kunnen maken voor Batman. En we daarmee ook zichtbaar maken dat dierenmishandeling nu echt moet stoppen!!


Doe Batman Postuum Eer Aan
17-08-2019

Oproep: Bent u of kent u iemand die een mooi gedenk-kunstwerk kan maken? Het beeld zal symbool staan voor de opzettelijke dood van Batman en andere dieren die door mishandeling om het leven zijn gekomen. Met de gemeente Rijswijk gaan we na het reces in gesprek om het beeld een mooie plek in het Wilhelminapark te geven.

Bekijk artikel in AD

Bij interesse of vragen, stuur ons een bericht!


Doe Batman Postuum Eer Aan
03-08-2019

Doe Batman Postuum Eer Aan
30-07-2019

Het stel dat hond Batman voor dood achterliet in Wilhelminapark Rijswijk wordt vervolgd

Algemeen Dagblad: Link artikel

Telegraaf: Link artikel


 

Laat een reactie achter

202 donaties
€ 2.677,00