Zorg voor Edwin op vakantie

Zorg voor Edwin op vakantie | Geld inzamelen
 
 
De zorg voor Edwin wordt alleen vergoed in het wooncentrum. Maar hij wil eropuit!

Edwin Kokee (43) wil met Pinksteren graag op vakantie. Even het hoofd leeg en bijtanken. Net als gezonde mensen. Alleen kan Edwin helemaal niets zelf. Hij is op zijn 16e na een ongeluk zwaar lichamelijk gehandicapt geraakt. Edwin is volledig afhankelijk van zorg die hij normaal krijgt in het wooncentrum van de Noorderbrug in Emmen. Helaas wordt de zorg alleen vergoed als hij verblijft in het wooncentrum, dus niet op vakantie.

Varen met wielen

Vorig jaar is Edwin voor het eerst op vakantie geweest op het aangepaste schip Quincy van Stichting Varen met wielen. Dit jaar wil hij er graag weer even tussenuit. Met de familie betalen we met liefde alle kosten voor een week varen (boot, havengeld, brandstof, maaltijden vrijwilligers etc.). Edwin vaart eerst 3 dagen met vrijwillgers en daarna met zijn zus en familie.

Kosten van de zorg

De zorg overdag én 's nachts verlenen we zelf, maar de zorg in de ochtend en avond moet worden gedaan door zorgprofessionals (van Buurtzorg). Dat kost ca. 2.000 euro. Deze zorg wordt NIET vergoed. Dat betekent dat je als gehandicapte altijd thuis moet zijn. Want zorg buiten de deur is voor eigen rekening. Dat vinden wij belachelijk. En daarom voeren we actie.

Kun jij een bijdrage missen waarmee we de zorg kunnen betalen? Dan proberen wij intussen de politiek wakker te schudden om de wetgeving aan te passen zodat je als gehandicapte zorg niet alleen vergoed krijgt als je 'thuis' bent, maar ook op vakantie!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
63 donaties
€ 2.345,00
Doel: € 2.000,00
117%

Deze actie is gesloten.