Zuid Afrika juli 2020

Zuid Afrika juli 2020 | Geld inzamelen
 
 
Voor projecten die wij in Zuid Afrika bezoeken willen we donaties meenemen

In de zomervakantie van 2020 ga ik samen met collega Desiree en een groep jongeren uit Roosendaal 2 weken naar Zuid-Afrika.

In de omgeving van Johannesburg en Pretoria gaan wij een aantal projecten van GAIN Zuid-Afrika bezoeken. We gaan daar de mensen van de projecten ontmoeten en zien welk goed werk zij doen. Waar nodig gaan we een handje helpen. Denk aan het helpen opknappen van een klaslokaal, het organiseren van en leuke activiteit voor kinderen of helpen bij het uitdelen van voedsel aan de allerarmsten.

Een project van GAIN dat we bezoeken is een (aids)wezenproject waarbij de wezen door gezinnen in hun eigen omgeving opgevangen worden. De gezinnen krijgen vanuit het project financiële ondersteuning om de kinderen te voeden, te kleden en naar school te laten gaan. De onderstruning die de gezinnen krijgen is 500 rand pet maand (omgerekend zo'n 30 euro). 

Een ander project is de opvang van alleenstaande zwangere vrouwen. Zij krijgen opvang en zelfstandigheidstraining. Denk hierbij o.a. aan computerles en sollicitatietraining zodat ze een kans krijgen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

We zijn te gast bij deze projecten en als gast kom je niet graag met lege handen. We willen graag een donatie meenemen en daar heb ik jouw hulp bij nodig! 
Steun jij onze reis en de projecten die we bezoeken?

 

https://jongerenreispgr.wixsite.com/kruiskerk2020

Alvast bedankt! 👍🏻🧡Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
45 donaties
€ 2.125,00
Doel: € 3.000,00
70%