Word vriend van de Warmoes | Geld inzamelen
 
 

Word vriend van de Warmoes

Steun ons

Ook wij hebben onze deuren en toegangspoort vanwege de Covid-19 crisis moeten sluiten. Net aan het begin van ons oogstseizoen. Net aan het begin van de bloesemtijd en net aan het begin van het terrasseizoen met de agenda vol met boekingen die nu allemaal geannuleerd zijn.

Helaas komen we niet in aanmerking voor de regelingen van de overheid; we zijn van alles een beetje (tuinderij, museum, horeca) en dreigen daarom tussen wal en schip te vallen. We zijn een zelfstandige ANBI stichting (een goede doelen stichting) met ruim 40 super actieve vrijwilligers en 10 enthousiaste café medewerkers. We zijn onafhankelijk van structurele subsidies en zijn er trots op dat we ons zelf financieel kunnen redden. Tot nu....

De Warmoes is een unieke groene plek in Nijmegen Noord. Het is een plek met geschiedenis, een warmoezeniersbedrijf zoals er in Lent vroeger heel veel waren. Deze warmoezeniers voorzagen de stad Nijmegen van verse groente en vers fruit. De Warmoes doet dat nog steeds! We telen zoveel mogelijk op oude wijze, en bieden daardoor een grote variatie (onbespoten) groente en fruit. We hebben frambozen, meerdere bessensoorten, bramen, kruisbessen en verse kruiden. Er is een oude hoogstamboomgaard met ruim 40 verschillende rassen. We hebben eigen bijenvolken, kippetjes en sinds 2018 een gezellig tuincafé, een inspirerende vergaderplek en een bijzonder gastenverblijf. 
Basisschoolkinderen kunnen bij ons leren hoe groente groeit en ouderen kunnen herinneringen ophalen aan vroeger tijden. 

Help ons door deze tijd heen en word onze vriend(in). We blijven de komende maanden onze verse groente, en straks ook kruiden, bloemen en fruit, verkopen via onze straatkraam. 
Het geld gebruiken we om onze vaste lasten te kunnen betalen. Zodat strraks ons café weer open kan en iedereen weer kan komen plukken en genieten. 
 
Doneer een bedrag en dan we schenken later in het seizoen met veel liefde en dank een gratis glas appelsap, kopje (verse) thee of koffie (of cappuccino of koffie verkeerd) in. Dan drinken we samen op de goede afloop!

Heel erg bedankt, liefs van Barbara Hine, Marlies van Loon en alle vrijwilligers en medewerkers.

Marlies van Loon
23-05-2020

Beste vrienden!

We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor alle steun. Via donaties via deze actie, via extra giften aan onze kraam op het erf en zeker ook door alle positieve berichten en 'harten onder de riem'.
De afgelopen weken hebben we ons gestort op de start van het teeltseizoen, het snoeien en beheren van de fruitbomen en het doen van allerlei klussen op ons terrein. Daarnaast bieden we 3x per week onze (groente)plantjes en onze verse oogst aan op een ouderwetse kraam aan straat. Hierdoor komen we ook weer in contact met veel vrienden van de Warmoes.

De laatste 2 weken zijn we ook druk met het inrichten van ons café voor 1 juni, als de terrassen open mogen! We maken er een zelfbedieningscafé van. We hebben er ontzettend veel zin in! Het gras in de boomgaard is gemaaid, de picknicktafels hebben een schrobbeurt gehad en de ijsjes zijn besteld! Laat het mooie weer maar komen. 
Wel meteen goed om te melden; het café en het terras zijn alleen open wanneer het mooi weer is. 

Dan ook een belangrijke update wat betreft de steun vanuit de overheid; we hebben in april toch looncompensatie aangevraagd voor onze betaalde medewerkers en daar hebben we een positieve reactie op gehad! Dus dat betekent dat we een groot percentage van de loonkosten vergoed krijgen. Helaas we gebaseerd op de loonkosten van januari van dit jaar, de maand dat we 2 weken dicht waren, maar beter iets dan niets.
Uiteindelijk kregen we ook goed nieuws van het noodloket. Onze vreemde en unieke constructie van stichting, tuinderij, museum en café kon toch ook een beroep doen op de eenmalige gift van € 4.000,-. Dat is natuurlijk geweldig en daar zijn we heel dankbaar voor.

Al met al zijn de subsidies niet genoeg om alle kosten te dekken en zijn we heel blij dat jullie allemaal een steentje willen (hebben) bijdragen.

Dus nogmaals dank en hopelijk zien we jullie over ruim een week. Vergeet vooral niet aan te geven dat je gedoneerd hebt! Dan is het eerste drankje van ons!


 

Laat een reactie achter

207 donaties
€ 6.730,00
Doel: € 7.000,00
96%