zaagmachine voor stadshout

zaagmachine voor stadshout | Geld inzamelen
 
 

Einde doneeractie

Aan alle donateurs en nog toekomstige donateurs. Onze actie is gestart in 2022 met als doel een bedrag in te zamelen voor de aanschaf van een zaagmachine om bomen tot planken te kunnen verzagen. We hebben immers geen inkomsten uit subsidie. Het streefbedrag was € 5000,- Dat streefbedrag hebben we niet gehaald, maar wel een mooi bedrag van ongeveer € 2500,-Voor dat bedrag koop je geen bomenzaag. Wel hebben we in elk geval een zware kettingzaag kunnen aanschaffen en klein electrisch gereedschap van goede kwaliteit. We zijn daar erg blij mee. Met dit gereedschap hebben we o.a.kunnen bijdragen aan een belevingspad voor speeltuin het Kwekkeltje in Rosmalen, en we hebben op verzoek een eikenhouten bank gemaakt met inscriptie als nagedachtenis aan een overledene. Deze bank is geplaatst in het herdenkingsbomen bos in Rosmalen. We zijn alle gulle gevers enorm dankbaar! We gaan deze doneeractie per 31 december stoppen. Tot deze datum mag en kunt u nog steeds doneren, uw donaties worden besteed aan vervanging en aanschaf van klein gereedschap.

U kunt onze stichting bezoeken op de website www.stadshoutdenbosch.nl

met dankbare groet

Stichting Stadshout den Bosch

 

Stichting Stadshout den Bosch
02-10-2023

Zie voor de laatste update de hoofdpagina van onze doneeractie


Stichting Stadshout den Bosch
29-01-2023

Het was te lang stil, door diverse omstandigheden. We zijn blij te kunnen melden dat we nog steeds actief zijn. Een kleine groep van actievelingen speurt naar bomen in den Bosch en directe omgeving die worden gekapt, om er fijne dingen mee te kunnen doen voor de stad en particulieren die iets "voelen"bij hergebruik van lokaal hout. 

Wat deden we ondertussen?  Succesvolle verkoop van borrelplanken , gemaakt van het hout van de gekapte paardenkastanjes uit de stad brachten zoveel op dat we de oude houtbewerkingsmachines in de werkplaats in eigendom konden nemen. De machines voldoen wel, maar zijn eigenlijk onveilig en soms onbetrouwbaar. Dus vervanging blijft hard nodig, en dus blijven donaties hard nodig !

Wat deden we nog meer? We maakten op verzoek van een inwonster van de stad een mooi herdenkingsbankje voor haar overleden echtgenoot. Van Amerikaans eiken uit Nuland, een dorp in de gemeente den Bosch. Met een mooie inscriptie staat dat bankje nu in het Levensbomenbos in Rosmalen.  Een foto volgt nog.

Wat doen we op dit moment?  We zijn bezig met een project voor speeltuin het Kwekkeltje in Rosmalen, gemeente den Bosch. We maken "loopbakken" voor de kinderen, die met hun blote voeten kunnen ervaren hoe verschillende soorten ondergrond voelen. We maken een looppad, afgegrensd door mooi gekleurde palen in de vorm van potloden, en verticale "voelbakken", waar diverse materialen in komen waar kinderen met hun handen diverse tactiele ervaringen kunnen opdoen. Veel werk, leuk werk! We zullen binnenkort wat foto's plaatsen van de diverse dingen waarmee we bezig waren en zijn. Blijf doneren als je ons werk nuttig en leuk vind. We zijn je er erg dankbaar voor ! Iedereen die de afgelopen tijd gedoneerd heeft, DANK!

 


Stichting Stadshout den Bosch
24-02-2022

Goedemorgen. Eeven een kleine update van onze crowdfunding. Gestaag komen kleinere en grotere bedragen binnen. Wat fijn! Iedereen daarvoor dank ! Probeer ook kennissen en vrienden enthousiast te maken voor onze kleine stichting en ons mooie werk. Twee weken geleden een mooie reportage gehad in het Brabants Dagblad, daarin kan je nog eens lezen wat we graag zouden willen.  https://www.bd.nl/den-bosch-vught/gevelde-kastanjes-van-de-parade-krijgen-een-leuk-tweede-leven-als-borrelplankje-of-bank~a6173d28/

Gisteren besteeddde ook de Bossche Omroep ruimte aan onze crowdfunding, je kunt het hier lezen: https://www.kliknieuws.nl/regio/bosscheomroep/verenigingen/189994/stichting-stadshout-den-bosch-start-crowdfundactie. Inmiddels is de plaatsing van een mooie halfcirkelvormige eikenhouten bank in Boschveld gepland op 04-03 a.s. We werken hard aan de laatste details, schuren, in de olie zetten en debetonnen voeten uit de bekisting halen. U hoort spoedig weer van ons!


Stichting Stadshout den Bosch
16-02-2022

Ondertussen zijn we bij Stadshout al een eind op weg met een mooie eikenhouten bank, bestemd voor de wijktuin naast de Brede Bossche School in de wijk Boschveld. De plaatsing is gepland aan het eind van deze maand. We hebben mooie publiciteit gehad in het Brabants Dagblad van zaterdag 12 februari jl.  en een mooie uitzending op het lokale  DTV nieuws.(https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/van-boom-tot-stadbankje-stichting-stadshout-geeft-gekapte-bomen-uit-den-bosch-een-tweede-leven

De lokale partij de Bossche Groenen heeft het college van Burgemeesters en Wethouders gevraagd om het bedrag dat we uiteindelijk binnenhalen, te verdubbelen. We hopen natuurlijk dat het college dat zal doen. Belangrijk dus dat jullie allen zoveel mogelijk doneren! De donaties komen gestaag binnen. Fijn! Het blijft spannend. We hopen op nog meer donaties voor dit mooie project, een bomenzaagmachine voor Stichting Stadshout. Nogmaal alvast dank!


56 donaties
€ 2.250,00
Doel: € 5.000,00
45%

Deze actie is gesloten.