Xplore 2018 Peru

Xplore 2018 Peru | Geld inzamelen
 
 
Ecolodge Mama Alice Peru

Mijn naam is Rick Groenendijk. Ik ben 17 jaar en ik woon in Waddinxveen. Ik zit in 4 Havo op het Coenecoop College in Waddinxveen. Ik schrijf deze brief omdat ik uw aandacht wil vragen voor het volgende. Aankomende zomervakantie ga ik drie weken op ontwikkelingsreis naar Peru. Dit is in samenwerking met school, Stichting Xplore en stichting Global Exploration.

In Peru ga ik, samen met andere leerlingen van mijn school en een aantal begeleiders, werken aan een betere toekomst voor de mensen in Peru die het hard nodig hebben. We gaan onder andere meehelpen aan het (op)bouwen van de Ecolodge van de humanitaire hulporganisatie Mama Alice, in Ayacucho.  In Ayacucho leeft 75% van de mensen onder de armoedegrens, waardoor veel kinderen op straat moeten leven. Deze kinderen worden dan opgevangen Mama Alice.

Stichting Global Exploration is een non-profit organisatie en ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), en heeft als doel om Nederlandse jongeren in contact te brengen met jongeren uit ontwikkelingslanden. Sinds 2006 werkt Global Exploration samen met projecten in Peru en gaan Nederlandse jongeren op wereldburgerstage naar dit land. Frederique Kallen is de chairwoman in Peru en verzorgt ieder jaar het programma voor de Xplore groepen.

De belangrijkste reden dat ik hieraan mee wil doen is dat ik heel erg geïnteresseerd ben in andere culturen en in ontwikkelingswerk. Ik vind het een heel mooi idee dat ik de wereld op mijn eigen manier een heel klein stukje beter kan maken door deel te nemen aan dit project. Ook doe ik dit voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het lijkt mij een unieke ervaring om deel te mogen nemen aan deze reis en om kennis te maken met mijn leeftijdsgenoten in een ander land en in een andere cultuur. Ik wil zelf kunnen ervaren hoe het is om in een land te leven waar niet alles zo goed geregeld is als in Nederland.

Om deel te mogen nemen aan deze reis zal ik een eigen bijdrage van €900,00 moeten leveren, maar ook zal ik €1800,00 aan sponsorgeld op moeten halen. Dit geld wil ik bij elkaar krijgen door bijvoorbeeld mee te doen aan sponsorlopen, het organiseren van bingo’s of flessen ophalen. Ik besef dat €1800,00 veel geld is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het me gaat lukken.

Daarom is mijn vraag aan u: wilt u een financiële bijdrage leveren?  Het geld komt altijd op een goede plek terecht, want Mama Alice kan uw geld gebruiken om bijvoorbeeld de opleiding van de voormalige straatkinderen in Peru te financieren, kleine klaslokalen te bouwen, schoolboeken aan te schaffen en om matrassen, medicatie en voedsel te kopen. U vraagt u misschien af wat u ermee opschiet als u mij sponsort. Ten eerste is het goed voor uw bedrijfsnaam om bij te dragen aan dit doel, het is namelijk fijn om te weten dat uw geld goed besteed wordt. Ten tweede zijn sponsorgelden aftrekbaar van de belasting. Ten derde zijn er sponsorpakketten opgesteld. Dat zijn voordelen die u als bedrijf krijgt bij sponsoring vanaf een bepaald bedrag.

1. Groetkaart: Bij een sponsoring van €25,- ontvangt uit een groetkaart uit Peru.

2. Club van 100: Bij een sponsoring van €100,- komt u in de club van 100. U krijgt dan 1 Full colour boek van ons avontuur, een groetkaart uit Peru, naamvermelding op de website en naamvermelding in het boek.

3. Sponsorpakket A: Bij een sponsoring van €500,- : Vijf full colour boeken van ons avontuur, groetkaart uit Peru, logo op de website van 4cm² en een logo in het boek van 4cm².

4. Sponsorpakket B: Bij een sponsoring van €1000,- : 10 full colour boeken van ons avontuur, groetkaart uit Peru, uw logo in het boek, op de groetkaart en op de website van 8cm² en een uitnodiging voor 2 personen voor de slotmanifestatie van onze reis.

5. Sponsorpakket C: Bij een sponsoring van €5000,- : 50 full colour boeken van onze reis, groetkaart uit Peru, uw logo in het boek, op de groetkaart en op de website van 20cm², een uitnodiging voor 4 personen voor de slotmanifestatie van onze reis, een foto van uw bedrijfsvlag op één van de goede doelen ter plekke en een presentatie van ons bij uw bedrijf.

 

Ik hoop dat u hierop wilt reageren. Zo ja, dan wil ik best een keer naar uw bedrijf komen om nog meer uitleg te geven over de stichting Xplore, Mama Alice, Global Exploration en de reis.

Bedankt voor uw aandacht.

 

Met vriendelijke groet,

Rick Groenendijk

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 25,00
Doel: € 1.800,00
1%

Deze actie is gesloten.