Word tijdig gewaarschuwd voor online challenges

Word tijdig gewaarschuwd voor online challenges | Geld inzamelen
 
 
Wil je als ouder ook tijdig geïnformeerd worden over gevaarlijke challenges?

Op 6 mei 2017 overleed onze 16-jarige zoon Tim als gevolg van een fataal afgelopen 'choking game'. Voor ons is er toen helaas een totaal onbekende wereld opengegaan van gevaarlijke en absurde online challenges. Ouders, artsen, scholen en opvoeders weten steeds minder waar de kinderen mee geconfronteerd worden via internet. 

Als ouders en zus van Tim hebben we toen het idee opgevat om structureel te gaan waarschuwen voor dit soort online challenges. We willen voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen onder jongeren.

We willen zo snel mogelijk een website opzetten met relevante informatie over de laatste challenges en de gevaren hiervan. We willen 'lesmateriaal' ontwikkelen (met name een professionele film) dat door opvoeders in het algemeen kan gebruikt worden om jongeren te waarschuwen. Een groep jongeren zullen de website up-to-date houden met de laatste trends. Een medisch team zal de gevaren beoordelen zodat we ook de juiste info kunnen geven. Er zal een mogelijkheid zijn om geïnformeerd te blijven via een nieuwsbrief.

Ook willen we meer structurele acties opzetten via bijvoorbeeld het ministerie van Onderwijs. De online wereld van jongeren wordt immers steeds moeilijker te begrijpen voor leerkrachten. Hiervoor moet meer aandacht komen binnen het onderwijs.

Tenslotte proberen we ook andere creatieve manieren te vinden om dit onder de aandacht te brengen van jongeren. Enkele regisseurs hebben zich bijvoorbeeld bereid gevonden om dit te gaan verwerken in populaire jeugdprogramma's.

We zijn dan ook op zoek naar de eerste financiele middelen om van start te gaan met deze ideeën en zo nieuwe slachtoffers te voorkomen. Het geld zal met name besteed worden aan de website, filmpjes en ander lesmateriaal. We hopen met name dat andere ouders even bezorgd zijn als wijzelf over de steeds gekker wordende challenges.

Via het opzetten van een Stichting (T.I.M. - Tegen Internet Misstanden) willen we transparant zijn over de besteding van de donaties.

Mede uit naam van Tim, willen we jullie alvast hartelijk danken voor jullie bijdrage !

Geert, Anita en Anna Reynders

www.internetchallenges.nl

 

Stichting T.I.M. Tegen Internet Misstanden
13-05-2018

Update 13 mei 2018

Beste allen,

Sinds de start van onze doneeractie nu bijna 2 weken geleden is er al heel wat moois gebeurd. Allereerst is er natuurlijk al 25% van het beoogde bedrag opgehaald, waarvoor we alle donateurs van harte willen bedanken. Dit betekent dat we nu de eerste stappen kunnen gaan zetten in het bouwen van de website!

Daarnaast hebben we ook aanmeldingen gehad van mensen die ons - naast een financiële bijdrage - ook willen helpen met de activiteiten van onze stichting. Uiteraard is dit soort ondersteuning ook meer dan welkom.

En tenslotte hebben we onverwacht veel aandacht gekregen van de pers zoals het AD, Hart van Nederland, RTV Rijnmond, RTL Nieuws, Linda Nieuws, NPO Radio Funx, Vriendin,... Dit alles alleen maar een bewijs dat het onderwerp leeft en dat er veel behoefte bestaat aan relevante informatie-voorziening op dit vlak.

Uiteraard hopen we dat de donaties blijven binnenkomen, zodat we ook de uitwerking van de professionele filmpjes en het structureel inzetten van jongeren verder kunnen vorm geven.

 

Met warme groet, Geert, Anita en Anna238 donaties
€ 7.842,00
Doel: € 20.000,00
39%

Deze actie is gesloten.