ZBSD 2e internationaal toernooi 2023

ZBSD 2e internationaal toernooi 2023 | Geld inzamelen
 
 

ZBSD uit Bergen op Zoom is op 8 oktober 2008 opgericht als sportvereniging voor doven en slechthorenden. We hebben Bergen op Zoom gekozen omdat deze stad centraal in zuid west Nederland ligt en daar geen club was voor onze doelgroep. Het is voor doven heel moeilijk om in een sportclub mee te draaien met allemaal horende mensen. We hebben leden uit Zeeland, West Brabant, Zuid Hollandse-Eilanden en ook uit België We zijn gestart met alleen Bowling maar op dit moment beoefenen we ook, veld en zaal voetbal, zwemmen en hardlopen. De club is nodig voor het empowerment, zelfvertrouwen en de Participatiemogelijkheden van doven te vergroten 

 ZBSD doet mee aan verschillende landelijke competities. Zoals met het bowlen, voetbal, zowel zaal als veld.  Met het hardlopen en zwemmen doen wij aan veel landelijke wedstrijden mee.

De sportclubs voor doven zijn zo belangrijk omdat zij, de doven, elkaar daar kunnen ontmoeten en de sociale contacten leggen. Deze hebben doven in het normale leven veel te weinig, dit komt natuurlijk door de communicatie. 

Omdat wij in oktober 2023 ons 15 jarig bestaan vieren willen we dit doen om voor de gehele sportende dovenwereld zowel in Nederland als ook de buitenlandse  dovengemeenschap.

Op donderdag 5 oktober start een internationaal driedaags bowlingtoernooi. Dit wordt gespeeld op de bowlingbanen in “de Zeeland”.      

Op zaterdag 7 oktober is er een 5 km, 10km en 15km loop vanaf de Boulevard te Bergen op Zoom en ook wordt daar in zelfde locatie een zwemloop van verschillende afstanden gehouden. 
 
Afsluitend vindt op zondag een veldvoetbaltoernooi plaats op het sportpark van M.O.C.’17 te Bergen op Zoom. 

Om dit alles te bekostigen hebben wij steun nodig. We hebben al veel grote fondsen aan geschreven waarvan de meeste het  heel belangrijk vinden om zo een toernooi te organiseren. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 80,00