Zwerfkatten Kreta

Zwerfkatten Kreta | Geld inzamelen
 
 

Degene die gek zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen.....zijn degene die dat doen!

Wij doen dat voor zwerfkatten op Kreta.

Een van onze doelen is, om zoveel mogelijk zwerfkatten te laten steriliseren. Dit is de enige manier om het lijden te stoppen en om het welzijn van de geholpen katten te verbeteren.

Waar wordt het geld voor gebruikt: 

Steriliseren, Castreren, Voer, Dekens, Mandjes, Overige Dierenartskosten zoals medicijnen etc. etc.

Alle kleine beetjes helpen, en voor deze dieren creeren we een hele nieuwe wereld.

Welke toerist die ooit op Kreta was kent het niet, katten bij restaurants en vuilnisbakken op zoek naar voedsel. Deze dieren leven in een voortdurende strijd om te overleven. En dan.......komt de winter, en zijn de hotels en restaurants gesloten, en zijn de toeristen weg. 

Wij gaan door. Steun ons daarom in een toekomst waarin al deze katten op een normale wijze kunnen leven.

Dank je wel.

 

 

Wilhelmina M Verbakel
04-04-2024

Op het moment plaats ik meer op Facebook dan hier omdat ik hier geen foto's kan plaatsen. 

Uiteraard gaat de zorg voor de straatkatten gewoon door. 

Met Boef in België gaat het goed. Hij heeft het 5 sterren hotel met eigen personeel wat hij zo verdient❤️. 

Het kleine katje bij de winkel zit er al vanaf 10 Februari en hij loopt weer normaal, althans je ziet er niets aan als je het niet weet. Ik zie dat zijn pootje een beetje scheef staat, maar hij springt, rent, en komt steeds dichter bij. Het is een katertje dus hij zal binnen een paar maanden wel gecastreerd worden. 

Ik heb hem Bertje genoemd. 

Iedereen bedankt voor de donaties. 

En vandaag is het World Stray annimal day. 

😻😻😻


Wilhelmina M Verbakel
21-02-2024

Op 10Februari was het eindelijk zover.

De Straatkat (zijn naam is nu Boef) is naar zijn gouden mandje verhuist en heeft het geweldig naar zijn zin. 

Het was nog spannend want hij heeft in totaal 5 weken bij mij gebivakeerd omdat hij erg veel medicijnen nodig had , maar uiteindelijk is hij gezond verklaard door de DA en mocht gaan verhuizen naar Belgie.

Iedereen weer bedankt voor de dodanties. 

😍😍😍


Wilhelmina M Verbakel
23-01-2024

Iedereen weer heel erg bedankt voor de donaties.😍 Er is meer voer nodig nu het kouder is. De straat kat:  Na de laatste controle bij de DA toch nog extra medicatie. Hij kan dus wennen aan het binnen wonen. Over 2 en een halve week gaat hij naar zijn gouden mandje wat al klaar staat. Paspoort etc is allemaal klaar en ook zijn vliegticket is geboekt. Van de straten in Analipsi, naar een gouden mand met eigen personeel.  Zo fijn dat we mede dankzij jullie weer een straatkat gered hebben. Ik hoop komende dagen nog een paar poezen voor sterilisatie te kunnen vangen. Wordt vervolgd.

Namens alle katten, DANK JULLIE WEL🤩


Wilhelmina M Verbakel
10-01-2024

hallo allemaal, en uiteraard nog voor iedereen de beste wensen.

De kleine man die huisarrest had met zijn manke pootje doet het heel goed. je ziet nog wel af en toe een beetje een hinkje maar hij rent, springt en is weer helemaal happy tussen al zijn vriendjes.

Ondertussen heb ik weer een logeetje. een straatkat uit ons dorp Analipsi. Deze jonge man had ik al laten castreren in augustes en hij had toen al wat last met ademhaling en een snotneus. Daar heeft hij toen al medicatie voor gehad meer echt weg, is het nooit geweest. 

Nu , vorige week kreeg ik een berichtje uit het dorp van lieve mensen die er op vakantie waren dat het weer minder met hem ging en dat hij weer meer last had van neus en ademhaling. ik heb hem opgehaald, mee naar de DA genomen en daar heeft hij 3 injecties gehad, voor 10 dagen een extra antibioticakuur meegekregen en extra vitamines. Het gaat nu, na 6 dagen echt heel erg goed en het allermooiste is.........Als hij helemaal opgeknapt is mag hij naar een nieuw huis met eigen personeel. De schat is geadopteerd😍. Nooit meer op straat, op zoek naar een veilige plek om te slapen. Zijn naam is nu Boef. Als alles goed gaat mag hij over een maand vliegen en zijn ticket is al geboekt. Hier wordt je toch wel heel erg blij van.

En namens alle katten dank je wel voor jullie steun❤️.

Je kan ook op mijn facebookpagina kijken voor foto`s en filmjes.

facebook.com/miriam.verbakel


Wilhelmina M Verbakel
22-12-2023

Iedereen heel erg bedankt voor de donaties😍.

Het gaat goed met de katjes, en in het nieuwe jaar staan er alweer een aantal gepland voor sterilisatie, castratie. (als het lukt om ze te vangen)

In het dorp lopen een heel aantal jonge katjes die blij zijn als ze me zien want dat betekend ETEN.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen.

Namens alle straatkatjes, dank je wel voor de goede zorgen❤️


Wilhelmina M Verbakel
08-12-2023

De lieverd die binnen zat met huisarest gaat goed. Ruim 3 weken binnen geweest en nu weer buiten bij zijn vriendjes.

Hij hinkt nog af en toe een beetje maar het gaat verder prima, en het zal wel helemaal goed komen.

De rondjes in het dorp om te voeren gaan door. Het is triest om zoveel jonge katjes te zien, die nu overal op zoek zijn naar eten.

Helaas ook bij ons (waar we wonen) in de buurt weer een katje (poes) gespot die komt eten, dus deze dame zal ik ook moeten gaan vangen om te laten steriliseren. 

Dank jullie wel allemaal namens de straatkatten.😍


Wilhelmina M Verbakel
10-11-2023

Iedereen weer heel erg bedankt voor de donaties👍❤️.

Op dit moment zit er 1 van de zwervers (rondom ons huis) binnen. Hij heeft een onderzoek gehad omdat er iets met zijn poot mis leek te zijn. De DA heeft 2 foto`s gemaakt maar er was niets op te zien. Hij heeft een cortisoneinjectie gehad  en voor 6 dagen medicijnen, en huisarest om te rusten. We zijn een week verder maar het is nog niet okay. Het gaat wel wat beter maar hij hinkt nog. Gelukkig kan hij wel zijn voetje bewegen, maar er op lopen nog niet. Omdat ik al ruim 4 jaar voor hem zorg is huisarest geen probleem (zie filmpje op mijn facebookpagina), en is hij dol op knuffelen😍. Vandaag overleg met de DA of we door gaan met medicijnen of dat het met alleen rust goed moet komen. Wordt vervolgd.

De leuke rode kater die bij de winkel woont heeft zijn ampul tegen vlooien ook weer gehad. Dat moet elke maand omdat hij een allergie heeft. En hopelijk kan ik Maandag weer een poes of kater gaan vangen die dan ook geholpen kan worden.

 


Wilhelmina M Verbakel
18-10-2023

https://www.facebook.com/miriam.verbakel

Hier kan ik ook wat meer fotos plaatsen.

Afgelopen Vrijdag weer een poes uit het dorp kunnen laten steriliseren.😍

Kijk gerust op mijn facebookpagina.


Wilhelmina M Verbakel
03-10-2023

Afgelopen week weer diverse donaties ontvangen en ook weer voer gekregen. Super dat jullie allemaal helpen.

De laatste loodjes van het seizoen zijn in aantocht en dan zien jullie weer wat meer nieuws van me. Dan kan ik met de nieuwe vangkooi aan de slag💪.

Iedereen bedankt namens de straatkatten😍


Wilhelmina M Verbakel
11-09-2023

Ik wil iedereen weer bedanken voor de donaties.

Afgelopen week weer een aantal katten kunnen voorzien van een wormenkuur en ampul tegen vlooien en teken. De dagelijkse verzorging van de, om en nabij 35 katten gaat gewoon door , maar er is de komende tijd heel veel werk aan de winkel.

Gisteren weer een aantal kittens rond zien rennen en spelen in het dorp, en ook alweer zwangere poezen gezien😥. De winter staat voor de deur en alle toeristen gaan ons bijna verlaten. Dan zijn de straatkatten weer overgeleverd aan al diegene die hier wonen en zich inzetten en voeren. Ik kan ze echt niet allemaal vangen en redden, maar ik blijf mijn best doen. Vandaag ook een extra nieuwe vangkooi gekocht die niet zo zwaar is (ook makkelijk mee te nemen naar het dorp) en makkelijk in gebruik. Dank je wel allemaal dat jullie me steunen hierin❤️


Wilhelmina M Verbakel
30-08-2023

Iedereen weer heel erg bedankt voor jullie steun in de vorm van donaties en voer.😍

Afgelopen week een kater in het dorp mee kunnen nemen voor castratie. De ondeugd zat vol kleine wondjes en kreeg een antibiotica kuur voor 5 dagen.  Gisteren ook nog een extra vlooienampul omdat hij bleef krabbelen. Het gaat goed met de kat en hij komt elke keer vrolijk op me afgerend als hij mijn stem hoort.


Wilhelmina M Verbakel
19-08-2023

Deze week weer diverse donaties ontvangen. Dank je wel hiervoor ❤️❤️❤️. 

Maar 1 daarvan wil ik even extra benoemen. 

Lieve vrienden uit België die hier vaak op vakantie komen hebben geld ingezameld op een braderie. Ze hebben maar liefst € 325, 00 op gehaald voor de straatkatten. Dank je wel voor jullie inzet Gonda en William 🥰🥰🥰

Hier kunnen we weer een aantal katten van laten steriliseren en castreren. 


Wilhelmina M Verbakel
28-07-2023

Hier weer even een update, 

10 dagen geleden zag ik dat 1 van de katers die afgelopen winter gecastreerd is, een flinke wond aan zijn poot had. Het was dik en hij had er ook pijn aan. Gelijk begonnen met antibiotica en inmiddels is de wond genezen en huppelt hij weer vrolijk rond.

Gisteren in de ochtend ook een rondje dorp gereden om bakken met water te plaatsen. Er zijn nu heel veel toeristen en aan voedsel geen gebrek voor alle straatkatten, alleen dat water wordt vergeten en dat is zeker zo belangrijk. Hopelijk zien de toeristen dat die bakken er staan en dat ze nu ook het water aanvullen en niet alleen brokjes voeren.

En als laatste nog een hele dikke DANK JE WEL voor de donaties❤️


Wilhelmina M Verbakel
05-07-2023

Ik wil iedereen weer bedanken voor de donaties❤️.

Ook via de fooienpot in de winkel komen donaties binnen💪.

De katten doen het goed en de dagelijkse verzorging gaat natuurlijk gewoon door.

Hier is het hoogseizoen op gang gekomen dus ik ben ook druk in onze winkel. 

Het steriliseren en castreren staat even op een lager pitje maar dat komt wel weer goed. Het kopen van voer, vlooiendruppels, wormentabletjes etc gaat gewoon door.

Dank jullie wel😍

 


Wilhelmina M Verbakel
21-06-2023

Vanochtend een jonge kater kunnen pakken bij ons in het dorp💪.

Hij is al bij de DA voor castratie en Ik hoop stiekem dat hij misschien wel door toeristen geadopteerd wordt.

De foto staat op mijn facebookpagina.

Dank je wel allemaal voor jullie hulp❤️


Wilhelmina M Verbakel
19-06-2023

Agelopen week weer diverse donaties ontvangen en een voedselpakket❤️.

Gelukkig ook weer een poes kunnen laten steriliseren mede dankzij jullie allemaal💪.

Zo fijn en lief dat jullie ons steunen om het leven van al deze straatkatten te verbeteren. 

Dank je wel allemaal.

Kijk gerust op mij facebookpagina voor foto`s. https://www.facebook.com/miriam.verbakel/


Wilhelmina M Verbakel
09-06-2023

Komende week staan er weer een aantal poezen en katers op de planning om te laten helpen (als ik ze kan vangen🤞) . Dank je wel allemaal voor de donaties 😊👍❤️


Wilhelmina M Verbakel
23-05-2023

Gisterochtend een poes kunnen vangen en vanochtend weer opgehaald bij de DA.

Ze was nog niet zwanger dus tijdelijk de poezenpil heeft geholpen👌.

Ze loopt weer tussen haar vriendjes rond, wordt nooit meer zwanger, en dat scheelt weer een hoop kittens en dierenleed.

Dit alles mede dankzij jullie donaties.

Dank jullie wel.😍

Foto`s en filmpjes staan op mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/miriam.verbakel


Wilhelmina M Verbakel
15-05-2023

1 van de zwerfkatten die deze winter geholpen is komt sinds 2 dagen naar me toe voor een aai, zo leuk dat ze niet meer zo wild zijn🤩. Nu is het tijd voor een wormen pil, want dat gaat nu wel lukken😊💪. Morgen ga ik toch weer aan de slag met een vangkooi want 1 poes komt weer elke dag eten en is nog niet geholpen.

Dankzij alle giften kunnen we heel veel dieren een gezonder en beter leven geven. 

Dank je wel 🥰🥰🥰


Wilhelmina M Verbakel
09-05-2023

Omdat hier het toerisme weer op gang is gekomen ben ik weer elke dag vanaf 10 uur in onze winkel aan het werk. Ik heb wat minder tijd om katten te vangen maar uiteraard gaat de dagelijkse verzorging gewoon door. Ze moeten eten en op tijd een ampul tegen vlooien en teken, en waar het lukt, een pilletje tegen wormen. 

Ik kijk nu wel van dag tot dag of er ergens in de buurt een kat is die ik kan vangen, maar dat moet dan wel vroeg in de ochtend zodat ze naar de DA gebracht kan worden voor werktijd. 

Vandaar dat de up dates nu wat minder worden. 

🐱❤️

 


Wilhelmina M Verbakel
30-04-2023

Iedereen weer bedankt voor de donties❤️👍. 

Eergisteren weer een jonge poes van 1 jaar oud kunnen vangen. Deze dame had een tijd de poezenpil gehad en is nu gesteriliseerd. Ze kan nu door het leven zonder elk half jaar zwanger te worden 🥰


Wilhelmina M Verbakel
18-04-2023

Vanochtend weer een poes kunnen vangen en naar de DA gebracht om te laten steriliseren💪


Wilhelmina M Verbakel
14-04-2023

Gisteren toch weer een poes kunnen vangen💪.

Ik heb haar vanochtend weer bij de DA opgehaald en weer los gelaten. En mede danzij jullie donaties zal ze nooit zwanger worden😍.

Normaal kost een poes steriliseren € 120,- maar voor de straatkatten is het € 80,-

Dank je wel❤️


Wilhelmina M Verbakel
08-04-2023

Iedereen heel erg bedankt namens de zwerfkatjes😍.

Omdat het seizoen hier langzaam op gang komt krijg ik het steeds drukker en zet ik minder op deze pagina, maar ik ga gewoon door met oa de dagelijkse verzorging van gemiddeld 30/40 katten per dag. En waar het lukt blijven we uiteraard vangen en steriliseren. Dat doen we tenslotte al meer dan 12 jaar💪.

Alleen de up dates worden nu tijdelijk wat minder.  


Wilhelmina M Verbakel
26-03-2023

Het poesje dat afgelopen week is gesteriliseerd komt af en toe langs om wat te eten. Ze ziet er goed uit🥰

Het is mooi weer op Kreta, 21 graden, dus overal liggen katjes te genieten van de🌞


Wilhelmina M Verbakel
22-03-2023

Vanochtend de poes opgehaald bij de DA en ze was inderdaad zwanger van 4.

Mede dankzij de donaties kan er veel dierenleed bespaard blijven. Dank je wel 😍


Wilhelmina M Verbakel
21-03-2023

Vanochtend al een poes gevangen en naar de DA gebracht. Ze wordt ergens in de loop van de dag gesteriliseerd en dan kan ik haar vanavond of morgenvroeg weer op gaan halen. Ik denk dat ze al zwanger was, maar dat hoor ik wel als ze geholpen is. Mede dankzij jullie donaties gaat ook deze dame een beter leven tegemoet. 

Dank je wel allemaal 🥰


Wilhelmina M Verbakel
19-03-2023

Dank je wel voor de donaties namens de straatkatten. 🥰🥰🥰

Jullie helpen allemaal mee aan een gezonder en gelukkiger leven voor de katten. 💪


Wilhelmina M Verbakel
16-03-2023

Vandaag toch weer een grote kater kunnen vangen💪. Hij hoeft zijn hormonen niet meer achter na te jagen😊👍


Wilhelmina M Verbakel
08-03-2023

Dank je wel voor de donaties 🥰

Op het moment weinig te vertellen. Alles gaat zijn gangetje en de katten gaan allemaal goed. Ik ben wel bijna dagelijks bezig om wat te vangen. Vanochtend alweer druk in de weer met voer en vangkooien. Er liepen 7 poezen en katers die nog geholpen moeten worden. Helaas zonder succes. Morgen gaan we gewoon weer verder. 🤞😊💪


Wilhelmina M Verbakel
28-02-2023

De oudste straatkat van het dorp is naar de poezenhemel 🌈 Ze is aangereden door een auto en was op slag dood. Ongeveer 17 jaar oud is toch een hele mooie leeftijd voor een kat. R. I. P. Lieverd. 


Wilhelmina M Verbakel
22-02-2023

Afgelopen week foto's gekregen vanuit Duitsland (Hannover) van TIGA🐱. Ruim 5 jaar geleden bij ons geboren als straatkat in Analipsi en geadopteerd. Altijd fijn om te zien dat ze een goed leven hebben nu🥰

De laatste dagen alleen overal voeren want ook ik heb wel eens wat anders te doen dan katten vangen. 

Het valt wel op dat er overal vreemde wilde katers rondlopen. Ze zijn overal op zoek naar krolse poezen, dus er worden er over een tijdje weer veel geboren. Maar, elke kat die geholpen is, is beter dan geen. We gaan gewoon door💪😊


Wilhelmina M Verbakel
19-02-2023

Lekker buiten in de 🌞met koffie ☕ en met een kat op schoot. Buitenshuis zijn de katten ook weer voorzien van voer en voor 5 een stukje worst met pilletje. 

Namens alle katjes, dankjewel voor de donaties 🥰🌞🐱

 


Wilhelmina M Verbakel
15-02-2023

Niet alleen via deze actie, maar ook via het spaarvarken in de winkel, Pay pall en via prive overboekingen krijgen we donaties.

Zo blij met alle hulp🙏❤️

Vanochtend alweer een rondje dorp gereden met voer. 8 katten weer een tablet tegen wormen gehad en de man in quarantaine doet het zo goed dat we hem morgen maar weer los laten. Hij krijgt vrijdag voor het laatst zijn medicijnen en gelukkig zijn de andere katten daar (18 stuks) niet besmet.

 


Wilhelmina M Verbakel
12-02-2023

Dank je wel weer voor de donaties. Zo blij met jullie ❤️

De poesjes hebben vandaag de pil gehad zodat ze niet zwanger worden (totdat ze gevangen zijn om te laten steriliseren) De kat in Quarantaine gaat super goed. Hij eet goed en heeft behalve zijn medicijnen, vandaag ook een ampul gehad tegen teken, vlooien en wormen.

Liefs uit Kreta namens mij en de straatkatten🥰


Wilhelmina M Verbakel
10-02-2023

Lieve mensen, dank je wel voor de donaties. 

Het gaat goed met de kater in quarantaine. Behalve soep, wat hij erg lekker vindt, heeft hij nu ook een blikje nat voer op. De medicijnen slaan goed aan 😊


Wilhelmina M Verbakel
08-02-2023

Dank je wel weer voor de donaties. Super lief van jullie😍

Vanochtend met een kat naar de DA geweest . Hij had dezelfde symptomen als de kat die 2 weken geleden dood is gegaan. 3 Injecties gehad. Voor 10 dagen medicijnen voor de luchtwegen, en hij moet 10 dagen in Quarantaine omdat het erg besmettelijk is. Gelukkig hebben we daar een plek voor😊. Hij heeft al wat gegeten, dus hopen dat het goed komt. Vervolgens de SqueezBox (box met dubbele wand) ontsmet, alle dekens weer in de was en de buiten verblijven ook ontsmet. Helaas kan ik hier geen foto plaatsen maar die staat weer op mijn facebookpagina. 


Wilhelmina M Verbakel
05-02-2023

Goedemorgen vanuit Kreta. Wat hebben we vandaag : koud, regen, storm en sneeuw in de bergen. De buurt katten zijn verzorgd en de 5 poezen hebben de pil gehad (hopelijk de laatste keer) Rondje dorp zit er ook al op want door het koude weer hebben ze wat meer voer nodig. Hopelijk kan ik komende week een aantal poezen vangen voor sterilisatie 💪😊. 


Wilhelmina M Verbakel
04-02-2023

Dank je wel weer voor de donaties. Vandaag alleen een rondje voeren want buiten dat moet er ook nog "gewoon" gewerkt worden.

Fijn weekend. 


Wilhelmina M Verbakel
03-02-2023

Dank je wel weer voor de Donaties,😍

Het katje (van gisteren) is weer de terug op zijn plekje in Analipsi. Hij deed er wat langer over om goed bij te komen uit zijn narcose, dus heb ik hem ff thuis gehouden. Gelukkig was het een katje wat ik zo kon pakken, dus kon ik hem thuis wat laten eten voordat hij weer terug kon. Helaas kan ik hier geen foto plaatsen maar die zet ik op de fcebookpagina. 

 


Wilhelmina M Verbakel
02-02-2023

Eerst en vooral, dank je wel voor de donaties🤗🥰Morgen weer een up date, want nu heb ik nog een katje thuis die nog niet terug de straat op kan. Maar komt goed💪


Wilhelmina M Verbakel
01-02-2023

Het is koud op Kreta. De sneeuw op de bergen is te zien vanuit mijn slaapkamer🥶. Zo een rondje straatkatten voeren voordat ik ga werken. Fijne dag allemaal. En hier zeggen we op de 1e dag van een nieuwe maand, Kalo Mina


Wilhelmina M Verbakel
31-01-2023

Lieve allemaal.

Dank je wel voor jullie donaties.❤️

Helaas kan ik hier geen nieuwe foto`s plaatsen maar ik ben te volgen op facebook waar ik ook updates plaats.

facebook.com/miriam.verbakel

 


Wilhelmina M Verbakel
30-01-2023

Ook vandaag is het weer gelukt. Weer een jonge kater kunnen laten castreren.

Mede dankzij de donaties weer mogelijk gemaakt.

Dank je wel daarvoor


Wilhelmina M Verbakel
29-01-2023

Vandaag 5 poezen de pil gegeven. Dan worden ze in ieder geval niet zwanger totdat we ze hebben kunnen vangen voor sterilisatie 💪😊


Wilhelmina M Verbakel
27-01-2023

Dank  je wel Wim en José.

Gisteren alweer een kater kunnen laten castreren 💪😊


Wilhelmina M Verbakel
27-01-2023

Vandaag had ik hulp van Harley. Harley is een straatkat die 4 jaar geleden al geholpen is en wil graag laten zien hoe het moet. Je loopt er in en de klep valt dicht. Kom op Harley, nu is het genoeg geweest. Dit is al de 4e keer dat ik je er uit moet halen 🙈🤣


Wilhelmina M Verbakel
24-01-2023

En in 3 dagen alweer 3 katertjes gecastreerd🐱


81 donaties
€ 2.788,00
Doel: € 10.000,00
27% / 286 dagen te gaan