Alzheimer's Helping Hands

Alzheimer's Helping Hands | Geld inzamelen
 
 
Onderzoek naar preventie van Alzheimer

Wist u dat de ziekte van Alzheimer ook op jonge leeftijd voorkomt? Er zijn zelfs jonge mensen die nu gezond zijn, maar weten dat zij over een aantal jaar dementie door alzheimer krijgen. Zij hebben het alzheimer-gen. Edith is een van die mensen. Mensen als Edith zijn bij uitstek interessant voor onderzoek naar het vinden van een oplossing voor alzheimer. Zij krijgen te maken met de meest pure vorm van de ziekte, waarbij ouderdom geen rol speelt. Daarom doet Edith mee aan het DIAN-onderzoek. Binnen dit onderzoek krijgt zij eens in de 4 weken medicijnen toegediend. Hopelijk voorkomen deze medicijnen dat Edith dementie krijgt. Helaas is dit onderzoek nu nog niet in Nederland beschikbaar, daarom reist Edith geregeld naar London voor het infuus.

Dominantly Inherited Alzheimer’s Disease (DIAN)
Het DIAN-onderzoek is opgezet door de Washington University, USA. Zij volgen mensen die het alzheimer-gen hebben en doen ook geneesmiddelenonderzoek. Bij het geneesmiddelenonderzoek krijgen de deelnemers eens in de 4 weken een infuus met een medicijn tegen alzheimer of een placebo zonder werkende stoffen. Het indelen van de deelnemers in de groepen gebeurt door een loting. De deelnemers en de onderzoekers weten tijdens het onderzoek niet of de deelnemer een werkend middel krijgt. Met behulp van verschillende tests wordt onderzocht of de medicijnen effect hebben. De mensen die het werkende medicijn krijgen worden vergeleken met de mensen die het placebo krijgen. Meer informatie over het DIAN-onderzoek vindt u hier: https://dian.wustl.edu/

Helpt u een handje mee?
De deelnemers aan het DIAN-onderzoek wonen over de hele wereld. Van Amerika tot Nederland, van Australië tot Japan. Een aantal van hun handen ziet u op het filmpje. Het DIAN-onderzoek is helaas nog niet in Nederland beschikbaar, maar daar werken wij hard aan. In 2018 hopen we dat het DIAN-onderzoek ook in Amsterdam start. Daarnaast wil het VUmc Alzheimercentrum het onderzoek naar de erfelijke vorm van alzheimer uitbreiden. Dit is belangrijk en niet alleen voor mensen met het alzheimer-gen. Als het medicijn werkt bij mensen als Edith, dan is dit een doorbraak waar heel veel mensen die te maken krijgen met alzheimer wat aan hebben.

Wij kunnen uw helpende handen heel goed gebruiken, want onderzoek is erg kostbaar. Alle kleine beetjes helpen, helpt u mee? Uw donatie loopt via Stichting VUmc Fonds. Deze stichting beheert alle donaties aan het VUmc Alzheimercentrum en beschikt over de ANBI-status. Hierdoor komt uw gift volledig ten goede aan onderzoek naar de erfelijke vorm van Alzheimer en kunt u deze aftrekken bij de belasting.

Mede namens alle deelnemers en families met het alzheimer-gen: dank u wel!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

3 donaties
€ 120,00
Doel: € 5.000,00
2%

Deze actie is gesloten.