Yeshe De Project

Yeshe De Project | Geld inzamelen
 
 
Help mee om kostbare literatuur van liefde, vrede en compassie te behouden in deze wereld

Extra info

Bekijk eerst ons verhelderende filmpje!

Bijna 60 jaar geleden - met de inval van China in Tibet - werden meer dan 6000 kloosters en bibliotheken in Tibet vernietigd en daarmee werd het hart geraakt van hun traditie van wijsheid en compassie. Sinds 1959 hebben 200.000 Tibetanen hun geboorteland verlaten en in de Himalaya-regio toevlucht gezocht. Zij namen hun meest kostbare bezit met hen mee - vaak heilige boeken die boeddhistische leringen bevatten. Het Yeshe De Text Preservation Project heeft zich toegelegd op verzamelen en herdrukken van de boeken, zodat ze behouden blijven en bestudeerd kunnen worden. In eerste instantie door Tibetaanse monniken en nonnen in ballingschap en - na accurate vertaling - voor de hele mensheid. 
Op dit moment publiceren wij  een volledige collectie van het geschreven werk van de belangrijke 19e-eeuwse boeddhistische meester Paltrul Rinpoche. Deze willen wij in januari 2018 aanbieden op de wereldvredesceremonie in Bodh Gaya.
 

Wie zijn wij?

Wij zijn Nyingma Centrum Nederland. Wij zijn onderdeel van het Tibetan Nyingma Meditation Centre (TNMC), eind jaren zestig opgericht door de Tibetaanse Leraar Tarthang Tulku. Ons doel is de Tibetaanse cultuur te behouden en het Westen te laten kennismaken met het Boeddhisme. Wereldwijd heeft TNMC organisaties in Amerika, Nederland, Duitsland en Brazilië. TNMC heeft het Yeshe De project opgericht, dat sinds 1989 4,9 miljoen boeken met dit waardevolle onderricht gedrukt heeft. Elk jaar tijdens de Ceremonie voor de Wereldvrede in Bodh Gaya worden deze belangrijke studieboeken gratis uitgedeeld aan Tibetaans boeddhistische monniken en nonnen in heel Azië. Daardoor kunnen zij weer studeren, deze kennis levend houden in hun eigen gemeenschap en beschikbaar maken aan onze westerse wereld.

Waarom zijn de geschriften van Paltrul Rinpoche zo belangrijk?

Dit jaar produceren wij het complete werk van de belangrijke 19e eeuwse Nyingma leraar Paltrul Rinpoche, 2.000 sets van 8 boeken. Paltrul Rinpoche was een zwervende yogi, die leefde van 1808 - 1887. Door heel Tibet inspireerde deze uitzonderlijk wijze en compassievolle leraar Tibetanen van alle rangen en standen. Hij was toegewijd aan het welzijn van alle levende wezens en kon alle vormen van negativiteit en emotie temmen. Hij bracht genezing, balans, welzijn en zorgzaamheid in hoofd en hart van iedereen die hij ontmoette. Hij bracht vrede onder rivaliserende stammen en overal inspireerde hij mensen om goedheid en vriendelijkheid te beoefenen. Iedereen die hij tegenkwam gaf hij licht en wijsheid, waardoor de sluiers van onwetendheid verdwenen. Zijn geschriften zijn tijdloos en juist vandaag de dag zijn ze nog net zo helder en relevant als 200 jaar geleden.

Daarom drukken wij dit jaar alle werken van Paltrul Rinpoche, zodat zijn inspiratie behouden blijft voor de Tibetaanse gemeenschap en voor ons.

Wat moet er nog gebeuren?

We zijn gestart met de productie van de Patrul-collectie, maar hebben fondsen nodig om dit werk af te maken. We willen de productie eind november gereed hebben, zodat we de boeken op tijd kunnen verschepen naar India. Samen met onze zusterorganisaties in Duitsland, Amerika en Brazilië willen we in totaal 50.000 dollar inzamelen. In Nederland willen we voor 30 oktober € 7.000,- inzamelen.

Hoe wordt je donatie gebruikt?

TNMC en het Yeshe De Project zijn altijd afhankelijk geweest van donaties. We hebben geen enkel ander inkomen. We zijn volledig afhankelijk van de steun van donoren zoals jij. Elke bijdrage is kostbaar en zal gebruikt worden om materiaal aan te schaffen dat nog nodig is voor de productie van de Paltrul-collectie.

Wanneer je je emailadres achterlaat bij het opvoeren van een donatie dan kunnen we je een bedankje toe sturen.

Waar gaan je donaties heen?

Hieronder zie je waaraan je bijdraagt. Elke bijdrage (vanaf € 5,-) is welkom.

  • 2 boeken kosten € 5
  • 1 set van 8 boeken kost € 20
  • 2.000 sets kosten € 40.000 


Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

80 donaties
€ 7.025,00
Doel: € 7.000,00
100%