Young Solar Team Ceilingboat

Young Solar Team Ceilingboat | Geld inzamelen
 
 
Steun ons om de Ceilingboat weer te laten varen!

Afgelopen jaar hebben wij via onze middelbare school, het Kaj Munk College, deelgenomen aan de Young Solar Challenge. Dit is een  competitie waarbij scholieren van 14 tot 18 jaar het tegen elkaar opnemen in een race met hun zelfgebouwde solar boten. In totaal deden er 32 scholen mee uit Nederland en zelfs een paar uit Duitsland. Vorig jaar zijn er vier wedstrijden gevaren door het hele land.

In februari 2018 zijn wij begonnen met de bouw van onze boot. We hebben het bouwpakket van de organisatie gekocht. Deze hebben we met ons hele team in elkaar gezet aan de hand van de bouwtekeningen.

Tijdens het bouwen bezochten we drie colleges op de Hogeschool van Amsterdam. Daar kregen we uitleg en tips over de bouw, het regelement en het elektrisch systeem. Om onze boot uiteindelijk waterproof te maken hebben wij met epoxy gewerkt. Gelukkig hadden we van te voren een workshop geregeld waar we voor het eerst leerde met epoxy om te gaan. Als laatste hebben we het elektrische systeem gemaakt. Hierbij hebben we een elektrisch schema gemaakt en vanuit daar gekeken wat we nodig hadden. 


Na een hoop testvaren waren we klaar voor de wedstrijden. Voordat we mochten deelnemen werd de boot op vrijdag door de organisatie getest. De boot moet voldoen aan alle reglementen.


UIteindelijk zijn wij vorig jaar als 14e geëindigd in het klassement. Daar waren wij zeer tevreden mee. Volgens de reglementen mag je twee jaar meedoen met je zelfgebouwde boot. Nu lijkt het ons ontzettend leuk om deze geweldige en leerzame ervaring nog een keer mee te maken en ons resultaat te verbeteren. Dit kunnen wij helaas niet alleen. Daar is een hoop hulp bij nodig. Dit jaar vooral om het inschrijfgeld en de huur van de zonnepanelen, accu's en motor te kunnen financieren. Wij hopen dat u ons daarbij zou kunnen helpen door middel van een donatie.  

Alvast bedankt namens het ceilingboat team: Kasper, Jop, Tigo, Tim, Phebe, Len en JensEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

16 donaties
€ 280,00
Doel: € 2.500,00
11%

Deze actie is gesloten.