Zonder ID overal NEE

Zonder ID overal NEE | Geld inzamelen
 
 
Willem heeft een ID kaart nodig

  • Zonder ID overal NEE

  • Willem is 53 jaar en leeft nu een half jaar op straat. Hij was eerder ZZP-er, maar door allerlei pech heeft hij niets meer, alleen de kleren, die hij draagt. Zijn ID kaart werd tot overmaat van ramp ook nog eens gestolen. In Nederland is het verplicht een legitimatie te hebben. 

Maar als je als dakloze een warme slaapplaats wilt bij de nachtopvang van bijvoorbeeld het Leger des Heils, moet je een legitimatie kunnen tonen. Hulp van diverse instanties? Weer een legitimatie nodig.... Kortom, zonder enige vorm van legitimatie sta je met je rug tegen de muur.

Willem is dit straatleven meer dan zat en wil graag een nieuwe start maken. Vandaar dat wij hem willen helpen, om een spoedprocedure op te starten om een ID kaart aan te vragen.

Daar is geld voor nodig. Een spoedprocedure kost meer, maar het is dan ook dezelfde dag geregeld en Willem kan nog die avond in een warm bed slapen en een douche nemen. Dakloos zijn kost veel energie en een goede nachtrust maakt al verschil.

Willem wil verder met zijn leven en mettertijd weer een eigen woning en een baan. Hij beseft maar al te goed, dat het niet eenvoudig zal zijn, maar hij is de moed nog niet verloren.

Een ID kaart is het begin... Wie helpt met een kleine bijdrage?

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
15 donaties
€ 140,00

Deze actie is gesloten.