Zorgwoning voor mama 55 jaar

Zorgwoning voor mama 55 jaar | Geld inzamelen
 
 
Geef deze lieve vrouw weer een thuis!

Lieve lezers,

Ik heb deze actie opgestart voor mijn allerbeste vriendin die altijd voor mij klaar staat. Nu kan ik iets terug doen en ik hoop op jullie steun. 

Het verhaal is zo:

Ik ken deze vriendin al sinds we samen op de peuterschool zaten, bijna dagelijks speelden we met elkaar en dus was haar huis een beetje mijn huis en andersom. Ze komt uit een warm gezin, haar moeder is een super lieve vrouw, die niet werkte om fulltime voor haar gezin klaar te staan. Ze is super zorgzaam en geniet van haar leventje in haar vertrouwde omgeving.

In mei 2014 beleven we een prachtige dag want mijn vriendin gaat trouwen en uiteraard waren haar ouders super trots. Later dat jaar slaat het noodlot toe. Haar moeder van toen 51 jaar word getroffen door een hersenbloeding, er ontstaat twijfel waardoor zij eigenlijk te laat geholpen word en in coma raakt.

Het was een zeer onzekere tijd voor het gezin, wel of niet helpen, hoe komt ze hier uit etc. Natuurlijk ga je er voor en heb je hoop op het beste. Twee weken later ontwaakt ze uit haar coma en is het tijd om te kijken wat de gevolgen zijn van deze bloeding.

Zij blijkt eenzijdig verlamd en er is schade ontstaan in haar hersenen. Ze kan niet meer thuis wonen en word noodgedwongen geplaatst in een zorg instelling waar zij omgeven word door met name ouderen.

Tegen alle verwachtingen in is zij met kleine stapjes vooruit na 5 jaar redelijk zelfstandig geworden. Alleen groeit de zorginstelling niet met haar mee. Zo heeft ze na al die tijd nog niet de voorzieningen om bijvoorbeeld zelfstandig naar de wc te gaan (een stang zou al voldoende te zijn) en heeft zij nog steeds een onbruikbare keuken (normale keuken dus met haar rolstoel kan ze daar helemaal niets mee). Bovendien is zij er niet echt gelukkig, ze zit tussen dementerende ouderen en in groepen samen zijn is sowieso niet echt haar ding.

Mijn lieve vriendin (en nu gaan jullie snappen waarom ik dit vind) heeft samen met haar man besloten om een zorgwoning te plaatsen in hun achtertuin. Ze brachten moeders hiervan op de hoogte en eerst moest zij behoorlijk wennen aan dit idee. Ze had zich er eigenlijk al bij neergelegd dat ze hier haar tijd moest 'uitzitten'. Een paar dagen later kreeg mijn vriendin een aantal berichtjes van haar moeder, waaronder; dan kan ik wel draadjesvlees voor jullie maken. Juist door dit bericht werd ik enorm geëmotioneerd want zo is hoe iedereen haar kent. Ze zorgzame, warme vrouw die alles voor haar kinderen zou doen. 

Mijn vriendin en haar man moeten een lening afsluiten om de kosten van een zorgwoning te financieren. Maar eigenlijk vind ik dat ze die hogere last niet verdienen omdat zij hun moeder een nieuw thuis gunnen, en dus wil ik jullie vragen om hen financieel te steunen. 

De kosten van een zorgwoning en de kraan kosten (ze wonen nogal onhandig) lopen op tot 60.000 euro. De gemeente financiert niet mee dus het bedrag komt geheel op hun schouders te liggen. 

Ze gaan hun hypotheek verhogen, maar elke euro scheelt er weer een om te lenen! Mochten jullie mijn vriendin en haar lieve moeder willen steunen dan ben ik jullie enorm dankbaar!

 

Loes Hogendoorn
25-12-2019

Hallo allemaal even een update!

Er is enorm veel werk verzet de afgelopen maanden en daarvan hebben wij de foto's toegevoegd. Lilly en Maarten willen in februari moeders in laten trekken in dit prachtige huisje!

Bedankt voor jullie donaties tot nu toe, ze zijn erg overweldigd dat jullie dit voor ze over hebben!

Mocht je nog niet gedoneerd hebben en nog willen doen dan kan dat natuurlijk nog steeds!


Loes Hogendoorn
22-10-2019

Even een update van Lilly en Maarten!

Zij hebben een mooie blokhut achtigs woning uitgezocht. Als alles mee zit kan deze eind 2019 nog geplaatst worden. Het is nu dus zaak om de tuin op orde te maken zodat er voldoende ruimte vrij is. In de foto's kun je voor en na zien, wat een hoop werk is er al verzet! 

Lilly en haar zusje zijn samen met moeders van de week een badkamer wezen uitzoeken. Al met al word het steeds concreter en moeders kan niet wachten tot ze haar nieuwe huisje kan bewonen! 

Laten we vooral doorgaan met delen van deze actie want we zijn er nog lang niet.... Alle beetjes helpen!

Bedankt!


Loes Hogendoorn
01-10-2019

Hieronder even een berichtje van Lilly en Maarten, ze zijn erg blij dat jullie hun allemaal zo steunen. Blijf deze actie vooral delen zodat we een nog mooier bedrag voor ze kunnen binnen halen!

Lieve allemaal!
Wij zijn de afgelopen dagen overweldigd van alle lieve berichtjes, likes, delers en donaties! Ontzettend lief dat er zo word meegeleefd!
Namens ons en mijn moeder willen wij iedereen vanuit het diepst van ons hart bedanken! We zijn er stil van11

Groetjes Lilly en Maarten


67 donaties
€ 2.535,00
Doel: € 45.000,00
5%