world scout jamboree 2019

world scout jamboree 2019 | Geld inzamelen
 
 
WORLD SCOUT JAMBOREE 2019 Help mij mijn droom uit te laten komen!

Hoi ik ben Jikke, ik ben 13 jaar en woon in Baambrugge (tussen Amsterdam en Utrecht).                    Ik ga iedere zaterdag naar de zeeverkenners op de vinkeveense plassen, en dat vind ik super leuk.  In 2019 is er de world scout jamboree in West Virginia, Amerika. Dat is een scoutingkamp waar ruim 40.000 scouts van over de hele wereld naartoe gaan. Hier wil ik ook heen ,maar dit is de eninge kans die ik heb om hier aan mee te doen want in 2023 ben ik te oud. Voor de reis, 2,5 week in Amerika, uniform en voorbereidingsweekenden kost het 4500 euro. Daarvoor heb ik natuurlijk niet genoeg aan mijn zakgeld, en ik ben nog te jong voor een bijbaantje. En met oppassen kom ik er ook niet aan. Dus ik hoop dat u mij kunt helpen door te doneren.

Nu zult u denken 4500 euro zoveel? komen er dan alleen rijke kinderen van over de hele wereld?

Nee er zijn verschillende categorieën de rijkere landen betalen wat meer en de armere landen wat minder. en Nederland zit in de duurste categorie dus als u mij helpt helpt u indirect ook een kind uit een ander land

update 13-03-2018:

ik heb afgelopen weekend het eerste groepsweekend met mijn troep gehad en daarmee ook de eerste kennismaking met de 35 andere jeugdleden en de 4 troepstaf die ons gaan begeleiden tijdens onze amerika reis.

in totaal gaan er 19 troepen naar amerika en deze zijn allemaal genoemd naar hollandse lekkernijen wij zijn de TROEP KRENTENBOLLEN

HET WAS EEN HEEL LEUK BEGIN VAN DIT AVONTUUR EN IK KAN NIET WACHTEN TOT HET VOLGENDE TROEPSWEEKEND

 

update april 2019:

we zijn inmiddels een jaar verder en we hebben nog maar 1 weekend te gaan voor we naar amerika gaan ,met alle nederlandse deelnemers deze keer.

de afgelopen groepsweekenden hebben we elkaar goed leren kennen en erg veel plezier gehad met elkaar.

ik ben nu bijna 15 en mag nu gelukkig ook werken dus het doel komt steeds sneller dichterbij, al ben ik er nog lang niet.

 

 

BEDANKT VOOR DE DONATIES TOT NU TOE

 

Hier volgt een kleine uitleg over het bedrag besteed gaat worden:

De deelname aan de World Scout Jamboree kost veel geld, maar… de deelnemers krijgen er ook heel veel voor terug: Alles is immers inbegrepen. De hele voorbereiding, een kledingpakket, de reis naar Amerika, een reis in Amerika, de World Scout Jamboree en een herinnering achteraf. In het volgende diagram is te zien waar het geld naar toe gaat: Naar de beleving van de deelnemers!

In het bij de foto's afgebeelde diagram kan je zien waar het geld precies naartoe gaat. Slechts 8% van de bijdrage van jeugddeelnemers, troepstaf en contingent management team gaat naar de hele organisatie van het Nederlands contingent en 4% gaat naar de kosten van de voorbereidingskampen en het contingentskamp. Dit zijn de weekenden, waarbij iedereen de kans heeft om elkaar te leren kennen, om zich goed voor te bereiden en om een geweldige troepsfeer te creëren. Verreweg het grootste deel van de kosten wordt uitgegeven aan de reis naar Amerika, aan de nareis en aan de deelname aan de World Scout Jamboree.

Bij de reisbeweging naar Amerika horen de kosten van het bustransport in Nederland naar het vliegveld en de kosten van de vliegtickets. Bij de post World Scout Jamboree hoort niet alleen de jamboree-fee, maar daarbij horen ook de transportkosten van het materiaal, de buskosten in de Verenigde Staten om op het jamboreeterrein te komen, het kledingpakket, kampboekje, de kosten voor het headquarters van het Nederlands contingent en ook de kosten van het herinneringsitem en van de reünie. Tenslotte gaan er 10% van de kosten naar de nareis in Amerika: Als we zo’n lange reis maken naar zo’n fascinerend land, dan moeten we alles eruit halen om deze reis tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Dit alles leidt tot de deelnemersprijs, zoals die is vastgesteld. Het is een flink bedrag, maar je krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug! 

 MEER INFO KUNT U VINDEN OP wsj.scouting.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 55,00
Doel: € 4.500,00
1%

Deze actie is gesloten.