Zeehondjes in Pieterburen

Zeehondjes in Pieterburen | Geld inzamelen
 
 
Help de opgevangen zeehondjes aan nieuwe verblijven

Na een indrukwekkend bezoek aan zeehondencentrum Pieterburen zijn mijn man ik bevangen door het goede en nodige werk wat ze hier doen.
Wekelijks worden er gewonde of verzwakte zeehonden binnen gebracht. Ze proberen er alles aan te doen om deze diertjes weer op te lappen en klaar te stomen voor een lang en gelukkig leven in de waddenzee. Zelfs als daar operaties door artsen van het umcg voor nodig zijn.

Het centrum krijgt geen subsidies van de overheid en moet zich dus zien te redden door middel van donaties en giften. Anderzijds doen ze ook nog eens hun best ISO 9001 gecertificeerd te blijven.
Aangezien ikzelf op een klinisch lab werk en wij aan ISO 15189 moeten voldoen, weet ik hoeveel werk en procedures hierbij komen kijken.

De zeehondjes eten ongeveer 5 kilo haring per dag. Een kilo haring kost 1 euro. Soms zitten er wel 75 zeehonden in de opvang. Tel maar uit wat dit per dag kost...

We hebben met eigen ogen gezien dat een hoop zeehonden verblijven nodig aan vervanging toe zijn. Door onze komst, een donatie die we ter plekke hebben gedaan, het boeken van een rondleiding en de aanschaf van souvenirs hebben we al een klein steentje bij kunnen dragen aan de bouw van nieuwe hokken. Maar aangezien deze ongeveer 10.000 euro per stuk kosten is dit maar een druppel op de gloeinde plaat!

We willen proberen met een crowdfund actie zoveel mogelijk geld op te halen om ze te helpen aan betere en nieuwe verlijven zodat ze met dit goede werk door kunnen gaan.

Wie helpt ons mee?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 40,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.