Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede

Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede | Geld inzamelen
 
 
Help mee aan de verbouwing van de kantine en activiteitenruimte op de zorgboerderij!

Op 1 april 2019 zal Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede haar deuren willen openen. Maar om de deelnemers een droog en warm onderdak te kunnen bieden zal er eerst een schuur moeten worden verbouwd.

Wat is Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede?

Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede biedt dagbesteding aan mensen met psychiatrische- en psychische problemen, verslavingsverleden, licht verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel. De begeleiding is gericht op het creëren van een veilige plek waar de deelnemer rust, ruimte om zichzelf te zijn en vertrouwen vindt. Door het aanbieden van zinvolle dagbesteding krijgt de deelnemer mogelijkheden tot leren en vergroten van vaardigheden, samenwerken met zijn medemens en re-integratie. Activiteiten worden uitgevoerd in eigen tempo zonder de nadruk te leggen op de productie. Er wordt gekeken naar wensen en mogelijkheden. Vraaggericht en competentiegericht werken dragen bij aan een persoonlijke groei van de deelnemer. Respect en acceptatie staan centraal op Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede. De mens is uniek en wordt in zijn waarde gelaten. Hij mag zijn zoals hij is.

Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede is gelegen in een agrarische omgeving omringt door natuur, dieren, kleinschalige boerderijen en woningen met een landelijk karakter. Het is een omgeving waar deelnemers zich thuis voelen en tot rust komen. Deelnemers kunnen buiten werken in de tuin, de boomgaard en de moestuin. Dieren verzorgen en binnen werken behoren eveneens tot de mogelijkheden. Het buitenleven, de rust en ruimte dragen bij aan een gezonde levensstijl wat stimulerend werkt voor lichaam en geest. De deelnemer krijgt alle aandacht en ondersteuning die nodig is voor zelfontplooiing.
Zorgboerderij Van Ravenswaaijstede is kleinschalig opgezet waar ruimte is voor vijf tot maximaal tien deelnemers per dag. Zij worden ontvangen en begeleid door de zorgboerin/begeleidster die haar werk vakkundig en met passie verstaat.

De deelnemers zitten er ook graag warmpjes bij!

Om de deelnemers nog beter te voorzien van hun behoeften en hen een droog onderkomen te kunnen bieden willen wij een schuur verbouwen tot kantine en activiteitenruimte. Zoals de schuur er nu bij staat is het onmogelijk en onveilig om daar binnen te kunnen zijn. Het dak en de kozijnen moeten worden vervangen, de ruimte moet worden geisoleerd. Een keukenblok, toilet en verwarming zou ook wenselijk zijn zodat de deelnemers een huiselijk gevoel krijgen. 

Hebben jullie hart voor de kwetsbare medemens? Help mee om de deelnemers een mooie kantine te bieden waar zij zich veilig en thuis voelen. De deelnemers zitten er ook graag warmpjes bij!

Voor meer informatie, neem eens een kijkje op www.vanravenswaaijstede.nl of https://www.facebook.com/Zorgboerderij-Van-Ravenswaaijstede.

Annemarie van Gelder
18-01-2019

De facebookpagina telt op dit moment 1.069 likes
Allemaal bedankt voor jullie support. Daar zijn we heel erg blij mee!

Voor een verbouwing van een schuur (zie foto) zijn we nog steeds op zoek naar donaties. De schuur zal de functie krijgen van kantine en activiteitenruimte. 
Natuurlijk begrijpen wij dat het in deze tijd heel moeilijk en financieel zwaar is om zomaar een euro uit te geven.
Toch roepen wij iedereen op om mee te helpen om de deelnemers een huiselijk ontvangst te kunnen bieden. De deelnemers hebben zelf een behoorlijk grote rugzak en het komt zelfs voor dat zij ook dakloos zijn geweest. Ze hebben een zo grote achtergrond met geestelijke problemen en vallen nog te vaak tussen wal en schip. Het is dan ook belangrijk om hen veiligheid en warmte te bieden. Een plek waar zij zichzelf mogen zijn, waar zij worden geaccepteerd en gerespecteerd zonder stigma!

Onverwachts hebben we een donatie mogen ontvangen van iemand met gelijksoortige problemen. Hij schreef: "Ik heb niet veel omdat ik een uitkering heb. Maar hier zou ik graag willen zijn."

Deze donatie heeft ons doen verrassen en dit motiveert ons om door te zetten met het realiseren van de zorgboerderij.
Laten wij allemaal onze krachten bundelen om dit prachtige project te laten slagen!

Warme groet,

Annemarie, Jaap & Rick 


4 donaties
€ 30,00
Doel: € 50.000,00
0%

Deze actie is gesloten.