Zusjes naar Lesbos

Zusjes naar Lesbos | Geld inzamelen
 
 

Wij zijn de zusjes Arianne en Gerlin.

In december hopen wij met een team van 7 mensen een week lang alles te gaan doen wat we kunnen in het vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos, het kamp wat daar gebouwd is na de brand in kamp Moria. We willen ons inzetten om het leven van de mensen daar wat menselijker te maken. In het kamp wonen 4000 mensen in 700 tenten, mensen die gevlucht zijn om welke reden dan ook. Deze tenten zijn nog niet eens bestand tegen de regen, de wind en de kou die er is in de komende wintermaanden.


In Mavrovouni gaan we ons inzetten om zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen op de eerste plek te zetten, omdat ze zichzelf zo makkelijk op de laatste plek zetten. Door het ontvangen van liefde, geloven we dat zij weer een bron van kracht, liefde en inspiratie voor zichzelf, elkaar, hun kinderen en families kunnen zijn.


Met ons team hopen wij deze week onze handen uit de mouwen te steken, maar daarvoor hebben wij ook uw en jouw bijdrage nodig. Om het weekprogramma te kunnen draaien hebben wij met het hele team ongeveer 8.000,- euro nodig. Dit geld is puur voor de vluchtelingen op Lesbos, verblijf en reiskosten betalen we zelf.


Het gesponsorde geld wordt besteed aan voedsel, hoognodige producten en activiteiten voor alle vrouwen, mannen en kinderen op de vlucht. Het wordt onder andere besteedt aan twee keer per week bananen en een keer in de week verse groenten voor alle bewoners van het kamp. Ook gaat er een groot deel naar het I Carry programma, waarmee zwangere en pas bevallen vrouwen ondersteund worden. Ze krijgen bijvoorbeeld zorgpakketten, extra voedzame lunches, begeleiding door vroedvrouwen en het taxiritje terug van het ziekenhuis.


Wilt u ook uw steentje bijdragen voor deze mensen die alles achter hebben moeten laten? Samen kunnen wij ervoor zorgen dat het weer wat menselijker en dragelijker wordt in het kamp.


Heel erg bedankt voor uw bijdrage voor deze mensen!
 
https://www.becausewecarry.org/#topEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
58 donaties
€ 3.135,00
Doel: € 2.000,00
156% / 2 dagen te gaan