Zou jij ook terugkeren om jouw land te verdedigen?

Zou jij ook terugkeren om jouw land te verdedigen? | Geld inzamelen
 
 

Vrijdag 25 februari, een dag nadat Poetin buurland Oekraïne was binnengevallen, namen wij in ons nieuwe huis de stand van zaken door met onze aannemer. Het team dat bezig was in ons huis, werkte al vele jaren met onze aannemer. Deze fantastische vakmensen, stonden met lijkbleke gezichten en een lege blik ons te woord. Ze bleken uit Oekraïne te komen.


We zijn direct gestopt en hebben gesproken over hun situatie. Diep geraakt en ook geschokt hebben we naar hun verhalen geluisterd. Over hun vrouwen en kinderen, die daar in paniek waren. Over de afweging om hun huizen achter te laten en Oekraïne te ontvluchten. 

Een dag later zijn de mannen naar de grens met Polen gereden. Daar hebben ze hun familieleden opgehaald die sindsdien verblijven in opvangcentra in Nederland. Waar wij kunnen, proberen wij te helpen. Daarom ook o.a. deze doneeractie. 


Een deel van de mannen heeft besloten om terug te keren naar Oekraïne en te vechten voor hun land. Hun vrouwen en kinderen laten ze hier achter. Om beter voorbereid te zijn, hebben ze materiaal nodig. Wapens zijn er en kunnen ze krijgen aan de grens. Kogelvrije vesten en portofoons zijn schaars. 


Met uw bijdrage kopen wij de kogelvrije vesten en portofoons om aan de terugkerende mannen mee te geven.


Wij danken u voor uw bijdrage en vragen u de link naar onze pagina zo veel mogelijk te delen. Bij voorbaat heel veel dank.


Wendy en BartEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
23 donaties
€ 3.760,00
Doel: € 7.000,00
53%