Wat als je beide binnen3 jaar hersenletsel oploopt

Wat als je beide binnen3 jaar hersenletsel oploopt | Geld inzamelen
 
 

Binnen 3 jaar liepen mijn man en ik allebei hersenletsel op. Ik door een herseninfarct door een niet wetende aangeboren hartafwijking.Hierdoor volgde er nog een openhartoperatie. En mijn man een heftige hersenbloeding door de val van een ladder op een betonnenvloer. We mogen dankbaar zijn dat we er beide nog zijn. En dat zijn we zeker. Dagelijks is het een goede planning maken over hoe we de dag indelen qua energie en onze kinderen. Dat is vaak zwaar en vele mensen snappen het niet doordat je het aan de buitenkant niet ziet. Als je dan ook nog in een huis woont waar nog zoveel aan gedaan moet worden, geeft dat alles behalve rust. (Een echt klushuis)
We wilde het verkopen, maar dat gaat dus niet. We kunnen zelfs met onze overwaarde geen ander (goedkoper) huis terug kopen. Doordat we niet fulltime kunnen werken en ook niet volledig zijn afgekeurd, krijgen we geen andere hypotheek. We zijn echt bij alle banken geweest... ( werken in Nederland wordt in ons situatie echt afgestraft )

Dan gaan we maar huren dachten we,...voor een sociale huurwoning hebben we teveel inkomen, maar voor particulier weer te weinig, dat is echt te duur als je beide mankerend bent.

Het huilen stond ons nader dan het lachen. We zagen geen andere mogelijkheid dan een doneeractie beginnen.

Wat zijn we blij en dankbaar dat we deze stap hebben gezet. We zijn onwijs geholpen door vele bekende en onbekende mensen. En bedrijven uit de buurt. Zelfs door een tv programma.

Ook hebben we de mensen leren kennen. Mensen die denken alles voor jou in te kunnen vullen en precies weten wat je had moeten doen. Mensen die slecht over ons hebben gesproken, het zal een bedelactie zijn, een schande voor de familienaam, we moeten ons huis maar verkopen, maar gaan huren, ik zal dat echt nooit gedaan hebben, dat is mijn eer te na...mensen hebben geen idee waar ze over praten. Ik zal dit ook echt nooit gedaan hebben, want je doet dit echt niet voor je lol kan ik je vertellen. Iedereen wil toch z'n eigen boontjes doppen. We hadden dit natuurlijk heel goed uitgezocht voor we deze doneeractie opgestart hebben, want dat doe je niet zo maar. Dit soort uitspraken heeft veel pijn en verdriet gedaan. Maar ondanks dat weegt het niet op tegen de grote hoeveelheid steun en begrip en hulp van onwijs veel mensen. Liefde is alles❤️

Ons huis is onwijs opgeknapt en ondanks dat er nog steeds dingen gedaan moeten worden en dat zal door onze strijdlust ook vast nog wel goed komen. Maar we zijn heel trots en dankbaar dat we deze stap gezet hebben en dit heeft ons een hoop rust heeft gegeven.

Voor iedereen die ons geholpen heeft op wat voor manier dan ook! We zullen dit nooit vergeten!!!

 

 

Zillah de Joode
14-08-2019

Wat een rollercoaster waren de afgelopen maanden en wat is er veel gebeurd. 

Wat zijn we dankbaar en blij dat we zo ontzettend geholpen worden door zoveel mensen en bedrijven. 

Van persoonlijke berichten tot anonieme donaties. Wat een warmte en hulp. Zo fijn dat er zoveel ontzettend veel mensen zijn die onze hulp vraag begrijpen. Wat een warmte en liefde. Dat doet ons zo ongelooflijke veel.

Iedereen die een donatie heeft gedaan willen we echt onwijs bedanken!!

En we willen jullie ook laten weten dat we ook enorm geholpen worden door bedrijven.

• Diepenveen keukens en badkamers uit Giessen bood ons aan om een keuken naar wens uit te komen zoeken, met geweldige stille apparatuur. Zo ook het toilet met tegels en fonteintje krijgen we via Diepenveen gesponsord.

•NGJ van Vugt uit Giessen doneert ons het elektra

•Van der Plas bv uit Giessen sponsorde het slopen van de aanbouw met het afvoeren van het puin door Nieuwenhuizen grondwerkzaamheden.

• Verhoeven uit Giessen sponsord de verf.

• Ot de Waal doneert een kozijn met openslaande deuren

• een pvc vloer wordt gedoneerd door een bedrijf die dat graag voor zich houd

• Bij Rietveld lampen mogen we voor €500,- aan lampen uitzoeken

• Stucadoorsbedrijf van der Steen komt ons helpen met 50%korting voor het stucen van alle wanden.

•Shirley Dap komt kijken met het inrichten van het huis qua kleur. Dat is iets wat ik na m’n infarct niet goed meer kan. Goed matchen...ontzettend lief dat deze interieur stylist dit kostenloos wil doen voor ons.

Dit bij elkaar is echt ongelooflijk! 

Zo fijn dat we na al die ellende mogen voelen dat er zoveel mensen voor ons klaar staan!

Nu zullen er misschien mensen zijn die denken, nou, nu houden jullie vast wel geld over. Maar 4 maanden lang is Robin hier met zijn maatje aan het werk en dan alle bouwmaterialen bij elkaar kost echt ongelooflijk veel. Dan hebben we nog een schilder nodig en gordijnen.

Vandaar dat we er nog niet zijn! Maar dat het van een huis een echt thuis gaat worden is natuurlijk super!

liefs Daniël en Zillah


Zillah de Joode
24-10-2018

Wat een lieve en warme reacties van iedereen! We willen ook iedereen die anoniem of alleen met zijn of haar voornaam doneert hartelijk danken omdat we dat niet persoonlijk kunnen doen. Het doet ons goed dat er zoveel lieve mensen bestaan en ons een fijn opgeknapt huis gunnen!


502 donaties
€ 13.525,00