Yara wil graag leren rekenen

Yara wil graag leren rekenen | Geld inzamelen
 
 
Behandeling dyscalculie, Yara wil graag leren rekenen

Schijndel, oktober 2018

Onze dochter Yara van 9 jaar, waarbij eerder al PDD-NOS en een motorische achterstand gediagnostiseerd is, heeft er al zo’n 7 jaar aan therapieën en begeleiding opzitten. Gelukkig kan ze goed meekomen in het reguliere onderwijs, ze las zelfs al boeken van groep 5 toen ze in groep 2 zat! Natuurlijk heeft ze haar beperkingen waardoor ze soms extra hard haar best moet doen en daarom zijn we ook extra trots op haar! Helaas blijft het rekenen wel een dingetje… Het kwartje lijkt maar niet te vallen en inmiddels heeft Yara een ernstige rekenachterstand opgebouwd. Ze zit nu in groep 6 maar zit met rekenen nog op niveau groep 3. Cijfers zijn voor Yara echt abracadabra en ondanks de extra begeleiding op school zit hier helaas weinig vooruitgang in. Heel frustrerend voor een klein meisje om zo je best te doen om "makkelijke" sommen onder de 10 te leren en na 3 jaar oefenen de antwoorden nog steeds niet te weten. Voor ons ook heel frustrerend om haar er zo mee te zien worstelen. 12

In november 2017 is Yara uitgebreid onderzocht, waarna ze de diagnose dyscalculie heeft gekregen. (Kinderen met dyscalculie hebben een hardnekkig probleem met het aanleren en automatiseren van reken- en telhandelingen. Begrip van getallen is er vaak ook niet.) Hierna volgde een nog intensievere begeleiding vanuit school, maar ook daarmee heeft Yara helaas weinig vooruitgang geboekt.

Behandeling bij dyscalculie is mogelijk. Het gaat om intensieve begeleiding bij een instituut dat gespecialiseerd is in dyscalculie, 1x per week begeleiding en Yara zal 5x per week thuis moeten oefenen.

De kosten van de behandeling liggen op € 62,50 per behandeling en om in ieder geval de basis vast onder de knie te krijgen zal er zeker 1 jaar behandeling nodig zijn. Helaas wordt in ons Nederland, waar alles zo goed geregeld is en waar je je scheel betaalt aan premie voor de zorgverzekering, deze behandeling op geen enkele wijze vergoed.

We hebben er lang en goed over nagedacht en natuurlijk willen we Yara een goede basis voor de rest van haar leven geven. Het gaat bij dyscalculie natuurlijk niet alleen om sommen maar ook om dagelijkse dingen zoals klokkijken, afrekenen in de winkel of de borden op het station kunnen lezen. Daarom vinden wij dat dit echt hard nodig is en gaat Yara deze maand starten met de behandelingen. Via deze weg willen we proberen om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen, zodat we daarmee een gedeelte van deze kosten kunnen betalen.

Het zal voor Yara en voor ons een hele intensieve periode worden maar we hebben alle hoop dat de behandelingen goede resultaten zullen bieden en we gaan ons best doen om hier een succes van te maken.

 

Dit bericht mag via de mail, social media etc. gedeeld worden zodat wij hopelijk het bedrag bij elkaar kunnen verzamelen dat Yara een goede start voor de rest van haar leven geeft.

Voor meer informatie over dyscalculie kun je kijken op de volgende site: www.rid.nl

Roland Braat
22-08-2019

22-08-2019

Alweer zo'n 10 maanden hard aan het werk.
Iedere week naar het RID en nog steeds bijna elke dag oefenen, oefenen, oefenen, ja zelfs in de vakantie...

Heel hard werken voor Yara en natuurlijk ook wel eens met tegenzin, maar Yara zelf weet dat ze het niet voor niets doet.

Een jaar geleden had ze echt geen enkel idee wat ze met de sommen (zelfs onder de 10) aanmoest en nu weet ze zo'n 40 goede antwoorden te geven in 1 minuut! Echt een enorme vooruitgang. Met sommen tot de 20 heeft ze ook al hard geoefend, dat is soms nog even goed nadenken. En nu is Yara ook al bezig met de getallen tot de 100.

Er valt natuurlijk nog erg veel te leren maar er is al een enorme stap gezet en we hopen samen nog veel meer stappen en sprongen te maken.


Roland Braat
26-10-2018

De aftrap is gemaakt!

Yara heeft woensdag de eerste behandeling gehad, ze is zelf erg gemotiveerd en wil echt heel graag leren rekenen. Zelfs om het huiswerk maken wordt er niet gemopperd. We hebben nog een hele lange weg te gaan maar we zijn erg benieuwd wat deze behandeling Yara gaat brengen.


26 donaties
€ 1.025,00
Doel: € 1.500,00
68%

Deze actie is gesloten.